Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @achillesoag Biliyorum ama eksik evrak gönderimiyle uğraşmak ve daha da fazla beklemek istemiyorum açıkçası. Konsolosluktan vize almış şekilde çıkmak ve kurtulmak istiyorum

• Merhaba arkadaşlar dün 05.09. 24 bende ailemle geçtim unganları bu arada 5 kişi için (2 yetişkin 3 çocuk 9-13-15 yaş). Asansörle 4 kata çıktık içerisi çok kalabalıktı yarısı İran yarısı arap(geçici koruma kimlikli). Sonradan farkettim bir ayle daha vardı DV24 . 2 Hemşire vardı tüm işlemleri de onlar yapıyordu hayran kaldım 👍 sabırlı ve çok anlayışlı. Sırayla listeden isimle çağırdılar hemen orda bir evrak imzaladık ben kendi adıma eşim kendisi hem çocuklar için. bizden sadece pasaport ve covid aşı belgelerimizi istediler çocuklardan normal aşı kartları, çocukların covid aşıları yok - olmayana hiç sorun çıkartmadılar yapacak bir şey yok zaten kalmadı diye cevap verdi hemşire , sonra fotoğrafımızı çekti dosya için. Hemen orda 4 katta doktorun yanına geçtik sırayla, hemşirelerden biri eşlik etti boy kilo ölçtü ve bir önlük verdi giymek için ve doktoru bekledim tansiyonumu ölçtü o arada bir aşı yapmış gerçekten anladım hissetmedim dahi 😄 pamuk verince anladım ama önemlisi doktor bey sanki mülakattaymışım gibi sorular sordu ne iş yaptığımı, nereye gideceğimi , kimin yanına ve ne iş yapıcam orda diye ve güzel başarılar diliyorum dedi bende hemen cevapladım önce şaşardım tabi😄.
    Çıkınca hemşire ödeme yapmamı istedi
    ( 5 kişi , 2 yetişkin 3 çocuk) toplamda 2050$ tuttu. Sonra bizi 3 kata yönlerdirdi sadece ben eşim ve 15 yaş oğlum orda da 3 kişi için ayrıca 130$ ödedim . Ben ve eşimden kan aldılar ve röntgen çektiler 15 yaş oğlum sadece röntgen çekildi. Tekrar 4 kata çıktık , hemşire hanım yarın saat 15-17 arası sonuçları alabilirim dedi ama bu arada bir sorun çıkarsa o gün saat beşe kadar telefon veya mail ile bildirim alırız dedi ama çok şükür bir sorun yok bugün saat 16 cıvarında aldım sonuçları ha bu arada toplam 1-1,5 saat sürdü her şey.
    Şimdilik bu kadar umarım çok karmaşık yazmadım

• @misha90 merhaba ben 5 kata çıkmadım orda tam anlayamadım ne işlemi yapıldı sizi?

• Yasaklı

@EzgiLera Dolar kuru ile para alıp günlük TL cinsi üzerinden dolar bazlı fatrura kesiliyor hanımefendi. Bu arada fatura da mal/hizmet tamamlandığında kesilir vergi kanununa göre. İşletme sahibi olmadığınız için bilmemeniz normal.

Yani dolar karşılığı TL alabiliyorsunuz. Ve ben de doğal olarak o günkü kur üzerinden karşılığını hesaplayıp onun iadesini yaptım - HİÇBİR mecburiyetim olmamasına rağmen.

Benim bildiğim Türkiye’de TL kullanılıyor. Yoksa marketler de sürekli zam yapmak yerine ürünlere dolar etiketi yapıştırıp kasada karşılığını çekerlerdi. Avm’lerde bu yüzden dolar cinsi kiralar bile kaldırılmıştı. Gerçi ben yıllardır Türkiye'de değilim, o yüzden siz daha iyi bilirsiniz tabi. DEMİŞSİNİZ --- Wowww Türkiye'de yaşamamanıza rağmen TL kullanıdığını hatırlamışsınız 👏🏻 Yalnız dediğim gibi dolara endeksli fiyat biçmek başka, dolar almak başka.

Şimdi bilmediğiniz konularda insanları " ben olsam sizi CİMERE bile şikayet ederdim" diyene kadar bu konudaki bilginizi geliştirin derim. Şayet şahıstan da dolar karşılığı TL alınmıştır. Ha bilginiz yoksa, o zaman susabilirsiniz mesela.
    Çünkü ben de insanlar bilmedikleri veya şahit olmadıkları konularda yorum yapınca sizin gibi "sinirleniyorum", ya da yargı dağıtasım geliyor aynen sizin gibi.

O yüzden en güzeli herkes bildiği konuda konuşsun. Umarım sizin standartlarınız ölçüsünde "şeffaf" olabilmişimdir.

• ⭐⭐

@asdwqq Emin olun bunu herkes istiyor 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@Demayfo Danışmanlarla hiç çalışmadım. Nasıl bir çalışma prensipleri olduğunu da bilmiyorum. Muhtemelen her danışmanın kendine öz çalışma prensipleri ve danışanlarına yaklaşma türü vardır. Benim burada gördüğüm Ağustos 2024'de bile sürecin bitmesine 1.5 ay kalmışken hala danışandan ad-soyad-dosya no gibi bilgilerin isteniyor olması. Bu kadar resmiyet neden var onu da anlayamadım hoş tamam aşırı samimiyet olsun demiyorum ama bence danışan ve danışman arasında güvene ve samimiyete dayalı bir ortam oluşmalı bu süreç boyunca kanaatimce. Ben şahsen danışmana para versem böyle bir şey beklerim. Çünkü ücretsiz olan bu forum sayesinde bu hizmeti alıyorum.

O da bir şey mi? Mesajlardan göründüğü üzere bir Deniz Bey demişler bir Deniz Hanım demişler 🙂

Samimiyeti falan bilemem ama şahsen ben danışmana para versem en azından yazdığımda cevap almak isterim (en azından izleyen iş gününde). Danışmanın en büyük görevi zaten sorulara cevap vermek değil mi? Mesajlara bile cevap alamayıp, yerimiz yurdumuz belli gelseydiniz diye dönüş almak istemezdim.

• Yasaklı

Son kez buraya açıklama yazacağım, aslında gerek de yok ama neyse sadece okunursa diye (gerçi forum o kadar kulakları tıkalı ki - olsun)

Deniz Bey'in case numarası 8415 idi. Bana ulaştığı tarih Mayıs 2023. DS 260 doldurulma ve genel süreç hakkında bilgilendirme bu arada yapıldı. (Kendisi DS formunu doldurmuştu, danışmanlık almanıza gerek yok da dedim defalarca. Ancak kendisi özellikle kontrol etmemi istedi ve bana çok güvendiğini de belirtti. Bunun için kendisi asla hatırlamasa da 1 saatlik bir Zoom ya da Google Meet görüşmesi yaptık ekran paylaşımlı. Tek tek soruların üzerinden geçtik.) Sözleşmelerde de bahsettiğimiz gibi hiç bir şeyin garantisini vermiyoruz. Sıra gelir mi gelmez mi bilmiyoruz da diyoruz.
    Keza, sıra gelmedi. Dosya taşıma da yapmadığımızı özellikle söylüyorum. Hatta ve hatta daha adil olması adına numarası 15 bin ve yukarı olanlardan tam ücret almayacağımızı da söylüyoruz. Deniz Bey 8bin li numaralarda olmasına rağmen, kendisine bu tam ücret almama üzerinden yardımcı olduk. 1000 değil 900 dolar karşılığı TL vermiş.

Şimdi para pul kısmı bir kenara -- Mayıstan Ağustos'a kadar kendisi ile nasıl bir iletişim olabilirdi bilmiyorum ama--numara current olsa da Ankara Konsolosluğu randevu vermiyorsa yapabileceğimiz bir şey olmadığını en az 2 kez açıklamışımdır kendisine. Şimdiiii.....Ayrıca çok merak edenlere şunu da diyeyim herkesi tuttuğumuz listelerimiz, kullandığımız özel bir sistemimiz var. Sandığınızdan daha profesyonel çalışıyoruz yani, bakkal defteri tutmuyoruz!

Böyle bir süreçte benden beklenti ne idi bilmiyorum ama - danışmanlık kapsamında dosya taşımak yoktu. Danışmanlık kapsamında psikolojik destek yoktu. Hissedilen rahatsızlık duygusuna, genel endişelere, "ne yapacağım ben" kaygısına bir yere kadar destek olabilirim. 70 küsür bin kişilik bir hesabı olan işletmeyiz, ajandamızda sadece Deniz Bey'in DV dosyası yok. Ne yapıp ne yapamayacağımızı izah etmişiz. Ben kişisel olarak çok geç dönüş yapıyorum ama asistanım var, o da omadı 3 ayrı danışan var, o da olmadı santral numarası var demişiz. Ama siz ısrarla "ben Hong Kong'a" gidiyorum diye mesaj atarsanız, ben bu konuda ne yapabilirim? Bir de çok özür dilerim ama "sizinle paylaşayım insanlara faydası olsun" demişsiniz. Deniz Bey siz bu deneyimlerinizi burada forumda tabii paylaşabilirisiniz. Ben dosya taşıma sürecini bilen ancak o hizmeti bilerek ve isteyerek vermeyi tercih etmeyen bir şirketim. Yani istesem parasıyla onu da yaparım, yapmıyorum ve yapmayacağım. Sizden öğrenmeme gerek yok.

Burada tek hatayı açıkça kabul ediyorum. Handan Hanım'ın size hanım demiş olması, içerik ve başlık önemli değil demiş olması (bunun da hesabı mutlaka sorulacaktır) ve size cevap verme üslubundaki tavır. Burada işletme sahibi olarak tüm sorumluluğu üstüme alıyorum.

Ancak siz de yardım etmeme rağmen iyi niyetle paranızı geri verdiğimi, yapamayacağım konularda benden ne beklentiniz olduğunu tekrar sorgulayınız. Çünkü ben üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum.

Konuyu HİÇ bilmeyen 3. şahısların gelip burada ahkam kesmesi işin apayrı komik bir tarafı.
    1.si kimseye dosya numarası vs. Ağustos ayında sorulmadı, durumunu gayet farkındaydık.
    2.si kimseye ilk sözüm "yerim yurdum belli" olmadı -- bu kadar numara var eğer ulaşamadıysanız en azından gelseydiniz dedim ama algılama meselesi elbette.
    3.sü de ben vize danışmanlığı vermekle yükümlüyüm dediğim gibi samimi bir ilişiki, psikolojik destek veya arkadaşlık kurma gibi bir gayem/sözüm yok.

Daha fazla yazılanlara cevap vermeyeceğim. Bizim nasıl bir şirket olduğumuz, bugüne kadar kaç kişiye hangi türde vize aldırdığımız, işimiz konusunda ne kadar yetkin olduğumuz konusunda ise hiç alçakgönüllü olamayacağım. Bizi bilen biliyor zaten. Dediğim gibi bir cevap hakkı doğduğu için geldim sadece.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Gokce-Taskiran
    Forumda hesap açıp kendi iletisine like atan bir şirket sahibinin kendine fake olarak olumlu yorumlarla güvenilirlik kazandırmaya çalışabileceğide insanın aklına geliyor böyle bir işlem yaptığınızda ve şeffaflık sözünüz biraz havada kalıyor bu noktada maalesef özellikle son mesajınızın son paragrafında yazan bbu zamana kadar kaç kişiye vize aldırdığımız vs gibi istatistik verileri gerçekte olsa bu yaptığınız olay nedeniyle şüpheye olanak sağlıyor bunu ilgili kişiyle aranızda geçen durumdan bağımsız olarak söylüyorum.

• @Gokce-Taskiran Tüm arkadaşlarımdan bir kez daha beni mazur görmelerini istiyorum, zira bu durum iyice rahatsızlık verici seviyeye geldi ve sırf uğraşmak istemediğinden/formu amacı dışında kullanma durumu yaşatmamak için yazmak istememiştim.
    Fakat bunca duruma rağmen hâlen üste çıkma çabanız ve hatalı bilgilendirmeleriniz için ben de son kez yazacağım.

Ben olanı (aslında verilmeyen hizmeti) mesajları paylaşarak ifade ettim. Ancak bunlara rağmen hakaret boyutuna varacak söylemlerden kaçındım. Sizlere “danışmanlara para kaptırmayın” denildikten sonra nasıl ki “sanki biz dolandırıcıymışız gibi itham etmeniz hoş bir tavır değil.” Diyorsanız sizler de üslubunuza dikkat ederek fikirlerinizi savunun:
    “siz her koşulda ve şartta kendinizi haklı görecek bir kafa yapısındasınız zaten. “, “Hayat gariptir, ama ben çok alışığım sizin gibi danışan profiline sorun yok tekrardan.” Gibi söylemlerden kaçının… Kendinize yapılmasını istemediğiniz davranış ve üsluba dikkat ediniz.

Madem son kez yazacağım en azıdan cevaplarımın kapsamlı olmasını istiyorum. Zira fazla ve her şeye yanıt yazarak haklılığımı savunacak değilim, paylaştıklarım orada “değiştirilmeden” durmakta…

1. “Handan Hanım'ın mesajlarını geçin, benle ne yazıştığınızı gösterin, neler konuştuğumuzu yazın. Ama yazmazsınız.”

Cevap: Wp resimlerine bakarsanız 2 tane Handan Hanım 4 tane de sizlerle yazışmamı göreceksiniz. Yani sizler demeden dahi paylaşmıştım.

1. Acaba Google Meet/zoom üzerinde DS 260 üzeirnden tek tek soruların üzerinden hangi platform üzerinden geçtik?

Cevap: Asla bilgisayardan ekran açmadınız. Zoom vs olmadı… Bana gönderdiğiniz world dosyasını ben doldurarak size ilettim ve bunun üzerine sadece telefonda üzerinden geçtik.

1. “Dediğim gibi ben DV lottery kazananlarının kendilerini dünyanın merkezi sanmasından, en önemli göçmenlik dosya sahibi olma hislerinden…”

Cevap: Size bunları ne düşündürttü? Kim öyle sandığını ima etti? Bu ne cüret! Ben sorularımı sorabilmek ve ulaşmak/süreci takip konusunda destek almak için 1000 dolar ücret ödeyerek paramın karşılığını almak istiyorum. Sizlere yaklaşımımda ve konuşmalarımı sonuçlandırmamda yer alan saygı eklerini lütfen bir diğerinin acizliği olarak görmeyin. Bana, sizlerin para iadesi yapmanıza elbette “ilginiz için teşekkür ederim” demek düşecektir. Fakat hakkımı aramayı da hatalı olanı da belirtmeme engel olmayın.

“Yüzüme gülüp arkamdan bunları yazmanız rahatsız edici olan.” İfadeniz ise tamamen gerçek dışı, daha önce de dediğim gibi bu, sizin arkanızdan kötü konuşmak değil; olanı olduğu gibi anlatmaktır.

Cevap: Benim bu süreçte sizlere ulaşamamamı, en basit danışmanlık alamamamı göz ardı edip tüm konuşma boyunca “Zoom toplantısı” (yapılmadığında ısrarcıyım.) “Para İadesi” (Ben sizlere süreç konusunda 14 Ağustos günü yazmasan bunların esamesi dahi okunmazdı. Önce 5.000 önerinizi kabul etmemek de herhalde sizlerin teklifi değildi…)

1. “Zannettiğiniz ve itham ettiğiniz gibi HİÇBİRŞEY yapmamış biri olsamo parayı neden bende bıraktınız acaba??? Ve ne hikmetse para teklif edince teşekkür ettiniz, burada söylediklerinizin onda birini bana söylemediniz”

Cevap: İnanın ki bu kadar yorucu süreç sonrası yine bu kadar ilgisiz ve ulaşılamayan/yorucu sizlerle uğraşmak istememiştim. Ancak bu dosya taşıma süreci o kadar maliyetli ve yıpratıcı oldu ki elbette alamadığım hizmet için paramın bir kısmını iade almak istedim. O yüzden de sizlere 14 Ağustos günü “ben” yazdım ve aradım.

Hong Kong’a giderken de dediğim gibi bana tek bir yararınız olmuştu. O da “aklınıza takılan bir şey olursa yeşil kart foruma bakın” demeniz. Sırf bu yüzden daha fazla takipçisi olmadım. Ancak paramın geri kalanını istemiyor olmak bu süreçte yaşadığım haksızlıkları ve alamadığım hizmeti mazur göstermemeli. Bunun için yine olsa yine yazardım…

1. “ O günün parası ile ödemeniz 19.829 TL. Ben de size 9 bin küsür geri ödeyerek oldukça adil bir geri ödeme yaptığımı düşünüyorum.”, “ Hatta ve hatta daha adil olması adına numarası 15 bin ve yukarı olanlardan tam ücret almayacağımızı da söylüyoruz. Deniz Bey 8bin li numaralarda olmasına rağmen, kendisine bu tam ücret almama üzerinden yardımcı olduk. 1000 değil 900 dolar karşılığı TL vermiş.”

Cevap: Benden tam ücret aldınız elbette 900 dolar vs’ de değil. Sizler önce bir pdf dosyası göndererek benim ödemem gereken ücreti belirtmiştiniz. 15000 sıra numarası ve üstüne sahip olanlar için eğer süreç olumsuz biterse 500 dolar iade edileceği yazıyordu sadece.. (ya da buna benzer bir şey gerekirse belgeyi bulur iletirim.) 22 Mayıs 2023 günü sizlere dekontu yolladığım tarihte gönderdiğim ücret 19.829,70 kuruştur. O günün dolar kuru ise 19.82’dir. Bakınız ilgili resimler:

O yüzden açık açık hatalı bilgilendirme yapmayınız.

Tüm bunlarla beraber “yargı dağıttığınız” falan yok. Cıngar çıkarmak sizleri haklı göstermeyecektir.

1. "Böyle bir süreçte benden beklenti ne idi bilmiyorum ama - danışmanlık kapsamında dosya taşımak yoktu. Danışmanlık kapsamında psikolojik destek yoktu. Hissedilen rahatsızlık duygusuna, genel endişelere, "ne yapacağım ben" kaygısına bir yere kadar destek olabilirim. 70 küsür bin kişilik bir hesabı olan işletmeyiz, ajandamızda sadece Deniz Bey'in DV dosyası yok. Ne yapıp ne yapamayacağımızı izah etmişiz. Ben kişisel olarak çok geç dönüş yapıyorum ama asistanım var, o da omadı 3 ayrı danışan var, o da olmadı santral numarası var demişiz. Ama siz ısrarla "ben Hong Kong'a" gidiyorum diye mesaj atarsanız, ben bu konuda ne yapabilirim?"

Cevap: Ben sizden sadece wp mesajlarımda ya da ses kayıtlarımda göreceğiniz satın aldığım danışmanlık hizmeti tanımına uygun cevaplar almak istedim. Eylül ayında attığım mesaj kaydına zar zor kaç kere arayarak Mart ayında zorla cevap almayı değil…

Ben zırt pırt sizlere “ben Hong Kong’a gidiyorum” diye mesajlar da atmadım. Zaten o süreç 1 haftada kesinleşti, hemen aksiyon almak durumunda kaldım. Sizlerden umudumu çok evvelden kestiğim için hatalı değilsem 9 Haziran günü Handan Hanımı akşam 17.50 – 18.00 vs gibi arayarak sizlerden danışmanlık alan diğer şanssız sırasını hâlen bekleyen bir kişiye belki Hong Kong yolu açık diyebilmenizi istemem içindi. Ayrıca Hong Kong’a belgeleri hazırlayıp giderken olur da tecrübenize dayanarak bana unutmuş olabileceğim bir belge/durum hakkında yardımcı olmanızı umut etmiştim. Fakat o kadar aramama, çağrılarıma ve mesajıma rağmen yine ulaşamadım sizlere…

Pardon “En kötü atlayın ofise gelin yerimiz belli yurdumuz belli.” İdi değil mi?

Kendinizi hâlen nasıl hararetli savunuyorsunuz inanın ki anlayamıyorum. Tüm bu tartışmalarda apaçık ortada olan benim sizlere ulaşamamam, çağrılarıma cevap alamamam, ödediğim hizmetin büyük bir kısmını almadığımı kabulleniyor ve sadece zoom ve para iadesi konusuna mı takılıyorsunuz? Kaldı ki onlar da hatalı bilgiler içermekte.
    Tüm bunlara rağmen elbette sizler de size söylenen, edilen kelimelere cevap vereceksiniz fakat bu kadar büyük kusura rağmen hâlen ve hâlen cevap yetiştirme çabanız, peşinen getirdiğiniz “gerçi forum o kadar kulakları tıkalı ki – olsun” söyleminiz sizleri sadece kendi çevrenizde sathi olarak haklı çıkaracaktır.

Kimileri ar nedir umursamaz…

1. “3.sü de ben vize danışmanlığı vermekle yükümlüyüm dediğim gibi samimi bir ilişiki, psikolojik destek veya arkadaşlık kurma gibi bir gayem/sözüm yok.”

Cevap: Benim asla ve asla ne böyle bir saçma talebim oldu ne isteğim ne de niyetim. Nereden çıkardınız arkadaşlık ya da psikolojik destek işini! Ben sadece ve sadece danışmanımın danışmanlık yapmasını istedim.
    Zaten sizlere yazdığım tüm wp mesajlarında, ses kayıtlarında ya burada ya da diğer arkadaşlarla yazıştığım özel mecrada asla laubali, saygıdan uzak bir dilim olmamıştır. Sizlere, tüm bu yaşananlara rağmen “ilginiz için teşekkür ederim” demek de saygıdan ileri gelir ancak bu demek değildir ki hakkımı savunmayacağım!

İnanın ki ben sizlerden olmayan gücünüzle mucize yaratmanızı beklemedim.
    Danışmanlık için 1000 dolar ödedim. En basit sorularımı, kafama takılan meseleleri dahi size soramadım. Çünkü ne siz döndünüz ne de o belirttiğiniz hatlarda yer alan diğer çalışan arkadaşlarınız. Meseleyi hem telefonda o arkadaşlara ilettim hem de sizlere wp ile sorarak defalarca ulaşmaya çalıştım. Bunlara rağmen internet çağında beni işimin gücümün ortasından kaldırıp bir de “En kötü atlayın ofise gelin yerimiz belli yurdumuz belli.” Lafını ediyorsunuz… Daha fazla yazmayacağım ama gerek olursa ofisinizi de sizleri de kaç kez aradığımı ve o çağrıların cevaplanmadığı konusunda birkaç günlük uğraş sonunda ekran resimlerimi bulabilirim. Sizlerle en fazla 2 ya da 3 kere konuşmuşumdur. Bunların ilk 2’si Mayıs 2023, sonuncusu da dosya taşıma maillerini istemek ve dosya taşıma konusunda yardımlarınızı istemek için ısrarla birkaç gün 10’dan fazla kez arayıp anca Mart 2024’te size ulaşmamla olmuştur.

Bu kadar yazıyı elbette sadece zahmet edip de sizler için yazmadım. Hatalı olduğunu düşündüğüm tüm karşı çıkışlarımı kanıtlarıyla arkadaşlarıma da sunmak istedim. Onlar sizi, beni ya da her ikimizi tanıyanlar ve zaman kimin haklı olduğunu gösterecektir.

Bu hoşnutsuz konu ile sizleri yine rahatsız ettiğim için üzgünüm. Fakat insanın da sabrı bir yere kadar yetiyor. Sağlıcakla kalın.

• ⭐⭐⭐⭐

@Demayfo Bence hala çok sakinsiniz. Sizden izinsiz, sizin case numberınızı açık açık paylaşmış birine karşı üslubunuzu hiç bozmayıp, bir de saygılı bir şekilde cevap vermiş ve bu konuyu hiç dile getirmemişsiniz bile.

Biri benim kişisel bilgimi, benden izinsiz, herkese açık bir forumda, açık açık paylaşsa muhtemelen sizin gibi sakin sakin cevap vermezdim.

Önceden dediğim gibi, şansımı kesinlikle cimerle denerdim sizin yerinizde olsam.

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera forumda kendisi bile case numarasını açık halde yazan üyelere böyle yazmayın son hanelerini kapatın diye uyarıda bulunurken profesyonel olarak bu işi yapan birinin açık açık başka birisinin case numarasını yazması bencede çok yanlış

• @EzgiLera @Emre Kurtulmuş, Haklısınız. öyle saçma ve rahatsızlık verici konular ki bunları düşünmeye yer kalmadı. Daha ne diyeceğimi bilmiyorum...

• Değerli Arkadaşlar,
    Vizem onaylandı ve pasaport PTT'ye verildi.
    Yoğunluğum nedeniyle geç yazabildim. Detaylar hakkında da bilgi paylaşacağım.
    Ancak bu süreçte sorusu olan kim varsa seve seve cevap verebilirim.

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş Fake değil aslında hesaplar.Kendi işyerinde çalışanlar.Allahını seven defansa gelsin olmuş. 😁

• ⭐⭐

@Gokce-Taskiran Merhabalar, bence de gerek yoktu ama yazmışsınız o sebeple okuduk. Konunun içeriğine değinmeden ilk paragrafta vermiş olduğunuz kararı desteklemek için yazıyorum. Sakın kararınızdan vazgeçmeyin zira üslubunuz ve kendinizi savunma şekliniz ziyadesiyle nahoş. Umarım vermiş olduğunuz karar yeni açmış veya açılmasını istemiş olduğunuz hesapları da kapsayan bir karardır.
    Saygılar..

• ⭐⭐⭐⭐

Sn. @Gokce-Taskiran Sn. @Demayfo

Bende bu foruma katkı koyan bir kullanıcı olarak naçizane birkaç yorumum olacak, kişisel/kurumsal saygı çerçevesinde yazılan tüm içerikler okumaya değer.

Danışman firma sahibinin kendisinin reklamını yaptığı ve forumdan ayrılması gerektiğine dair bir yorum okudum, %100 katılmıyorum. Talihli mülakat deneyiminde firma sahibini afişe edecek şekilde yaptığı ithamlara karşı, firma sahibi üye olduğu platformda kendisine göre firmasının ticari itibarını korumak istemesi ve cevap vermesi anlaşılır, kullandığı üslup tartışılır.

Danışman firma sahibinin bu forumdaki geçmiş iletileri mevcut (en son ileti 24.06.2020). Zamanında forum yöneticileri pandemi döneminde konsolosluk içerisinden sürecin nasıl işleyeceği hususunda "off the record" bilgiler dahi almaya çalışmış firma sahibinden. Firma sahibi geçmiş kariyerine istinaden süreçler ile ilgili geçmiş dönemde talihlilere bilgilendirme yapmış ve foruma katkı koymuş.

Danışmanlık alan talihli ile danışmanlık veren firma arasında hizmet satın almaya/danışmanlık hizmeti vermeye yönelik işbirliği olmuş. Danışmanlık alan talihli bu işbirliği öncesi firma tarafından kendisine gönderilen danışan açık rıza metni, KVKK aydınlatma metni ve hizmet sözleşmesi imzalamış olsa gerek sürece başlamadan önce ve antlaşma şartlarının burada detaylı olarak belirtildiğini düşünüyorum. Bu firma ile çalışmak isterseniz, önce sizden bu belgelerin imzalanmış olması bekleniyor (nereden biliyorum derseniz sürecin başında bende bu firmadan danışmanlık almayı planlamıştım ve bu belgeleri imzalamamı istemişlerdi. Ben firma ile devam etme fikrinden vazgeçtim, forumdaki deneyim ve tecrübelere odaklanarak/yararlanarak sürecimi devam ettirdim). Bu antlaşmada satın alınacak ve verilecek hizmetin içeriğinin yazılmış olduğunu düşünüyorum.

Danışman firma sahibinin üslubu, firmasını savunma şekli, personelin hatasını kabul ederek personeline gerekli yaptırımın yapılacağına dair personeline karşı herkese açık bir platformda kullandığı üslup firma sahibinin kamuoyu önünde çizdiği profili ile ne kadar örtüştüğü yoruma açık.

Kullanıcının ödediği tutar, para birimi cinsi, iade edilen tutar, iadenin ödendiği tarih vb finansal konular talihli ile danışman firma arasındaki antlaşmaya bağlıdır.

Dipsiz bir hazine olan bu ücretsiz forumu okumak ve paylaşımlardan deneyim kazanmak paha biçilmez, para ödeyerek hizmet alan kullanıcıların “danışmanının” görüşlerini foruma yazarak fikir soranların tasvip edilmediği bir forum burası. Ücretini vererek hizmet/know how satın alan kullanıcılar tabii ki olacaktır, olması da normaldir.

Talihliye bundan sonraki göç sürecinde ve yeni yaşamında mutluluklar, para ödeyerek bu veya başka firmalardan danışmanlık hizmeti satın alacak diğer kullanıcılara da kolaylıklar diliyorum. Saygılar

• ⭐⭐⭐

"Mülakat Deneyimleri" başlığı altında bambaşka bir deneyim okumuş olduk..Lakin iki tarafın kendini burada ifade etmeye çalışması, deliller, şahitler sunmasının pek hoş işler olamadığı kanaatindeyim..Zira burası mahkeme değil bizlerde hakim...
    Yeniden 2024 te tüm zorlukları aşarak mutlu sona ulaşmış talihlilerin yazıları okumak dileğiyle
    Sevgiler...

• Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş
    Hepsi çalışanların yeni hesabıdır benim şirketimden. Yazdıklarımın okunabilirliğini sağlamak için beğeni yapılması lazım, yoksa elbette yazdıklarım beğenilmeyecek. Sadece silik görünmesini engellemek istiyorum. Bu bir sorun ise - ki moderator ile görüştüm - ticari itibarın zedelenmesi ve cevabımın da görünürlüğünün engellenmesi nedeni ile tüm yasal yollara gitmeye hazırım.

• Yasaklı

@ATS16 Forumda ciddiye alınabilecek tek cevap sizinki olduğu için önce teşekkür ediyor, sonra da eleştirilierinizi dikkate aldığımı belirtmek istiyorum. Hukuki bir dil kullanıyorsunuz, eminim aslında burada yazanlardan ticari itibar zedeleme davasına kadar açabileceğimi de tahmin edebilen birisiniz. Üstelik bir tane de azmettirici gibi davranan ve sürekli aba altından sopa göstermeye çalışan ve gizli gizli tehdit eden bir kullanıcının da satır aralarındaki mesajını alamayacağımı zannedecek kadar zekamız da küçümseniyor 🙂
    Tekrar objektif yorumunuz için teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |