Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Froz3nn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar dosyayı bulgaristan sofyaya taşımak için(vatandaşlığım olduğu için) kccye mail atmıştım aşağıdaki gibi bir yanıt aldım. Fiziksel olarak bulunacağım yer isteniyor benim bulgaristandaki kaldığım yerle sofya arasında yaklaşık 4 saatlik bir yol var bu şekilde günübirlik gitmeyi ya da hotelde kalmayı düşünüyordum. Ne yapabilirim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

Eğer aynı ülkeyse bu adres, sorun olmaz, kaldığınız adresi verebilirsiniz. Otel adresi vermenize gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@eda77726, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba 2025 tablosunu sürekli olarak kontrol ediyorum şu an tabloda dosyasını viyanaya taşıyan 51 kişi görünüyor. geçtiğimiz yılın tablosunda bu sayı 45 civarıydı fakat tabloya işlemeyen arkadaşların da olduğunu varsayıyorum. geçtiğimiz yıl viyana kaç tane dosya taşıma kabul etti bunun sayısını nereden görebilirim?

Bildiğimiz excel tablosu var. Forum dışında ve Türkiye dışında kaç kişiyi kabul ettiğini bilemiyoruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Eagle2015, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz Rezan hanım dosya bumarınız benim dosya numaramdan 1000 sıra yukarda ama size vize mülakat tarihi gelmiş, sizin şansınız mı? Benim şanssızlığım mı? Yoksa dosya mı taşıdınız yurtdışına?

Zamanında dosya taşımış olmanın sonucu. Ve Ankara’nın mülakat vermeme tutumu…

• ⭐⭐⭐⭐

@Canyesin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz selamlar, Viyana'ya dosya taşımak için güncel şartlar nedir? Nasıl yaptınız ve ne kadar sürdü acaba? Teşekkürler.

KCC’ye mail atmanız gerekiyor dosyanızı taşımak için. Birkaç gün içerisinde dönüş oluyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Katzfiell_, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Molnar'ın sitesinde 12 tane aşı var, okuduğum mülakat deneyimlerine göre kimseye 12 tane aşı vurmamışlar. Gerekli aşılar için hangi bölümde antikor testi yaptırabiliriz? Ayrıca Viyana'da mı aşıları yaptırmak mantıklı olur yoksa Türkiye'de mi? (Annemin ve babamın aşı kartı yok benim ise sadece 2-3 tane aşım gözüküyor)

Size verilen cevaba ek olarak, bazı aşılar karma oluyor, bazılarını Ankara zaten olduğumuzu biliyor. O yüzden size az gibi geliyor.

Yaptırabildiğiniz aşıları Türkiye’de yaptırıp aşı karnesi alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ekimde açıklanacak bülten Aralık bülteni mi olmuş olacak

Hayır. Kasım bülteni olacak. Ama içinde Aralık current sayılarını öğreneceğiz.

• @smhcnr88 Merhaba, 0'ları atarak yazdınız mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan abi nerden bakacagımı bulamadım. Saygılar

Şu foruma 200den fazla ileti yazmışsınız, büyük bir çoğunluğu da bu başlık altında. Bu başlığın ilk iletisini hiç mi okumadınız?

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar....Kasım ayı bülteninin sabit kalmasının sürecin daha başında olduğumuzu da düşünürsek

1. Pozitif veya negatif etkileri neler olabilir?
    2. Bu sabit kalmanın geçen hafta konuşulan 2nl lerin gönderilememsi ile direk bir bağlantısı olabilir mi?
    3. EU için bakarsak geçen seneye göre current rakamı hala 1 ay önde görünüyor bu bir pozitif yön olabilir mi?
      Cevaplar için teşekkürler...🤝

1- Pozitif olarak bültenin gerisinde kalmış konsolosluklar yeni dağıtım yapabilirler.
    Negatif ise hali hazırda tüm dosyalara mülakat vermiş konsolosluklar bu ayı boş geçecekler.

2- Normalde buna hayır derdim ancak bültenin sürecin başında tamamiyle sabit kalmasının KCC’nin bu 2NL sistemini daha fazla yığılma olmadan düzeltme çabası olduğunu düşünüyorum. Çünkü bülten, süreç başında tamamiyle sabit kalmamalıydı. Küçük bir ilerleme ya da bazı bölgelerde sabit kalma bekliyordum zaten ancak bu durumda bile except: xxx yazan kısımda az da olsa ilerleme oluyordu ya da bazı bölgeler ilerliyordu. Konsoloslukların büyük çoğunluğunun bülten sayısına kadar zaten mülakat verdiklerini de göz önüne alınca, benim de aklıma KCC’nin bozulan 2NL sistemi geliyor açıkçası.

3- Önceki soruya dediğim gibi, zaten açılışı iyi yaptıkları için bu ay az bir ilerleme veya sabit kalma normal bir durumdu. Aslında şu an bülten olması gerektiği gibi.

Daha önce de söylemiştim. KCC bu sistemi düzeltecek ya da alternatif bulacaktır. Ancak belli ki zaman alıyor ve zaman kazanıyorlar şu an.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-Tazegül, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selam iyi forumlar. Dosya taşıma mailine böyle bir cevap gelmiş. Ne yapmam gerekiyor ?

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

Daha kısa ve öz bir şekilde taşıma isteğinizi yazın.
    Mail içeriğinde kalacağınız otelin adresini de verin ve mülakata gittiğinizde o otelde kalın.

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Taşıma mailleri KCC yi meşgul etmiş olabilir.

Buna sadece gülerim 🙂

KCC maalesef öyle düşündüğünüz gibi harika bir kurum değil. Kendilerini çalışıyor göstermek için sistemi bozup bozup düzeltiyorlar bence.

İşlerinin büyük bir kısmı maillere cevap vermek zaten.

• @EzgiLera buldum teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selamlar,

2 Ekimde Hong Kong'da gerceklesek olan mulakatim icin 15 Eylul gunu yola cikacagim. Bazi gelismelerden haber vermek istiyorum. Bildiginiz gibi halen 2NL mailleri veya ESC sayfasinda bir degisiklik olmadi. Forumdan sayin @mrt01 onceki sayfalarda konsolosluk ile iletisime gectigini ve mulakat tarihini konsoloslugunda dogruladigini iletti. Sonrasinda Hong Kong'da bulunan konsolosluga mail gonderdim. 2 Ekimde mulakatim oldugunu ve henuz 2nl almadigimi soyledim. Sabah saatlerinde gelen yaniti idrak etmem biraz zor oldu. Bildirim sesiyle uyandim yari uykulu bir sekilde maili okurken yasadigim korkunun tarifi yoktu.Mailde soyle yaziyordu kayitlarini inceledikleri ve benim orada yasantima dair bir kayit bulamadiklarini ilettiler. Ben ise, "file" kelimesi "life" olarak okuyup anlik bir korku yasamadim degil. Gelen mailde kayitlarini incelediklerini fakat dosyami bulamadiklarini ilettiler. Case numarasi dogru iletip iletmedigimi teyit etmemi istediler. Sonrasinda KCC ile iletisime gecmemi soylediler. Yanit olarak ise, henuz 2nl mailini almadigimdan dolayi dosyamin onlara ulasmamis olabilecegini ve 2 ekimde mulakatim oldugunu kontrol etmemin farkli bir yolu olup olmadigini sordum. Onlarda KCC den gelen mailini PDF olarak atmami istediler. O anki heyecan ile gelen maili yanitlamam inanin 30 sn surmedi. Sonrasinda 2 Ekimde saat 08:30 da konsoloslukta mulakata katilmami belirten maili gonderdiler.

Hong kongda yaklasik olarak 1 ay gibi bir sure kalacagim icin, is yerimden ucretsiz izin talep ettim fakat olumsuz dondukleri icin istifa etmem gerekti. DS260 i doldururken calisiyor olarak giris yapmistim. Onceki deneyimleri okudugumda DV2024'te mulakata giren sayin @Demayfo'un deneyimde sozlu olarak ifade ettigini iletmis. Benimde bu sekilde yapmam sanirim bir problem olmaz.

Covid asisina gelecek olursak, iki saglik kurulusu ile iletisime gecip, TR de asinin olmadigini ve covid asisini olamayacagimi ilettim. Onlarda bana orada olabilecegimi ve hastane adi paylastilar. Bana paylastiklari hastanenin adi Gleneagles fakat forumdan sayin @gizemctr daha fazla arastirarak Virtus Medical adinda farkli bir hastane bulmus. 2 kurum ile de whatsapp uzerinden iletisime gecip, yabancilarin bu asilari olup olamayacagini sordum. Iki kurumda olabilecegimi ilettiler ve sonrasinda asinin yapildigina dair belge alabilecegimi de eklediler. Virtus Medical icin 17 Eylul saat 15:00 de Sinovac asisi icin randevu olusturdum. Asi ucreti 800HKD.

Diger bir yandan da evraklari hazirlama surecini tamamliyorum. Sizlerden ricam hazirladigim evrak listesine bir goz atip eksik birsey olup olmadigini kontrol etmeniz. Surecin getirdigi heyecan ve stresle unutabildigimiz veya gozumden kacan evrak vs. olabiliyor. Bu yuzden farkli kisilerinde kontrol etmesi benim icin onemli olacak.

===Vize Mulakati icin Hazirladigim Evrak Listesi===

1.) Arşivli Adli Sicil Kaydı ve fotokopisi (edevlet)
    2.) Askerlik belgesi,tercumesi ve fotokopisi (edevlet)
    3.) CV
    4.) Hindistan aldigim Adli Sicil Kaydı ve fotokopisi
    5.) Doğum Belgesi Formül A ve fotokopisi (Ilce nufus mudurlugunden aldim. Edevlet uzerinde eksik bilgi oldugundan alamadim.)
    6.) DV program sayfası ve DS 260 confirmation page
    7.) Eski ve Guncel Pasaportlar ve fotokopileri
    8.) İngilizce Banka Hesap Dökümleri (Garanti bankasindan 6 aylik hem TL hem USD hesabim icin hesap dokumu aldim. Ek olarak TL ve USD bakilerini gosteren bir evrak daha verdiler.)
    9.) Lise Diplomasi-Transkript, tercumesi ve fotokopileri
    10.) Üniversite Diploması-Transkript ve fotokopileri (Diploma ingilizce oldugu icin tercume yaptirmadim.)
    11.) Yüksek Lisans Diploması-Transkript ve fotokopileri(Diploma hem turkce hem ingilizce oldugu icin tercume yaptirmadim.)
    12.) SGK hizmet dökümü,tercumesi(ilk ve son sayfa) ve fotokopisi (edevlet)
    13.) Sosyal güvenlik kaydı,tercumesi ve fotokopisi (edevlet)
    14.) Vukuatlı nüfus kayıt belgesi,tercumesi ve fotokopisi (edevlet)
    15.) Kimlik karti ve fotokopisi
    16.) Fotograf (2 adet 2X2 inç fotoğraf)
    17.) ABD'de ki adres

===Saglik Muayenesi icin Hazirladigim Evrak Listesi===

1.) Eski ve Guncel Pasaportlar ve fotokopileri
    2.) Kimlik karti ve fotokopisi
    3.) Fotograf (5 adet 1x1,5 inç Fotoğraf)
    4.) Mülakat mektubu (KCC ve konsolosluktan gelen maillerin ciktisi)
    5.) Covid aşı kartı (enabiz)
    6.) Antikor sonuçları (enabiz)
    7.) Doktor randevu mail çıktısı (Kurumdan gelen mailin ciktisi)
    Ek olarak kullandigim ilac ve gozluk icin evraklar ve tercumeleri.

Bunun haricinde yapmam gereken veya dikkat etmem gereken birsey var ise, beni bilgilendirmenizi rica ediyorum.
    Simdiden herkese tesekkurler. Umarim sorunsuz bir sekilde herkes vizesine kavusur.

Mülakat için 3-12-13 ihtiyacınız yok. İşinize dair bir belge sunmanız gerekmiyor. İşten ayrıldığınızı da sözlü olarak belirtebilirsiniz ve bu çok normal çünkü taşınacaksınız zaten 🙂
    Size özel bir belge gerekmiyorsa (hindistandan aldığınız PC gibi) belgeleriniz yeterli görünüyor. Mülakatınızdan yaklaşık 1 hafta önce konsolosluk da size belge listesini içeren bir mail atacaktır. Belgelerin çoğunu e-devletten temin edebiliyorsunuz. Eğer e-devletten temin edemeyeceğiniz bir belge olursa TR konsolosluğuna gidebilirsiniz orada.
    Olduğunuz bir ameliyat varsa onunla ilgili belgeleri de sağlık muayenesini götürün.
    Ais kaydı (ya da orada ne yapılıyor ise) yaptınız mı? Onun da bir kopyasını yanınızda bulundurmanızda fayda var. Genelde gerekli değil ama.

Mülakatınızda bol şans dilerim.

• ⭐⭐

@Cansu-mer selamlar, kusura bakmayin iletinizi yeni gordum. cok tesekkurler umarim herkes vizesine kazasiz belasiz ulasir.

• ⭐⭐

@EzgiLera selamlar, onceki deneyimleri okudugum zaman bazi forum uyelerimizden istemis bazilarindan istememisti. bende her ihtimale karsin hazirladim. Onceki deneyimlerde pasaportlari hep elden teslim aldiklarini belirtmisler eger bir soru gelirse bende bu sekilde yanitlarim. Hic olmadi daha vaktim olacak saglik muayenesinden sonra o arada kayit yapabilirim.

• @erenkaykisiz evet,maalesef bi hata yapılmış..

• @onuru ds-260 formu başvuru onay sayfası asıl talihlinin olması yeterli mi?

• ⭐⭐⭐

@Mertype Selamlar...O başvuru formunun tamamının nasıl doldurulduğu meşhur video sitesinde mevcut...😉
    Sürecinizde başarılar...

• ⭐⭐

@cemal1153 malesef bu konu hakkinda bilgim yok.

• @Emre-Kurtulmuş Emre bey çok teşekkür ederim peki mülakatta bu belgenin eski olduğunu söyleseler bir sorun yaşar mıyım mülakatta bununla ilgili ne yapmam gerek acaba askerlik şubesinden resmi bir kağıt alsam askerlik yapmadığıma dair mülakatta işe yarar mı ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |