Sayılarla DV2025
-
Sıralama numaram 32XX Sizin sıra numaranıza göre o zaman size hiç sıra gelmez 🙂
-
@ismail-Tardu mülakat gelmez hatta sürecinizi imzanıza taşımazsanız eğer muhtemelen forumda da çok kalamayacaksınız.
-
@gucarslan imzayı nasıl yapmam gerektiğini bilmiyordum şimdi yapmış oldum ve ayrıca neye göre sıranın bana gelmeyeceğini düşünüyorsunuz
-
@mehmetdmn25 bu istatistikler 2024 yılına mı ait oluyor total yoksa total 3 yılı ?
- görselde 1 adet kırmızı var 22 23 24 yıllarında sadece 1 tane mi red verdiler ?
-
@ismail-Tardu imzan isminin altında yazan dosya numaran
ds260 formun gibi yani olmuş imzan :) sıkıntı yok süreçte başarılar dilerim -
Muhtemelen doğru yere yazmıyorum ve bunun için özür dilerim ama dosya taşıma ile ilgili kapsamlı bilgiye nereden ulaşabilirim? Özellikle masrafları bilmem gerekiyor. Sanırım Ankara için dosya sıram "biraz" yüksek :)
-
@onurkaptan Geçmiş senelerin "mülakat deneyimlerine" ve "greencard lotosu aşamaları" başlıklarına bakabilirsiniz
-
@ismail-Tardu, içinde söyledi: Sayılarla DV2025
@gucarslan imzayı nasıl yapmam gerektiğini bilmiyordum şimdi yapmış oldum ve ayrıca neye göre sıranın bana gelmeyeceğini düşünüyorsunuz
Önceki senelerin tecrübelerine göre. Her sene kötüye giden bir Ankara var. Geçen sene 6-7bin ile kapattı. Bu sene 3binle kapatırsa hiçkimse şaşırmaz.
-
@EzgiLera merhaba, 55 bin olan vize sayısı 51350'ye düşmesi ne anlama geliyor. her yıl yaşanan klasik bişey mi? yoksa ilk kez mi oldu
-
@ipekc, içinde söyledi: Sayılarla DV2025
@EzgiLera merhaba, 55 bin olan vize sayısı 51350'ye düşmesi ne anlama geliyor. her yıl yaşanan klasik bişey mi? yoksa ilk kez mi oldu
Normalde vize sayısı 50bin. Ancak 5bin NACARA kotası da DV için ayrılıyor ve 55bin oluyor. Her sene farklı. 54bin küsür oluyor genelde. Ama ben ilk kez bu kadar az olduğunu gördüm sanırım. Önceki seneler için çok dikkat etmedim çünkü herkes vizesini alıyordu eskiden current olduğunda.
-
Henüz current olmadım ilerleyişe göre dosya taşımayı düşünüyorum bakalım 20k lira muhtemelen gelmeyecek
-
Herkese bol şans Eylül başında dosyamı Viyana'ya taşıdım.Kcc dosyamın Ankara'dan Viyana'ya taşındığını ds260 da Ankara görüleceğini ama aktif olmam durumunda mülakat maili alabileceğim ile ilgili mail gönderdi.Artık sadece mail mi bekleyeceğim yada kontrol etmem gereken bir yer var mı
Teşekkürler -
@kafkaf current olup mail almayı bekleyeceksiniz
Bu arada forumda bol bol okuma yapmanızı tavsiye ederim -
@Uzuzi çok teşekkürler takipteyim🙏
-
-
@gucarslan Beklemeye Devam o halde Ankaraya Güven konusunda bu yılda 2x Ankaraya güvenmeyin diyor musun @gucarslan :)
-
@dehaningizemi cn'si 7K / 8K üzeri olup hala dosyasını başka konsolosluğa taşımamış olanlar beni ziyadesiyle şaşırtıyor.
bunu yapmayanlara kitap önerim;
samuel beckett'den "godot'yu beklerken"iyi okumalar..
-
@gucarslan dur daha keşkeleri göreceksin :) Geçen seneki konuşmaları incelerken çok denk geldim. ama şunu gördüm maşallah elinden geleni yapmışsın çok insanın hayatına dokunmuşsun. belki etmeyenler olmuştur onlar adına teşekkürler :)
-
temmuz vize istatistikleri üzerinden biraz hasbihal edelim dilerseniz;
haliyle DV üzerinden gidelim öncelikle;
temmuz ayı'nda ankara, 142 DV basarak dünyadaki bütün konsolosluklar arasında 15. sırada yer alıyor.
yani bu da günde 6 vize basıyor demek, bir ay içinde.
bu performans, DV özelinde tam anlamıyla re-za-let!
ancak aynı veriyi, ankara özelinde bir de bütün göçmen vizeler üzerinden değerlendirelim;
bu verilere göre de ankara'nın en çok bastığı vize DV oluyor. hem de açıkara farkla..
bu arada doğum ülkesine göre de ankara türklere öncelik / ağırlık vermiş.
bastıkları 142 DV'nin 120'si türklere basılmış ki ankara'nın eski önceliklerini düşündüğümüzde çok iyi bir sayı bu!
şimdi buradan çıkarılacak sonuçlara bir bakmak lazım;
ankara göçmen vize yerine, göçmen olmayan vizeye mi ağırlık veriyor?
ziyadesiyle evet!
istatistikler diyor ki; ankara son dönemde yoğunlukla göçmen olmayan vizelere ağırlık veriyor. bunu geçen aylarda da görmüştük zaten..
*B1/B2 vizelerde, posta ile başvuru olasılığını da hesaba katmak gereke ama; bu da konsolosluklar için elbette ki bir iş yükü.
istanbul için rakamlar elbette ki çok daha yüksek, sebebi istanbul'un sadece göçmen olmayan vize basıyor olması;

bunun sebepleri arasında siyasi olanları es geçmemek lazım.
bazı ülkelerle ilişkilerin tabiri caizse maslahatgüzar seviyesine çekiliyor olması, türkiye'nin abd'ye tutumu ve son yıllardaki artan yasal olmayan göç rakamları bunları elbette etkiliyor.bu rakamların ciddi şekilde artacağını düşünememekle birlikte, aksine düşüşe geçeceğini düşünüyorum.
DV2024'deki performansı yakalamayı bırakın, daha kötüsüne hazırlıklı olunması gerektiği aşikar.sözlerimi, hüzzam makamında bestelediğim o güzel parça ile bitirmek istiyorum yine;
ankara'ya güvenmeyin!
-
Bilgiler için teşekkürler. 120 TR vatandaşı için mutlaka Ankara'dan vizesini almıştır diyemeyiz sanırım. Çünkü bir kısmı da dosyasını taşıyıp başka konsolosluklardan vize almış ve bu 120 sayısının içerisinde yer alıyor olabilir.
yanlış yorumlamıyorsam; konsolosluk + place of birth birleşik bir versiyonu olmadığı için bu veriye ulaşmak pek mümkün değil sanırım.
@gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2025
bu arada doğum ülkesine göre de ankara türklere öncelik / ağırlık vermiş.
bastıkları 142 DV'nin 120'si türklere basılmış ki ankara'nın eski önceliklerini düşündüğümüzde çok iyi bir sayı bu!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum