Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@nicksiz1i tekrar tebrik ediyorum sizi ve ailenizi.
    zahmetli olsa da önemli olan sonucunda vizeleri alabilmekti, yolunuz açık olsun.

• Bu ileti silindi!

• @Figen Figen Hanım Merhaba, iletişim bilgisi paylaşabilir misiniz? Bu sene bizde aos yapmayı planlıyoruz. Sizin içinde uygun ise sizden danışmanlık almak istiyoruz.

• @erenotti AOS gerçekten çok yorucu. Ben de sizin aksinize turist vizem olmasına rağmen dosyamı Frankfurta taşıdım. Neyseki ikimiz için de güzel sonuçlandı. Yeni hayatınızda bol şans, başarı ve sağlık dilerim.

• @Hope-Breaker
    Çok teşekkürler sevgili kardeşim, hepimiz için, Amerika yollarına düşen tüm vatandaşlarımız için haklarına hayırlısı olsun. Ben isterim ki bizim toplumumuz öncü bir göçmen grubu olsun, her yerde başarılı olsun.
    Denver’e uğrarsam bir biranızı içerim 🙂

• Arkadaşlar merhabalar, K1 vizesi ile Amerikaya geldikten sonra AOS başvurusu için Birth Certificate isteniyor. Kimileri Formul A Apostilli oluyor diyor, kimileri Türkiyeden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği'nin çevirisi noter onayı oluyor diyor ve kimileride hiçbiri geçerli değil Amerikada'dan konsolosluktan aldığınız oluyor diyor. RFE e takılmak istemiyorum. Lütfen ama lütfen bu süreci daha önce yaşamış olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim . Ayrıca Los Angeles konsolosluğuna randevu aldıktan sonra Birth Certificate almak için herhangi birşey götürmem gereklimi oraya yoksa direkt veriyorlarmı. Çok teşekkür ederim cevaplarınızı bekliyorum. Özellikle @Figen hanım cevap verirse çok mutlu olurum.

• @alperen-nihatcan-karasu Merhaba USCIS in kendi sayfasinda hangi Ulkelerden hangi evraklar yerine ne kabul ediliyor yaziyor . Birth certificate icin kabul edilen evrak VUKUATLI NUFUS KAYIT ORNEGI olarak yazar . Bu sebeple oncelikli olarak onerim Amerikadaki Turk Konsoloslugundan alacaginiz VUKUATLI NUFUS KAYIT ORNEGI dir . Yetikli Merci olarak kabul edildigi icin Konsolosluktan alinan bu Evrak Ingilizce olup , Bu evrak ile sorun yasamazsiniz . Bol Sans dilerim surecinizde .

• 2025 talihlilerinden AOS yapmayı düşünen veya yapan var midir?

• @Figen Çok teşekkür ederim @Figen hanım. İyi dilekleriniz içinde teşekkür ederim. Los Angeles'a 1 saat uçup oradan almak en güzeli olacak.

• @Figen Figen hanim selamlar. bu bilgi icin tesekkurler. bahsettiginiz websitesi sanirim asagidaki. burada QR kodlu edevlet dokumanlarini da islak imzali/muhurlu dokumanlarla ayni kategoriye koyuyor. bu durumda gerekli dokumanlari (dogum belgesi vs.)
    edevletten indirsek olmaz mi?

• @kemalede Olur . Zaten Konsolukta E-devletten indirip verdigi Belgenin arkasina ekliyor . Konsolosluk araciligi ile almanizi onermemin sebebi hem issuing Authority olarak kabul gordugu , ingilizce oldugu icin ceviriye gerek kalmamasi ve en onemlisi format olarak Officer larin asinaligi .

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   L lavita 

• @lavita Teşekkür ederim. En garanti yol her zaman iyidir bu gibi şeylerde. Konsolosluktan gidip alacağım. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

• ⭐⭐⭐⭐

@Tenafly ABD’ye ilk giriş tarihinden sonra sadece 60 günde mutlu sonuca ulaşmışsınız, tebrikler. @Figen Hanım’ın da emeğine sağlık. Sonraki yılların AOS başvurularına ışık tutacaktır, field office vb biraz daha detaylandırmak ister misiniz deneyiminizi? İmzanızı da günceller misiniz forum kuralları gereği? Bundan sonraki süreçte bol şans

• @erenotti coors biranız benden lütfen gelin

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   O onuru 

• Herkese merhaba,
    bu seneyi de acısıyla tatlısıyla tamamlamak üzereyiz. Greencardını alan herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca süreçte zaman zaman iletişim halinde olduğum @steward59, @Redbeard, @erenotti ye de teşekkür ediyor, greencardlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım hepimizin hayatında mükemmel bir dönemin başlangıcı olur. Şansı yaver gitmeyen ve bu süreçte sorunlar yaşayan arkadaşlar için de gerçekten çok üzgünüm. Yeni dönemler için herkese bol şans diliyorum. Umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur.
    Önümüzdeki dönemde başvuru yapacak arkadaşlar için de bir nebze olsun fikir vermesi açısından ben de AOS sürecimi ana hatlarıyla paylaşmak istedim. Aşağıda 3 bölümde özetlemeye çalıştım:

1. BAŞVURU:
      13 Şubat tarihinde ilk ödememizi gerçekleştirdik. Onun makbuzunu beklerken çeviriler, fotoğraf vs gibi başvuruda gerekli diğer belgelerimizi toplarladık, 9 martta başvuru dosyamızı gönderdik. Mart bitmeden bütün noticelerimiz ulaştı ve hatta parmak izin randevumuzu da aldık. Nisanın 2.haftası parmak izi verdik ve beklemeye başladık. Bu süre içerisinde bir kaç kez dosyanın durumunu sorduk. Son olarak haziran sonu maalesef red cevabı aldık. Gerekçe early filing. Maalesef bu senenin modası/dinamiği (artık ne derseniz diyin) de buydu ve benim gibi bir çok başvuru sahibi de bu sebeple bence haksız yere red aldılar.

2. BAŞVURU:
      Hemen Temmuz başında vakit kaybetmeden tekrar başvurduk. Diğer her konuda olduğunu gibi bu konuda da Figen hanımın desteği ve pozitif bakışı inanılmaz yardımcı oldu. Süreç çok hızlı ilerledi, bütün belgeler hızlıca geldi ve parmak izinden henüz yeni vermiş olduğum için muaf sayıldım. Temmuz sonu gelmeden ilk dosyada kaldığımız yere geri gelmiştik, yani mülakat yada karar bekliyorduk.

1.BAŞVURU (tekrar)
    2.başvurunun tetiklemiş olabileceği birşeylerden dolayı olsa gerek 15 Ağustos gibi 1. başvurumuzu geri açtıklarını söyleyen bir bildirim geldi kullandığım uygulamadan. Akabinde Ağustosun son günlerinde kart üretildiğine dair bir bildirim geldi, ve bir kaç gün içinde de postayla elimize onay ulaştı. Eylülün ilk günlerinde GC ve SNN elime ulaşmıştı ve böylelikle bu süreç benim için de mutlu sonuçlandı.

Bitirmeden önce, bu süreci birlikte yürüttüğümüz @Figen hanıma sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendisi gerek süreçle ilgili olsun, gerek psikolojik destek olarak olsun, gerekse süreçle alakasız konularda desteğini asla esirgemedi, ne zaman ulaşsam bana çok faydalı bilgiler verdi ve içimi rahatlattı. Sizlerin de huzurunda tekrardan @Figen hanıma çok teşekkür ederim.

Yeni başvuracak arkadaşlara şimdiden kolaylıklar ve bol şans diliyorum. Ayrıca mükemmel insanlarla tanışmama vesile olan, ve çok değerli bilgilerin paylaşıldığı yeşilkartforuma da bunu mümkün kıldığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla...

• @avc Tekrar hayırlı olsun. Umarım senin de her şey planladığın gibi gelişir ve Amerika'da güzel bir hayat kurarsın... Şans yanında olsun...

• Herkese merhaba,k-1 veya evlilik yoluyla aos sürecine başvuran arkadaşlar, aos süreciniz ne kadar sürdü?
    3 ay önce başvurdum , EAD hala onaylanmadı, 1 ayda alan arkadaşlar vardı , bu sıralar sanırım süreç yavaş ilerliyor.

• @Emir-1 16 selam, Ağustosta AOS belgeleri USCİS'e ulaştı. 20 Eylül'de Biometric randevusunu oluşturdular, 7 Ekim için.

EAD'tan hala haber yok.

• @Emir-1 Oncelikle Bol Sans . Ortalama 4 ay gibi suruyor , Covid zamani 8 aya ciktigi gormustuk . Bu aralar ortalamada 4 -4.5 ay . Insallah yakin zamanda ulasir .

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |