Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.2k 953

• Bu ileti silindi!

• Merhaba. Numara aktif olmadan önce sanırım dosya taşıma işlemini KCC üzerinden yapıyoruz. Bununla alakalı standart bir mail formatı varda onu mu göndermeliyim yoksa dosyamı şu konsolosluğa mı taşımak istiyorum diye mi yazmalıyım?
    Tiflis e dosyasını taşımış birileri varsa aslında onlara da şunu sormak istiyorum. @gucarslan forumun ilk sayfasında belirttiği açıklama da taşıdığımız ülkede oturum kartı olması gerekiyor yazmıştınız. Bu durum şartmıdır yada başka bir yöntem varmıdır bunun için?

Teşekkürler

• @dkerim dosya taşımak için oturum almanıza gerek yok yeni kural gereği.
    bunu forumda ve bu başlıkta çokça dile getirdik ve zaten çoğu kişi de dosyasını taşıyor.

• @gucarslan teşekkürler bilgi için. Belki defalarca üzerinden geçildiyse de affola. Hayatta işimde maalesef çok hızlı akıp geçiyor ve çoğu şey bilgisayarın hafızasında kaldığı gibi maalesef aklımda kalmıyor. sabahtan beri forumu en baştan okumaya başladım daha 65.sayfadayım. anlayışınıza sığınarak sormak istiyorum tekrar:
    Örnek bir taşıma maili paylaşmanız mümkün müdür? Belki unutanlar için hafıza tazelenir.
    Forum da acaba Tiflis e taşıma yapmış mülakata girmiş veya girmemiş birileri var ise tecrübelerini paylaşabilir mi?

Teşekkürler

• @dkerim forumun arama butonuna tiflis yazarak çokça deneyime ulaşabilirsiniz.
    mail için de, kişisel bilgilerinizi, cn ve doğum tarihinizi yazıp KCC ile iletişime geçebilirsiniz.
    mülakatınızı ilgili konsolosluğa aldırak istediğinizi yazabilrisiniz.

• @ilkenil ilgili sorunuz forumda defalarca cevaplandı.
    lütfen forumun arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin.
    tamamen ücretsiz..

• @yusaomers hocam sürecinizi imzanıza taşımazsanız ankara size mülakat vermez benden demesi

• Bu ileti silindi!

• @yusaomers sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

• Merhaba, 2025 talihlileri için Amerikada ev oda arkadaşı olmak isteyenler şeklinde bi entry mantıklı olabilir. Bi çok kişinin tanıdığı vs yok en azından ilk başta maliyetleri düşürmek için arayışta olanlar vardır bence.

• @gucarslan Merhaba, sizden bir konuda yardım almak isterim. Ben dv 2025 talihlisiyim. Daha önce hiç covid aşısı olmadım, pandemi sürecinde eşim hamile olduğu için o da covid aşısı olmadı. Green Card süreci başladığında hem ben hemde eşim mhrs den aşı ile ilgili randevu oluşturduk ama hep sistem tarafından iptal edildi. En sonunda da aşı randevusunu hiç oluşturamadık çünki türkiyede covid 19 aşısı olmadığını öğrendik. Burada nasıl bir yol izlememiz gerek, yardımcı olabilirseniz sevinirim. iyi günler

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur hımmm.. peki geçmiş yıllarda mali yıl içinde çözülemediği için vize alamayanları nasıl açıklamak lazım?
    ben geçen yıl 3 tane biliyorum mesela.. önceki yıllar da baya var.
    hangi veri bu bilgiyi size sağladı paylaşabilir misiniz bizlerle de?

Kimliğinde yazan isimle ilgili bi aksiyon alıp bu durumu önleme durumu olmadığı verisi :)

Haklısınız dediğiniz gibi özel durumlarda (son dakika alınan mülakatlar gibi) sorun olacaktır belki ama “endişelenmeli miyim?” sorusunun cevabı her halükârda “hayır” değil mi? :)

• Bu ileti silindi!

• @Olurya35, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Günaydın herkese

Sabah 9da eşimle mülakata girdik ve vizemiz onaylandı 🎉 çok mutluyuz 🙂ilerleyen saatlerde Tecrübelerimizi ve detayları detaylıca yazacağım.

Tebrikler fakat sürecinizi imzanıza ve (eğer eklemediyseniz) excel dosyasına eklemeniz gerekiyor 🙏🏼

• Merhaba, ds260 formunu 06.05.2024 tarihinde yolladım, bana mail olarak gelen dosya numaram 2025EU24XXX şu anki kız arkadaşımı da götürmek istediğimden mülakat öncesi evlenmeyi planlıyoruz.
    Henüz bana bir mail gelmiş değil, bu normal mi endişelenmeli miyim? Verdikleri tarihe göre evlilik sürecini hızlandıracağız çünkü

• İyi günler, DV2025 kazananıyım. DV2026 başvurusu için iki sorum olacaktı:

1. DV2025 sürecim devam ederken Green Card’a tekrar başvurabilir miyim?
    2. Başvurduğum zaman tekrar kazanırsam bu durumun DV2025 sürecime olumsuz bir etkisi olur mu?

• @Ben-Batur evet aslında doğru, teşekkür ederim cevabınız icin

• @Emre-Kurtulmuş dogru evet haklisiniz. Tesekkur ederim cevaplariniz icin

• @Slaih
    Selamlar, maalesef evet, endisenmelisiniz. CN’ninize gore Ankara’dan mulakat alma ihtimaliniz yok denecek kadar az. Sizin gibi yuksek CN’e sahip kisiler dosyalarini baska ulke konsolosluklarina transfer ediyorlar, bu baslikta yazilan tum iletileri bastan sona okuyarak sureciniz hakkinda bilgi sahibi olabilirsiniz.

• @ugursway taşıma işlemini 31 ekime kadar yapmam mı gerekli yoksa süre kısıtlılığı yok mu?

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    518k Bakış
    T
    @hasaanemree bize de aynı mail geldi, cevabı navigator den aldığımız başlıkla ilettik, sorunsuz 19 Ağustos a aldılar. Konu başlığı olarak; M99 - OTHER QUESTION. İsterseniz bu şekilde deneyin.
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k