Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @asdwqq yarın öbür gün issued olur , simdiden hayırlı olsun. 🙏🏻

• Merhabalar bugün pasaportum geldi ve vize ücretimi de ödedim fakat bir sorunum var. Amerika'da green cardımın gideceği adresteki arkadasım oradan taşınmış ve orayla bir bağlantı kurma imkanım yok havaalanından önce adres değişikliği bildirebilir miyim kartım yanlış adrese gitsin istemiyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@enesfatihh ABD’ye ilk giriş esnasında CBP memuruna kartlarınızın gitmesini istediğiniz yeni adresi beyan edebilirsiniz

• @zge Teşekkür ederim umarım sizler de ABD'de başarılı ve mutlu olursunuz 🙂

• @ibrahimhalılll Çok sağol Halil'cim. İnşallah fırsatını yakalarsam geleceğim kesinlikle 😎

• @asdwqq Vizeniz hayırlı olsun. Sağlık muayenesinde o alkollü araç kullanma konusunu hiç söylemeseydim keşke demiştiniz. Sorunsuz hallolmasına sevindim 🙂 Kızınıza çok geçmiş olsun umarım hemen iyileşir

• Arkadaşlar selam herkese
    Biz dosyamızı taşıma sürecine nisan sonunda başladık. Biz eşimle çok şükür pasaportlarımızı teslim aldık. İlk başta karadağdan oturum alıp Sırbistan'a taşımayı planlamıştık fakat biz oturum kartlarını almadan önce case number aktifleştiği için KCC Sırbistandaki amerikan konsolosluğuna mail atmamızı söyledi fakat konsolosluk neredeyse bize 1 ay dönüş yapmadı biz de bu süre içerisinde farklı yerlere mail atmayı denedik, bosnaya gittik orada mail attık ama çoğu ya hiç dönüş sağlamadı ya da olumsuz dönüş sağladı bir ay sonra da Sırbistan bize olumsuz dönüş sağladı. Daha sonra biz Colombia'nın fiziki olarak orada bulunursak dosya kabul edeceğini duyduk fakat onlara mail attığımız zaman 90 günlük sürenin yeterli olmadığını söylediler. Tam umudumuz tükenirken yeşilkart forumda birinin malezya kuala lumpur'a dosyasını taşıdığını okuduk ve yarım saat içerisinde bilet aldık ve malezya'ya uçtuk. Malezya'ya mail attıktan sonra bangkok'tan onay alan birilerini de duyunca oraya da gittik ve İstanbul'a döndükten 1 hafta sonra pazartesi günü kuala lumpur'dan dönüş aldık fakat pasaportun fotoğrafını eksik gönderdiğimiz için tekrardan fotoğraf göndermemizi istediler, biz Kuala Lumpur'dan dönüş beklerken ertesi gün Bangkok mail gönderdi ve dosyamızı taşımayı kabul ettiklerini söylediler.
    24 temmuz günü mülakat mailimiz geldi 13 ağustos saat 9.30 da mülakatımız olduğunu öğrendik ve hemen sağlık Muayenesi için randevu aldık 8 ağustos günü için randevumuz onaylanınca 6 ağustos günü Bangkok'a bilet aldık.
    Sağlık mülakat günü saat 6.30 da Bumrungrad hastanesine gittik önce 10. Katta kayıt oluşturduk sonra 15.katta muayene olduk. Sağlık muayenesinde göz kontrolü, kan tahlili, röntgen ve aşılarımızı olup tamamladık ertesi gün öğleden sonra hastaneden sonuçlarımızı aldık.
    Mülakat günü saat 9 da konsolosluğa gittik bizi bahçe gibi bir alana aldılar orada 3 tane gişe vardı 2 ve 3. Gişelerde evrak teslimi yapılıyor 1. Gişede ise sözlü mülakat yapılıyordu. Biz 2. Gişede evrak Teslimi yaparken eşim vize ücretlerini ödemek için içeriye gitti evrak Teslimi bittikten sonra 1. Gişeden bizi çağırmalarını bekledik en son biz kalmıştık konsoloslukta ve sonunda bizi çağırdılar biz greencard çıktıktan sonra evlendiğimiz için
    "Greencard çıkmadan önce de evlenmeyi düşünüyor muydunuz ?
    Evlenmeden önce kaç sene çıktınız?
    Hangi eyalete gitmeyi düşünüyorsunuz ?
    Orada ne yapmayı planlıyorsunuz? "
    Gibi sorular sordular ve 2 hafta içerisinde pasaportunuzu teslim alabilirsiniz dediler. Bir hafta sonra pasaportlarımızdaki durumun "issued" olduğunu öğrendikten sonra akşam postaneye gidip pasaportlarımızı teslim aldık. Pasaportlarımızdaki vizeleri kontrol ederken eşimin vizesinde hiçbir problem yoktu fakat benim vizemde uyruğumu Tayland olarak basmışlar ve durumu düzelttirmek için konsolosluğa durumu bildiren bir mail attık. İki gün sonra dönüş yaptılar pasaportumun ve vizemin fotoğrafını da istediler hemen cevap olarak gönderdik fakat hemen dönüş yapmadılar ve tam bir hafta sonra önümüzdeki salı günü pasaportunuzu saat 1 de konsolosluğa getirin şeklinde mail aldık. Salı günü pasaportumu teslim ettik 2 gün sonra da yine konsolosluktan teslim aldık ve o gün vizemi 5 kere kontrol etmişimdir:) çok şükür sorunsuzdu ve tam bir ay sonunda aynı gün İstanbul'a bilet alıp döndük 🙂

• @Baris-Erdem Vizenizi tebrik ederim Barış Bey. Evlilik konusunda ben de aynı durumdayım. "Greencard çıkmadan önce de evlenmeyi düşünüyor muydunuz ?" sorusuna ne yanıt verdiğinizi de paylaşır mısınız?

• @misha90 Teşekkür ederiz 🙂 Evet hiç söylemeseydim dedim çünkü sanırım ulaşabilecekleri bir bilgi olmadığından ben bunu söyleyerek biraz suyu bulandırmış oldum açıkçası ve işlerim uzadı. Hatta gecikmeye sebep olabilirdi ve strese girebilirdik ki şu dönemde en az ihtiyacımız olan şey stres 🙂 Çünkü zaten fazlasıyla stresliyiz 🙂

• @gizemctr biz nişanlandığımız gün greencard çekilişi açıklandı onu söyledik ve daha önceden de düşündüğümüzü belirttik.

• @Baris-Erdem hayırlı olsun sağlık kontrolünde göz ile alakalı sorun çıkarsa bu vizeye engel olur mu?

• Merhaba herkese daha önce yazdığım gibi iki gün önce 10 Eylül'de Ankara'da 3 kişilik bir aile olarak (Ben, eşim ve kızım) mülakata girdik ve onay aldık. 1-2 saat önce durumu kontrol ettiğimde dosya numarasına eklenen 01 ve 03 numaralı dosyalar issued olmuş 02 olan hala AP olarak görünüyor. İnşallah gün içerisinde onun da issued olarak güncellenip pasaportların kargolanmasını bekliyoruz. Umarım standart sürecin dışında bir aksilik yaşanmaz.
    Aynı gün mülakata giren arkadaşların da bilgi sahibi olması açısından yazmak istedim.

• @cemal1153 teşekkürler, hocam bizde sorun çıkmadığı için hiçbir fikrim yok açıkçası yanlış yönlendirmek istemem

• @cemal1153 Bende de Miyop ve Astigmat var. Lens veya gözlük kullanıyorum.
    Sağlık muayenesi sırasında gözlüğüm yanımdaydı. Basit bir göz muayenesi yapılıyor zaten. Bir sorun olmuyor.

• @asdwqq Arkadaşlar durumumu güncellemek için yazıyorum.
    Daha önce de yazdığım gibi 3 kişi olarak mülakata girdik ve 2si issued oldu biri AP idi.
    Az önce PTT'den kargomuzun kabul edildiğine dair SMSler aldık ve iki ayrı mesajda iki farklı barkod numaralarıyla iki kargo kabul edildiğine dair SMSler bunlar. Yine girip kontrol ettim ancak dosyalardan biri hala AP olarak görünüyor. Daha önce forumda böyle bir deneyime rastlamadım. Eğer bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi beni lütfen. 3 pasaportun 2si yola çıkmış diğeri çıkmamış olabilir mi? Ankara'dan herhangi bir mail ya da telefon almadım sorun olduğuna dair. @gucarslan Eğer buna benzer bir durum ile karşılaştıysanız bilginiz var ise bizi aydınlatır mısınız rica etsem.

• @MomisCan gözlük kullanmıyorum sizce Dr a gitmelimiyim olurda randevu ya gidersem sorun olmaması için

• @asdwqq Daha yeni @ridetowild aynı şeyi yaşadı çocukları ve eşi issued olmuştu kendisi ap idi 2-3 gün sonra kendisi de issued oldu. Bunu sanırım kendisi paylaştı bi bakın isterseniz

• @misha90 İletilerinden görebildiğim kadarıyla kendisindeki en güncel bilgi aile üyelerinin biri dışında herkesin issued, birinin AP görünmesi durumu. Yani benim bugün içerisinde yaşadığım durum. Ben sonradan kalan kişinin de issued olma durumunu biliyordum zaten. Ancak şu an pasaportlar kargoya da verilmiş beni şaşırtan o oldu açıkçası.
    Kendisine özelden yazdım durumu hakkında bilgi vermesi açısından. Dönüş olursa ya da kargo bana yarın ulaşırsa durumumu güncelleyeceğim herkesin bilgilenmesi açısından.

• @asdwqq Biz kendisiyle aynı gün mülakata girdik. Eşi ve çocuklarının pasaportları pazartesi geldi. Kendisi ise pasaportunu bu sabah alabildi.

• @misha90 Anladım. Değişik bir süreç olmuş. Sanırım biz de aynısını yaşayacağız. Umarım vize basılıp pasaport elimize ulaşana kadar kota dolmuş olmaz. 😀

Benzer Başlıklar

• 728
  • 6434
  • 16399
  • 516
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |