DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@zulfiyecob, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@RuhunGemisi merhaba bende dosya taşımayı düşünüyorum iletişim kurabildiniz mi acaba
DV24 kazananı mısınız?
Sorularınıza cevap alabilmek için sürecinizi imzanıza taşımalısınız.
-
Merhabalar belgeleri hazırladım,
Sağlık raporu,
Abd vize standartlarına uygun 2 fotoğraf,
Bankadan çifte imzalı-kaşeli 6 aylık hesap dökümü,
E-devletten arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (yabancı tercümeli seçenekli),
Üniversite diploması ve fotokopisi,
Edevletten askerlik durum kağıdı,
Edevletten vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus aile ve bireysel olarak aldım),
Ds260 confirmation sayfası.Eksik belge var mıdır?
-
Mülakat tarihi itibariyle en az 8 ay geçerliliği olan pasaport
Kişi başı USD 330 vize ücreti (para üstü alınmayacak şekilde nakit olarak tam para götürmeniz tavsiye)
Evliyseniz evlilik cüzdanı orijinali ve 1 adet fotokopisi
DS260 doldururken belirttiğiniz ABD’de ki adresten farklı bir adrese SSN ve GC’nin gitmesini istiyorsanız, yeni adres ve o adreste yaşayan kişinin adı (kişinin adını yazarken ad & soyadın başına C/O: eklemeniz tavsiyedir)
-
@ATS16 evet abi bunları söylemeyi unutmuşum. 350 dolar var bende kimi deneyimde para üstü yok deniyor kiminde ödeniyor diyor, senin fikrin nedir? Bir de destekleyici evrak olarak ruhsat, ruhsat fotokopisi, tapu ve tapu fotokopisi götüreceğim.
-
@misha90 mülakat tarihinize kadar bir döviz bürosuna giderek bozdurmak sizi çok yormayacaktır, o stresli ortamda stres artırmaya gerek yok bence para üstü ile uğraşarak.
Destekleyici evrakları kabul edip etmeme konsolosun takdiri, yeteri kadar nakit birikim ibraz edecekseniz boşuna yük etmeyin bu evrakları kendinize. Öncelikli sizden istenen tavsiye edilen nakit miktarı hesap hareketlerinizde göstermeniz ve mülakat esnasında size ne kadar birikiminiz var diye sorulduğunda aynı miktarı sözlü olarak da beyan etmeniz. Bol şans
-
2023 de çıktı gidemedik 2025 de çıktı yine gidemezsek konuyu insan hakları mahkemesine kadar götüreceğim😊
-
Merhaba arkadaşlar, bir şeyi merak ediyorum, gördüğüm kadarıyla dosya numarasının vize randevusu gelmesiyle çok alakası yok gibi, CN 3 binlerde olan birine vize randevusu gelmemiş, ama 5 bin küsürlerde olan birilerine vize randevusu gelmiş. 2023 de kazanan biri 2024 sonu geldi hala vize randevusu gelmemiş. Bu durumun mantıklı bir açıklaması var mıdır?
-
@misha90 ais adres sayfası? (Pasaportun gönderileceği PTT adresi)
-
Merhabalar, bu sene abd’ye ilk girişi yaparken green cardın teslim edileceği adresi havalimanında değiştiren kimse oldu mu? Sorun yaşadınız mı? Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Arkadaşım daha önce verdiğim adresinden taşındı ve ne yapacağımı bilmiyorum
-
@Afra-Lalancı ben değiştirdim.herhangi bir sorun yaşamadım. Değiştirdim adrese green card geldi.
-
@Eagle2015 dosya numarasının vize randevusuyla alakası var ancak nadiren atlanan dosyalar olabiliyor buradaki atlamanın neyle alakalı olduğu maalesef ki bilinmesede.
2023de kazanan derken DV23 sürecinden bahsediyorsanız o kişinin zaten vize alma imkanı yok dv23 süreci geçen sene ekim 1de bitmişti zaten.
-
Herkese selamlar. Durumumu güncellemek istiyorum, maalesef çilem bitmiyor 🙂
20 gün önce pasaportları aldık ve ülkeye döndük.
Geçen hafta da pasaportunu yeni teslim alan arkadaşlardan biri vizesinde Nationality kısmında Trky yerine Thai yazdığını farkedip bizlere iletti.
Ben de eşim ve çocuklarımın pasaportlarına bir daha baktım ve maalesef 7 aylık ikizlerimde de Thai yazıyordu 😣
Durumu konsolosluğa pazartesi ilettim ve cuma günü bana dönüş yapıp düzeltme için konsolosluğa gelmem gerektiğini yazdılar. Hatta Salı günü saat 13:00 e randevu vermişler.
Bu akşam eşimle beraber Bangkok’a gideceğiz. Umarım bebeklerimizi yanımızda götürmediğimiz için bir sorun yaşamayız.
Gelişmeleri daha sonraki tecrübelere referans olması açısından yazacağım. -
@MomisCan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese selamlar. Durumumu güncellemek istiyorum, maalesef çilem bitmiyor 🙂
20 gün önce pasaportları aldık ve ülkeye döndük.
Geçen hafta da pasaportunu yeni teslim alan arkadaşlardan biri vizesinde Nationality kısmında Trky yerine Thai yazdığını farkedip bizlere iletti.
Ben de eşim ve çocuklarımın pasaportlarına bir daha baktım ve maalesef 7 aylık ikizlerimde de Thai yazıyordu 😣
Durumu konsolosluğa pazartesi ilettim ve cuma günü bana dönüş yapıp düzeltme için konsolosluğa gelmem gerektiğini yazdılar. Hatta Salı günü saat 13:00 e randevu vermişler.
Bu akşam eşimle beraber Bangkok’a gideceğiz. Umarım bebeklerimizi yanımızda götürmediğimiz için bir sorun yaşamayız.
Gelişmeleri daha sonraki tecrübelere referans olması açısından yazacağım.Geçmiş olsun. Sizinki en zor elde edilmiş vizelerden biri oluyor…
Konsolosluğa mail atıp bir sorun ama umarım vaktinde cevap verirler. Normalde sorun olmaması lazım. Kimlik götürün diyeceğim ama zaten pasaportları götürüyorsunuz.
-
@EzgiLera Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Konsolosluğa cuma günü mail atmıştım aslında ama geri dönüş yapmadılar. Pazartesi de Bangkok resim tatilmiş. Salıya da bana randevu verdikleri için riske atmak istemedim açıkçası ve gitmeye karar verdik.
3 ay içinde Bangkok’a 3. Gidişim :)
Yine de süreç sonunda vizesini alamayan arkadaşları düşündükçe asla sitem etmiyorum. Umarım aynı gün hallederler 🙏🏼 -
@Emre-Kurtulmuş Teşekkür ederim.
-
Merhaba arkadaşlar, 10 Eylül’de Ankara’da mülakatamız var. Geçen hafta Ankara’dan 2NL maili aldık ve mailde aşağıda yazdığım gibi bir not var. Bizim de 2 yaşında bir kızımız var acaba vize görüşmesine gitmese olur mu? Benim anladığım kadarıyla gitmesine gerek yok ancak eğer daha detaylı bilgisi ya da bu konuda tecrübesi olan varsa bilgi verebilir mi?
IMPORTANT UPDATE: Derivative children under the age of 14 are no longer required to appear in person for their visa interview. This means that if your child is not the principal applicant of an IV case, such as IR2, CR2, FX, and F22, F24 and IR4 they are not required to appear in person for the interview. Principal applicants, including children under 14 are required to appear for an interview. If you have any questions or concerns regarding this update, please do not hesitate to contact us via e-mail.
-
@ATS16 merhaba "ad & soyadın başına C/O: eklemeniz tavsiyedir" bu kısmı anlayamadım C/O ne oluyor?
Düzeltme: Araştırdığımda benden başkası alabilir anlamına geliyormuş aynı soruyu soracak olan arkadaşların bilgilenmesi adına bunu ekliyorum.
-
-
@asdwqq DV mülakatlarında bebek, çocuk veya yetişkin fark etmeksizin tüm bireylerin mülakata katılması esas ve katılması gerekiyor. Bahsi geçen mülakata 14 yaş altı çocuk gelmemesi diğer atıfta bulunulan vize tipleri mülakatları için geçerli. Bol şans
-
@Şeyma-Yaren-Aytekin Süreç nasıl sonuçlandı acaba ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum