Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mehmetdmn25 evet öyleymiş çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar merhaba, dosya numaram 8binlerin sonunda. Dosyamı KCC ile Viyena'ya taşımak için mail atacağım. Vize sorunum yok. Sormak istediğim DS260 formumda bazı değişiklikler yapmam gerek, dosya taşıma talebimden önce KCC'den dosyamı açmalarını talep ederek ardından taşıma mail atsam daha mı iyi olur ? Teşekkürler.

• @dkerim haklısınız mülakata giren son kişinin case number göremeyiz ama excel dosyasında Ankara’dan mülakat almış kişilerin numarasını görüp ortalama bir çıkarım yapabiliriz, üye olmayanlar en azından excel e bilgilerini kaydetmeli bu hepimiz için çok önemli

• ⭐⭐

@sezen hocam selamlar, yanlisiniz var. ankaradan en son kime mulakat verdigini gorebiliyoruz. Yukarida paylastigim linke giderseniz, raw data dosyasini indirip birkac filtre ile gorebilirsiniz. Telefondan yaziyorum yoksa, size ekran goruntusu atabilirdim.

• @ismail-Tardu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen dosyam current olmuş durumda ds 260 formunu kontrol ederken kaydet tuşuna bende yanlışlıkla bastım şuan yazılanı okuyunca tedirgin olmaya başladım 😭😭
    Panik olmayın bende olmuştum ama Emre bey açıklama yapmış sorun olmaz diye

• @nvrgbck Hayır, öncelikle dosyanızı taşıyın kcc ile daha sonrasında current olduktan sonra mülakat mailini bekleyin. Size mülakat planlandıktan sonra ds260'ı açın. Ben yaptim siz yapmayin 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@onuru ANK’ın en son verdiği mülakatın CN’si 2024EU7121

• @onuru merhaba. @sezen hanım da haklı aslında. Tüm gündür detaylı inceliyorum. Geçen sene örneğin 7000 küsür den son case number 16538 e çıkmış. Yani aradaki rakamlar Ankarada değil farklı konsoloslukta mülakata girmişler. @onuru kardeşimin dediği bir nevi doğru ama Ankarada ki konsolosluk bu yıl kaçı görür bilemiyoruz. Ancak anladığım kadarı ile aynı durum diğer konaoloaluklar içinde geçerli. Taşıdığınız ülkedeki konaololuğun sağlık muayene koşulları farklı olabilir. Dil bilmiyorsanız problem yaşanabilir. Aile bireylerinden biri hasta olabilir vize alamayabilir vs vs çok etken var. Ben şahsen Ankarayı deneme kararı aldım. Umarım şansım yağver gider

• @olowen Teşekkür ederim hocam, dediğiniz gibi yapayım

• Merhaba arkadaşlar, an itibari ile KCC mail attım ve otomatik mail geldi. Şu şekilde mail attım;

Case Number:
    Preference Category: DV Diversity
    Principal Applicant Name:
    Date of Birth:
    Vienna Address:

Dear Officer,

I am reaching out to request that my file be transferred from the U.S. Embassy in Ankara, Turkey to the U.S. Embassy in Vienna, Austria. I will reside in Vienna at the address I wrote above and I have a valid visa to be there.

Thank you very much for your time and attention to my request. I look forward to your response and hope to receive your guidance on the best course of action.

Best regards

• ⭐⭐⭐⭐

@dkerim, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Baran-Soylu Merhaba.
    Tüm forumu günlerdir okuyorum. Birçok soruya cevap alıyoruz. Fakat bazı noktalarda konular bazen karışıyor ve ufak detaylar gözden kaçabiliyor. @onuru kardeşimin ilettiği linki dün geceden beri inceliyorum. 2023 ve 2024 yıllarına ait en son alınan case number ları ekran görüntüsü ile iletiyorum. Tabloyu belki de yanlış mı yorumluyorum diye şüphe etmiyor da değilim. 2023 senesinde case number 26881 lere kadar gelmiş iken 2024 te sayının 16538 olduğu görülüyor .. yada ben mi yanlış değerlendiriyorum anlayamadım. Velev ki dediğiniz gibi mülakatlar 7000-8000 mertebelerinde.
    Öncelikle aslında cevap aramaya çalıştığım yukarıda ki durum dışında aşağıda bazı sorular kafam da soru işareti olmaya başlıyor ve forum içerisinde bu sorulara cevap bulamadım.
    1- Velevki tablo dan uygun bir konsolosluğa dosya taşıma kararı aldık mail attık ve kabul edildik örneğin Tiflisi yada avrupa da herhangi bir ülke farketmez. Mülakata gidicez diyelim. Aile üyelerinden biri gelemedi ne olacak?
    2- Tüm aile bireyleri olarak mülakatın yapılacağı ülkeye gittik ve görüşme randevusuna katıldık. Benim ingilizcem iyi değil mesela. Bu nasıl olacak? yada benim iyi eşimin iyi değil ve eşimle de görüşecekler diyelim. Naısl olacak?

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama soru soruyu oluşturuyor. Yardım ederseniz memnun olurum.

Merhaba. Tablolara bakarken mülakata girilen yerlere bakınız. 2023 yılında 14 binlerden yukarısı, 2024 yılında ise 7 binlerden yukarısı Ankara'dan mülakat alamadı. Üstelik arada atlananlar da oldu. Diğer vize alanlar ise dosyalarını transfer edebilen kişilerdir.
    Bu verilere bakınca bu yıl Ankara'nın 7 binden daha aşağıda kalacağını tahmin ediyoruz.
    Dosyanızı başka bir ülkeye transfer etmeniz de kesin vize alacağınız anlamına gelmiyor. Mesela 2024 lerden Belgrad'a taşıyanlar vizelerini alamadılar. Bu konuyla ilgili sayın @gucarslan ın mesajı:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/460834
    Eğer dosyanızı transfer ederseniz mülakata bütün aile üyelerinin gitmesi şart. Gidemeyen olursa daha sonra Ankara'dan talep ediliyor ama çok riskli.
    Dil konusuna gelirsek, hiç bilmiyorsanız anlaşmalı tercüman tutabilirsiniz. Mülakat aldıktan sonra bunu transfer yaptığınız konsolosluğa sorar öğrenirsiniz. Genelde eşlere soru sorulmuyor, sorulara asıl talihli cevap veriyor. Çok az bir İngilizceniz varsa yeterli olur. Geçmiş deneyimlere bakarsanız üç beş klasik soru sorulduğunu görürsünüz.

• ⭐⭐⭐⭐

@VIRTUE, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Teşekkür ederim. DV vizelerini hangi pasaporta bastırma konusunda da kararsızım açıkçası. İki pasaportuda götürmemiz gerektiğini biliyorum. Hangisine dv vizesi basılacağına biz mi karar veriyoruz? Yada hangisi mantıklısı olur?

Elbette siz karar vereceksiniz.
    Ben de yeşil pasaport sahibiyim. Bana DV piyangosu çıkarsa kesinlikle yeşile bastırırım 🙂 zaten bordom yok 😃
    Ne de olsa hususi pasaportun ayrıcalıkları var, hepsi bir arada olsun.

• @Serapp elinize sağlık bilgilendirme için.
    o kadar arada kaldım mesela ekim ayı 2025 dv için Ankara daki durum nasıl başlarsa iç açıcı olur yani 10 binleri görür mesela bi tahmin var mı şahsi görüşünüz nedir mesela

• @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen hocam selamlar, yanlisiniz var. ankaradan en son kime mulakat verdigini gorebiliyoruz. Yukarida paylastigim linke giderseniz, raw data dosyasini indirip birkac filtre ile gorebilirsiniz. Telefondan yaziyorum yoksa, size ekran goruntusu atabilirdim.
    Onur Hocam 2024 den mi bahsediyorduk ben 2025 şu an en son kaç numaraya mülakat verilmiş gibi anladım 2025 göremiyoruz, 2024 için bahsediyorsak tabi ki görülüyor, kusura bakmayın soruyu yanlış anlamışım

• ⭐⭐

@sezen selamlar, tamam simdi oldu, evet dediginiz gibi suanda 2025 verileri malesef goremiyoruz. Bunun icin 1 ocak 2025 i beklememiz gerekecek. Elimizdeki veriler suanlik 2025 excel dosyasindan ibaret. Ocak itibariyle tam bir dataya sahip olmus olacagiz.

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   deebee deebee 

• @dkerim umarım Ankara dan randevu alırsınız, bol şans diliyorum.

• @TheABSOLUTWORLD merhaba. Öncelikle sürecinizi imzanıza taşırsanız insanlar sorularınızı daha rahat cevaplayabilir. Ankara'da ki durumun iç açıcı olup olmamasına yorum yapmak sizin sürecinizi tehlikeye atar. Son 3 yıllık verilere bakıldığında case numberı 4-5 bin üzerinde olanların büyük stres ve sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Bekleyip sürece göre hareket etmek isteyenler arasında da son aylarda dosyasını taşıyamama, taşısa bile mülakat alamama durumuna düşenler mevcut. Lütfen geçmiş yılların mülakat deneyimlerini (özellikle 2024) okumaya zaman ayırın. En açık ifade ile 10000'lerin Ankara'da mülakat alabilmesi green card kazanmaktan daha zor hale gelmiş olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@dkerim

DV2024’de CN 16538 durumu farklı, @Figen Hanım’ın sürecini takip ettiği asıl talihli AOS yapıp aile üyeleri için Ankara’dan süreci tamamlanan bir case bu. Deneyimi aşağıdaki linkte okuyabilirsiniz, bilginize…

https://yesilkartforum.com/forum/post/458738

• Merhabalar iyi akşamlar tecrübenize dayanarak bir kaç soru sormak istiyordum eğer müsaitseniz yardımcı olursanız çok sevinirim
    öncelikle case numberim 300 lerde mülakat tarihim 24 Ekim de suan Norveç’te bir yıllık oturumun var çalışıyorum dil bilgim yeterli olmadığı için mülakat yerimi Ankara olarak belirlemiştim formu doldururken de Norveç’te iksmetgah ettiğim adresi yazmıştım case numaram düşük olmasına rağmen 24 Ekim de excel tablosuna baktığım zaman tek bana mülakat tarihi verildiğini görüyorum kazandığımız sayfaya girdiğim zaman da nirvecte ki adresim yazıyor
    bu biraz beni korkuttu çünkü 6 aydır buradayım, 5 gün sonra Türkiye’ye döneceğim Norveç’ten ikametgah adresimi sicil kaydımı aldım başka bir evrak almam gerekiyormu burda ki prosedür cok yavaş olduğu için Türkiye de gibi evrak almak kolay değil bu iki evragi zor alabildim birde garanti olsun diye burda aldığım maaşların bordrosunu çıkartıp İngilizceye çevirdim biraz panik yaptım mülakata da az zaman kaldı
    yani düşüncem beni İranlılar yada farklı ülkeden Ankara’da vize görüşmesi için gelen gurupla çağırdıklarını düşünüyorum bu durum beni biraz korkuttu açıkçası yani evrakta problem olur mu yurtdışında başka hangi evragi almam gerekiyor?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |