DV2025 Sohbet Odası
-
@metinbeci Evet tabiki ancak yazılımda beklenilen bir işe girmek için şuan ki kriz ortamında min 6 ay gerekebilir ve ekstra mülakat süreçleriyle beraber 1 yıl a kadar uzayabilir. $7.25 e geçici işlerde çalışmakla $15 min wage ile çalışmak arasında ciddi fark oluşur. Giderler 2 ye katlanmıyor. Boston MA ile Raleigh NC arası giderler bu siteye göre sadece -29.5%. https://www.salary.com/research/cost-of-living/compare/boston-ma/raleigh-nc
-
@minnesota Attığınız linke bakılırsa yine raleght tarafı mantıklı geliyor ki sadece parasal durum 1. kriter değil iklimi,stresi rahatlığı gibi etkenlerde var, her iki taraftada 6 ay süre ortalamasında iş bulamayacağımı hesaba katarak hareket ediyorum bu süre zarfında nekadar gecici iste calısırsam calısayım giderler bizi aşşağı cekeceğinden gelirlerin gecici islerle dengelenmesi dogru bir hamle olur ancak gecıcı ıslerde bıle planlandıgı gıbı kazanana kadar birikim eriyip gidebilir ayrıca iklimi kısları cok soguk oldugundan tercıh edermıyız bılmıyorum ırkçılık konusu raleighte göre biraz daha belirgin.
Yani bazen evdeki hesap carsıya uymayabilir o yuzden parayı mumkun oldugunca korumak lazım dediğiniz gibi o süredede gecici işler ile ayakta kalınacaksa yüksek gelir olması lazım ama bir taraftan 2katı asgari ücret alırken diger taraftan yuksek kıra ve gıderlere boyun egmek zorundayız olurda eger gecici işlerde bostonda tutunamazsak bu sefer ciddi tökezleriz giderler yuksek oldugu icin. Hayatım boyunca risk almış birisi olarak ilk defa ayaklarım daha saglam bassın dıye braz garantici olmayı secıcem galiba cünkü işin içinde aile var bu sefer aslında ailecek konusup degerlendırmemız lazım iş bulana kadar gecici işlere gerek duyarmıyız sırf asgari ücret için farklı bıryere gıtmeye degermı sakin kafayla düşüneceğiz. -
@salih-atilla Remote çalışma imkanımız var ama artık şirketler yavaş yavaş ofislere çağırmaya başladı. Remote a güvenerek tercih yapmak istemedik açıkçası
-
@metinbeci tabiki ailece karar vermek önemli. Okul çağında çocuk varsa eğer Boston School District leri North Carolina dan daha iyi olabilir. Bende risk almayı seven bir yapıya sahibim. Ortalama geliri daha yüksek olan bir yere gitmek isterim. Zira Amerikan sistemi kazandığını harcatmak üzerine kurulduğu için geliri yüksek bölgeler daha dinamiktir. Düşününce garip geliyor, TR de çok karşılaşmıyoruz ama orada yaygın bir uygulama olduğu için daha çok yan geliriniz olabilir bahşiş vs. İklim den çok fark edeceğini düşünmüyorum. Bir İzmirli olarak Boston beni korkutmuyor. Hatta vizeyi alırsak 4 ay sert kış geçen Minnesota ya gideceğiz. Kendi durumunuzu siz daha iyi bildiğiniz için tabiki en iyi değerlendirmeyi siz yaparsınız.
-
Eylül bülteni açıklandı mı ?
-
@zekiye-kahveci merhaha.Önce dosya numaranız önemli.Sisteme imzanızı taşıyın lütfen
-
@mymuyi kasım sonuna kadar ancak dosya numarası 6000 e kadar olanlara mülakat verilecek
-
günaydın herkese eskilerden kimler var? yei yeni bir sürü kişi gelmiş hoş gelmiş
-
@Burakhan-Bircan Dogru secim North Carolina her seyiyle yasanacak ideal yer
-
@Burakhan-Bircan Anlaşılan yazılımcılar olarak Carolina da küçük bir koloni kuracağız

-
@oprmngr siz neredesiniz viginia mı
-
@metinbeci north carolina carry arkadaşım var yazılımcı değil çok methediyor bende gidip göreceğim yaşamak için güzel yer arkadaşıma güveniyorum
-
@salih-atilla Beni de gel ziyarete ağabey yemek dağıtırken yanımda oturursun

-
Arkadaşlar merhaba,
Dosya transferiyle ilgili kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum. 2025EU18XXX CN'e sahip olduğum için dün KCC aracılığıyla dosyam sorunsuz bir şekilde Fas'a taşındı lakin Fas sonradan benden oturum veya çalışma izni isteyip aksi takdirde dosyana bakmayız gibi cevap verebilir mi -
@misha90 sana göre çok güzel bir ilçe ve yapacağın iş var sana yeri ve işi söyledim şimdiden araştır ne yapıcan dordeşh uberi
: -
Selamlar arkadaşlar bir sorum var. Ds260 formunu gönderdikten sonraki adım ve süreç sadece mail beklemek dimi ? Yoksa bişey yapmam gerekiyor mu ? Galiba bir mail geliyormus 1 ekim 2024 den itibaren o maili aldıktan sonra mı mülakat tarihi verilecek ?
-
@yusaomers case numbera ve mülakat yerinize göre durum değişiyor maalesef.Case number ilerledikçe Ankara gibi yavaş çalışan elçiliklerden mülakat beklemek zorlaşıyor.Herkesin gibi foruma imzanızı taşıyın ve tüm 2024-2025 konu başlıklarını inceleyin.Başka bir ülkeye dosya taşımanız gerekebilir.Bu forumda tüm deneyimler ve bilgiler var.
-
@yusaomers yapmanız gerekenler öncelikle sürecinizi imzanıza taşımak ardındanda bu konu başlığını ilk sayfadan itibaren detaylıca okumak olmalı
-
YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
Sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz, sorunuzu DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları sormanız halinde ve bu başlığı okumanız halinde cevaplara ulaşacaksınızdır.
-
İlk Amerika'ya girişimde, Türkiye'den hangi banka kartıyla Amerika'da ATM'den en az komisyonla para çekimi gerçekleştirebilirim? TEB Bankası'nın daha ön plana çıktığını duymuştum ama sizin fikriniz nedir?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum