Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

@onuracikyuz uzun zaman önce söylediğim gibi, CN7000'ler bile mülakat göremeyecek ankara'da.

hocam peki sizce ağustos ayında eylül için mülakat verir mi Ankara? daha önce örneği yaşandı mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@geçmiştengeleceğe eğer boş slotları olursa ve isterlerse verirler.
    ancak bu sayının iki basamaklı bile olacağını zannetmiyorum.

• Merhaba,
    10.08.2024 tarihli ceac verilerine göre, 2024 için kotanın erken dolması vb gibi bir durum olabilir mi? issued 39000. ready-221g-ap vs derken toplam 68000.
    Tecrübeli arkadaşların yorumunu, (sistemi öğrenebilmek ve yorumlayabilmek adına) merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekran görüntüsü 2024-08-13 101932.png

• ⭐⭐

@onuracikyuz öncelikle ekonomik durumunuzu bilmiyorum dosya taşımak gerçekten büyük bir maliyet haklısınız eğer evli ve çocuklarınız da varsa bu rakam güncel kurlarda bu rakamlar astronomik rakamlara ulaşıyor kimileri için ama size tavsiyem bir borç bulun kredi çekin vize alabileceğinize inanıyorsanız bu şansı iyi değerlendirmenizi bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim şahsen bana çıkmış olsaydı ne yapar ne eder o dosyamı taşır bir şekilde olsa giderdim evet vize alacağınız garantisi yok belki denemenin maliyeti 100k civarı olacaktır ama ilerde keşke deneseydim demek yerine bu borcun altına girerdim

• @cttl merhaba, bu yıl da geçen yıl olduğu gibi kota erken dolacak gibi görünüyor. Rakamlar çok yüksek, ayrıca bu rakama dahil olmayan AoS dosyaları da var.

• @deebee

Geçen aylara baktığımda son 4-5 ayda ortalama 4000 vize verilmiş tüm dünyada. Yine böyle olursa eylül sonuna kadar 8000 vize ediyor yaklaşık olarak.
    Ama ready sayısı çok yüksek. O kadar insana mülakat maili gittiyse, 2023’teki gibi bir durum mu oluşacak?
    Ancak aylık verilen ortalama vize sayısına bakılırsa da mantık olarak yetiyor gibi gözüküyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

Merhaba,
    10.08.2024 tarihli ceac verilerine göre, 2024 için kotanın erken dolması vb gibi bir durum olabilir mi? issued 39000. ready-221g-ap vs derken toplam 68000.
    Tecrübeli arkadaşların yorumunu, (sistemi öğrenebilmek ve yorumlayabilmek adına) merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekran görüntüsü 2024-08-13 101932.png

Evet riskli görünüyor ama ben kotanın dolacağını sanmıyorum açıkçası. DV2023 için daha beter durumdaydı. Yazın başlarında 45k issued vardı. Bu sene mülakat dağıtırken bile cimri oldular ve son ay çift dağıtım yapan yerler oldu. Hesaplayarak dağıttıklarını düşünüyorum.

Benim öngörüme göre, 55bine yakın bir vize dağıtılır ama konsolosluklardan dönen olmaz. AP dosyaları sonuçlanmadan kotaya takılanlar olabilir.

• @cttl 10 gün önce baktığımda 38.000 issued idi, şimdi 39.000. Hizli ilerliyorlar, ready de çok fazla benim tahminim son ay kota sorunu yaşanacağı yönünde, bekleyip göreceğiz ve dilerim yaşanmaz.

• 17.08 itibariyle, bu hafta dediğiniz gibi gaza basmış gözüküyorlar. Haftalık ortalama 1000 iken bu hafta 2000 vize verilmiş.

13000 kalan vize.. Daha artırmazlarsa hızlarını, 7 hafta yani Eylülün son haftasına kadar gidebilecek gibi duruyor, umarım da öyle olur..

IMG_0008.jpeg

@deebee, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

@cttl 10 gün önce baktığımda 38.000 issued idi, şimdi 39.000. Hizli ilerliyorlar, ready de çok fazla benim tahminim son ay kota sorunu yaşanacağı yönünde, bekleyip göreceğiz ve dilerim yaşanmaz.

• @cttl, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

17.08 itibariyle, bu hafta dediğiniz gibi gaza basmış gözüküyorlar. Haftalık ortalama 1000 iken bu hafta 2000 vize verilmiş.

13000 kalan vize.. Daha artırmazlarsa hızlarını, 7 hafta yani Eylülün son haftasına kadar gidebilecek gibi duruyor, umarım da öyle olur..

IMG_0008.jpeg

@deebee, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

@cttl 10 gün önce baktığımda 38.000 issued idi, şimdi 39.000. Hizli ilerliyorlar, ready de çok fazla benim tahminim son ay kota sorunu yaşanacağı yönünde, bekleyip göreceğiz ve dilerim yaşanmaz.

4 5 günde neredeyse 2.000 vize vermişler, baya gaza basmışlar.

• @deebee
    4 gün derken? 39774 issued- 10 ağustos
    41627 issued 17 ağustos...

• Filipinler manilaya dosyami taşıdım,vizemi aldım. Benim süreç bu kadar.

• @misha90, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

@deebee
    4 gün derken? 39774 issued- 10 ağustos
    41627 issued 17 ağustos...

@misha90 doğru diyorsunuz, burda takvimleri pazardan başlattıkları için hesaplarken yanlış görmüşüm. 5 iş gününde neredeyse 2.000’e yakın vize issued etmişler. (12 -16 Ağustos)

• @deebee Şuan halihazır vize basılma hızına göre dünyada günde ortalama 400-500 vize basılsa, eylül sonuna kadar tam 55 bin vize denk gelecek gibi duruyor.

• @misha90, içinde söyledi: Sayılarla DV2024

@deebee Şuan halihazır vize basılma hızına göre dünyada günde ortalama 400-500 vize basılsa, eylül sonuna kadar tam 55 bin vize denk gelecek gibi duruyor.

Aşağı yukarı evet, bu tabloda AoS yapan kişi sayısı görünmüyor, tam sayıyı bilmiyoruz geçmiş yılların rakamları 1.000 civarı olduğunu düşündürüyor, onu da eklemek lazım. Son günlerde mali dönem bitmeden AP’ye kalanların onaylarını da yetiştirmeye çalıştıkları için biraz hızlı gitmesi de normal.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

temmuz vize istatistikleri üzerinden biraz hasbihal edelim dilerseniz;

haliyle DV üzerinden gidelim öncelikle;

temmuz ayı'nda ankara, 142 DV basarak dünyadaki bütün konsolosluklar arasında 15. sırada yer alıyor.
    yani bu da günde 6 vize basıyor demek, bir ay içinde.
    bu performans, DV özelinde tam anlamıyla re-za-let!

54095ccb-4dfb-48d4-80de-3c173778ebf0-image.png

ancak aynı veriyi, ankara özelinde bir de bütün göçmen vizeler üzerinden değerlendirelim;
    bu verilere göre de ankara'nın en çok bastığı vize DV oluyor. hem de açıkara farkla..

ddd4228b-f359-43bc-b835-4d4aa89e1359-image.png

bu arada doğum ülkesine göre de ankara türklere öncelik / ağırlık vermiş.
    bastıkları 142 DV'nin 120'si türklere basılmış ki ankara'nın eski önceliklerini düşündüğümüzde çok iyi bir sayı bu!

96c327b4-2701-45d7-9712-2ab9a515d50a-image.png

şimdi buradan çıkarılacak sonuçlara bir bakmak lazım;

ankara göçmen vize yerine, göçmen olmayan vizeye mi ağırlık veriyor?

ziyadesiyle evet!
    istatistikler diyor ki; ankara son dönemde yoğunlukla göçmen olmayan vizelere ağırlık veriyor. bunu geçen aylarda da görmüştük zaten..
    *B1/B2 vizelerde, posta ile başvuru olasılığını da hesaba katmak gereke ama; bu da konsolosluklar için elbette ki bir iş yükü.

464d4a70-f39f-48d2-a361-19b54a0f9334-image.png

istanbul için rakamlar elbette ki çok daha yüksek, sebebi istanbul'un sadece göçmen olmayan vize basıyor olması;

b6f4598e-e46f-4781-90c4-cdbd129db871-image.png

bunun sebepleri arasında siyasi olanları es geçmemek lazım.
    bazı ülkelerle ilişkilerin tabiri caizse maslahatgüzar seviyesine çekiliyor olması, türkiye'nin abd'ye tutumu ve son yıllardaki artan yasal olmayan göç rakamları bunları elbette etkiliyor.

bu rakamların ciddi şekilde artacağını düşünememekle birlikte, aksine düşüşe geçeceğini düşünüyorum.
    DV2024'deki performansı yakalamayı bırakın, daha kötüsüne hazırlıklı olunması gerektiği aşikar.

sözlerimi, hüzzam makamında bestelediğim o güzel parça ile bitirmek istiyorum yine;

ankara'ya güvenmeyin!

• Çok mantıklı bir değerlendirme

• Son durumda ANK dan EU tarafında 724 kişiye vize basılmış ve toplam 383 dosya basarıyla işlenmiştir. Global de de 53203 vize basılmış görünüyor. DV2025 için dileğim ANK nın kötü perfomansını gören IRAN vatandaşlarının YEREVAN, TİFLİS gibi konsoloslukları seçmesidir. ankara.png
    globe.png

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |