Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @erenotti
    Anladım, çok teşekkürler

• Yakın zamanda evlilik yolu ile AOS yapmış ve evraklarla ilgili bir sorun yaşamamış bir insan olarak. Amerika’ya gelince dilerseniz konsolosluktan birth certificate olarak belge alabilirsiniz, dilerseniz de edevletten çıktı aldığınız vukuatlı nüfus kayıt örneğini apostile gerek olmaksızın certified olarak çevirtip kullanabilirsiniz. Biz benim için istenen belgeyi ilk yöntemle, eşim için istenen belgeyi de ikinci yöntemle elde edip USCIS’e ilettik ve bir sorun olmadı. Avukatımız da zaten bizi bu şekilde yönlendirdiği için ofisimize bağlı olarak şans eseri bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yine de son karar sizin tabii ki.

@erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@lillyyy
    Sağlık raporu kısmına hakim değilim teyit etmenizde yarar var, süreyle ilgili olabilir.

Kafanız karışmasın, size demek istediğim şu, ister konsolosluktan evrağı alın, ister Türkiye'den nüfus müdürlüğünden getirin, isterseniz eDevlet'ten çekin, nüfus kayıt örneği evrağının üretildikten sonra kullanım süresi bir ay, devletimiz bunu böyle öngörmüş ve karar vermiş, yapacak bir şey yok. Eğer bir ayda dosyayı içeriye veririm diyorsanız, evrağı Türkiye'den de getirebilirsiniz. Mantık çok basit.

Yabancı devletlerde resmi kurumlara verilecek resmi evrakların apostilli ve çevrilmiş olması gerekir. Bunu daha önce başkası böyle yaptı kabul olmuş diye, sizinkisi de kabul olacak diye bir varsayım olamaz. İnşallah olur ne diyelim.

Evlilikle ilgili statü değişikliği dosyalarında USCIS evrakları daha bi titizlikle inceliyor, o yüzden size işinizi şansa bırakmayın diyorum. X ofisteki memur apostile bakmaz, Y ofisteki memur reject eder vs vs bunu biz öngöremeyiz. Öngöremediğimiz durumlar için riski minimize etmek gerekir.

• EB1/EB2 sonrası Chen ile çalışıp I-485 file eden oldu mu aramızda? Çok basit bir waiver konusunda hemen ekstra ücret talepleri oldu. Varsa aramızda çalışmış olan, buradan veya direk mesaj ile bana yardımcı olabilir mi? Teşekkürler

• Bu ileti silindi!

• Herkese Merhaba,
    8-5-2023 tarihinde bașlayan GC sürecimiz 12-9-2024 tarihinde GClerimizi almamizla mutlu sonla tamamlandi:) Böyle yazinca çok kolay bir süreç gibi kulaġa geliyor.Ancak bizim icin maddi ve manevi zorlayici bir surec oldu. Surece 27-3-2024 te Miamiye turist vizemiz ile giris yaparak basladik.Mayis bulteninde current olduktan sonra TRdeyken surecin basindan beri bize sonsuz destek olan @Figen Hanim ile irtibata gecerek hizlica evraklarimizi tamamladik.Yine @Figen Hanimin hizli ve etkin iletisim sayesinde,saglik raporumuzu 13-5-2024 te teslim aldik. 22-5-2024 tarihinde dosyamizi USCIS ofisine gonderdik.28-5-2024 te dosya kabul edildi.Kaldigimiz lokasyon nedeniyle dosyamiz Oakland Park Field Office tarafindan degerlendirilmeye alindi.27-6-2024 te parmakizi ve biyometrik randevumuz tamamlandi ve beklemeye basladik.29-7-2024 tarihinde Early Filling nedeniyle dosyamiz reddedildi.Biz onay beklerken ve surecin sonuna yaklastigimizi dusunurken -Case was Denied- cevabi bizde şok etkisi yaratti.Early Filling red nedeni bu yilin dinamiginde olan ve ilk defa karsilasilan bir durummus. En azindan forumun tamamini okumus biri olarak boyle bir red sebebiyle karsilasmamistik.
    Red cevabi alip surecin bittigini ve TR ye donecegimizi dusunurken @Figen Hanim bize inanilmaz moral ve destek verdi.Yaklasik 2 ay daha suremiz oldugunu dusunerek hizlica yeni bir dosya hazirlamiz konusunda fikir verdi. Oncelikle adresimizde degisiklik yaptik.Zaman kaybetmeden 3-4 gun icinde evraklarimizi yeniden hazirladik. 3-8-2024 tarihinde saglik raporumuzu guncel tarihli alarak ayni gun Fedex hizli kurye ile USCIS e gonderdik.
    15-8-2024 te yeni dosyamiz West Palm Field Office te isleme alindi.Bir onceki dosyada parmakizi ve biyometrik kaydimiz oldugu icin @Figen Hanim USCIS ile yazisarak parmakizi ve biyometrik icin guncelleme talep etti.Kabul edilince tekrar bu islem icin ilgili kurum bizi yeni randevuya cagirmadi.Bu da bize 15 gun zaman kazandirdi.
    22-8-2024 te parmakizi ve biyometrik guncelleme kabul edildi. Ve nihayet zorlu surecimiz 5-9-2024 te dosyamizin kabul edilmesiyle tamamlandi.
    12-9-2024 te GC leri ve SSN ile birlikte teslim aldik.
    En ozel tesekkur, Surece daha baslamadan ve surecin son anina kadar hep yanimizda olup,hatta 2. dosyamizi hazirlarken tum gun bizimle kosturan,moral veren,her sorumuzu eksiksiz ve sabirla cevaplayan Sevgili @Figen Hanim`a sonsuz tesekkurler...
    Ayrica surec esnasinda forumdan iletisimde oldugumuz @Güvenç @Redbeard @erenotti ye de tesekkur ederiz.
    AOS surecinde halen bekleyen ve yeni talihlilere kolaylikla kartlarina kavusmalarini ve bol sans dileriz.
    Ceyda&Burak

• ⭐⭐⭐⭐

@Burak-Elmacı tebrikler. Yaşanılan süreçteki sıkıntılar bir yana ve yaşadıklarınızı siz bilirsiniz ancak şans kapınızı birden fazla kere çalmış 🍀

• @Burak-Elmacı Çok güzel bir haber ile TR sabahına uyandım. Abi gerçekten çok sevindim. Süper haber yaaa!!!

"Early Filling" için şanssız, ancak en azından ilk süreci başlattığınız ofis için de çok şanslıymışsınız. @erenotti gibi yada beni gibi çok uzun aylar bekledikten sonra hareket etmek için "süre olanağınız" olmasaydı daha da kötü olabilirdi. Bu bakımdan da şanslıymışsınız. Ancak AOS sürecinde yine ofislerin önemi bir kez daha ne kadar önemli olduğu aşikar... Çok şükür 2. ofis de hızlı çıkmış...

2 Aylık süre içerisinde yeniden işlem başlatmak, yeniden bazı süreçleri yaşamanız, cesaretiniz ve tekrar denediğiniz için çok sevindim. Tabi ki hepsi @Figen hanımın yönlendirmesi, moral ve desteği ile olmuş. Desteklerine ve Emeklerine ve danışmanlığına sağlık! Canı gönülden kendisine de teşekkür ediyorum... @Figen süpersiniz...!

Burak abi, tüm stresli süreçler geri de kaldı. Yeni yaşantınızda size ve ailenize "Keyifli , huzurlu, mutlu, en önemlisi "Sağlıklı" bir hayat diliyorum." Sevgi ve Saygılarımla....

AOS yapıp varlığından haberimiz olan aşağıdaki sevgili forum üyelerinden de güzel haberler gelmesini temenni ediyorum.

@Plus19 ve @Hasan-Bilgin-1 den umarım en kısa sürede güzel haberler gelir... Gerçekten tam anlamıyla rahatlayacağım... 2024 Mali yılımız tam anlamıyla mutlu bitirelim. Bir yanımız buruk kalmasın.. Allaha dua ediyorum 2 arkadaşımız ve Ailesi için.... Umarım sizler de şanslı olursunuz ve buraya sizden bir tecrübe yazısı gelir ve keyifle okuruz ve 2-3 cümle yazarak mutluluğunuza ortak olur ve tebrik ederiz...

• Cok kritik bir soru sormak istiyorum. Fiziksel GC gelmeden okulumdaki SEVIS kaydini sildirmeye calisiyorum (Tuition Related). Okul 797A veya GC sunmak zorundasin dedi. Fakat elime gelen belge 797 Notice. Bu durumda ikinci bir notice mi gelecek ?

• @kingofpetroleum Evet fiziksel olarak GC yi ve I-797 yi sunmaniz ve bundan sonra kaydinizi silmeniz dogru olan ve mutlaka bu sekilde yapmanizi tavsiye ederim. Ayrica ayrilirken Okulda gecen tum sureciniz icin detayli bir Devamlilik Raporu almanizi ve saklamanizi da tavsiye ederim . Bu tarihler ve belgelere Vatandaslik surecinde ihtiyaciniz olabilecek . I-797 olarak Approval Notice olacak sadece baska I-797 olmayacak .

• @Burak-Elmacı Tekrar Tebrikler ve guveniniz icin esas ben cok Tesekkur ederim . Yeriniz cok Ozel . Artik Komsu da sayiliriz zaten kutlayacagiz insallah beraber . Yolunuz ve Sansiniz acik olsun .

• @Burak-Elmacı
    Burak Abi, sizleri tebrik ediyorum 🤝 , harika bir iş çıkarmışsınız, resmen Allah bir kapayı kaparsa diğerini açar durumunu yaşamışsınız. Geçmiş yıllarda pek yaşanmayan bu beklenmedik durum karşısında, Figen hn'ın da adeta bir abla, bir bacı, bir arkadaş edasıyla tüm gününü ayırıp sizinle ilgilenmesi ve moral vermesi çok kıymetli olmuş 🤗
    Florida'daki yaşamınızda başarılar diliyorum, şans ve güzel kısmetler her zaman sizinle olsun, sevgiler!

• @ATS16 Teşekkürler evet aynen dediğiniz gibi oldu çok şükür olumlu bir şekilde sonuçlandı. Darısı bekleyen ve isteyen herkesin başına.

• @Redbeard Çok teşekkür ederim 😊 süreç zorlu da olsa sonucunun olumlu olması yaşanan tüm sıkıntıları unutturuyor 🙏🏻 @Figen Hanımın desteğini anlatmakla bitiremeyiz kendisine çok çok teşekkür ederiz. İnşallah bekleyen tüm arkadaşlar bir an önce GC larını alır ve buradan bizlere mutlu haberlerini verirler.

Selamlar,Sevgiler.

• Çift isimli olan arkadaşlar green cardlarını aldığında kartın üzerinde ikinci isimleri uzun olarak mı yoksa sadece baş harfi mi yazıyor ? Ahmet Can Erdem diyelim, Ahmet C Erdem şeklinde mi ? Teşekkürler.

• Merhabalar, bir türlü fırsat bulup son durumumu yazamamıştım. Early fiiling sebebiyle denied olan dosyamız çok şükür 13 eylül tarihinde approved oldu. Bugün itibari ile de green kartların postalandığını gördük. Bu süreçte dert ortağım desteğini esirgemeyen @erenotti ye çok teşekkür ederim yolu açık olsun. @Redbeard arkadaşımın da vermiş olduğu moral ve desteği unutmak mümkün değil kendisine de buradan çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu platform üzerinden bilgi paylaşımı yaparak destek vermiş olan tüm kullanıcılara da çok teşekkür ederim. Hepimizin yolu açık olsun..

• @erenotti Benim kartımın üzerinde ikinci adımın sadece baş harfi yazıyor.

• @Hasan-Bilgin-1 Hayırlı olsun güzel günleriniz olsun.

• @erenotti Eren ne yazikki İlk isim full , ikinci ismin ise ilk harfi yazıyor. İşin kötüsü ben orta ismi kullanıyordum, Amerika'da mecbur ilk ismi kullanmak zorunda kalıyorum 😞 😞 😞

• @Hasan-Bilgin-1 hopp 2. süper haber. Çok Çok Çok sevindim. Sevinmemin nedenini buraya yazmama gerek yok. Özellikle çocuğunuz için çok sevindim... Hayırlısı olsun. Şimdi keyfini sürme zamanı... Tüm Aile'ye Amerika'da güzel bir hayat diliyorum... Gerçi Türkiye'de eskiden iyi bir hayata sahip olup Amerika'ya gelince o standartları yakalamak zor ama umarım bir gün yakalarız eski hayatlarımızı 🙂 Sağlıklı bir yaşam diliyorum. Sağlık olduktan sonra gerisi bir şekilde zamanla oluyor... Saygi ve Sevgilerimle...

• @Redbeard
    Bugün green card sahibi 4 kişiye sordum belki, içlerinde bu sene alan da var, geçen sene alan da var, 7 sene önce alan da var. 7 sene önce alan arkadaş ikinci adının baş harfinin yazıldığını, geçen sene alan arkadaş ise ikinci adının full yazıldığını söyledi, hatta bana gösterdikleri görsellerle durumlarını desteklediler. Zannedersem bu konuda da bir standart yok 🤔

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |