Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @siraç Dosyamın current olmasını beklememem söylendi önceki yazışmalarda...

• @mrt01 Size gönderilen metni okuduğumda "Henüz dosyanızı KCC'den almadık bu nedenle size e-posta göndermedik. Sizin DV dosyanız hakkında (henüz) bilgimiz yok. Evli değilseniz..." kısmından ben şöyle anladım:
    Elçilik de sizin dosyanızı Ankara'dan Viyana'ya taşıdığınızı görebiliyor ancak dosyanızın içeriği hakkında bilgi sahibi değil. Bu nedenle de metnin alt kısmında Türkiye'ye özgü (eDevlet) ifadesini kullanıyor. Tabi bunlar sadece tahmin. İyi şans ve kolaylıklar diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@muratch ankaranın performansının ne eleman sayısıyla nede binanın büyüklüğüyle alakası yok onun için bu tarz şeyler sizi yanıltmasın

• Arkadaşlar ayin 19 sunda yazdığım mail sonucu 24 ekimde mülakat planlandığını 7 ve gün içerisinde resmi bir maille dönüş yapılacağını söyledi her hangi bir mail gelmedi geri dönüş olmadı

• ⭐⭐⭐⭐

@oguzhansxd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Cevaplarınız için teşekkür ederim. Öyleyse ben dünyadaki vizesiz girebileceğim bütün ülkelerdeki Amerikan büyükelçiliklerine mail atarak kendime daha çok hareket alanı sağlayacağım. Eğer olumlu dönüş alamazsam vize ile gidebileceğim yerlere de mail atacağım. Anladığım kadarıyla dosyamı erken taşımamın bir zararı yok hatta sıram gelmeden taşırsam şansım da o kadar artar doğru mu anladım ?

@lesnarhomie size cevap vermiş. Okudunuz mu?

• Green card lotosunda nationallity değil de doğum yeri esastır. Bütün her şey buna göre belirlenir (çekilişte çıkma şansı, kota vs).
    Kişisel düşüncem red alacağınız yönünde. EU kotası olan bir ülke olsaydı belki idare edebilirlerdi diye düşünüyorum.

Ama bu tamamen benim kişisel fikrim! Okuduğum makalelere göre yaptığım bir çıkarım!
    Forumda bu konuda bilgisi olan tecrübeli olan arkadaşlar mutlaka vardır.

Bütçe elveriyorsa ben yine de masraf yapıp şansımı denerdim. İyi niyetimi, derdimi güzelce anlatırdım. Sonuçta insan faktörü de var mülakatta.

Son olarak sizinle nerdeyse aynı durumda olan 2024 talihlilerinden “yaman” nickli bir arkadaş var, mülakatı yakın zamanda. Onu mutlaka takip edin.

@cansiimsek, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bu sabah interview icin mail aldim ama soyle bi sikinti var. Ortalama 2 bucuk yildir avustralya'da yasiyorum ve basvuru kodum EU degil, OC olarak geciyor. Gecen aylarda herkes interview icin cagirilmazsin falan demisti red sebebiymis.

Ama suan davet edildim gorusme icin. Sonucunun red olma olasiligi nedir? Boyle bi olay basina gelen var mi?

Bosu bosuna ugrasmam istemiyorum eger red alacaksam.

Tesekkurler...

• ⭐⭐⭐⭐

@kayaomerrrr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar ayin 19 sunda yazdığım mail sonucu 24 ekimde mülakat planlandığını 7 ve gün içerisinde resmi bir maille dönüş yapılacağını söyledi her hangi bir mail gelmedi geri dönüş olmadı

Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan girip kontrol ettiniz mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl 2024deki yaman kullanıcısıyla arasında şöyle büyük bir fark var ama ozbekistan eu kotası içinde onun için referans almak çok doğru olmaz

• Evet girdim You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2025 (October 1, 2024 to September 30, 2025). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at http://dvselectee.state.gov. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application. böyle bir yazı yazıyor
    @EzgiLera

1. Denememde ancak adres vererek Hong Kong'a taşıma yapabildim. Taşıma yaptıktan sonra dikkat etmem gerekenler nelerdir?
      (Current olana kadar şunu kontrol edin mutlaka diyeceğiniz)
      Bir de farklı bir ülkede mülakata girildiğinde ortalama kaç gün öncesinde gidip süreç ile alakalı evrak toplanıyor ?
      Teşekkür ediyorum

• @Emre-Kurtulmuş
    Evet o farkı da üstte belirtmiştim aslında. Bold olarak da düzelttim şimdi.
    Ama en yakın tecrübe de o olacak sanırım.

Güçarslan bey ile direkt iletişime geçmesini de tavsiye ederim. Kendisinin diğer arkadaşı yönlendirmesi de olmuştu hatırladığım kadarıyla.

• ⭐⭐⭐⭐

Evet girdim You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2025 (October 1, 2024 to September 30, 2025). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at http://dvselectee.state.gov. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application. böyle bir yazı yazıyor
    @EzgiLera

En alt kısımda mülakat bilgileri var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@samedt, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

1. Denememde ancak adres vererek Hong Kong'a taşıma yapabildim. Taşıma yaptıktan sonra dikkat etmem gerekenler nelerdir?
      (Current olana kadar şunu kontrol edin mutlaka diyeceğiniz)
      Bir de farklı bir ülkede mülakata girildiğinde ortalama kaç gün öncesinde gidip süreç ile alakalı evrak toplanıyor ?
      Teşekkür ediyorum

Verdiğiniz adreste kalın.

Evrakları toplamanız kolay, geneli e-devletten alınıyor. Birkaç gün içerisinde çeviri işlemleri bitiyor ama siz 1 hafta gibi düşünün.

Sağlık raporunu almak için gerekli süre kadar öncesinde gitmiş olun. HK için yaklaşık 10 gün sürüyor sanırım sağlık raporu. Mülakat aldığınızda ilk iş sağlık raporu için randevu almak olsun. Zaten kurum size uygun randevuyu verecektir.

Ayrıca DS260 doldurduğunuz sayfaya girip formlarınızda completed yazıp yazmadığını kontrol edin. Current olmadan completed olduğuna emin olun.

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl arkadaşa gerekli cevabı 3 ay önce gucarslan bey vermiş zaten red nedeni olduğuyla alakalı

• @Emre-Kurtulmuş
    Üç ay önceki mesajı görmedim ancak son mesajlarında da özelden yönlendirme yaptığını belirtmiş.
    Özel olduğu için nasıl bir yönlendirme oldu bilmiyorum ancak aynı şekilde bu arkadaş da yönlendirilebilir iletişime geçerse.

• @sevdemimi anladım tekrar baktım şimdi yoksunuz listede

• Bilgilerim yazıyor case numaram doğum tarihim turkey Ankara yazıyor @EzgiLera

• ⭐⭐⭐

@mrt01 Mailin hayırlı olsun, heyecanını ve mutluluğunu paylaşıyorum 🤝

• @Flight101 teşekkürler fakat resmi olarak 2NL gelmedi sadece hem KCC hem Viyana mülakat günün ve saatini teyit etmiş oldu

• ⭐⭐⭐⭐

Bilgilerim yazıyor case numaram doğum tarihim turkey Ankara yazıyor @EzgiLera

Orada mülakat bilgileri yazacak şekilde güncellenmesi lazım. Mail gelmese de sorun değil ama oranın güncellenmesiyle konsolosluk sizin dosyanızı almış olacak.

Henüz kimsede güncellenmedi. Sizden kaynaklanan bir sorun yok. Muhtemelen KCC tarafında bir sıkıntı var. Çözerler ama.

Benzer Başlıklar

• 316
  • 153
  • 57
  • 2655
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |