Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.1k 953
  • ⭐⭐

    Herkese selamlar,

    Bugun Dr. Nicolson & Associates'te gerceklesen saglik muayenesi hakkinda yasadigim deneyimimi paylasacagim. Nexxus Building ile Bank of China nin arasinda kalan Wing on House binasina giris yapiyoruz. Giris yaptiktan sonra danismani gecer gecmez asansorler bulunmakta. Buradaki asasonler her kat icin farkli farkli ayarlanmis. Bizim gidecegimiz 14ncu kat en sonda 2 asansor bulunuyor. Bunlardan biriyle 14ncu kata cikiyoruz. Kata gelir gelmez sol tarafta sira numarasini alacagimiz bir cihaz var. Buradan Medical Examination i secip numaramizi aliyoruz. Sonrasinda "Turuncu Bolge" dedikleri alana geciyoruz. Numaramiz yandiktan sonra ilgili hemsirenin yanina gidiyoruz ve bazi evraklari dolduruyoruz. (Bu evraklarin bazilarini Turkceye cevirmisler) Sonrasinda da evraklari teslim etmeye basliyoruz.

    ====Verdigim evraklar====

    1.) Guncel Pasaport
    2.) Pasaport fotokopisi (Pasaport fotokopisine 1. Applicant's name,2. Contact no,3. Email,4. Home address,5. Intended US address bilgileri yazmamizi istiyorlar buraya gelmeden once ben orada yazarim diye yazmamistim. Evraklari teslim alan hemsire ters tarafindan kalkmis olacak ki yazmadigim icin baya bir sinirlendi. Sonrasinda fotokopinin uzerine bir kagit yapistirirak bu bilgileri dolduruyoruz.)
    3.) Fotograf (5 adet 1x1,5 inç Fotoğraf) (Burada ayri bir parantez acmak istiyorum. Turkiyedeyken cektirdigim fotografcinin gazabina ugradim. Kendisine 1x1.5 olacak sekilde yapmasini istedim fakat o amerika vize standartina gore ayarlamis. Hemsire cok problem etmeden, muayene bitince Wing On House'in karsisinda bulunan Man Yee Building 2nci katinda Fotomax adinda bir fotografci mevcut buradan cektirip getirdim.8'li foto 160 HKD)
    4.) Mülakat mektubu (KCC gelen maillerin ciktisi)
    5.) Covid aşı kartı (enabiz) ve Hong Kongda oldugum asinin yapildigina dair belge
    6.) Antikor sonuçları (enabiz) ve Aile hekiminden aldigim asi karti (Asi kartinin ve Antikor sonuclarinin turkce olmasi nedeniyle burada da baya bir sinirlendi kendisi. Bana mulakatim onaylandigini gonderdigi mailden butun evraklarin ingilizce olmasi gerektigi vs. anlatti bende ona asi kartinda aslinda ingilizce isimlerininde yazdigini soyleyince, kendisi turkce olanlarin cevirisine bakip ingilizce isimlerini yazdi. Buraya gelecek olan arkadaslarin bu belgeleride cevirip getirmesi daha saglikli olacaktir.)

    Evrak islemleri tamamlaninca tekrardan turuncu olan bolgede beklemeye basliyorsunuz. Farkli bir hemsire gelip sizi bir odaya goturup, ustunuzu degistirmeniz icin mavi bir onluk ve bornoz-hirkamsi benzeri bir kiyafet veriyor. Tshirt veya gomleginizi cikartip, mavi onlugu giymenizi sonrasinda da bornozu giymenizi istiyor. Sonrasinda yapilan islemler sirasiyla;

    1.) Boy-Kilo olcumu
    2.) Goz Muayenesi (Gozluk kullanan biri olarak, gitmeden once muayene olup doktordan sonuclari ingilizce olarak almistim. Fakat hic istemediler bile. Yapilan islemde, yemek kasigina benzer bir alet veriyor ve sirasiyla gozlerine koyup karsi ekranda yazan rakamlari okumanizi istiyor.)
    3.) Odadan cikmadan tansiyonunuzu olcuyor.
    4.) Kan aliyorlar.
    5.) Gogus filmi icin kiyafetlerinizi degistirdiginiz alan bekleme yeri var oraya geciyorsunuz. Sonrasinda doktor sizi cagiriyor. Cok fazla Turkiyeden muayeneye gelen olmus ki sol tarafta derin nefes alin ve tutun yazan bir metin vardi. Standart rontgen derin nefes al ver sonrada doktor filmi cekiyor ve odadan ayriliyorsunuz ve tekrardan kiyafetlerimizi degistirdigimiz yerdeki bekleme alanina geliyoruz.
    6.) Doktor gorusmesi (Buradaki islemler benim neznimde biraz uzun surdu. Son dakika'da aklima gelen ve buradayken cevirisini yaptirdigim Epikiriz raporunu,son girdigim pulmoner bt anjiyo'nun raporunu ve kullandigim ilac raporunun tercumelerini verdim. burada biraz sohbet ettik. sonrasinda ne is yapiyorsun, daha once ameliyat oldunmu,alkol,sigara kullaniyormusun,psikiyatrik gecmisin,tuberkuloz gecmisin varmi gibi bir duzine soru sordu. Sonrasinda orada bulunan sedyeye uzanmami istedi ve bazi testler yapti. Sonrasinda cektirdigim rontgeni gostererek bir sorun olmadigi soyleyerek gorusmeyi sonlandirdik.) sonrasinda ustumuzu degistirip, turuncu bolgeye geciyoruz.
    7.) Asi (Farkli bir hemsire gelerek sizi asi odasina yonlendiriyor. Antikor testinizde sonuca gore asilari oluyorsunuz. Buradaki hemsirenin eli o kadar hafif ve hizliydiki hirbir sey anlamadan 2 asiyi(Polio ve TD veya TDAP - burayi tam hatirlamiyorum hangisini yaptigini ama bu ikisinden birisi) biranda yapiverdi.) Polio nun ilk dozunu yaptigi iletti. 2nci dozu 1 ay sonra ve 3ncu dozuda 6 ay sonra yapmami soyledi. Diger asi icinse, 6 ay sonra diger dozu yapmamis soyledi.

    Asilarida olduktan sonra tekrardan turuncu alana gecip bekliyoruz. Sonrasinda odeme icin cagiriyorlar. Onceki deneyimleri gozeterek 3500 HKD ile gitmistim fakat 4940 HKD bir fatura gelince tekrardan para bozdurmam gerekti. Yuruyerek 5 dk mesafede olan bir exchange ofis buldum oradan para bozdurup odemeyi yaptim. Sonrasinda whatsapp numarami alarak oradan haber vereceklerini ilettiler. Bu sekilde saglik muayenemi tamamlamis oldu. Butun ayrintilarini yazmaya calistim. Umarim faydali olur.

    ===Adres bilgileri===

    Dr. Nicolson & Associates = 14/F, Wing On House, 71 Des Voeux Rd Central, Central
    Fotomax = Central, Des Voeux Rd Central, 68號萬宜大廈商場 L2層212號舖
    小女孩找換店 = Central, Des Voeux Rd Central, 156號 地下A鋪 General Commercial Building


  • @Emre-Kurtulmuş abi bir haftadır uyuyamıyorum doğru dürüst rahatladım sayenizde çok çok teşekkür ederim

  • serelS serel bu başlıktan bahsetti
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • @Ben-Batur vizenin gecerliliği için 30 gün içinde giriş çıkış isteniyormuş bilginiz varmı ? tek girişde işlemler bitmeyecek gibi duruyor sanki.


  • @onuru Çok güzel bilgilendirme olmuş benim merak ettiğim tek kişi için 4940 HKD fazla geldi sanki diğer tecrübelerden okuduğum kadarıyla bir çift ikisi için o kadar vermişti. Tabii ben öyle hatırlayıp yanılıyor olabilirim.


  • @evrentnrkl Tek kişi 22 bin TL yapıyor neredeyse..

  • ⭐⭐

    @evrentnrkl merhabalar, evet sizinde soylediginiz gibi onceki deneyimlerde belkide benim odedigimi iki kisilik bir aile odedi, eger onceki donemlerden girenlerin faturalari mevcut ise bir karsilastirma yapabiliriz.


  • @blueboy21 Evet korkuttu beni görünce o yüzden biran.


  • Allah herkesin yardımcısı olsun. Ben, eşim ve minik kızımla şimdiden otel vs 500-600 bin tl gidecek gibi gözüküyor.


  • @onuru Evet karşılaştırmak lazım bakıp.


  • @blueboy21 Sanmıyorum o kadar gideceğini. Ufak bir hesap yaptım ben iki kişi için 170k falan gibi bir masrafı var. Sizde miniği sayarsanız 250K gibi bir şeye hallolur gibi.


  • @evrentnrkl İşte orada ne kadar süre kalmamız gerekecek, hotel, doktor, uçak masrafları, orada yeme içme vs derken biraz tabi açılacak. Uçakların çoğu aktarmalı, 2 yaşında kızın olunca aktarma vs biraz zor gibi oluyor. Bekar olsam sokakta da yatarım :)

    Bakalım, buradaki arkadaşların tecrübesi bize de yol gösterecek.
    Herkes için hayırlısı..


  • @onuru sorunsuz geçmesine sevindik hayırlı olsun.


  • @blueboy21 15 gece konaklamalı 2+1 kişilik ortalama 350k Hocam fazlası var eksiği yok daha bunun vize aldıkdan sonra türkiyeden - abd bacagı var yerlesmek icin kira-araba-esya falanı var yani ayak bastı parası diyebilirsin onuda yazmayım herkesın durumu gıdecegı yer yapacagı masraflar degısır. ama hongkong 350k hocam 15gece.


  • @onuru geçmiş olsun insallah vizende kolay gecer


  • @metinbeci 350k dediğiniz 350 bin mi?


  • @cemal1153 evet TL


  • @cemal1153 tarih Aralık ocak dusunulerek hesaplandı


  • @metinbeci evet bende hesapladım biraz daha önce söylediğim gibi hafif kaba olacak şekilde. 90K civarı 2 kişi gidiş-dönüş uçak bileti. 40K civarı otel 40K sağlık raporu desek 170K bunlar. Ek olarak yeme içmede eklersek 200K₺ olacak gibi. Bu bahsettiğim tabi sadece 2 kişi için ek bireylere +60 ekleyerek gidilebilir.


  • @evrentnrkl covid hatırlatma dozu tercüman vb masrafları unutmayın


  • @metinbeci evet onlarda değil mi haklısınız


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    517k Bakış
    H
    hasaanemree said: Herkese merhabalar Viyana 26 ağustos için mülakat tarihimi bugün 19 ağustos veya 2 eylül tarihlerine değiştirme maili gönderdi. 19 ağustos olarak güncellemesini yapacağım. Böyle bir mail alan başka talihliler var mı ? Cevap mail’inden sonra otomatik navigator yönlendirmesi olan mail geldi. Navigator’de ikamet adresi Avusturya olmaması nedeniyle uygun değildir uyarısı alıyorum. Bilgisi olan var mı ?
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum