Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bthn araştırmalarınızı konsoloslukların, geçmiş mali yıllarda ki performanslarına bakarak yapmanız daha doğru olacaktır.

Buradan hem hangi dönem de ne kadar current olduğunu hem de onay/red vs. verilerini görebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@bthn DV2025 süreci ile ilgili sormanız gereken soruları DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor doğru cevap alabilmek için, şu an yanlış başlıkta sorunuzu soruyorsunız.

Ayrıca forumdaki arama butonunu kullanarak sorularınızın cevabını bulabilirsiniz anahtar kelimeler yazarak, sorunuzun tam cevabı da @Demayfo'nun mülakat deneyiminde mevcut.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

Bu ileti silindi!

• merhabalar, Benim case no 7 bin küsürlerde sizce vize görüşmesi için bana sıra gelir mi

• ⭐⭐⭐⭐

@kadirkurtgoz

YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

Sorularınızı sormanız gereken doğru konu başlığı da DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları, bilgilerinizi de forum kuralları gereği 2025 DV Talihlileri Takibi tablosuna eklemeniz gerekiyor. Bol şans...

• Amerika konusunda deneyimi olan arkadaşlara bi sorum olacak. Ben çok kalabalık şehirler sevmiyorum daha sakin doğa ile iç içe olabileceği sessiz sakin bir yerleri seviyorum. Eşimle birlikte Virginia ve North Carolina ya gitmek gibi bir düşüncemiz var. Deneyimleri olanlar aktarabilir mi ? Buarada iş olanaklarıda önemli eşimde bende yazılım mühendisiyiz. Yine yazılım sektörü üzerinden ilerlemek istiyoruz.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@Burakhan-Bircan iowa şehirlerinide araştırın des moines iowa city cedar rapids siux center ayrıca küçük ilçeleride var iş imkanını bilemem ama güvenli ve çok az göçmen tercih ettiği için yaşam kolay insanları mutlu ve neşeli

• Arkadaslar kasım ayı icin bülten yayınlanmış sanırım fakat sayılar ekim iyi icin birebir aynı. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Daha sonra mi güncellenecek yoksa kasim ayı icin hiç ilerleme olmayacak mi?

• @Burakhan-Bircan, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Amerika konusunda deneyimi olan arkadaşlara bi sorum olacak. Ben çok kalabalık şehirler sevmiyorum daha sakin doğa ile iç içe olabileceği sessiz sakin bir yerleri seviyorum. Eşimle birlikte Virginia ve North Carolina ya gitmek gibi bir düşüncemiz var. Deneyimleri olanlar aktarabilir mi ? Buarada iş olanaklarıda önemli eşimde bende yazılım mühendisiyiz. Yine yazılım sektörü üzerinden ilerlemek istiyoruz.

Selamlar hocam, biz de eşimle NC Raleigh'e taşınmayı düşünüyoruz ilk etapta. Crime rate düşük, kira fiyatları iyi gibi görünüyor. İş konusunda da yazılım işine devam edecekseniz zaten yüksek ihtimalle remote çalışıyor olmaz mısınız?

• @Ben-Batur Hocam nasipse Cary yada Raleght bizimde düşüncemiz muhtemelen sen önden gider bize kiralık evi ayarlarsın 🙂

• @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Ben-Batur Hocam nasipse Cary yada Raleght bizim düşüncemizde muhtemelen sen önden gider bize kiralık evi ayarlarsın 🙂

Ooo komşum şimdiden hazır desene hocam 😃 Tabi irtibatta kalalım elimden geldiğince yardımcı olurum tabii ki 🙂

• @Ben-Batur Seviniriz gercekten, okadar cok yer baktım kendimce kıyaslamalar yaptım youtube da bazı aynı dusuncede olan ınsanların neden cary raleght tarafını sectıklerını ızledım yapay zekaya danıstım sonuc olarak tüm kapılar BAŞLANGIÇ için cary,durham,raleght üçgenine çıkıyor mesleğimde yazılım olunca oralarda uygun yerler bakalım daha eşimle bu konuyu ciddi boyutta ele almadık ama %80 komşu olabiliriz gitmeden iş arayışına buradayken başla (vizeyi aldıktan sonra) orada vakit kazanmış olursun raleight kiralar biraz artmıs arkadasım 1300e oturuyor raleght de ama suan 1500den assagı yer bulmak zor gıbı. Bu ile ilgili canımı sıkan tek şey saatlik asgari ücreti 7,25 $ diyeceksinki asgari ücret mi alcan yazılımcı adamsın evet bende ona güveniyorum . Basit bir kıyaslama X yerde asgari saat ücret 12-15$ , yazılım ise başlangıç 80k-100k(yıllık) ama kiralar 2300$ bandında cary ralegh bölgesi için ise asgari saat ücreti 7,25 kiralar 1500-1800 bandında ideal, yazılım ise 90-120k (yıllık)
    diyorumki biryerden asgarinin düşük olması iyi cünkü kiralar ve diğer giderler ona göre o bölgede düşük olur maaşım mı bi cok yere göre daha yüksek kalıyor(baslangıc) bir yerden avantaj gibi geldi bana asgari saatlik ücreti düşük olması

• Selamlar herkese, bana greencard 2025 çıktı, ayrıca Abd vatandaşı ile nişanlıyım nisan 2025'te düğünümüz olacak ben hangi sürece dahil olmalıyım ? bana bu konu ile ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz?

• @metinbeci herşey gönlünüzce olsun. TR deyken USA de ki işlere başvurmak Yapay zeka IK uygulamaları nedeniyle biraz anlamsızlaştı. Yapay zeka 1000 başvurunun 10 tanesini IK cı nın önüne çıkarıyor. Adres US dışı ise otomatik filtere takılıyor başvurular. Ben şahsen asgari ücretin her zaman en yüksek olduğu yeri seçmeyi düşündüm. Boston vs mantıklı tercih olur. NC ya Türklerden ilgi olduğunu görüyorum. Vardır bir bildikleri diyelim.

• @minnesota Boston Asgari ücreti yüksek fakat mesleğim yazılım o nedenle maas farkları cok bariz olmayacaktır başlangıç için boston kira ve yaşam şartları iklimi bize biraz mental ve ekonomik olarak uyduğunu düşünmüyorum. iş imkanları ne kadar geniş olsada giderlerde bir okadar yüksek bir bölge ve iş bulana kadar cepteki para bitsin istemem en azından başlangıç için daha uygun makul yerler nefes almamızı kolaylaştıracaktır.

• @metinbeci Evet tabiki ancak yazılımda beklenilen bir işe girmek için şuan ki kriz ortamında min 6 ay gerekebilir ve ekstra mülakat süreçleriyle beraber 1 yıl a kadar uzayabilir. $7.25 e geçici işlerde çalışmakla $15 min wage ile çalışmak arasında ciddi fark oluşur. Giderler 2 ye katlanmıyor. Boston MA ile Raleigh NC arası giderler bu siteye göre sadece -29.5%. https://www.salary.com/research/cost-of-living/compare/boston-ma/raleigh-nc

• @minnesota Attığınız linke bakılırsa yine raleght tarafı mantıklı geliyor ki sadece parasal durum 1. kriter değil iklimi,stresi rahatlığı gibi etkenlerde var, her iki taraftada 6 ay süre ortalamasında iş bulamayacağımı hesaba katarak hareket ediyorum bu süre zarfında nekadar gecici iste calısırsam calısayım giderler bizi aşşağı cekeceğinden gelirlerin gecici islerle dengelenmesi dogru bir hamle olur ancak gecıcı ıslerde bıle planlandıgı gıbı kazanana kadar birikim eriyip gidebilir ayrıca iklimi kısları cok soguk oldugundan tercıh edermıyız bılmıyorum ırkçılık konusu raleighte göre biraz daha belirgin.
    Yani bazen evdeki hesap carsıya uymayabilir o yuzden parayı mumkun oldugunca korumak lazım dediğiniz gibi o süredede gecici işler ile ayakta kalınacaksa yüksek gelir olması lazım ama bir taraftan 2katı asgari ücret alırken diger taraftan yuksek kıra ve gıderlere boyun egmek zorundayız olurda eger gecici işlerde bostonda tutunamazsak bu sefer ciddi tökezleriz giderler yuksek oldugu icin. Hayatım boyunca risk almış birisi olarak ilk defa ayaklarım daha saglam bassın dıye braz garantici olmayı secıcem galiba cünkü işin içinde aile var bu sefer aslında ailecek konusup degerlendırmemız lazım iş bulana kadar gecici işlere gerek duyarmıyız sırf asgari ücret için farklı bıryere gıtmeye degermı sakin kafayla düşüneceğiz.

• @salih-atilla Remote çalışma imkanımız var ama artık şirketler yavaş yavaş ofislere çağırmaya başladı. Remote a güvenerek tercih yapmak istemedik açıkçası

• @metinbeci tabiki ailece karar vermek önemli. Okul çağında çocuk varsa eğer Boston School District leri North Carolina dan daha iyi olabilir. Bende risk almayı seven bir yapıya sahibim. Ortalama geliri daha yüksek olan bir yere gitmek isterim. Zira Amerikan sistemi kazandığını harcatmak üzerine kurulduğu için geliri yüksek bölgeler daha dinamiktir. Düşününce garip geliyor, TR de çok karşılaşmıyoruz ama orada yaygın bir uygulama olduğu için daha çok yan geliriniz olabilir bahşiş vs. İklim den çok fark edeceğini düşünmüyorum. Bir İzmirli olarak Boston beni korkutmuyor. Hatta vizeyi alırsak 4 ay sert kış geçen Minnesota ya gideceğiz. Kendi durumunuzu siz daha iyi bildiğiniz için tabiki en iyi değerlendirmeyi siz yaparsınız.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |