Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

Sabitlendi Yolculuk
286 100 67.7k 203
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Forum uyelerimiz tarafindan olusturulan ABD'deki yasama hazirlik ve giris niteliginde bir tavsiye konusudur. Listede farkettiginiz eksiklikleri yorum olarak belirtmekten cekinmeyin. Periyodik olarak yorumlardaki uyarilari listeye ekleyecegim. Her ne kadar liste gocmen vize ozelinde hazirlanmis olsa da gocmen olmayan kisiler de katki yapabilir ya da listeden yararlanabilirler.

    Liste hakkinda soru, oneri, ekleme veya diger yorumlariniz icin bu konuyu kullanabilirsiniz!

    ABD'ye Gitmeden Önce ABD'ye Gittikten Sonra
    Gocmenler icin USCIS Immigrant Fee Ödemesi (konu linki) SSN beklemek istemeyenler için SSA Office'te başvuru(konu linki)
    Yine gocmenler icin sarı zarf, pasaport, röntgen CDsi ve aşı belgeleri (konu linki) Banka hesabı açmak (Hesap işletim ücretine dikkat)(konu linki) ve bir cek defteri almak
    Eğitim için mezuniyet belgeleri, transkriptler, referans mektupları ile tasdikli kopya ve tercümeleri (ayrıca taratıp PDF haline getirerek saklanması) Forumda tartisilan konularda foruma geri donus yapip cevap bekleyen ya da durumunuzu takip eden arkadaslari konular hakkinda bilgilendirmek ya da durumunuzu guncellemek (forum linki)
    Yıllık aidatı olan kredi kartlarının aidatsızları ile değiştirilmesi (ayrica tarihi gececeklerin guncel kartlarla degistirilmesi) Her yilin Nisan ortasina kadar, bir onceki yilin vergi bildirimini yapmak (ozellikle IRS'e federal vergi bildirimi yapmak)
    Halledilebilecek sağlık sorunlarını halletme. (Diş,göz vs) SSN geldikten sonra ehliyet basvurusu yapmak (konu linki)
    Seyahat Sağlık Sigortası (Poliçe şartlarına iyi bakılarak) Telefon hatti satin almak (konu linki)
    Faturalı telefon hatlarının faturasıza dönüştürülmesi ABD icin Faydali Siteler Rehberini Incelemek (konu linki1 konu linki2)
    Abonelik iptalleri (Elektrik, su, digiturk vs.) 18-25 yas arasi gocmen erkekler icin askerlik (SSS) basvurusu (konu linki)
    Vakumlu saklama poşeti alınması (Valizlerde çok yer açıyor) T.C. Konsoloslugunda adres beyani yapmak (konu linki)
    Priz dönüştürücü Kredi gecmisine dikkat etmek (konu linki)
    Evlilik Cuzdani (varsa cocuklari cuzdana yazdirin) ABD vatandasi olana kadar USCIS'i adres degisikliklerinizden haberder etmek
    Pasaportun kaybolma ihtimaline karşı ilk sayfası ve vize sayfası fotokopileri
    Vekalet vermek (ev, araba vb seyler icin)
    Araç kiralama ve çıktıları
    Bavul Hazirlama (konu linki)
    Ucak bileti almak(konu linki)
    Banker Bilo'yu izlemek (post linki)
    Turkiye'den gelecek gelirlerin ulasilabilecegi bir banka hesabina aktarilmasi (konu linki)
    Sayin @Sharm 'in konunun ikinci sayfasindaki listesi Sayin @Sharm 'in konunun ikinci sayfasindaki listesi

    Ayrica lutfen bu konudaki butun yorumlari ve tavsiyeleri de okuyun, bazi bilgiler cok uzun oldugundan hepsini cizelgeye tasiyamadim.

  • ⭐⭐

    ellerine sağlık sonuna kadar okumadan yorum yapıyım dedim çünkü başlıktan belli baya faydalı bir bilgi hatta insanlar tecrübelerini aktardıkça daha da güzel olur.

  • ⭐⭐

    ABD'ye Gitmeden Önce seçeneğinde 3. sutünda tasdikli kopyalar derken. noter mi başka bir kurum mu bizim noterlerimizin bir anlamı olmaz herhalde Amerika'da nasıl bir tasdikten söz edilebilir acaba.


  • @crazycells Tr de ki eski tip ehliyetimi Yeni Ehliyet olarak değiştirdim yeniledim. USA ya giriş yaptıktan sonra eyalete göre geçerlilik süresini bilmemekle beraber en azından ssn lerimiz gelipte ehliyet için başvurabileceğimiz zamana kadar sorun çıkmaması için Yenilemiş oldum. Benim ehliyetimde evlenmeden önceki soyadım yazıyordu haliyle 18 yaşımda almıştım. Şimdi kimlik-pasaport-ehliyet soyadım aynı olmuş oldu.


  • @gkhanfeez ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:

    ABD'ye Gitmeden Önce seçeneğinde 3. sutünda tasdikli kopyalar derken. noter mi başka bir kurum mu bizim noterlerimizin bir anlamı olmaz herhalde Amerika'da nasıl bir tasdikten söz edilebilir acaba.

    evet, bu yazilanlari zorunluluk olarak degil de, tavsiye gibi okuyun :)

    Onu ekleyen arkadas hangi amacla ekledi tam bilmiyorum ama ben zamaninda diplomalarin asli gibidir kopyasini universitenin ogrenci islerinden cikarip, sonra valilikten apostil vurdurmustum (zaten diploma ve transcriptler ingilizce oldugundan ayrica tercumesini yapmamistim). Belki siz de boyle bir yol izleyebilirsiniz, ama genel olarak o kadar buyuk bir ozene gerek yok bence. Ingilizce tercumesi konusunda ilk is okula sormak olmali bence, eger okul belgelerin ingilizcesini veriyorsa o da yetecektir.


  • @sayal ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:

    @crazycells Tr de ki eski tip ehliyetimi Yeni Ehliyet olarak değiştirdim yeniledim. USA ya giriş yaptıktan sonra eyalete göre geçerlilik süresini bilmemekle beraber en azından ssn lerimiz gelipte ehliyet için başvurabileceğimiz zamana kadar sorun çıkmaması için Yenilemiş oldum. Benim ehliyetimde evlenmeden önceki soyadım yazıyordu haliyle 18 yaşımda almıştım. Şimdi kimlik-pasaport-ehliyet soyadım aynı olmuş oldu.

    iyi ettiniz, ehliyet kismini da ekleyeyim listeye... kimi eyaletlerde ilk 3 ay, kimilerinde ilk 6 ay gecerli oluyor ehliyetiniz...


  • Amerikaya geldikten sonra bagli bulundugunuz County'nin Saglik Sigortasi (Obama Care ) icin halka yardimda bulunan birimlerine geliriniz olsun olmasin basvuruda bulunun ki saglik sigortasi sorununuzu halletmis olursunuz. Devlet gelir seviyenize gore size yardimci oluyor. Ayrica esiniz hamile ise direk medicaid veriyorlar tabi medicaide uygunlugunuzu gelir seviyenkze gore karar veriyorlar.


  • Okul çağındaki çocuklar için kayıt esnasında Akciğer filmi gerekiyor sanırım, bunun da Türkiye'de iken halledilmesi iyi olabilir.


  • @Sayal merhaba ehliyet ile ilgili bilgilendirmeyi https://www.dmv.org/ sayfasından eyalet bazlı öğrenebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    okurken bile sanki green card cıkmıs gibi sevindim :) cok guzel ve yararlı bılgıler var cok cok tesekkur ederız bızlerıde dusundugunuz ıcın. Hepinize yeni yılda başarı,sağlık,mutluluk ve bol para diliyorum.Green cartta istesem insallah cok olmam :)


  • @ikizbabasi ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:

    @Sayal merhaba ehliyet ile ilgili bilgilendirmeyi https://www.dmv.org/ sayfasından eyalet bazlı öğrenebilirsiniz.

    Teşekkürler @ikizbabasi 🙏


  • @hockeyumpire2 bilmukabele sayin hockeyumpire2
    yok yok Green Card da cok olmaz :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmett Okula kayit icin akciger rontgeni gerekmiyor. Asilarin kaydinin olmasi onemli sadece.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sayal Soyadinizin ayni olmasi iyi olmus ama yeni tip ehliyet almak gerekli degil. Hatta bazi eyaletlerde (New Jersey'de oldugunu duydum) yeni tip ehliyeti polis tarafindan taninmadigi icin kabul edilmedi. Yani ABD'ye gelirken mevcut ehliyeti degistirme zorunlulugu yok.


  • Güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık bende bi tekrar ettim eksiğim bilmediğim varmı diye şükür sıkıntı yok:)


  • Yesilkart Forum Facebook Grubu'ndaki cevaplardan alinti:

    Mi.:

    Ben biriki sey ekliyeyim. Herkesin adres ve telefonunu iceren bir liste hazirlamak( cogu tanidigimizin resmi adresini bilmeyiz) Resmi evraklarin hepsi icin google drive cloud falan gibi bir yerde hesap acip ahzirlamak, REFERANS mektuplari, alabildiginiz kadar cok referans mektubu alin islerinizden, Saglik raporlarinizi, ilac listelerinizi gene bu drive , cloud bir yere kaydedin. Aile resimlerinizi digital olarak biryerlere kaydedin. Yaniniza aliyor olsaniz bile bu donemde bir dolu yer degistireceksiniz.Birseyleri kaybetmek kolay.


  • Merhaba, doğru konu başlığı bu mudur emin olamadım ama şaibeli hususlardan birini mevzu bahis yapmak isterim: vizem onaylandı fakat henüz bu 6 aylık sürecimde ABD'ye giriş yapmadım, sizce bu süreçte (ABD'ye hiç girmeden evvel) Lübnan'a giriş yapmanın herhangi bir riski var mıdır? Ambargo ülkesi değil fakat kaygılanıyor insan, bilirsiniz hepiniz malum tedirginlikleri. :) Teşekkürler.


  • @uzay bir sorun olmaz. Evet, bu konunun gocmen vize ile direkt alakasi yok :)

    Eger sorun olacagini dusunuyorsaniz emniyetten baska bir pasaport alabilirsiniz. Pasaport konusu surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/231/2-adet-gecerli-pasaport-a-sahip-olmak

    Ayrica bu soruyu sorabileceginiz konu da surasi : https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris


  • ABD'ye Gittikten Sonra kısmına "Gerekli şartları sağlayanlar için SSS (Selective Service System) başvurusu" da eklenebilir. ABD'ye gittikten sonra adım adım bu başvurunun nasıl yapılabileceği ile ilgili de katkıda bulunabilirim forumdaki SSS konusuna.


  • @dogukan ilk firsatta ekleyecegim.


Benzer Başlıklar

  • ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

    Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    378 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

    Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    258 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

    Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

    Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum