DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Yazdığınız “en iyi yıl” tartışmaya açık bir konu, 2023 kotanın da erken bittiği (06.09.23), sürecin erken sonlandığı ve talihlilerin konsolosluk kapısından döndüğü bir yıl oldu. Bültenin hızlı yükselmesi diğer ülkelerde iyi çalışan konsolosluklardan mülakatlarını tamamlayan talihlilerin öne geçmesi (kotayı doldurması) anlamına geliyor ve yavaş çalışan Ankara’dan chargeability’e göre mülakat bekleyen Türk talihlilerin aleyhine bir durum ne yazık ki…
-
@fahriakc 2023 yılı içeriğini hiç okumadığım bir yıl, ancak rakamlara bakarak çıkarım yapacak olursam herşey çok çabuk gelişmiş ve kısa zamanda bitmiş gibi duruyor... Bununla birlikte belli noktalarda yığılmalar olmuş olabilir...Şahsen ben bu yılın 2023 e benzemesini istemem..Bu şekilde hızlı ilerleyen rakmlar kimseye hareket alanı bırakmaz alternatif planların devreye alınmasına zaman bırakmaz..Yeni FAM yönetmeliğinin avantajını alır götürür..
Her konsolosluğun her ay etkin şekilde mülakat vereceği ve bültenin bu paralellikte artarak yayınlanacağı sağlıklı bir yıl olmasını dilerim. -
@rezanclz 2023 döneminde oldu daha önce sabit bırakıldı bülten ondan sonrada çok ufak bir artış verdiler mesela onun için sabit kalabilir yani şaşırtmaz
-
@ATS16 Ankara çalışmadığı için bence değerlendirme dışında kalması lazım. ayrıca erken açıklandığı yıl Ankara 13 bin e mülakat verdi. sizin tezinize göre Ankara nın bu sene 13 binin üstüne çıkması gerekirdi 7 bin de kaldı.
-
@Flight101 Ben kendi numaram açısından düşünüyorum Temmuzda açıklanan bültenle 2 ayım kalmış olur martta açıklana bültenle hareket zamanım kalır. durum herkes için farklı olabiliyor.
-
@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Yeşil pasaportum yok, schengenim de yok. Sadece ABD turistik vizem var. CN 72**
Bangkok gibi vizesiz bir ülke mi tercih etmeliyim? AOS mu yapmalıyım? Fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.Bence dosya taşıtmak 1. Seçenek, AoS yapmak 2. Seçenek olabilir. Ülke sizin verebileceğiniz bir karar.
Ama maddi gücünüz yeterli ise, Amerika’da kalacağınız yer hazır ise, çalışmadan da birkaç ay geçirebilecekseniz, bir an önce Amerika’daki hayatınıza başlamak gayeniz ise, hemen Amerika’ya gelip, current olduktan sonra AoS sürecini başlatabilirsiniz.
AoS ile vize almanız, CP ile almanızdan daha uzun sürer ve daha masraflı, bunu unutmayın. Ancak CP için dosya taşıyacaksanız da KCC ile taşımak için acele edin.
-
@LUNAP, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhabalar,
Dosya taşıma konusu için
case number 16 binlerde ve maddi durumu göz önüne alarak 8 yaşında ikizlerimle daha az yıpranma payı olabileceği düşüncesi ile Tiflis e dosya taşıyalım diyoruz eşimle.
Henüz numaramız aktif olmadı.
Fakat bir konudan hâlâ emin olamadım sanırım kesin bilgi sahibi olmak mümkün değil diye düşünüyorum.
Yeni mali yılda artık oturum şartı aranmıyor diye forumda okudum.
Açıkçası bu konuda korkularım var.
Yada dosya taşıyıp ,Tiflis in
:Oturumunuz yok mülakat ınızı onaylamıyoruz.
Deme hakkı var mıdır?
Bu durumda dosya numaramız red almış olur mu 😔 yada
Başka yere taşıma şansımız devam eder mi?
Gerçekten kararsız kaldık
Yardımlarınızı rica ediyorum .Yeni kuralda KCC aracılığı ile dosya taşırken oturum şartı aranmıyor. Konsolosluk hala sizden oturum isteme hakkına sahip.
Konsolosluk oturum isterse ve siz sunamaz iseniz, dosyanız red olmaz, eksik evrak sebebiyle AP olarak kalır. Süreç sonuna kadar bu eksik evrakı tamamlayıp vizenizi alabilirsiniz. Ancak tamamlayamazsanız vize alamazsınız.
Tiflis’in performansını ve mülakatlarını araştırmanızı tavsiye ederim taşımadan önce.
-
Dünya'da hangi konsolosluklar bu görüşmeyi oturumsuz kabul ediyor bunu öğrenme şansımız hiç yok mu? Mesela ben Bangkok kabul ediyor diye biliyordum ama sitesinde "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Thailand at the U.S. Embassy in Bangkok. (Consulate Chiang Mai does not process immigrant visas.) To apply for an immigrant visa, a foreign citizen seeking to immigrate generally must be sponsored by a U.S. citizen or lawful permanent resident immediate relative(s), or prospective U.S. employer, and have an approved petition before applying for an immigrant visa. " yazıyor. Bu cümleden Bangkok'un da kabul etmediğini anlıyorum. Doğru mu?
Bu konuda çıkarımınız doğru ancak konsolosluğun istediği evraklara da bakın. Oturum kartı isteniyor mu diye. Eğer istiyorlarsa mülakatta oturum kartınızı sorma ihtimalleri çok yüksek.
-
@berkayy, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar.
Kimseye şuana kadar resmi mülakat mailinin ulaşamadığını anlıyorum excel den. Bu durum normal mi?Normal. Henüz ilk mülakata kadar epey bir vakit var. Mülakattan 1 hafta öncesinde 2NL alanlar da oldu. Eğer o zamana kadar 2NL gelmezse endişelenebiliriz.
-
@onuru Hongkok oturumsuz görüşme kabul ediyor mu? internet sayfasında "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of the Consulate General in Hong Kong & Macau."" yazıyor.
Önceki sorunuza da aynı şekilde cevap vermiştim. Evet konsoloslukların resmi açıklamaları bu şekilde ama daha önce oturumu olmayanları kabul etti ve mülakatta oturum sormadı. O yüzden önceki tecrübeler ve mülakatta istenen belgeler çok önemli.
-
@slngn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@marius selamlar dosya taşıma için bir şartı var mıydı acaba? Direkt bükreş konsolosluğuna dosya taşımak istiyoruz diye mail mi attınız?
İmza konusunda hali hazırda birkaç kez uyarıldığınızı görüyorum. Daha kaç uyarı görmeniz gerekiyor sürecinizi imzanıza taşımak için?
-
@Ugur-2 Selamlar...CN tektir içeriğindeki her kişi bu CN ye bağlıdır.. Dolayısıyla herkes taşınmış olur, ekstra bir işleme gerek yoktur ..
-
@emirhnbulut, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar 2025EU210XX dosya numaram, grafiklere baktığımda ağustos 27500 gösteriyordu, bu geçen seneden sarkan değil mi? 2025 kazananı olarak 2025'e sarkıyor bizim dosya onaylanması falan değil mi? ceac'tan Visa Status Check yapıyorum Invalid Immigrant Visa Case Number. diyor bununla ilgili bir hata falan mı yaptım acaba, kısa bir şekilde baştan sonra bilgilendirecek var mı? dosyayı doldurup yolladıktan sonra salmıştım unuttum gitmişti ciddi anlamda, şimdi tam olarak gerçekten yolu unuttum yani :face_with_tears_of_joy:
Merhaba. Dosya numaranızı açık olarak değil, son 2 hanesini XX yaparak paylaşın lütfen.
Size o sistem 1 Ocak 2025te açılacak. O yüzden sizlik bir hata yok, sistemi o şekilde görmeniz normal.
Siz 2025 kazananı olduğunuz için 2025 bültenlerini takip edeceksiniz, 2024 değil. 2025 için güncel sayı şu an 6000.
-
@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Flight101 kaç güne açıklanır current olacağım :)
Muhtemelen önümüzdeki hafta açıklanır ama bu hafta sayılar belli olur. Bize hemen yayınlanmıyor.
-
@fahriakc Sizin numaraya göre konuşursak haklısınız...Ancak sizin numaranızda 2023 gibi bir yıl yaşanacak olursa dosyamın Ankara'da olmasını istemezdim...😉
-
@Elmar-Dunyamaliyev, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selam herkese ben 2023 te Kardagda calisiyordum ve ordan basvuru yapip kazandim,mayista ulkeme dondum.KCC beni otomatik olarak Belgrada tayin etti,simdi bilmek istiyorum Belgrad bana sorun cikarirmi
Sorularınıza cevap alabilmek için sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen. 2025 kazananı mısınız? Kazandığınız sayfada ülke olarak ne yazıyor?
-
@Flight101 Teşekkür ederim cevabınız için.
-
Arkadaşlar, mülakat yerimi Avustralya’da seçtim çünkü ikametgahım burada artık. Fakat DS-260’da şuanki adresim TR olaraktı fakat mülakatı Sidney seçmiştim. Teyitlemek için KCC’ye mail attım böyle bir cevap geldi. Tam anlayamadım ne demek istediğini. Açıklayabilir misiniz?
Thank you for your inquiry.
The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions. -
@ugurbocegi merhaba. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben de sorun yaşayacağımı öğrenince başka bir yere taşıdım. Dediğiniz gibi sıkıntı çıkarıyormuş.
-
@Batuhan-Aksoy-0
Selamlar, maalesef bazı KCC çalışanları, devrik ve uzun cümleler içeren inquiry emaillerine, cevap olarak genel süreci anlatan taslakları copy-paste yapıyorlar. Kabaca üzerine çok düşünmeden sadece cevap vermek için cevap veriyorlar denilebilir. Siz mümkünse sorgunuzu, “Could you please let me know where my interview location is?” vb. gibi tek cümle ile basit bir şekilde sorarak, tekrar email göndermeyi deneyebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum