Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hockeyumpire2 Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi. içinde söyledi:

    Güncelleme :

    Evimize doneli bir hafta oldu. İstanbulda'yız. Eşimin dayısı ile çalısma olayı tam bir hüsranla sonuclandı. Asırı soğuk cocuklu aileler için tam bir facia oluyor. (-38 hissedilen soguk). Aile de de sağlık problemleri nüksedince geri donme kararı verdik. O kadar mücadele, yolculuk, hayallerimin cöp olması beni cok derinden üzdü. 😔Ücretsiz izin hakkımızda kullandığım için birdaha iznim yok. Greencartımın aktif olacagı zamana kadar bekleyeceğim ama o kadar morelim bozuk ki, oradan da gozum korktu. Basaramadık... Bizim sansımız greencartdı. Kısaca ölü gibiyim. Amerika hala hayallerimde ama hiç gücüm kalmadı 😔 kanada sosyal ülke görünümlü kapitalist bir Amerika koyu 😊(lafımıda soyleyeyım kanada'ya oyle kapatayım konuyu) siz siz olun akrabadan ülkede bir uzak durun yurtdısında on 😊

    iste Vatan boyle bir yer. Baba ocagi gibidir, gittigin koca evinde mutsuz oldugunda donup gelebilecegin, kollarini acip seni saracak sicacik bir yuvadir. Zorda kaldiginda, yaban ulkelerde itilip kakildiginda siginabilecegin bir limandir. Ne mutlu bize ki bir vatanimiz var.


  • @HockeyUmpire2 geçmiş olsun mu denir sağlık olsun mu denir bilemiyorum. Yaşadıklarınız üzücü. Kanadaya gidenlerin çoğu çok mutlu biliyorduk. Sizinki talihsizlik olmuş. Kanada'yıda bir tecrübe sayıp artık ne yapmamanız gerektiğini daha iyi biliyorsunuzdur. En azından olumlu tarafı bu. İnşallah GreenCard ile Abd de daha mutlu olursunuz.


  • @caglaror Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi. içinde söyledi:

    @hockeyumpire2 Kanada sizi hayalkırıklığına uğratmasın. Pahalılığı dışında California'ya geldiğime çok memnunum. Ovala-parlat ovala-parlar ... kısımlarına sonra geleceğim. Ama şimdilik biz de ev bulma sorunları yaşıyoruz. Biraz birikmişle gelebilirseniz ve ev için mali doküman desteği olursa güzel başlanabilir.
    Amerika GC zamanınız gelinceye kadar bolca tecrübe okuyun lütfen.
    Daha sonra detaylarda görüşmek üzere.

    giris yapali henuz 2 gun oldu ama cok mutlusunuz kaliforniya cok guzel allah bozmasin sayin @cagloror so far so good

  • ⭐⭐

    @sharm @caglaror güzel dilekleriniz için cok tesekkür ederim. Gercekten muhtesem bir tecrübe oldu. Ama greencard la amerikada yasama düşüncem cok sarsıldı. Suan biraz zamana ihtiyacımız var... Desteğiniz için cooook tesekkür ederim. ✨ 💐

  • ⭐⭐

    @roccorocco cok sağolun güzel dilekleriniz için 💐

  • ⭐⭐

    @newman evet tabıki iyiki vatanımız var 😊 fazla da duygusala baglamamak lazım 😊 sonucta gocmenliğe aday ınsanlarız, yoksa daha zor olur psikolojik açıdan.

  • ⭐⭐

    @rookie kesinlikle zaten kaderim greencardı. Biran önce gitme dürtüsü sanırım yanlıs karar vermemize neden oldu.

  • ⭐⭐

    @rüzgar sağolun. Tesekkür ederim pozitif mesajlarınız için. ✨


  • Ablacım sırada neresi var Allah aşkına bir kaç sey okudum sanırım kanadaya gittiniz ama ityi geçmedi şuan istanbuldasınız ama Gc kazandınız şimdi onu bekliyorsunz oylemı.

    bence hayatin insana yazdigi yaziyi sansi iyi okumak lazim. benim sansim greencardi ,pismanim buraya geldigim icin ..houston a yerlesip hafta sonlari golfe gidip, havuza girip arkadalarimla barbeku yapmak istiyorum..

    yanı söyle bir şey demışssınız anlıyorum ama bence beklentiler hep kuçuk tutmak lazım , hem en düşüğüne hazırlanın derim.

    Ben gc 3 yıldır yapıyorum daha çıkmadı ama bakalım.

    Amerikada bir tanıdık var sanırım abiniziz kardeşimi o bile size yardım etmyorsa vay halinize , kanadada dayı var ondandada sıkıntı.

    türk akrabalardan uzak durun onlar sizin iyi olmanızı istemez türk insanın genel karakteristlik özelliği budur kıskanç cimri yardım etmez sürekli kötü olmanı ister.

    abim almanyada 20 yıldır akrabamla evli bir mal sahibi olmanı istemez 2 defa gitti 3 cü asla . ama asla. 😕

    Varsa 3 , 5 yıldır orada yenı gelmiş sizden önce kişileri bulun onlar halden anlar ve yardım eder (akraba olmasın v)

    Türkiyden göçmüş ermenı kürt aileler bazıları türk türkiye düşmanı değilse ellerinde , evlerinde ne varsa verir ona şahit oldum eli boldur yardım eder.

    ve genel olarak kimseden bir şey beklemeyın kendiniz hata yapa yapa öğrenin.

    başarılar. : )

    hep iyi olun .


  • @hockeyumpire2 Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi. içinde söyledi:

    @sharm @caglaror güzel dilekleriniz için cok tesekkür ederim. Gercekten muhtesem bir tecrübe oldu. Ama greencard la amerikada yasama düşüncem cok sarsıldı. Suan biraz zamana ihtiyacımız var... Desteğiniz için cooook tesekkür ederim. ✨ 💐

    @HockeyUmpire2

    ozellikle 3:07'de takim arkadasindan bayrak bekleyen kirmizi formali atletten gozunuzu ayirmayin:



  • ⭐⭐

    @sharm tesekkür ederim. ✨

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Selam hockey empire, bu iletinin başında ben de durumumu belirtmiştim. Olacakları sanki önceden sezinleyip collegeye tuition ödemeden zırt diye geri geldim türkiyeye. Eger student vizem yanmamıssa green card da cıkmaz ise mecburen geri gidecegim ve o sogugu, pahalı kiraları ,yapay gıdaları yiye yiye yaşayacagım...Ailemde bu hafta bir hastalık yaşandı ve amerikadan akrabalarım da geldi. Ha işte onlarda 4-5 aydır görmedigim plastikligin alasını birkez daha gördüm..Aa arabanın camı catlak böyle sürmene izin varmı ayy hic de trafige uymuyolar ayy tabi musteri hizmetleri diye bişey yok burada gibi konusmalar anladiniz dedigimi.... Şu an baltik bölgede kalan birkac ülkeye yogunlastım. Hem fakir, hem eski malın degerini antika vb bilen hem aryan kültürlü hem ataist burnu havada olmayan ülkelerden. Eger işim rastgiderse green card cıkarsa bile gitmem...Kanadada oto boyacılıgı uzerine college okumaya gitmiştim. 2012 model mercedeslerin veya kamyonetlerin çürükle kırık tamponla binildigine bakınca o işi yapmamam ac kalacagımı düşündüm.Ee hindu paki klasmaniyla da yaşayamam bence kimse üstüne alinmasın. Birde ulkeye cantam kayip halde girdim. Dilini anlamadıgım call center(paki hint afgan) kelimeleri spell etmeme ragmen yarım bastan sagma isleri sagolsun. bir ayda geldi canta thy işi cozdu. Her iş öyle otobuse bilet alıcan adam ingilizce bilmiyor vb. Montreale iniyorsun tum idiotlar orda toplanmıs je ne parle anglais diyor..Uc sene kanadayi sorusturup öyle gittim, aslında bunlarla karsılasabilecegimin de cok iyi farkındaydım. Bana pek koymadı. Ama orada o cahillerin-okumamısların ellerindekinin farkında olmaması ve bizlerin bu tahsille işsiz neredeyse simidi patisserie urunu ayarında yememiz. Hayatımızın her alanında kazıklanmamız bana koyuyor. Umarım tuition fee yi kurtarabilmissinizdir, olmadı, kararınız degisirse seneye ikinci dönemden başlayabilecek sekilde okulu bitirmisinizdir. Benim de birdaha basvurmaya, ucaga binmeye takatimi emdi süpürdü kanada..Bizlerin aradıgı sanırım para pul villa 6000 motor araba bir yana, Elindekilerle yetinmeyi bilen kültürel konservatiflikte iyiyi güzeli kollayan ülkeler. Sırf parayı kollayan ülkeler degil.

  • ⭐⭐

    00:40 Yaşam alanı ve evlerin küçüklüğü ve pahalılığı
    02:36 Türkiye’ye uzaklık, uçak biletlerinin pahalılığı
    04:00 Soğuk hava koşulları
    05:09 Sosyalleşememe - Arkadaşsızlık - Müşterek kültür olmaması
    09:09 İş bulmanın zorluğu (İyi İngilizce ve “Kanada tecrübesi” aranması)
    10:00-11:50 Reklam
    11:52 Aşırı kuralcılık - İnsiyatif alınmaması - Prosedürlerde kolaylık/merhamet gösterilmemesi
    15:18 Hayat pahalılığı

  • ⭐⭐

    @calibraturbo 😊 güzel kardesim sana tüm kalbimle katılıyorum zaten benimde yasadıklarım ve gözlemlerim yazılı... Amerika kesinlikle daha farklı, inan ha kanada ha macedonya hersey o kadar eski 😂😂 neyse Allah yuzumuz bakmıs kurtulmusuz 😊 insallah Amerika hayalin gerçek olur. Bol sans

  • ⭐⭐

    @saulgoodman 😊 üstelik sema eşinin yanına gitti hazır sekilde, benim ufacık bir bebeğim ve 150 kilo valiz, 2sırt cantası, bir büyük poşet ve bebek arabamla gittim 😊😊 biraz daha anlatırsam aglarsın ne zamandır Türk filminde izlemediyseniz 😊 benim hayallerim Amerika'da, denemeden ölmek istemiyorum 🙏😊✨💐

  • ⭐⭐ Yasaklı

    amerikada bir şekilde yaşanır ama Kanadada baya baya sıkıntı sanki gözlemlerim bu. Ikı ucak parası girdi hala aglıyorum. Iyımı kotumu yaptım onu bilemiyorum ama kanadada uzun sure yasanmaz bence. Gider st petersburg murmanskta yaşarsın ama kanadada olmaz gibi.Bu sene green card bekliyorum olmazsa almanya veya estonyaya aynı anda basvuracagım..Kanadada bişeyler eksik çözemedim


  • @calibraturbo

    Merakım olsada henüz Kanada’ya gitme şansım olmadı fakat görüp duyduğumuz kadarı ile biraz kuzey avrupa ülkeleri gibi geliyor bana.

    İş amaçlı bir kaç defa İsveç’in farklı bölgelerine ziyaretim olmuştu. Herşey güzel, herşey mükemmel görünüyor ama soluk ve cansızdı. Birşeyler eksikti dediğiniz gibi.

    İspanya ziyaretimde tam tersi olmuştu, heryer şen, neşeli gelmişti.
    Şimdilik ABD iyi, herşey yolunda. Önümüzdeki seneler neler gösterir, neler değişir bilemeyiz.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Abi bir git mutlaka gör derim. Güney ülkelerinin salçalıgından nefreteden biri görürdüm kendimi orada dumur oldum.Almanya sokakları bile kanadaya göre sıcakkanlı


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 235
  • 491
  • 211
  • 141
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum