Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• Arkadaşlar merhabalar,
    Dosya taşıma konusu için
    case number 16 binlerde ve maddi durumu göz önüne alarak 8 yaşında ikizlerimle daha az yıpranma payı olabileceği düşüncesi ile Tiflis e dosya taşıyalım diyoruz eşimle.
    Henüz numaramız aktif olmadı.
    Fakat bir konudan hâlâ emin olamadım sanırım kesin bilgi sahibi olmak mümkün değil diye düşünüyorum.
    Yeni mali yılda artık oturum şartı aranmıyor diye forumda okudum.
    Açıkçası bu konuda korkularım var.
    Yada dosya taşıyıp ,Tiflis in
    :Oturumunuz yok mülakat ınızı onaylamıyoruz.
    Deme hakkı var mıdır?
    Bu durumda dosya numaramız red almış olur mu 😔 yada
    Başka yere taşıma şansımız devam eder mi?
    Gerçekten kararsız kaldık
    Yardımlarınızı rica ediyorum .

• Merhaba, "dosya taşımak için oturum şartı aranmıyor" diye okumuşsunuzdur. Konsolosluklar mülakatta oturum isteyecek mi henüz kimse bilmiyor.

Tiflis aynı zamanda azerbaycan mülakatlarını da yapıyor. Arama kısmına tiflis yazarak aratmanızı öneririm, oturum konusunda en katı konslolosluklardan biriydi diye hatırlıyorum geçen senelerde.. Bu sene ne yapacaklarını bilemiyoruz tabiki.

Şimdiden bol şans.

@LUNAP, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhabalar,
    Dosya taşıma konusu için
    case number 16 binlerde ve maddi durumu göz önüne alarak 8 yaşında ikizlerimle daha az yıpranma payı olabileceği düşüncesi ile Tiflis e dosya taşıyalım diyoruz eşimle.
    Henüz numaramız aktif olmadı.
    Fakat bir konudan hâlâ emin olamadım sanırım kesin bilgi sahibi olmak mümkün değil diye düşünüyorum.
    Yeni mali yılda artık oturum şartı aranmıyor diye forumda okudum.
    Açıkçası bu konuda korkularım var.
    Yada dosya taşıyıp ,Tiflis in
    :Oturumunuz yok mülakat ınızı onaylamıyoruz.
    Deme hakkı var mıdır?
    Bu durumda dosya numaramız red almış olur mu 😔 yada
    Başka yere taşıma şansımız devam eder mi?
    Gerçekten kararsız kaldık
    Yardımlarınızı rica ediyorum .

• Dünya'da hangi konsolosluklar bu görüşmeyi oturumsuz kabul ediyor bunu öğrenme şansımız hiç yok mu? Mesela ben Bangkok kabul ediyor diye biliyordum ama sitesinde "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Thailand at the U.S. Embassy in Bangkok. (Consulate Chiang Mai does not process immigrant visas.) To apply for an immigrant visa, a foreign citizen seeking to immigrate generally must be sponsored by a U.S. citizen or lawful permanent resident immediate relative(s), or prospective U.S. employer, and have an approved petition before applying for an immigrant visa. " yazıyor. Bu cümleden Bangkok'un da kabul etmediğini anlıyorum. Doğru mu?

• @cttl çok teşekkür ederim.

• @lesnarhomie bunu,iki hafta önce yazdım eleştiri yağmuruna tutuldum.

• Selamlar.
    Kimseye şuana kadar resmi mülakat mailinin ulaşamadığını anlıyorum excel den. Bu durum normal mi?

• ⭐⭐

Merhabalar,

HKN ile ilgili soyle bir gelisme oldu. Dr. Nicolson & Associates kurumu ile saglik muayenesi randevusu almak icin iletisime gecmistim. Kendilerinin ilettigi 19 Eylul'den farkli bir gun olabiliyor mu diye sormustum(Mulakat tarihine yakin bir zaman). Kendileri raporun 7-10 gun icinde ciktigini eger benim istedigim tarihler olacaksa, konsoloslukla iletisime gecip mulakata saglik raporsuz girip giremeyecegimi sormami istediler. 2nl henuz gelmediginden dolayi konsoloslukla iletisime gecmedim. Bugun saglik kurumuna mail attim randevu olusturulmasiyla ilgili onlarda asagidaki sekilde bir donus yaptilar. HKN icin artik saglik raporu olmadan mulakata giremeyecegiz gibi duruyor.

image.png

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@onuru

Daha önce @EzgiLera ve bende yazmıştım size bu konu ile ilgili yanlış hatırlamıyorsam. Sağlık kurumunun tavsiye ettiği tarihteki (19.09.24) sağlık muayenesine katılarak raporunuzu alarak (kontrolün sorunsuz geçeceğini düşünürsek) mülakata katılmanız dahilinde geçen toplam süre ile sağlık raporu olmaksızın mülakata katılmak ve sonrasında (03.10.24 veya sonrası) raporun konsolosluğa ulaştırılması toplam süresi kıyaslandığında yaklaşık aynı olacak.

Kişisel nedenlerden dolayı 19.09.24 - 02.10.24 tarihleri arasında erteleyemeceğiniz hayati farklı bir durum yok ise, sağlık kurumunun tavsiye ettiği/yönlendirdiği şekliyle planlama yapmanız süreciniz için daha doğru olacaktır. Hayırlısı olsun sizin için...

• ⭐⭐

@ATS16 merhabalar, evet hatirliyorum yazdiklarinizi. Bende sizin ilettiginiz gibi saglik kurulusunun onerdigi tarih icin randevu olusturulmasi icin talepte bulundum. herkes icin sorunsuz bir surec gecmesi dilegiyle.

• @onuru Hongkok oturumsuz görüşme kabul ediyor mu? internet sayfasında "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of the Consulate General in Hong Kong & Macau."" yazıyor.

• @onuru Onur selam, ben de taşımak istiyorum ama konsolusluk sayfasında "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of the Consulate General in Hong Kong & Macau." diye bir yazı var. Senin oturumun var mı Hong Kok'da ?

• bizim 2nl maillerin gelecegi yok sanirim😅

• @rezanclz gerçekten hala gelmemiş olması normal mi

• @yasin34 aklima gelen tek sey 2.bülten aciklandiginda mülakat dagitimi yapilacagi.

• @yasin34 Ankara icin de henuz gonderilmedi mi?

• @seda80 şu ana kadar etmiş bizde o yüzden Hk tercih ettik

• @Bluey gönderilmedi hocam

• @rezanclz inşallah

• ⭐⭐

@seda80 selamlar, onceki dv donemlerinde oturum istemedigi icin dosyami tasidim. suanda kimse bu sorunuza kesin bir cevap malesef veremez. bu nedenle surecle beraber yasayip ogrenecegiz.

• @rezanclz cumaya kadar gelir:)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k