Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.4k 953

• @evrentnrkl Nasıl yani Viyana konsolosluğunda mülakatta çevirmen gerekmeden Türkçe bir şekilde mülakat mı yapılacak? Ben Viyana'da bir çevirmenle konuştuğumda haftada en az 2 kere Amerikan Konsolosluğuna gittiğini söylemişti. Madem çevirmene gerek duyulmuyor ne diye çevirmenle gidiyor millet. Kesin bir bilgi olduğuna emin miyiz?

• @Katzfiell_ Viyana konsolosluğu kendisi yazmış gerek yok diye çalışan Türkçe bilen personelimiz var diye yazmışlar maile gayet açık bir şekilde

• @Katzfiell_ Çok haklısınız şimdi bende Hong kong’a taşımak için mail atacağım da çok fazla konsolosluğa baktım Viyanayıda düşünüyorum fakat schengen vizesi alamazsam nolucak bu ihtimali de düşündüğüm için oturumsuz kabul eden en mantıklı konsolosluk Hk gibi görünüyor mülakat performansınıda incelediğimizde gayet iyi görünüyor.

• @Sinan-D çok doğru, Sinan abinin uyarısıyla ben de bu sabah randevumu oluşturdum, eğer boş randevu saati bulamazsanız onaylanmayan ya da iptal edilen randevu olması ihtimaline karşı ara ara tekrar kontrol etmekte fayda var.

• @evrentnrkl merhaba henüz current olmadan konsolosluk nasıl dosyanızı taşıdı? Kcc ile taşımanız gerekmez miydi? Yoksa numaranız 17bin değil de 1700 mü?

• @Katzfiell_ mail içeriğini direkt olarak attım. Her ihtimale karşı zaten gidilmeden mutlaka teyit alınmalı.

• @akinoo0 17.000 civarında. Zaten taşımadı ben istedim onlardan taşır mısınız diye ilk önce hayır dediler 2 ay sonra tamam taşırız bilgilerini gönder dediler. Bende olumsuz döndüm Hong Kong gideceğim.

• @evrentnrkl
    Merhaba hocam, Hong Kong da oturum izni istiyor mu? dosya taşımak için KCC ye mail attınız mı? Mail attıysanız örneğini benimle de paylaşabilir misiniz? Benim dosya numaram da 14900 lerde. Ankara dan sıra gelmeyecek gibi duruyor.

• @kinghaze35 kcc ile taşıdım. Forum içerisinde mail örnekleri mevcut kalacağınız adresle beraber mail atabilirsiniz.

• @evrentnrkl
    Hocam teşekkürler. Otel adresi ile mi aldınız yoksa bir tanıdığınız mı vardı ev adresi vs gösterebilmek için?

• Merhaba arkadaşlar bir konuda danışmak istiyorum, sıra numaram 10.0xx.
    . Eşim ve benim yeşil pasaportumuz var , greencard mülakatına katılmak istiyoruz farklı ülkelere tek tek mail mi atmamız gerekiyor ? Forumu okudum ancak kafam karıştı tam olarak anlayamadım, öneri yazabilirseniz sevinirim teşekkürler

• Merhaba. Ds-260 formunda yapılan hataları düzeltmek için formu unlock yapmak yerine, acaba mülakat günü elimde doğru cevaplarların olduğu excel veya word çıktısı hazırlayıp götürsem uygun olur mu acaba, bilen var mı?

• @antonio
    Merhaba, ne gibi hatalar? Duruma göre değişebilir.
    Genel olarak mülakat tarihi belli olur ol az dosyayı konsolosluktan açtırıp mülakata gitmeden düzeltilmesi öneriliyor, bu konunun ilk sayfasında yazdığı gibi.

Mülakat verildi mi size, durumunuz nedir?
    Ekleme: imzanızdan mülakat tarihinizi gördüm hayırlı olsun. Önemli hatalar ise dosyanızı unlock yaptırıp hataları düzeltip geri submit etmelisiniz. Basit şeylerse geçmiş adres vs mülakatta belirtirsiniz sorarlarsa.

• Hayırlı olsun. Sıra numaranız henüz current (aktif) olmadı. Şu an konsolosluklara mail atmanıza gerek yok. Kcc ile taşıyabilirsiniz.
    Bu terimler size uzak geliyor ise bu konunun ilk sayfasını didik didik okumanızı, sonrasında da en azından temmuz ayı başına kadar dönüp bu güne kadar yazılanları okumanızı tavsiye ederim. Her şey çok netleşecek bunu yaparsanız.
    Numaranız yüksek değil, ancak ankaradan mülakat almanız mümkün değil gibi. Forumu, dolayısıyla güncel bilgileri takip etmezseniz açıkta kalabilirsiniz.

@mbt4272, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar bir konuda danışmak istiyorum, sıra numaram 10.0xx.
    . Eşim ve benim yeşil pasaportumuz var , greencard mülakatına katılmak istiyoruz farklı ülkelere tek tek mail mi atmamız gerekiyor ? Forumu okudum ancak kafam karıştı tam olarak anlayamadım, öneri yazabilirseniz sevinirim teşekkürler

• @cttl hocam cevabınız için teşekkürler. Evet mülakat tarihin belli, teşekkür ederim. Darısı size inşallah. Hatalar şu şekilde,

• eğitim kısmında 1 yıllık kurs gibi eğitim var eklemedim,
      -bir adres ve telefon bilgisi hatalı
    • askerlik durumu, ben askeri okul bitidiğim için biraz karıştırdım. Eğitim yerine bu askeri okulu (lisans-4yıl) ve yılları yazdım, ancak askerlik yerine mezuniyetten sonraki subay olarak görev yaptığım yeri ve yılları yazdım, askeri okulu ve yılları yazmam gerekirken. Aynı zamanda rank position, branch of service, millitary speciality kısımları hatalı.

Bunlar Unlock sebebi mi, yoksa mülakat günü mü belirteyim emin olamadım🤔

• Merhaba arkadaşlar , danışmak istediğim bir konu var. Ankara’daki Mülakat için Sıra numaramın gelmeme ihtimali olduğu için dosyamı Viyana ya taşımak istiyorum ancak orda bir oturumum yok viyana ya dosya taşıma kriterleri hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen rica etsem tavsiyeniz nedir bu konuda? şimdiden teşekkürler

• Adres telefon kurs bunları konsoloslukta düzeltirsiniz. Kursu eklemenize gerek yok hatta.

Diğer soru çok specific. Yanlış yönlendirebilirim, o yüzden net bilen biri cevaplarsa daha iyi olur.
    Ancak şöyle ki, konunun içeriğinden bağımsız olarak, mülakat aldıysanız dosyanızı açtırıp her şeyi düzeltebilirsiniz. Mülakat aldığınız için açtırmada bir risk yok.

Bu arada size mülakat maili geldi mi? Kimseye henüz gelmediği için soruyorum.

@antonio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl hocam cevabınız için teşekkürler. Evet mülakat tarihin belli, teşekkür ederim. Darısı size inşallah. Hatalar şu şekilde,

• eğitim kısmında 1 yıllık kurs gibi eğitim var eklemedim,
      -bir adres ve telefon bilgisi hatalı
    • askerlik durumu, ben askeri okul bitidiğim için biraz karıştırdım. Eğitim yerine bu askeri okulu (lisans-4yıl) ve yılları yazdım, ancak askerlik yerine mezuniyetten sonraki subay olarak görev yaptığım yeri ve yılları yazdım, askeri okulu ve yılları yazmam gerekirken. Aynı zamanda rank position, branch of service, millitary speciality kısımları hatalı.

Bunlar Unlock sebebi mi, yoksa mülakat günü mü belirteyim emin olamadım🤔

• @cttl anladım hocam . Bilen biri umarım cevaplar.

Hıcam unlock için artık kcc değil direkt konsoloslukla iletişime geçmem gerekli doğru mu?

• Sağlık muahane randevusunu nereden alacağız ?

• @kayaomerrrr vize görüşmeniz hangi ülkede gerçekleşecekse o ülkedeki büyükelçiliğin yönlendirdiği sağlık kuruluşundan almanız gerekiyor. Dosya numaranız düşük olduğundan dosyanızı taşımadığınızı ve vize görüşmesine Ankara'da gireceğiniz varsayıyorum, o yüzden soy adları Ungan olan ve forumda "Unganlar" diye anılan doktorlarda sağlık muayenenize girmelisiniz. :) Arama motoruna "doctorun" yazarsanız internet sitesi çıkar. Mülakat tarihiniz netleştiyse Unganlarla iletişime geçip en yakın zamana randevu ayarlayın.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k