Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @baymyrat vize red yemiş derken turist vizesi mi?

  • Yasaklı

    @onepunch gözünüz aydın yolunuz açık olsun


  • @onepunch Gözünüz aydın Amerika'da bol şanslar detaylı anlatımınız içinde ayriyeten teşekkürler


  • @baymyrat göçmen vizesi için olduğunu sanmıyorum ben o ret durumunun. Öğrenci ya da turist vizesi için başvuranlar olabilir. Ben öğrenci vizesi için hiç ingilizce bilmediğimden hep türkçe cevap verdim ret yedim. 6 gün sonra tekrar başvurup görüşmeye gittim ve bu sefer elimden geldiğince kurduğum cümleler aslında cümle olmasa bile ingilizce konuşmaya çalıştım ve vizeyi aldım. Hatta belli bir süre sonra anlatamıyom derdimi diye türkçeye dönmek istedim devam et zorla dediler ama anlatamadım ve türkçeye döndüm. Durumu anlatıp almış oldum vizeyi. Yani bu tür vizelerde elinizden geldiğince ingilizce konuşmanız isteniyor.


  • #dv2019 #MülakatDeneyim

    Öncelikle herkese merhaba.
    Başta @crazycells beyefendi olmak üzere daha sonra ince emeği geçen grup arkadaşlara teşekkür ederek başlamak istiyorum.

    Bugün saat 9:15de gc mülakatım vardı. Saat 8:15de elçiliğin önündeydik. Biraz bekledikden sonra hemen içeriye aldılar. (bebeğimiz soguk havada üşümesin diye rica ettik). Pasport,fotograf, üst kontrollerinden sonra içeriye alındık. Girişte pasport teslim ederek sıra numarımız alıp beklemeye başladık.
    1.kere numarımız yandıktan sonra görevliye evraklarımızı tam bir şekilde teslim ettik.
    2.kere numarımız yandıktan sonra # 990$ # ödemeyi gerçekleştirdim (ödemeyi yapdıktan sonra daha da heycanlamaya başlıyorsun. Yerimde durumadım açıkçası)
    3.kere numaramız yandığında çilesini çekerek beklediğimiz mülakatımız gerçekleşmek üzereydi.
    Mülakatı gerçekleşdiren hanım efendi yemin etmemiz istedi. Yemin ettik. Sonra parmak izlerimizi aldı. Bebeğimiz içinde ayrıca parmak izi verdim. Türkiyede kaç sene ikamet ettiğimi sordu ( 9sene ikamet ettim. Memleketim gibi oldu Turkiye).Nereye gidecegimiz, tanıdığımızın olup olmadığını sordu. Ne iş yapacağımı sordu. Daha sonra bebegimiz için ds260 forumunu doldurup doldurmağımı ve ne zaman doldurduğumu sordu. Çünkü ds260 forumu gözükmüyordu. Biraz bekledikten sonra hiç bir sorun olmadığını söyledi. Ekrana bakdıktan sonra tebrikler vizeniz onaylandı dedi.

    Not1: Hindistandan adlı sicil kaydı istemedi. 4 sene kalınmasına rağman.
    Not2: Mülakat türkce gerçekleşdi.

    Soru: Vize onay nereden kontrol ediyorduk acaba


  • @the-black-eagle arkadaşım yanılyorda olabilir. Ben mülakatı türkçe gerçekleştirdim.


  • Merhaba,
    Unganlardan online randevu aldıktan sonra onay maili geleceği yazıyor. Mutlaka onay maili geliyor mu ve ne kadar sürede geliyor? Daha önce tecrübe edenlerden rica etsem nasıl oldu, ne zaman geldi onay maili?
    Teşekkürler


  • Bugün, Mart'taki randevumuz için gerekli evraklarla ilgili bir mail aldık kcc'den. Paylaşmak istedim. Herkese sevgiler


  • @bug Ankara elçilikden randevu maili gelmişti. Mail icerigi ne tür evraklar getirecegimiz yazıyor. Forumun en baştindaki belirtilen evraklar isteniyor.
    Unganlardan onay maili geliyor. Onaylanmıştır diye.


  • @baymyrat Teşekkürler.

  • Yasaklı

    @bug unganlar sitesinden kontrol ederseniz orada onaylandığını görebilirsiniz

  • Yasaklı

    @baymyrat tebrikler gözünüz aydın


  • @mhepekiz teşekkür ederim


  • @bug Gözünüz aydın güzel haberlerinizi bekliyoruz .


  • @baymyrat Tebrikler...


  • @Rüzgar @mhepekiz teşekkür ederim.


  • Sayın @bug sağlık randevunuzun onayı genelde spam(istenmeyen posta) bölümüne düşüyor. Oraya bir bakın derim.


  • 8 Şubat 2019 saat 07:45 olan görüşmemizi gerçekleştirdik. Hayırlısıyla vizelerimiz ailecek onaylandı. Aşağıda yaşadıklarımı detaylı anlatıyorum. Sorularınız olursa cevaplamaya hazırım. İnşallah hepiniz sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde vizelerinizi alırsınız. Bugüne kadarki süreçte sorularımıza bıkmadan cevap veren öncelikle @crazycells ve diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    KAPIDA BEKLEME:
    Randevumuz bugün 07:45 teydi. İlk randevu 07:45 randevusumuş. Daha öncesi yok yani. Biz ailecek (4 kişi) 07:15 gibi 2 nolu dış kapıdaydık. (Hemen büfenin yanı. Zaten bekleyen insanları da görürsünüz.) Hava aydınlanmamıştı ve şansımıza yağmur yağmıyordu. Ankara’da oturduğumuz için kayınpederim bizi getirdi ve bekledi.
    Görevli “07:45 randevuları sıraya geçsin.” dedi. Hep birlikte sıraya girdik. Bu arada bizden sonra randevusu olan küçük bebekli bir aileyi öne aldılar. Önce kapıdaki görevli pasaportlarımızı aldı ve içeri gönderdi. Sonra evraklara baktı, evrakların bulunduğu dosyaları koyduğum naylon market poşetini çöpe attı, üstümüzü aradı, elindeki küçük bir kağıdı (sanırım patlayıcı ve tehlikeli madde için) avuç içlerimize ve kıyafetimize sürdü. Kapı önünde beklemeye başladık. Bu arada içeri götürülen pasaportlarımız bize geri verildi. Sonra ilk kapıdan nihayet içeri girdik. Burada tüm kıyafetlerimizi, kemer ve saatlerimizi çıkarıp X-Ray den geçtik. Yine dışarı çıkıp başka bir bloğa tekrar giriş yaptık. Asıl olay bu binada gerçekleşiyor.

    GİRİŞ:
    İçeri girdiğimizde hemen solda iki görevli bekliyor. Pasaportlarımızı aldı ve hepsinin arkasına barkod yapıştırdı. Sonra sıra numaramızı verdi. Numaramız 3 idi.

    1. Sırada: İstanbul’dan 4 kişilik Türk Aile (Vizeyi aldılar.)
    2. Sırada: İranlı 4 kişilik aile (AP'ye kaldılar.)
    3. Biz.
      (İranlılar ve bizler için evrak teslim ve ödeme yeri aynı fakat görüşmeler farklı bankolarda yapılıyor. Bizimkiler hep 6 numarada yapıldı. İranlılar ise 1 numaralı kapalı kapı ardındaki odada yapıldı.)

    EVRAK TESLİMİ:
    07:45 de içeri girmiştik fakat henüz görevliler daha işlerine yeni başlıyorlardı. 1 numaralı aile evrak vermek için bile en az 20 dk. beklediler. Onlar evrakı verdikten sonra yine bekledik. 2 numaralı İranlı aile evrak teslimine gitti. Onların evrak vermeleri daha uzun sürdü. Biraz daha bekledikten sonra bizim numaramız yandı. En dipte koridor gibi bir bölgede evrak teslimi yapılıyor. Banko numaraları 8-12 arası. Bizimki 11’di sanırım. Burada yine camın arkasında yabancı olduğu belli olan güler yüzlü bir erkek görevli benden sıraya eşimin evraklarını istedi. Sonra benimkileri ve sonra da çocukların evraklarını aldı. Email ile gelen listenin aynısı onda da vardı. Bu liste dışında hiçbir evrak istemedi. Evlilik cüzdanı ve diplomanın aslını da aldılar. Bu işlem toplam 10 dk. kadar sürdü.
    Burada çok önemli bir bilgi vereyim: ADRES DEĞİŞİKLİĞİNİ BURADA YAPTIRABİLİYORSUNUZ. Ben eşimin pasaportunun ön yüzüne adres değişikliği için not yazmıştım. Görevliye söyledim. O da sağ olsun DS 260’ da yazdığımız USA’deki adreslerimizi güncelledi. Evrak tesliminden sonra yine beklemeye başladık.

    ÖDEME:
    Uzunca bir beklemeden sonra yine veznede (7 nolu banko, tam köşede) numaramız yandı. Ben görevliye o andaki dolar kurunu sordum çünkü ödemeyi kredi kartı ile yapacaktım. O da bilmediğini bankanız ne çekerse o kurdan çekilir dedi. Ama bankalar biraz yüksek kurdan çekiyor dedi. (Öğleden sonra kontrol ettiğimde Yapı Kredi Bankası 5,37 TL’den çekmeye çalışmış ancak aynı anda gerçek kur 5,25 TL idi.) Ben de görevlinin önündeki dosyalarımızı inceliyordum. Aldıkları evrakları hepimiz için ayrı ayrı karton dosyaların içine koymuşlar. Bu arada veznede kredi kartı şifresi girilen cihazın olmadığını fark ettim. Tam o sırada görevli kredi kartımın MAIL ORDER’a kapalı olduğunu ve ücreti çekemediğini söyledi. Tamam dedim ben de. Nakit olarak 1.320 USD (4 x 330 USD) ödedim ve tekrar beklemeye başladım.

    EK BİLGİ:
    Bu aşamaya gelmeden önce neden çok uzun beklediğimizi de burada yazayım. 1 numaralı ailenin kazananı lise mezunu değilmiş. O yüzden 6 nolu bankoda görevliyle çok uzun süre konuştu. Yaklaşık 20 dk. kadar sürdü. Dinlene dinlene konuşmaya devam ettiler. Kadıncağız, görevliye, mesleğinin 2 yıllık deneyim gerektiğine ikna etmek için çok uğraştı. Ayrıca kadın sadece kendisi için 330 USD ödemiş ve eşi ve çocukları için ödeme yapmamış. Sonra görüşme olumlu gidince 3 kişi için daha 330 USD ödeme yaptılar. Tekrar 6 nolu bankoya dönüp yemin ettiler ve vizelerini aldılar. Bu ödeme planı sadece onlar için mi (lise mezunu olmayanlar) geçerli yoksa biz de aynısını yapabiliyor muyuz bilemedim.
    Bu arada beklerken www.yesilkartforum.com dan yazıştığım Türkmenistanlı Murat (@baymyrat) beni tanıdı ve yanıma geldi. Kendisi ile tanıştık ve konuştuk. Onun da sıra numarası 8 idi. (Yanlışım varsa düzelt @baymyrat kardeşim. Siz de almışsınız. Forumdan gördüm. Çok sevindim. )

    GÖRÜŞME:
    Yukarıdaki durum nedeniyle bizim Türklerin görüşme yaptığı 6 nolu banko yaklaşık 1 saat boyunca 1 nolu aileyle ilgilendi. Sonra öncelikli olduğunu düşündüğümüz 7 sıra nolu aile görüşmeye geçti. Bu arada çocuklar orada oynuyor, su sebilinden su içip duruyorlar, tuvalete gidiyorlar, bize sarıyorlar. Biz hala bekliyorduk. Nihayet 3 numara yandı. Hep birlikte 6 nolu bankoya geçtik. Eşim ve bana sağ ellerimizi kaldırmamızı ve söyleyeceklerimizin doğru olduğuna dair yemin etmemizi istedi görevli bayan. Biz de yemin ettik. Nereye gideceksiniz dedi. Eşim cevap vermeden kızım “Texas” dedi. Houston dedik.
    -Orada tanıdıklarınız var mı?
    +Evet, arkadaşlarımız var.
    -Ne iş yapıyorlar?
    +Kendi işini yapan da maaşlı çalışan da var.
    -Siz ne iş yapacaksınız?
    +Buradaki tecrübemize istinaden sektörümüzle ilgili iş bakacağız.
    O arada oğlum Doruk geldi. Görevli “Amerika’da ne yapacaksın Doruk?” dedi. Oğlumda “Süt içeceğim.” dedi. “Haklısınız. Sabahın erken saatinde sizi buraya diktik. Çocuk acıkmıştır.” dedi görevli bayan. Sonrasında “Hayırlı olsun. Amerika’da başarılar.” dedi. Eşimle benim parmak izlerimizi aldı. Çocuklar 16 yaşından küçük olduğu için talihli olan eşimin parmak izlerini çocuklar için de kullanacağını söyledi.
    Son olarak ben Amerika’daki adresimin güncellenip güncellenmediğini sordum. Kadın kontrol etti ve güncellendiğini teyit etti. Evraklarımızın aslını iade etti.

    SONUÇ:
    Karın ağrılarım geçmeye başladı, eşimle birlikte gülümsemeye başladık ve mutlu mutlu elçilikten ayrıldık.
    Darısı hepinizin başına.


  • Bu ileti silindi!

  • @baymyrat Size de hayırlı olsun. Ayrıca tanıştığımıza memnun oldum. Ben de senden bahsetmiştim yazımda. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

37
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum