Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rezanclz beklemedeyiz Ç:)

• ⭐⭐⭐

@ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ertugrulkndmr

Dear Sir/Madam,

Could you please provide me about information regarding the location of my interview?

Case Number: 2025EUXXXX
    Preference Category: DV Diversity
    Principal Applicant Name: (Soyadınız, Adınız)
    Date of Birth: AA/GG/YYYY

Best regards,

Email adresi: [email protected]

**

Buna ilave olarak, @gucarslan'ın daha önce yazdığı bu iletiyi de okumayı ihmal etmeyin.

Selamlar...Bu mesajda belirtilen sevgili @gucarslan a ait iletinin içeriğinde şöyle bir açıklama var "cn'si cutoff içinde olan ve cn'si sizden yüksek olsa dahi sizden önce talepte bulunduysa elbette sizden önce mülakat alacak.
    cut-off içinde olan cnlerde dosya taşıma durumunda erken talep eden erken mülakat alır.
    "...

Böyle bir durumun bir benzeri bu sene KCC ile yapılan transferlerde de sözkonusu olur mu?

• Arkadaşlar merhaba. Pasaport geçerlilik tarihim 25 Haziran 2025. Benim CN ile tahmini mülakat tarihinde pasaportunun geçerlilik tarihinin 6 aydan az kalacak olması ihtimali var. Ama 25 Aralık tarihinden önce mülakat planlanırsa o zaman 6 aydan fazla bir zaman pasaportum geçerli oluyor. Sizce şimdiden pasaportumu yenilemeli miyim? Pasaport yenilediğim için bir sorun yaşar mıyım? Yoksa mülakat tarihinin belli olması ihtimaline göre pasaportu yenilemeyi ertelemeli miyim? Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101 bahsi geçen mesajın (sizin de alıntıladığınız) gönderim tarihi 06.03.24, KCC aracılığıyla taşımaya izin veren 9 FAM 504.4-8 (C) maddesinin yayın tarihi yanlış hatırlamıyorsam 08.05.24.

KCC ile yapılan transferlerde nasıl bir dağıtım sırası izleneceği ilk 1-2 dağıtıma göre anlaşılacak bence, şu an için net bilgi yok ne yazık ki...

• ⭐⭐⭐⭐

@korayuzayates T.C vatandaşı olarak 2. umumi pasaport (bordo) alma hakkınız var. Şimdiden 2.pasaportunuz çıkartabilir, mülakat tarihi aldığınızda dosyanızı açtırarak pasaport numaranızı güncelleyebilir veya hiç bu strese girmeden konsoloslukta mülakat öncesi evrak teslim esnasında mülakatınız başarılı geçer ise göçmen vizenizin yeni çıkarttığınız pasaporta uygulanmasını talep ederek süreci tamamlayabilirsiniz. Unganlar'da sağlık kontrolüne girerken de bu yeni pasaportunuzu ibraz ederek saplık raporunuz ile vizenizin uyumlu olmasını sağlayabilirsiniz.

• Merhaba Dosyamı Viyana'ya taşımaları için KCC'ye mail attım. Dosyamın taşındığı kısmını anladım ancak gelen cevabı Türkçeye çevirdiğimde anlayamadığım şeyler yazıyor. İlerde bir şeyler yapmamı istiyor. Maili aynen kopyalayıp yapıştırıyorum. Ne istedikleri konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Thank you for your inquiry.
    Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

• @onuru Merhaba, Hong Kong'da covid 19 aşısı ile ilgili ben de bi araştırma yaptım.

Özel Klinikler
    1-Hong Kong International Professional Health Check Association
    2-Humanity & Health Medical Centre
    3-Marina Medical
    4-Virtus Care
    5-Gleneagles Hospital Hong Kong

Hastane Otoritesi İle Ayakta Tedavi yapan Klinikler
    1-Sai Ying Pun Jockey Club General Out-patient Clinic
    2-Violet Peel General Out-patient Clinic

Hastane Otoritesi İle Ayakta Tedavi yapan Klinikler ve Yaşlı Bakım Evleri (yaşlı bakım evlerinden de 65 yaş altı kişilerin de randevu alabileceği belirtilmiş)
    1-Pamela Youde Nethersole Eastern Hospital
    2-Ruttonjee Hospital
    3-Queen Mary Hospital
    4-Wan Chai Elderly Health Centre

Çocuklar ve öğrenciler için de ayrıca belirtilmiş.
    Kaynak : https://www.chp.gov.hk/files/pdf/xbb_venues_dec2023_eng.pdf

Tüm hastanelere tek tek mail atmayı planlıyorum çünkü listede bu hastanelerin ücretsiz aşı yaptıkları belirtilmiş. Ancak bu ücretsizlik durumu sadece Hong Kong vatandaşları için mi ya da hastaneden hastaneye değişiklik gösteriyor mu bilemiyorum. Denemekten zarar gelmez. Olumlu bir dönüş alınırsa da Dr. Nicolson'a sorulabilir düşüncesindeyim.

• @arzemo Tebrikler dosyanız taşınmış. Şuan için bir şey yapmayacaksınız dosyanız current olduğunda mülakat için planlama amaçlı kullanılacak onun açıklaması aslında. 2nl maili geldiğinde onaylamanı istiyorlar viyana mülakatını.

• sitenin girişinde https://ceac.state.gov/iv/ bu yazı yazıyor sitemi arızalı veya bakımda acaba (Currently, CEAC is experiencing intermittent issues with payments. During this time, payment processing may not be available. Please be patient if you are unable to submit a payment or if your payment shows 'In Process' longer than expected after submission. Maintenance is expected to be ongoing until further notice. Thank you for your understanding and support.

For instructions on scanning documents in the IV process, please visit travel.state.gov site.) lütfen bilen arkadaşların yardımını bekliyorum.

• @mrt01 meblağdan çok o an molnarda da aşı bulunmaması gibi aksiliklerden dolayı belirtmiştim, tabi karar yine de sizin

• @brkkrmz27 bende yeşil pasaport var vize almak gibi bir uğraşım olmadı o yüzden yanlış yönlendirmeyeyim schengen sürecine vs de hiç. hakim değilim 2024 aşamalarında vize almak için balkan turu yapan ya da dil okuluna kaydolan kişiler olmuştu geçmiş deneyimleri okumak sizin için daha iyi olacaktır

• Arkadaşlar Merhaba,
    Daha önce okuduğum kadarıyla hesapta en az 15000 USD bulunması gerekiyor interview e girmeden önce.
    Kafama takılan sorular ise şunlar;
    Taşıt, ev vs gösterebiliyor muyuz? Gösterebiliyorsak fiyatını neye göre belirtmemiz lazım?
    Bu meblağ kişi başı mı? 4 kişilik bir aile için ne kadar göstermek gerekir?
    Bu meblağın ne kadar süre hesapta olması gerekir gibi bir kısıtlama var mı?
    Şimdiden teşekkürler,

• ⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Bayram

DV2024 Mülakat Deneyimleri başlığının ilk postunda tavsiye edilen maddi birikim ile ilgili detay mevcut, USD 15.000 asıl kazanan ve her bir ilave beneficiary (aile üyesi, eş veya çocuk fark etmez kişi başı) için ilave USD 5.000 nakit birikim tavsiye ediliyor. Bu rakamdan daha düşük nakit tutar gösterip vizesine kavuşan veya bu tutardan çok daha fazla gösterip farklı nedenlerden dolayı AP'ye kalan talihlilerde mevcut. Sizden beklenen hesabınızdaki tam tutarı mülakat esnasında da doğru sözlü olarak beyan etmeniz.

Araç emsal bedeli için https://www.tsb.org.tr/tr/kasko-deger-listesi sitesini, emlak emsal bedeli için de https://www.endeksa.com/tr/ sitesini kullanarak çıktılarını alabilirsiniz mülakata giderken. Konsolos nakdi birikimleriniz (döviz, kıymetli maden, hisse senedi vb) harici diğer destekleyici varlıklarınızı dikkate almayabilir. Süreciniz sonuçlanıncaya kadar hiç bir malınızı satmamanız önemle tavsiye edilir, bahsi geçen uyarı resmi yönergede de mevcut.

Sizden istenen son 6 aylık hesap dökümünüz ancak bu süreden daha az süreli hesap hareketleri de konsolosluk tarafından kabul edildi bu yıl ve geçmiş yıllarda. Üstadın dediği gibi hesabınızdaki para sizinse endişe edilecek bir şey yok.

Bol şans...

• @Mustafa-Bayram asil talihli için 15k,diğer her aile üyesi için 5k minimum tavsiye ediliyor yazılı bir kural değil bu ancak gidince yeni bir yaşam kurabilecek maddi varlığınız olduğunu görmeleri için tavsiye edilen tutar.Daha fazlasını gösterebilmek tabiki daha da güzel olur ancak bu tutarın altında miktarlarla vize alanlarda mevcut önceki yıllarda tecrübeleri okursanız.Maddi varliginiza ait sizden son 6 aya ait banka hesap dökümü isteniyor

• @rezanclz kendileri biz sağlarız yazmış mailde bakalım artık

• @EzgiLera Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Bir şeyden emin olmak için soruyorum. Amerikan büyükelçiliği mi mülakatta oturum kartını istiyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@rapstarx Fam kural değişikliği (KCC ile cut off olmadan taşıma) hususundaki karar 08.05.24 tarihinde yayınlandı, özellikle o tarihten bu yana bu başlık altında paylaşılanları okumanız ve arama butonunu kullanmanız sürecinize katkı sağlayacaktır. Bol şans...

• ⭐⭐⭐⭐

@Damla-Tanrıverdi-Gül

DV2024 Mülakat Deneyimleri başlığının 1.sayfası ilk post'undan alıntıdır.

ABD'ye giris yaptiktan sonra orada bir hayat kurana kadar devlete yuk olmamaniz icin sizden yeterli maddi birikime sahip oldugunuzu belgelemeniz isteniyor. Banka hesabinizda para gostermenin disinda, sahibi oldugunuz mal ve mulkler de kabul edilebiliyor. Eger banka hesabi gostermeyecekseniz nelerin gecerli olabilecegine iliskin bilgiler icin resmi yonergenin son 2 sayfasina bakabilirsiniz. Eger maddi durumunuz yeterli degilse, size birilerinin sponsor olmasi gerekiyor. Sponsor, vergilerini odeyen ve ABD'de yasayan GC sahibi ya da ABD vatandasi biri olmali ve size sponsor olan kisi "Form I-134, Affidavit of Support" formunu doldurmali ve imzalamali. Siz de bu formu mulakata yaninizda getirmelisiniz. Bu konuda daha ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@ATS16 Öncelikle cevap için teşekkürler...Evet alıntıladığım mesaj tarihi FAM yönetmeliğinin yayınlanmasından önce.. Bununla birlikte takip edilecek yeni bir başlığımız daha oldu...😉

• Merhaba arkadaşlar, Karadağ'da oturum kartı almak çok kolay. 1500 euroya şirket açıp alabiliyoruz. Dosya taşımak için Karadağ'ı önerir misiniz?

Benzer Başlıklar

• 316
  • 180
  • 15655
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |