Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ugursway Şimdi gördüm mesajınızı kusura bakmayın. Anladım nasıl yapıldığını teşekkürler.

• ⭐⭐

@ozgurs merhabalar, esc sayfasi green card cekikisini ogrendigimiz yer. 2nl geldiginde yine ayni sayfaya girerek mulakat tarihini ve yerini kontrol ediyoruz.

• @melikeee dünden beri sizin mesajlarınızı görüyorum. Herkes gibi bende aynı tavsiyeyi vereceğim. Bu başlığı en baştan itibaren okumanız size çok faydalı olacaktır. Bu CN numarası ile Ankara'dan randevu alabilmek gibi bir durumunuz olmayacak. forumu iyice okuduktan sonra eğer Schengen vizeniz var ise bir Avrupa ülkesi (en favori olan Viyana) yada vize istemeyen ülkelere taşımanız gerekmektedir. ABD'de yaşayan abinizin size şu süreçte hiçbir faydası olamaz. (eğer sizi 3 5 hafta içerisinde Abd'ye ışınlayamayacaksa) Sıra numaranızın aktif olmasına daha çok süre var ama ne kadar erken olayları kavrayıp dosyanızı taşırsanız o kadar kazançlı çıkarsınız

• @tuncay3502 en ufak bir katkım olduysa memnun oldum, dosyanızın taşınmasına sevindim, artık current olmayı ve mülakat planı bekleyeceğiz 😉 bol şans hepimize

• @melikeee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, 28.000 sıralarda olmam şansımın düşük olduğunu söylediler böyle birşey var mı, kardeşim amerikan vatandaşı süreci onun üzerinden yönetiyoruz bunun etkisi var mıdır? Bazı yorunları okudum randevuyu başka yere aldırmışlar

Merhaba, Ankara için sıra numaranız çok yüksek, Ankara’dan umudunuzu hızlıca yitirip, daha önce defalarca bu başlıkta yazıldığı üzere dosyanızı başka postlara taşıma ihtimalinizi gözden geçirmenizi öneririm.

Birkaç kez aynı içerikte iletinizi gördüğüm için, bir daha ileteyim, bu başlığı bıkmadan, usanmadan en baştan dikkatle okumanızı öneririm, okumazsanız vize alma şansınızı yitirme ihtimaliniz çok yüksek.

ABD vatandaşı abinizin süreçte size faydası tabii ki olur ancak bu fayda mülakat almakla ilgili olmaz. Bu fayda, AoS yapmakla ilgili olur veya size sponsor olmakla ilgili olur.

Bu konularla ilgili de bu başlığı ve AoS başlığını dikkatle incelemenizi tavsiye ederim. Bol şanslar!

• @deebee teşekkür ederim bu konu hakkında gerçekten hiç bilgim yok başka ülkeden mülakat tarihi mi talep etmem lazım

• @ugurbocegi @ugurbocegi çok tesekkur ederim cevabınız icin 🙂 Bi tik daha sakin kalmaya calisiyorum, bu konuda söylenen her pozitif soz benim icin çok kiymetli

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Birkaç gün önce hem Ziraat Bankasından hem de Enpara müşterisi olduğum için QNB Finansbank'tan konsolosluk için belge talebim oldu. Dikkatimi çeken iki husus var:

1. QNB Finansbank "varlık dökümü" adı altında, tüm hesaplarınızdaki toplam bakiyeyi TL, USD, EUR cinsinden içeren bir belge veriyor. Ayrıca hesap hareketleri dökümünü de verdi. Bu iki belgeyi bir kaşe ve iki memurun imzalarıyla imzalayarak imza sirkülerini de verdiler.
    2. Ziraat Bankası varlık dökümü vermiyor, dolayısıyla tüm hesaplarınızda toplam ne kadar bakiye bulunduğuna dair bir belge alamadığınız gibi varlıklarınızın TL, USD, EUR karşılıklarını aynı anda içeren bir belge de alamıyorsunuz. Size yalnızca "hesap ekstresi" yani hesap hareketlerinizin dökümünü (tek kaşe, iki memurun imzası ve imza sirküleriyle beraber) veriyorlar ve örneğin altın hesabınız varsa bu belgede "Kullanılabilir bakiye: 20,13" ve yukarıda başka bir yerde "Döviz Cinsi: A02" yazıyor. Google'dan "A02 gold" diye İngilizce arattığımda altınla ilgili bir bilgiye rastlayamadım dolayısıyla yurtdışındaki konsolosluk bunu gördüğünde 20,13 gram altınınızın olduğunu anlamakta güçlük çekebilir.

İki adet de sorum var:

• Her iki hesabımda da varlıklarımı altın cinsinden tutuyorum. Ancak son 1 yıldır bu hesaplarıma ek bir yatırım yapmadım dolayısıyla altın hesabımın hesap hareketleri dökümü her iki bankanın verdiği belgede de boş görünüyor (zaten altın hesabı dışında para tuttuğum hesabım yok dolayısıyla hesap hareketleri dökümüm boş görünüyor). Bu bir problem yaratır mı?
    • Her iki bankanın da verdiği belge Türkçe, bunları İngilizceye yeminli tercüme + noter onayı + apostil yaptırmam gerekiyor mu? Bir de imza sirküleri de Türkçe, imza sirküleri için de yeminli tercüme + noter onayı + apostil yaptırmam gerekir mi? (Vize görüşmesine Hong Kong'da gireceğim.)
    • Sizce Ziraat Bankasındaki varlıklarımı Enpara'ya (yani QNB Finansbank'a) aktarmalı mıyım? Ancak bunu yaparsam toplu para girişi olduğu için şüphe çeker mi?
  • ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi Hong Kong banka hesap dökümü istemiyor. Siz alabildiğinizi alın yanınızda dursun ama gerek olmayacak, dert etmeyin.

• @ugurbocegi serapp hanım zaten rahatlatıcı cevabı vermiş ama ben istediginiz cevabı vereyim siz 6 aylık yada 1 yillik aldığınız raporda 1 yıl içinde hareket yoksa zaten döküm boş olacak şöyle düşünün 1milyon TL hesabınızda para var ama 2 sene önce hesaba girdi dolayısıyla dokumde hareket olarak goremezsiniz mevcut bakiye görünür zaten kimsede size hani kardeşim son 6 ay hareketi niye boş demez hareket olmak zorunda değil yeterki bakiyeniz olsun ama serapp hanim belirtmiş çok takılmayın alabildiğiniz her evragi alın yaniniza sorun olmaz.

• @melikeee valla benim kardeşim de Amerikan vatandaşı 2023 de 25 binle gidemedik ben Türk vatandaşıyım nasipse 13 binle Viyana'dan gideceğim bu işler hep nasip işi olursa olur olmazsa yapacak birşey yok

• @veyso34 merhaba, tirandan hong konga dosyanızı taşıma mailini hangi konsolosluk ile yaptınız ? tekrardan kcc mail mi attınız?

• ⭐⭐

@melikeee merhabalar, sayin @deebee nin belirttigi gibi eger vizenize kavusmak istiyorsaniz, bu konuyu en basindan okumaniz sizin icin faydali olacaktir. Ankara dan mulakat alamayacaginizi varsayarsak, sizin onunude 2 yol mevcut ya dosyanizi baska bir konsolosluga tasiyacaksiniz yada aos yapacaksiniz. Her iki kosulda da cass numaranizin cut off olmasi gerekiyor. Bu da tahminimce en erken temmuz-agustos gibi olacaktir. Bu basligi ve aos basligini okuyarak surec hakkinda bilgi sahibi olup, surecinizi yonlendirmeniz gerekiyor.

• @ATS16 ANKARA

• Arkadaşlar, 2 gün önce KCC den ESC hesabınızda güncelleme var diye bir mail almıştım. Fakat kontrol ettiğimde bir değişiklik yoktu. Şimd interview bilgilerim ESC sayfasında görünüyor. Süreç işleyişi ile ilgili bilgilendirme geçmek istedim.

• ⭐⭐⭐

Selamlar...DV2025 excel tablosu 22 ve 24. satırlarda şair ne anlatmak istemiştir..😉

• @ugurbocegi bankalar bu belgeleri vermek için ne kadar ücret talep ettiler?

• ⭐⭐⭐

@gdv25 Ücretsiz

• @gdv25 para istemiyorlar

• DV2025 vize görüşmesi için gerekli evraklar DV2024 ile aynı mı yoksa bir değişiklik mevcut mu? ESC sayfasından baktım ama istediğim bilgilere ulaşamadım. Bu sene için tam olarak hangi evrakları görüşme için yanımızda götürmemiz gerekiyor?

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 153
  • 1917
  • 2688
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |