Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @warmgrey merhaba. Eşime yurtdışı seyahatleri ile ilgili hiç bir soru sormadı görevli. Ama sorma ihtimalleri yüksek diye hazırlamıştı cevaplarını. Tamamen görevliye bağlı. N400 formunda Have you ever ile başlayan ve genellikle No diye cevapladığınız sorulardan da soruyorlar. Bir önceki kişiye sormuşlar baya. Önemli olan o mülakata ilk girişte ki rahatlığınız ve ingilizce bilginiz. Eğer ingilizceniz yeterli olmadığını anlarsa o Have you ever sorularındaki kelimelerin anlamlarını soruyorlar. Bilerek mi cevapladınız diye. Bizden öncekine sormuşlar.
    Biz bir tanesine Yes dediğimiz için ona iyi hazırlanmıştı eşim ve onu sormuşlar sadece.
    Selamlar

• Arkadaşlar Amerika ya en son 2 sene önce giriş yapmıştık.kasim ayında terkar giymeyi düşünüyoruz.bostondan mi yoksa Nev York dan mi giriş yapmalıyız.hangi havalimanı daha anlayışlı 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mia bu konuda üstad @gucarslan’ın daha önce benzer soruya cevabı JFK olmuştu ama yine de forumda arama butonu ile aramak veya kendisinden cevap beklemek doğru olabilir 👍 geçtiğimiz 2 yılda ABD dışında kalmanızı gerektiren mecburi sebepleri (hastalık, eğitim vb) kanıtlayan dokümanlarınızı ve çevirilerini yanınızda götürmeniz faydalı olabilir

• @mia JFK iyi bu konuda deniyor ama net bilgim yok. Fakat arkadaslardan bizzat duydugum tecrubelere gore Boston kesinlikle hayir. Sıkıntılı bir yer.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@mia JFK'den giriş yapın. bol şans..

• ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar, daha önce eylül ayında ikinci girişimi yapmayı planladığımdan bahsetmiştim. Özet geçmek gerekirse ilk girişimi 2024 mart ayında yaptım ve yaklaşık 1 ay ABD'de kaldım. İkinci seyahatimi de 6 aylık süre dolmadan eylül ayı içersinde yapmayı planlıyordum. Ancak iş programım sebebiyle eylül ayındaki giriş durumum net değil. 2025 Ocak gibi eşimle beraber taşınmak üzere giriş yapsak herhangi bir problem ile karşılaşır mıyız, bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@suedo geçmiş deneyimlere bakıldığında ilk giriş tarihi ve permanent resident card issue tarihine müteakip 1 yıl içerisindeki girişlerde CBP memurlarının anlayışla karşıladığı gözüküyor, tabi durum memurdan memura da değişebilir. 2025 Ocak seyahatiniz kesin göç için olacaksa, alışkanlık haline gelmeyecekse ve 2025 Ocak ayı girişinizde kendinizi CBP memuruna iyi ifade ederseniz (iş süreci, taşınma işlemleri vb) sorun olmayacaktır. Sorun olacağına dair çekinceniz var ise bu konuda daha önce tavsiyede bulunan @gucarslan'ın dediği üzere daha esnek/hoşgörülü olan JFK'den giriş yapmanız tavsiyedir.

Buna ilave olarak ileride başvurmanız muhtemel ABD vatandasligi sürecinizde dikkate alınacak tarihin 2025 Ocak ayı girişi olacaktır.

• @ATS16 çok teşekkür ederim 🙏🏻

• @gucarslan çok teşekkür ederim.🙏🙏

• Arkadaşlar selamlar, herkese esenlikler dilerim. Ben ilk girişimi 2020 temmuz ayında yapmış, 3-4 gün kaldıktan sonra buradaki işlerimi halletmek adına geri dönmüştüm. Green cardımın basılması da yanlış hatırlamıyorsam kasım ayını buldu. İkinci ve nihai girişim ise 2021 nisan ayında oldu, yani ilk girişten 8 aydan az bir süre kadar sonra. Bu durumda benim 5 yıllık sürem 2021 nisan ayından itibaren mi işlemeye başlıyor? Çünkü konu ile ilgili kesin kararlar olmadığı, vatandaşlık başvurusu zamanı başvurunuzla ilgilenen memurun inisiyatifinede olduğuna dair iddialar var redditte.

1. sorum ise şu olacak; sağlık sebeplerinden ötürü bu sene nisan ayında Türkiye'ye temelli dönüş yaptım. O zamana kadar olan süreçte 30 ay süresince Abd'de bulundum, yani o konuda bir sorunum yok. 5 yılı doldurana kadar da her 5 buçuk ayda bir Abd'ye 10-15 günlük girişlerim olacak. Abd'de aktif banka hesabım, sağlık sigortam vs mevcut ve vergi beyanlarını yapacağım. Bu sürekli giriş çıkışlar, mazeretimi beyan ettiğim taktirde, vatandaşlığı olumsuz etkiler mi?
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @nefess Merhaba. Seattle girişinizde sıkıntı oldu mu?

• Herkese merhabalar. 2024 talihlisiyim ve güncel olarak eğitim sebebiyle İsviçre'de yaşıyorum. 2024 ocakta vizem onaylandıktan sonra 2024 haziranda New York üzerinden girişimi yaptım, bir hafta kadar kalıp tekrar İsviçre'ye döndüm. Bu başlık altında biraz göz gezdirdiğim kadarıyla ilk girişim üzerinden 1 sene geçmeden tekrar girersem problem olmayacağını anladım. Bu konuda sizlerden fikir alarak tekrar teyit etmek istedim. Maalesef ki Amerika'da ne yapacağım nereye yerleşeceğim henüz kesinleşmiş değil ve İsviçre'de okulum devam ediyor. 1 sene dolmadan tekrar girip çok da uzun kalmadan tekrar çıkış yaparsam bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Yoksa ilk girişin üzerinden 6 ay dolmadan ülkeye tekrar girmeli miyim? Kalıcı kesin gidiş yapmadan önce ne kadar süre ile buna müsamaha gösterilir? Yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

• @ezgillc
    Ezgi Hanım merhaba, çevremden duyduğum örneklerden ve okuduklarımızdan yola çıkarak durumunuz hakkında yorumda bulunacağım.

• Amerika dışında kalış sürenizi 6 ayı geçirmemeye özen gösterin. Green card, SSN, fiziki olarak elinize geçti mi?

• Sonraki girişte eğer neden gir çık yaptığınız sorulursa; İsviçre’de öğrenci olduğunuzu, green cardı öğrenciliğiniz devam ederken kazandığınızı anlatın. Öğrenci belgeleriniz, transkriptleriniz yanınızda olsun, kanıt olarak. Ve okulunuz bittiğinde, (6 ay:1 yıl) temelli yerleşeceğinizi mutlaka söyleyin.

• Bu gidişinizde muhakkak gideceğiniz eyaletin state ID, veya ehliyetini alın ki, sizin niyetinizi yerleşmek amaçlı olduğunu, sadece gir-çık yapmak istemediğinizi anlasınlar. Sizinle benzer bir durumda olup, NY state ID alan bir arkadaşıma 3. girişinde zorluk çıkarmadılar.

Özetle, 6 ayı hiçbir zaman geçirmeyin (sakın 1 yıl boyunca ülkeye girmemezlik yapmayın) ve state ID alın.
    Syg.

• @ezgillc 6 ayi gecirmeyin. Sıkıntı yaşayıp yaşamama tamamen şans. 2 ayda bir giriş çıkış yapsanız bile sorulara muhatap olma ihtimaliniz var. Ben yerleşinceye kadar 5 kez giriş yaptım bir keresinde 5 ayın üzerine girdiğim de pasaportuma not düşmüştü Out 5 mons diye. Sizi re-entry almaya da yönlendirebilirler. Yani 2 sene hiç giriş yapmama hakkı. Ama o. süreci ABD içinde takip etmeniz gerekiyor ve o zaman alan bir olay.

• Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

@erenotti Greencard'ı Amerika'daki bir arkadaşım benim için teslim aldı ve posta yoluyla ulaştıracak fakat SSN ona da ulaşmamış.

@arnblt Re-entry permit uzun vadeli bir çözüm gibi görünüyor. Benim tahminen 4-5 ay içerisinde bitecek okulum. O sürede de giriş çıkış yaparak helledilebilir diye umuyorum aslında.

Özetle 6 ayı geçirmemek önemli demişsiniz her ikiniz de. Peki bu takdirde Amerika'ya girip birkaç gün kalıp tekrar çıksam bu çok göze batan bir şey olur mu? Okulum henüz bitmediği için 2025'in ilk yarısında kalıcı olarak yerleşmeye gitmem mümkün değil maalesef. Bu da her altı ayda bir gibi düşünürsek 2 giriş çıkış daha ediyor ve bu girişlerde de çok uzun kalma şansım da olmayacak gibi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ezgillc

Aşağıda ilettiğim bizim tecrübelerimize göz atar mısınız, belki sizin için de aydınlatıcı olabilir. Kesin göçü 2024 Aralık ayında planlıyoruz, kesin göç girişimizde CBP memurunun yaklaşımını da ayrıca bu başlıkta yazarım. Bol şans

Dosya Numarasi: 2024EU017XX
    DS-260 Gonderimi: 17.05.2023
    Saglik Muayenesi: 22.12.2023
    Vize Mulakati: 10.01.2024 (ANK)
    Pasaport Teslimi: 12.01.2024
    ABD Ilk Giris: 03.04.2024 (LAX)
    ABD Ilk Cikis: 10.04.2024 (LAX)
    SSN Teslim Tarihi: Nisan, 2024 (IL)
    GC Teslim Tarihi: Nisan, 2024 (IL)
    ABD Ikinci Giris: 01.08.2024 (ORD)
    ABD Ikinci Cikis: 09.08.2024 (ORD)

https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/2816?_=1729507787932

https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/2967?_=1729507787935

• @ezgillc okulunuz 4-5 ay icinde bitecekse bunu sorun etmenize gerek yok. 6 ay icinde bir kez giris yapti iseniz problem yasamazsiniz. 1 gun kalip geri donebilirsiniz. Goze batma olayi farkli. Memurun soru sorma ihtimali her zaman var. Bunu sorun olarak gormeyin. Durumunu anlatip gecersiniz. Bizi bir keresinde ucaga binerken korukte durdurup Turkiyeye niye gidiyorsunuz ne zaman doneceksiniz diye sormuslardi. Sizin durumunuz sorun olan bir durum degil. O kadar kati degil buralar anlatildigi gibi. Sizin niyetiniz iyi ve belirli oldugu surece rahat olun.

• @ATS16 Çok teşekkürler. Kendi zaman çizelgemi oluşturmak için yardım alacağım sizin tecrübelerinizden de.

@arnblt Dediğiniz gibi sorular olağan ben de bekliyordum. Korktuğum şey kısa giriş çıkışları problem etmeleriydi esasen ama içimi rahatlattınız. Çok çok teşekkür ederim tekrar paylaşımlarınız için.

• @arnblt Merhaba.Bizde herşey yolunda giderse 2025 haziran ayında giriş yapıp 2 ay Amerika’da kalacağız.Ancak oğlumuz lise son sınıfı Türkiye’de tamamlaması gerektiği için 10 ay için geri döneceğiz.Biz de temelli yerleşimden önce re-entery permission almayı düşünüyorduk.Amerika da bu izni almamız ne kadar sürer sizce?

• @DenizMaths

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi konu başlığındaki bilgi ve deneyimler size yardımcı olacaktır.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    225 Bakış
    Felix 0F
    @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 15 Oy
    4k İleti
    495k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k