Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 887.0k 953

• @onuru Onur kardeşim öncelikle işten istifa etmek zorunda kalmana üzüldüm yapacak birşey yok bazı şeyleri feda etmek zorundayız.
    Sana 2 sorum var
    1- evrak listesini kendin mi belirledin klasik istenilen evraklar olarak yoksa konsolosluktan gelen mail ile belirttiler mi durumun biraz değişik zoraki adamlardan mülakat aldığın için arada kaynamış olabilir
    2- antikor sonuclarını e-nabizdan aldım demişsin sağlık ocagı yada aile hekiminden vb. aşı kartınıda talep etmedin mi eğer istemediysen mutlaka iste yanında olsun zaten antikor testi yapıldıysa aşı kartını basabilirler.

son olarak HK mülakat deneyimlerini tekrar gözden geçir istenilen evraklar konusunda ek bir fayda sağlayabilir.

• Merhabalar. Yeni Visa Bulletin October 2024 yayimlandi mi? Veb sitede gorugum rakamlar cut off 6000 olarak deyismez kalmis. Dogru mu?

• ⭐⭐⭐

@mnamiz Evet current rakamları değişmedi...

• Ankara için Kasım ayında mülakat verilmesi muhtemel arkadaşlar (500-600 civarı v.s) CEAC sisteminde dosya lokasyonunuz KCC'den Ankara'ya dönerse buradan da paylaşır mısınız? Herkesin haberi olsun mevcut gidişattan.

• @orangegreen Ekim ayı için 600 cn kadar verilmiş mülakat

• Merhaba, ceac sisteminde IV kontrol etmek için girdiğimde, invalid case number uyarısı alıyorum. Belli bir sebebi var mıdır?

• @ugursway benim cn 20k larda 2024 dv için varşova 30k ya kadar mülakat vermiş umarım bu sene de bu şekilde olur.

• @pnarr forum excell tablosunda bir sorun mu var acaba? Ben ekim ayı için hala 300 lere kadar randevu verilmiş olarak görüyorum

• @pnarr Ben 400'lere kadar verildiğini düşünüyordum çünkü Yeşilkart forumdaki excel dosyasında ve okuduğum iletilerde sadece 400lere kadar olan talihliler mülakat aldıklarını belirtmişlerdi. Sizin forum dışı tanıdığınız mı var nasıl ulaştınız bilgiye

• Merhabalar,

Dosya numaramın 87xx lerde olması sebebiyle bende dosya taşıma işlemlerini araştırıyorum. Forumda çok güzel bilgiler var, emeği geçen herkese teşekkürler.

Tüm taşımak isteyenlerin yaptığı gibi önceliğimi Viyana'ya verdim. Daha önce schengen sahibi olmadığım için bir tur alarak önce Yunanistan'a gidip gelmek istiyorum.

İlk sorum: Kosmos sitesinden başvuru yaparken 'Talep edilen Giriş Sayısı *' kısmını ne şekilde seçmemi önerirsiniz. Bunu bizim seçimimize göre değerlendiriyorlar mı? Yoksa uygunluğumuza göre mi veriyorlar. Çoklu giriş seçmenin bir dezavantajı var mı ?

İkinci sorum: Çalıştığım firmadan aldığım bir tur ile gidiş planım var. Şuan turda konaklanacak otel belli değil. (Kalkıp kalkmayacağı bile belli değil) Kosmos'un sitesinde ise Kalacak yer bilgileri kısmında aşağıdaki soru mevcut. Bunu en başta boş bırakıp başvuruyu oluşturabilir miyiz? Aksi taktirde randevu ekranına ulaşamıyorum.

image.png

Şimdiden teşekkürler.

• @onuru istifa etmen size birşey kaybettirmez greencard kazananların çoğu işyerinden tazminat alamıyor buda neden Amerika ya gitmek istememizin bir sebebi. İnşallah vizeniz onaylanır duamız seninle hayırlı olsun inşallah

• @pnarr excel tablosuna bakıp söylüyorsanız yanlış bilgidir..

• ⭐⭐⭐

@onuru Harika bir ileti olmuş emeğine sağlık...Kopyalayıp notepad e yapıştırdım attım GC klasörüm içine 😉... İstifa etmek malesef hepimizin başına gelebilecek bir süreç...Ancak senin biraz erken olmuş...Görüşmenin sorunsuz geçeceğini umuyor ve bekliyorum...
    Kendi bakış açımla sana biraz moral vermek isterim, "Hiçbir firmanın vereceği tazminat Amerika'da legal yaşam hakkı ve devamında vatandaşlığın karşılığı olamaz."
    Sevgiler...

• @onurkaptan doğru, noterlerin de para kazanması lazım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@smhcnr88 DV2025 verileri 1 ocak'ta aktif olacak, normal.

• @erenkaykisiz neden yanlış bilgidir peki?
    nereden bakması gerekir doğru bilgi icin?

• @Flight101 çok doğru alkışlıyorum

• ⭐⭐

@metinbeci selamlar, aslinda istifa etmeme cok fazla takilmiyorum en azindan vizem onaylandiktan sonra erkenden gitme sansim olacak. Sorularinizin cevaplarina gelecek olursak.

1.) Evrak listesini direkt olarak gelen mailde belirtmemislerdi. Asagida yer alan siteden ve onceki deneyimlerde yer alan evraklari hazirladim.

U.S. Consulate General Hong Kong - HNK

2.) Normalde asilari orada olmayi dusunuyordum fakat siz yazinca yarin aile hekime ugrayip olabildigim asilari olup asi kartini almaya calisacagim.

Hong kong deneyimlerine tekrardan bir okuyayim herhangi birseyi atlamamak icin.
    Tesekkurler.

• ⭐⭐

@cemal1153 guzel dilekleriniz icin tesekkurler. Umarim herkes sorunsuz bir sekilde vizesine ulasir.

• ⭐⭐

@Flight101 selamlar, tesekkurler moral verici yaziniz icin. Aslina bakarsaniz bu kadar erken vize mulakati alacagimi inanin bende beklemiyordum. Bunda da bir hayir var diyip devam ediyoruz. Umarim guzel haberlerimi buraya yazmak kismet olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k