Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan Evet vizenin üzerindeki pasaport numarası ile basıldığı pasaport numarası farklı.
    Zaman kaybetmemek için Visa Navigator'e güvenerek pasaportları Cuma günü kargoladım.
    Bugün konsolosluktan dönüş geldi. Pasaportları onlara kargo ile göndermemi istediler. Yan yaptığım işlem doğruymuş. Ancak aile üyelerinin de pasaportlarını ve dosyalarını geri göndermemi istemişler mailde, Ben sadece kendi pasaportumu ve dosyamı göndermiştim kargoyla.
    Bugün tekrar konsolosluğa mail attım ve Visa Navigator'den sorumun cevabını bulduğumu ve bu yüzden kargo ile pasaportu ve dosyaları gönderdiğimi , Visa Navigator'de dosyada yer alan tüm pasaport ve evrak dosyalarının gönderilmesi gerektiğinin yazmadığı için sadece kendi pasaportumu ve evrak dosyamı gönderdiğimi , eşim ve kızımın vizelerinde sıkıntı olmadığını ancak vizeyi revize etmek için göndermem gerekiyorsa gönderebileceğimi ilettim.
    Dönüş olursa ona göre hareket edeceğim, dönüş olmazsa ve konsolosluktan tarafıma kargo çıktığı bilgisi ulaşmazsa belki Haftaya Ankara'ya fiilen de gidebilirim eşim ve kızımın evraklarını da alarak.
    Şu an beklemedeyim, en azından yanlış bir iş yapmamışım o içimi rahatlattı 🙂

• Merhaba cümleten .
    Tayland - Bangkok mülakat deneyimim ve dosya taşıma sürecimi paylaşmak isterim , zira ben taşırken Tayland mülakat vs. hakkında pek bir ipucu bulamadım. Umarım işinize yarar.

Mayıs ayından itibaren farklı ülkelerdeki konsolosluklara mail atmaya başladım. Mailde dosyamı taşımak istediğimi belirttim. İlk olumlu dönüş yapan Türkmenistan oldu. (Mayısın üçüncü haftası) Eğer Türkmenistan da fiziki olarak bulunursam dosya taşıma talebimi değerlendireceklerini söylediler ,aynı zamanda mailde ''Sadece bu durum için buraya seyahat etmeyin.'' gibi bir uyarı da vardı. Vize alabilir miyim ,alırsam ne kadar sürer diye araştırma yaparken Tayland da aynı şekilde mail attı.(5 Hazirandı yanılmıyorsam) Tayland da ''Burada iseniz oturma izniniz , belgeleriniz vs ile dönüş yapın değerlendirelim.'' minvalinde dönüş yapınca gidip şansımı denemek istedim.

TAŞIMA TALEBİ
    11 Haziran da Bangkok a indim. 12 sinde tekrar mail attım.
    Mailde belirttiğim konular şöyleydi ; >Pasaportumun damgalı kısmı ile beraber Taylandda olduğum ve ülkede 2 ay boyunca yasal olarak kalabileceğimi belirttim. Şayet Green Card mülakat günüm çok öte tarihe verilir ve 2 ayı aşar ise vizemi uzatabileceğimi aktardım.
    Haziranın son haftası dosyamın taşınma sürecine girdiğini ve mülakat günü için mail beklemem gerektiğini belirterek dönüş yaptılar.
    Beklemeye başladım ve mülakat tarihi ile ilgili mail 24 Temmuzda geldi. Mülakat sadece iki hafta sonraydı , belge ve sağlık raporu nasıl yetişir derken şöyle ilerledi ;

HASTANE
    Bangkok ta konsoloslukla anlaşmalı iki hastane var bunlar ; Bumrungrad international hospital ve Bangkok hospital nurse salary. Yanılmıyorsam Bumrungrad bir miktar daha pahalı ama ben onu tercih ettim çünkü en erken randevu orada mevcuttu.
    Bumrungrada gittiğinizde şayet diliniz yetersiz ise hastaneden tercüman talep edebiliyorsunuz. (ücrete tabi mi bilmiyorum) Eksik aşınız var ise o gün vurup yolluyorlar sizi. Sonuç ertesi gün çıkıyor ve gidip kapalı zarfla teslim alıyorsunuz. (Zarfı kesinlikle açmayın, uyarıyorlar zaten)

MÜLAKAT
    Mülakat günü konsolosluğa otel anahtarı,cep telefonu vs ile gidebilirsiniz çünkü çıkışta teslim etmek üzere kapıda alıyorlar ve kilitliyorlar eşyanızı.
    Öncelikle belge teslimi yapıyor ve ardından para yatırıyorsunuz. Benden alınan belgeler ; Askerlik durum belgem , Üni. diplomam , Nüfus kayıt örneğim , adli sicil kaydım , pasaport fotokopim ,fotoğraf . Sadece bunları aldılar. (her belgenin hem aslı hem fotokopisi bulunmalı) [[Bu arada belgelerim sadece çeviriydi , apostil veya noter onayı yoktu]]
    Daha sonra mülakat başladı ; sağ elimi kaldırıp yemin ettikten sonra gelen sorular şunlardı : Askerlik geçmişin var mı? ,Suç kaydın oldu mu? Diploman ne üzerine? , Hangi eyalette yaşayacaksın , neden ? sorular bu kadardı ve sonrasında onay verildi.

PASAPORT TESLİMİ
    10 gün içinde pasaportumun GSS formumda belirttiğim postaneye gideceğini söyledi.
    [[ GSS Taylandda mülakata girecekler için vize onayı halinde pasaportunuzun size ulaşması için bilgilerinizi girdiğiniz bir sistem. Bu sistemde hesap oluştururken dikkat edeceğiniz iki husus var , girdiğiniz adresin doğruluğundan emin olun ve hesap oluştururken girdiğiniz mail isim ve soy isminizden oluşmalı ya da içermeli aksi taktirde sistem kabul etmiyor]]

Velhasıl 7 gün kadar sonra postaneye gittiğimde pasaportum ve belgelerim gelmişti.

EK BİLGİLER

Taylanda giderken Bolt,Grab,İndirive uygulamalarını telefonunuzda bulundurmanız tavsiyemdir. Bunlar Uber gibi taksi uygulamaları.
    Google haritalarda çevrimdışı haritalara Bangkok haritası yüklerseniz internetsiz bile çalışır.
    Suvarnabhumi havaalanına indiysen S1 otobüsleri -1.katta seni şehir merkezine sadece 100 bahta götürür ,taksiye para bayılma. S1 saatini kaçırdıysan metroya bin Makkasan istasyonundan Sam yot yönüne aktarma yap git.
    Seven Eleven marketlerde 200 bahta 30 gb turist sim kartları var en ucuzu o . Bir şubede yoksa diğerlerine bakmaya devam et bulursun illa ki.
    Bangkok trafiği İstanbul ile kapışır. O yüzden mülakat gününde erkenden çık yola. Uygulamada boş araba zor bulunan saatler de olabiliyor .

• @Ashley-0 Mutluluklar dilerim ^^ Bu kadar çabanın, emeğin karşılığını bulması ne güzel. Tekrar tebrik ederim ^^

• @kyilmaz Uçağa dahi binemeyebilirsin kendi tecrübeme dayanarak yazıyorum yanıltıcı olmasın. Konsolosluk sitesinde ve havayolları şirketinin uçuş gereksinimlerini incelemelisiniz bildiğim kadarıyla 2 doz aşı gerekiyor yada negatif test sonucu olması gerekiyor en doğru cevabı konsolosluk sitesinden ve havayolları sırketının sıtesınde bulabilirsiniz

• Herkese selamlar Ankara'da mülakata giren arkadaşlardan evlilik cüzdanının aslı ve fotokopisi istenmiş zannediyorum. Bana gelen mailde evlilik cüzdanı aslı ve ingilizce tercümesi diyor bunu yeminli tercuman ile çeviri mi yaptırmam gerekiyor. Yoksa evlilik cüzdanı aslı ve formül b yeterli oluyor mu. Şimdiden teşekkürler.

• @Demayfo Teşekkür ederiz, sizin de desteğinizle birlikte hallettik çok şükür. Sizin için de yeni bir başlangıç olacak, gönlünüzce olsun ^^

• ⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker evliliğiniz Türk makamlarınca Türkiye’de yapıldıysa ve mülakata Ankara’da girecekseniz tercümesi gerekmiyor.

Bizim ANK’da girdiğimiz mülakat öncesi gönderilen email’de talep edilen aynı şu aşağıdaki şekilde idi.

“Marriage Certificate (Original and English translation), English translation is not needed for the Turkish documents. Turkish applicants must provide 2 copies of the marriage certificate along with the original.”

Vizesi Manila’da basılamayan eşinizin vize sürecini Ankara’da tamamlama ihtimali mi doğdu?

• @ATS16 Merhaba, Evet eşim için sayın @gucarslan beyin yönlendirmeleri ve yardımları sayesinde Ankara'dan mülakat alabildik. Eşim bugün sağlık muaynesine girdi yarın sonucu çıkacak. 18 Eylül'de de konsolosluk mülakatı var. Fakat ingilizce çeviri yazınca emin olamadım mailde "Marriage Certificate (Original and English translation)." sadece böyle yazıyor. Ben Evlilik cüzdanının bilgi yazan ilk 4 sayfasını fotokopisini çektim ve iki adet formül b çıkarttım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker çok güzel haber, sonucu da çok mutlu biter umarım siz ve aileniz için. Candan bol şans dilerim 🍀

• @ATS16 iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim umarım doğru yapmışımdır. Süre çok az olduğu için eksik bir evrak olsun istemiyorum.

• @Caner-Urker Bunu duyduğuma çok çok sevindim. Sürecinizi takip ediyorum. Eşinizin Manila’da yaşadığı durum beni çok üzmüştü. İyi dileklerim sizinle 🙏🏼🍀

• @MomisCan çok teşekkür ederim umarım sonu da hayırlı biter bizde rahat bir nefes alırız. 🙏

• @asdwqq Arkadaşlar aynı süreci yaşama ihtimali olan arkadaşlara tecrübe olması açısından yazıyorum.
    Biliyorsunuz benim vizem hatalı basılmıştı. Pasaportumu, gelen vize dosyasını ve hatanın ne olduğunu açıkladığım bir yazı ile birlikte konsolosluğa PTT kargo ile gönderdim.
    Konsolosluktan ailemin de pasaportlarını ve vize dosyalarını konsolosluğa geri göndermem gerektiğini yazan bir e-mail aldım. Bugün onları da gönderdim. Şimdilik beklemedeyiz vizeyi düzeltip haftaya kadar göndermelerini bekliyoruz.
    Bu şekilde vizesi yanlış basılan olursa konsolosluğa kargo ile yazdığım evrakları eksiksiz gönderirseniz sıkıntınız çözülecektir.
    Düzgün basılmış vizemizi teslim aldıktan sonra yine bilgilendirme yapacağım.
    Umarım bu sefer bu süreç sorunsuz şekilde sonuçlanır ve içimiz rahat eder.

• Herkese selamlar. Bugün Manila'daki hastanenin akciğerinde bir leke olduğunu söylediği ve mülakata katılamayan eşim için Ankara Unganlardan sağlık raporu, Konsolosluktan mülakat aldık ve vizesi onaylandı ilk fırsatta deneyimini paylaşacağım.

• @Caner-Urker hayırlı olsun öyle bir durumda Ankara'ya ne yazılıyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker alıcaz o vizeleri 😉

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker demiştim 😉

• @Caner-Urker, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Herkese selamlar. Bugün Manila'daki hastanenin akciğerinde bir leke olduğunu söylediği ve mülakata katılamayan eşim için Ankara Unganlardan sağlık raporu, Konsolosluktan mülakat aldık ve vizesi onaylandı ilk fırsatta deneyimini paylaşacağım.

Olayı ilk paylaştığınızda çok üzülmüştüm sizin adınıza, bu çok güzel bir haber. Detaylarını anlatmanızı sabırsızlıkla bekliyorum. Vizeniz hayırlı olsun.

• @Caner-Urker Helal olsun! 👏🏻
    Gerçekten bilgili olmak çok fazla şey değiştiriyor. Böyleymiş demekki diyip üstünü kapatsaydınız vizeyi alamayacaktınız. Gerçekten takdir ettim. Tabiki @gucarslan emeği ve bilgisi büyük etken 👏🏻👏🏻👏🏻

• @Caner-Urker Tebrikler. Manila'da leke var dendi ama Unganlarda leke var denmedi anladığım kadarıyla çok garip bir durum. Diğer yıl kazananları için çok büyük bir emsal olabilir bu durum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |