Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @EzgiLera neden 10 gün sürüyor sağlık raporu ? normalde 1 günlük iş değil mi ?

• Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için 🙏 @EzgiLera

• @oguzhansxd kesinlkle bekleme Ankara'da sana gelmesi çokk zor. Bide şuan kcc taşıyor. İlk başlarda direk taşıyordu. Şimdi adres istiyor. Kim bilir ilerde başka bir şeyde ister. Yani artık taşımakda gittikçe zorlaşıyor. Bence current olduktan sonra konsolosluklar çok zor taşır. Çünkü kotaları dolmuş olacak

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera neden 10 gün sürüyor sağlık raporu ? normalde 1 günlük iş değil mi ?

Her sağlık kuruluşunun işleyişi farklı. Onlarda sonuçların çıkması daha uzun sürüyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@oguzhansxd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@siraç Dosyamın current olmasını beklememem söylendi önceki yazışmalarda...

Hayır. Dosyanızın current olmasını beklemeyin yazdık hatta. Size yazılan her şeyi okumuyorsunuz sanırım. Bildirimlerinize tıkladığınızda hepsini görmüşsünüz gibi bildirim ibaresi kayboluyor ama hepsini görmemiş olabiliyorsunuz. Bütün bildirimlerinize tek tek tıkladığınızda emin olun lütfen. Böylece size yazılan hiçbir şeyi kaçırmamış olursunuz.

• Dosyamı Viyana'ya taşıdım ancak CN üzerinden kontrol sağladığımda herhangi bir bilgiye ulaşamıyorum. Aşağıdaki site üzerinden kontrol ediyoruz değil mi ?

• @brucewayne 1 ocaktan sonra burdan görebilirsin. Şuan kcc ye email atarak teyit edebilirsin

• @vixo mantıklı,ben de aynısını düşünüyorum

• @brucewayne aralık gibi mülakat randevusu alırsınız.kazandığınız sayfada güncelleme olur mülakat tarihi ve yeri olarak ayrıca size mail atarlar

• ⭐⭐⭐⭐

@sevdemimi

Bu kadar garanti ve net konuşmanız, akabinde bu veya başka bir talihlinin bu iddialı söyleminiz üzerine olası plan yapması ve söyleminizin aksine farklı bir şekilde sürecinin uzaması halinde sizin bir sorumluluğunuz olmayacak.

Sadece bu değil, başka cevaplarınızda da çok keskin ifadelerle cevaplar veriyorsunuz. Süreç sizin kontrolünüzde değil ne yazık ki, süreç Department of State, KCC ve konsoloslukların kontrolünde. Düşüncenizi dile getirmekte serbestsiniz ama vebalinin de olacağını bilmek lazım. Sürecinizde bol şans…

• @sevdemimi brucewayne nin sıralaması 8 BİN lerde. Viyana bile olsa nasıl böyle kesin konuşursunuz. İnsanlara bu şekilde kesin söylemlerde bulunmayınız!!

• @gucarslan merhabalar bende aynı durumdan muzdaribim. Aralık ayında bakaya durumunda olacağım. Ve tahmini mülakat tarihim ocaktan sonra olacak. Bu durumda bakaya düşmeden önce aralıkta belgeyi alsam Şubat mart gibi mülakatta o belgeyi götürsem sorun olur mu?? Bu benim için çok önemli. Böyle şanssız bir denkgeliş yüzünden bu büyük şansı kaybetmek istemşyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz ?

• @EzgiLera Estağfurullah tabii ki yazılanları okuyorum sadece @siraç Bey'in dosyanız daha current olmadı cümlesini yanlış anlamışım. Ayrıca bir şeyi kaçırdım sanırım. @siraç Ben öncelikle konsolosluklarla yazışmadan KCC aracılığı ile dosyamı değiştireceksem, dosyamı aktardığım yeni konsolosluğun beni kabul edeceğini nereden bileceğim ? Bu noktayı tam anlamadım.

1- Konsoloslukla konuş
    2- Konsolosluk kabul ederse KCC'ye mail at ve dosyanı oraya taşıt.

şeklinde mi ilerlememiz lazım ? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Arkadaşlar, merhaba. Türkiye’de iken Green Card kazandım. Fakat Work and Holiday ile Avustralya’ya gidecektim o yüzden mülakat yerini Sidney olarak seçtim. Bu problem yaratır mı?
    Ve formu doldurduğumda ilişkim olmasına rağmen single olarak doldurdum. Fakat erkek arkadaşım da Avustralya’ya geldi ve burada evlenme kararı aldık. İkimizde homoseksüeliz. Burada evleneceğiz. Araştırmama göre USA, bu ülkede evliliği tanımakta. Evlendikten sonra partnerimi current olmadan add applicant yerinden eklemeli miyim?
    Bir de bir video izledim, oradaki insanlar sıralamanız ne olursa olsun Avustralya’da çok kişi girmediği için Kasım’a kadar mülakatları bitiriyor dediler. O yüzden sıranız erken gelir. Fakat benim sıram EU28XXX. Erken gelmesi olası değil gibi, yanlış bilgi gibi geldi. Çünkü benim sıram current olmuyor. Bu konularda beni aydınlatır mısınız? Çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@oguzhansxd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Estağfurullah tabii ki yazılanları okuyorum sadece @siraç Bey'in dosyanız daha current olmadı cümlesini yanlış anlamışım. Ayrıca bir şeyi kaçırdım sanırım. @siraç Ben öncelikle konsolosluklarla yazışmadan KCC aracılığı ile dosyamı değiştireceksem, dosyamı aktardığım yeni konsolosluğun beni kabul edeceğini nereden bileceğim ? Bu noktayı tam anlamadım.

1- Konsoloslukla konuş
    2- Konsolosluk kabul ederse KCC'ye mail at ve dosyanı oraya taşıt.

şeklinde mi ilerlememiz lazım ? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ben forumda yeni olduğunuz için size yazılanları belki kaçırıyorsunuzdur diye düşünerek yazdım size onu.

KCC dosyanızı taşıdığında konsolosluk kabul ediyor zaten. Ama mülakat verip vermemek kendi tercihleri. O yüzden mülakat verme konusunda sorun olmayan, oturumu şart koşmayan konsoloslukları tercih ediyor herkes.

KCC ile dosya taşıttığınızda öncesinde konsoloslukla konuşmanız gerekmiyor ama konsolosluğun mülakatlardaki tutumu hakkında araştırma yapıp, bilgi sahibi olmalısınız ve ona göre taşıma yapmalısınız.

• @oguzhansxd ezgi hanım açıklayıcı cevap vermiş. Ama hala kafanıza takılan olursa sormaktan çekinmeyin

• 2025'in ilk ATLAS kaydını oluşturduk biraz önce Viyana için hadi hayırlısı 🙂

• @mrt01 hayırlı olsun, olumlu güzel tecrübelerinizi de okuruz inşallah, AIS kaydı mı demek istedini? Değilse ATLAS nedir bilgi verir misiniz?
    Bu arada sizi yakınen takip ediyorum bir sonraki listede inşallah bizde alırız mülakatımızı Viyanadan.

• Merhaba arkadaşlar, öncelikle forumdaki herkese önce böyle bir yeri var ettikleri için sonra da sorularımıza en detaylı şekilde cevap veren deneyimli arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ederim. Ben çekilişi kazandığımızda ne yapacağımı bilemezken ds formunu da burası sayesinde hiç bir yere danışma gereği duymadan doldurabildim ondan sonra da 17 binlerde olan sıramızdan dolayı Ankara'nın bizi nasıl umursamayacağını farkedip dosya taşımanın mecburi olduğunu da burası sayesinde farkettim ve geçen hafta da Viyana'ya taşıdık.

Öncesinde nasıl taşırız diye düşünürken yeni FAM imdadımıza yetişti buradaki arkadaşların deneyimleri ve soruları sayesinde taşımayı gerçekleştirdik ve biraz rahatladık tek derdimiz schengen kaldı derken her sayfasını tek tek okuduğum bu konuda sanırım şu anki durumuma yakın pek insan olmadığı için ben de bilgisi olan arkadaşların görüşleri için ricada bulunmak istiyorum.

Biz mülakat muhtemel olarak mart nisan dönemi olur heralde modunda current olmayı bekliyorduk ancak dün bekleyenin tek biz olmadığı haberini aldık. Asıl talihli eşim ve şu anki hamilelik takviminde Allah nasip eder bir sıkıntı olmazsa mayıs ortası gibi de doğum olması bekleniyor. Benim çözümsüz kaldığım nokta doğum mülkattan önce olursa dosyayı açtırıp bir şekilde bebeği de ekletebiliyoruz ancak bizim durumumuzda muhtemelen biz mülakattan çıkıp vizelerimizi alsak bile eşimin hala hamile olması büyük ihtimal gibi görünüyor. Her şey beklendiği gibi ilerlerse bebeğimiz dünyaya geldiğinde bizim vizelerimiz varken onun olmayacak, bu durumda onun da girişi için bizim neler yapmamız gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse şimdiden çok teşekkür ederim.

• Interview tarihimi öğrenmek için KCC ye mail attığımda aşağıdaki gibi yanıt verdiler. Sanırım şu an current olmuşum ama hala tarih belli değil.
    Thank you for your inquiry.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview.

If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/

Benzer Başlıklar

• 1917
  • 180
  • 12173
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |