Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

• @gkhnkrgln lütfen vize türünüzü yazar mısınız?
    hangi vize türünde mülakata girdiniz

• EB2-NIW vize türünde girdik.

• @gkhnkrgln How long have you been in administrative process? My husband has been in AP for more than 6 months now

• @gkhnkrgln bu durum nvc'den vize numarasının tedarik edilememesinden kaynaklı genelde.
    mülakat tarihinizi neydi ve konsolosluktan herhangi bir mail aldınız mı mülakatınız sonrasında?

ayrıca lütfen sürecinizi ilgili başlıkta detaylandırır mısınız?
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4702/abd-de-bir-i̇ş-teklifi-gerektirmeyen-green-card-başvurusu-eb-2-veya-niw?page=1

• sayın yeşil kart forum yetkilileri 8 ekim 2024 de mülakata girdim ve yurtdışı polis belgesinden AP'ye kaldım. 2003-2004 yılları arsında Güney Kore'de yaşadım 3 aylık turist vizem sona erince 15 ay kadarda yasal olmayan bir şekilde Kore'de kaldım . ABD elçiliği tarafından istenen Arşiv kayıtlı sicil belgesi için Ankara'daki Güney kore elçiliğine başvurdum fakat yasal olarak korede kalmamış kişilere adli sicil vermiyoruz dediler. Bu durumu mülakat esnasında dile getirdim biz kendi kanallarımızdan bilgi edinmeye çalışacağız dediler bugün abd elçiliği mail atmış sürecinizin ilerlemesi için polis belgesini bekliyoruz diye. İki arada bir derede kaldım güney kore veremeyiz diyor abd lazım istiyorum diyor. Bu konuda bilgisi olan yada benzeri tecrübesi olan var mı acaba ?

• @erttas merhaba,
    durumu yaşamanız ziyadesiyle normal, sonuçta yasal olmayan şekilde kaldığınız bir ülkeden adli sicil kaydı almanız mümkün olmayabilir.
    bu durumda tek yolunuz, ilgili belgeyi kore'den almaya çalışmanız.
    kore'ye girişinizi engelleyen bir durum var mı?

• @gucarslan bir engel olup olmadığını bilmiyorum. 20 yıl geçti koreye gidip geleli. fiziki olarak koreye tekrar seyahat edip kore emniyetinden mi almam gerekiyor. Korede yada türkiyeden bir avukalık firması benim adıma alamaz mı acaba

• @erttas bunu ilgili avukatlık ofislerine sorarak öğrenebilirsiniz.
    ancak, kore'den çıkışınızda over stay işlemi yapıldıysa adınız, o kayıtları illa ki göreceklerdir.
    bu da evrağı almanıza engel olacaktır, ankara'da yaşadığınız gibi.

• @gucarslan yani deport edildiysem koreye gitsemde emniyetten adli sicil belgesi alamayacakmıyım.

• @erttas ben kore'de faaliyet gösteren adli bir birim değilim.
    deport edildiyseniz zaten o ülkeye bir daha girişiniz mümkün olmaz, waiver almadıktan sonra.

bahsettiğiniz ülkenin kuralları diğer ülkelere göre daha sıkı, bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz.
    ülkesinde "yasal olmayan şekilde" izin verilenden daha uzun kalan birine adli sicil kaydı kaydı verse dahi o sicil kaydında bu durum çıkacaktır.
    ardindan sizin bunu abd'de konsolosluğu'na açıklamanız gerekecek, bir sonraki süreciniz de bu.

ez cümle, bunu deneyerek öğrenebilirsiniz.
    bol şans.

• @gucarslan Hocam,

1. Eksik bilgidir olabilir mülakat günü değiştirim diye düşünüyordum ama büyükelçiliğin sitesinde şu cümle beni oldukça tedirgin etti: "DS-260 Formu (online göçmen vizesi başvuru formu), başvuru sahibinin istihdam geçmişinin yalnızca son 10 yılını değil tamamını içerecek şekilde doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır."

20 yıllık iş tecrübem 7 farklı firmada geçti. Her nasıl olduysa, defalarca kontrol etmeme rağmen körlük yaşamışım demek ki ilk iki firmamı yazmadığımı/kaydetmediğimi fark etmemişim. İlk işyerim 10 ay, ikinci işyerim 7 yıl ds260 formumda gözükmüyor. Navigatore değişiklik talebini de yaptım ama dönüş olmadı. AP sürecine giren bazı tecrübeler okudum, sizin görüşünüz nedir? Bu iki iş tecrübemin toplam süresinin uzunluğu tedirgin etti beni.
    333.jpg

1. Evet, örnek bir durum paylaşıyorum. Aynı zamanda DV2017 talihlisiyim, o zamanın ruhunda ilgisiz ve dolayısıyla takipsizdim. 3. partiye ilk girişleri yaptırmıştık, çocuklarımdan birini girmemişler. Piyangonun çıktığını öğrenince, işin ciddiyetini anlayıp konuyu kendim ele aldım DS260 ve sonrası tüm süreçleri kendim yürüttüm. Sürecin sonunda doğal olarak invalid dv entry'den ret yedik. O zaman anladık zaten daha ilk başlarda yanlışmışız.
      Bakalım bu sene hayırlısıyla ilerliyoruz, dv2017 deki yediğimiz ret AP süreci olarak önümüze çıkar değil mi, nedir fikriniz?
      Bu durumu tabii ki DS260 formunda belirttim ilgili maddede.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@hakan4259

Postacı kapınızı ikinci defa çalmış, bu ikinci şansınızda sık eleyip ince dokumakta hakkınız var.

İki firmanızı yazmadığınızı/kaydetmediğinizi fark etmeniz mülakatta sorun olmayacaktır, eğer ki sorun olacağını düşünür ve içinizi rahatlatmak isterseniz mülakat öncesi evrak tesliminde konuyu evrakları teslim alan görevliye beyan edebilirsiniz.

Aile bireylerinin kimlik bilgilerini tam girdiyseniz, aile bireyleri arşiv kayıtlı adli sicil kayıtlarında herhangi bir kayıt yok ise, yurtdışı yaşama var ise aile bireylerinizde bahsi geçen süreden fazla bu ülkeler için polis raporları eksiksiz ise, maddi durumunuzu kanıtlarda tavsiye edilen uygun şekilde kanıt ibraz edebiliyorsanız, DS260'daki güvenlik sorularına hayır olarak cevap verdiyseniz istisnalar haricinde korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Bol şans, hayırlısı olsun sizin için...

• @ATS16 Bir çok soruma cevap verdiniz, içtenlikle teşekkür ederim.

2017 den sonraki senelerde dv ilk girişleri pdf olarak arşivledim, o kısımda problem yok. Adli sicil, yurtdışı polis kaydı, finansallar, kimlik bilgileri de tamam.

US vize adayı risk kontrol yazılımında nasıl bir algoritma var acaba, mesela benim önceki süreçteki ds260 ile karşılaştırma yapıyor mudur? Eskisinde mevcutta yazmadığım işyeri bilgileri var çünkü. Kafamdaki sorular :))

Eksik iş yerlerini evrak tesliminde belirtmesem akışına bıraksam da yazdığınız gibi içimi rahat ettirmez.
    Önemli değilse de ve de evrak tesliminde belirtsem durduk yere sorgulamaya maruz kalma ihtimali de ayrı bir mini paranoya.

• @hakan4259

Bir önceki cevabımdan önce farklı bir cevap veremeyeceğim. Sakin olun ve inanıyorum ki mülakattan sonra bu kadar endişenin gereksiz olacağını düşüneceksiniz. Şansınız bol olsun

• @hakan4259 merhaba. iki sorunuz var sanırım;
    1- iş geçmişinin yazılması
    2- DV2017'de ki ret konusu

sondan başlayalım..
    DV2017'deki ret konusu hiçbir şekilde sizi etkilemez. açıklamanızı yapar, ilk başvuradkai hatadan elendiğinizi söylerseniz.
    ikinci konu için de içiniz rahat olsun, hiçbir sorun olmaz.
    onların baktıkları şey sizin iş geçmişiniz değil.

• Merhaba,

27 Eylül'de 221(g) aldım. Pasaportum bende. Bu süreç ne kadar devam eder acaba? Henüz bir mail de gelmedi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@KLCH hangi vize türünde AP'ye kaldınız ve sonrasında DS5535 formu dolurdunuz mu?

• Merhaba arkadaşlar bir kaç ay sonra 3 yıl olacak sanırım en uzun ben kaldım 🙁

• @thunder_74 14 yıllık rekora daha çok var, aceleci olmayın :)

• gerçekten 14 yıl bekleyen varmı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k