Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker benimle özelden iletişime geçin lütfen, size destek olacağım.

• @SecilNuhnen hepimiz iletişimdeyiz herkes haftalardır çeşitli şekilde soruyor ama otomatik mailler ya da bunları gönderiyorlar

• ⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker tekrar geçmiş olsun Caner Bey, @gucarslan destek olacağını iletmiş ama @bernat kullanıcısı da sizinle benzer şanssızlığı yaşamış kendi döneminde. Kendisinin şu paylaşımlarını okumanız belki sizi bir nebze rahatlatacaktır.

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

DV2023 Mülakat Deneyimleri

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Umuyorum DV2024 mali yıl bitim tarihine kadar eşinizde vizesini alır, bol şans

• ⭐⭐⭐⭐

@Doğukan-Bayraktar maalesef ki gelmez süreci bu kadar uzaktan takip edip ankaradan vize almak çok zor maalesef

• Arkadaşlar herkese selam, bir kez daha sormak mecburiyetindeyim. Benim askerlik durumum bakayada. Hiçbir belge alamıyorum. Ne yapmam lazım?? Bakaya kalmış birisi askerlik için hiçbir belge alamıyor. Çözümü var mıdır bu durumun? Lütfen bilgilendirir yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

• @airman, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, emin olmak için soruyorum. Boşanma evrağı ile alakalı geçmiş gönderilere baktım ama cevabı bulamadım. 2019 yılında erzurum da anlaşmalı boşandım. Elimde ıslak imzalı bir evrak yok. Uyap vatandaştan çıktısını almış olduğum kesin karar ve boşandığımı gösterir evrak var lakin bunlar ne karekodlu nede ıslak imzalı. İstanbul da ikamet ediyorum. Islak imzalı belgeyi boşandığım ildeki mahkeme dışındaki mahkemeler vermiyor. Bunun için Erzurum a gitmem gerekli. Acaba uyaptan aldığım çıktılar yeterli olur mu yoksa ıslak imzalı resmi bir belgeye ihtiyacım var mı ? Şimdiden teşekkürler

Merhaba, ıslak imzalı kesin karar ve kararın ingilizce yeminli tercümesini mülakatta yanında bulundurmanız gerekiyor.

• Merhaba arkadaşlar,

ben iki hafta içerisinde Amerikaya uçuyorum. konsolosluktan bana kargoladıkları evrakları özel bir dosyada saklı tutuyorum.
    size bir kaç sorum olacak.
    Bunlardan birincisi; benim uçuşum Almanya üzerinden aktarmalı. Aktarmam yolcu sorumluluğunda değil. Benim Almanyadan transit vize talebinde bulunmam gerekiyor mu?
    diğer sorum ise; Amerikaya indiğimde yapmam gereken son bir ödeme olduğunu biliyorum. bu ödemeyi Amerikaya gitmeden yapmam gerekiyor mu?
    son iki sorum ise; ben bostona uçacağım, greencardım basıldığında bunu Amerika'daki adresime değil konsolosluktan almayı tercih etmeyi düşünüyorum. Bu durumda newyorka gitmem gerekir mi?
    sonuncusu; deneyimlerinize dayanarak size airbnb'den kiralayacağım odayı bir aydan kısa süreli mi tutmalıyım? ben bir ay süre ile tutmayı hedefliyordum.
    Şimdiden görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim

• @deebee Merhaba, cevabiniz icin tesekkur ederim. Evet Erzurum dan belgeyi almam gerekicek. Ama ankaranin turkce de kabul ettigini duymustum. Mesela Polonyadan aldigim lehce olan adli sicil kaydi belgesini ben ingilizce yerine turkceye cevirttirmistim. Yanlis mi biliyorum acaba?

• @airman, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee Merhaba, cevabiniz icin tesekkur ederim. Evet Erzurum dan belgeyi almam gerekicek. Ama ankaranin turkce de kabul ettigini duymustum. Mesela Polonyadan aldigim lehce olan adli sicil kaydi belgesini ben ingilizce yerine turkceye cevirttirmistim. Yanlis mi biliyorum acaba?

Rica ederim. Ankara’ya teslim ettiğiniz, Türk sistemindeki belgelerin İngilizce veya Türkçe olması gerekiyor. Mahkeme kararları veya diğer dillerdeki belgeleri ise İngilizceye tercüme ettirmeniz gerekiyor. Onu da İngilizceye tercüme ettirmenizi öneririm.

• @bagu, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar,

ben iki hafta içerisinde Amerikaya uçuyorum. konsolosluktan bana kargoladıkları evrakları özel bir dosyada saklı tutuyorum.
    size bir kaç sorum olacak.
    Bunlardan birincisi; benim uçuşum Almanya üzerinden aktarmalı. Aktarmam yolcu sorumluluğunda değil. Benim Almanyadan transit vize talebinde bulunmam gerekiyor mu?
    diğer sorum ise; Amerikaya indiğimde yapmam gereken son bir ödeme olduğunu biliyorum. bu ödemeyi Amerikaya gitmeden yapmam gerekiyor mu?
    son iki sorum ise; ben bostona uçacağım, greencardım basıldığında bunu Amerika'daki adresime değil konsolosluktan almayı tercih etmeyi düşünüyorum. Bu durumda newyorka gitmem gerekir mi?
    sonuncusu; deneyimlerinize dayanarak size airbnb'den kiralayacağım odayı bir aydan kısa süreli mi tutmalıyım? ben bir ay süre ile tutmayı hedefliyordum.
    Şimdiden görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim

Merhaba,

Almanya bağlantılı ise uçuşunuz transit vizeye ihtiyacınız yok diye biliyorum.

GC için yapacağınız ödemeyi ABD’ye giriş yapmadan önce ödemeniz, GC’nizin daha hızlı ulaşmasını sağlar. Ödeme yapmadan GC basılmaz, bu yüzden ülkeye giriş yapmadan ödemenizi öneririm.

GC’nizi siz teslim alamazsınız, GC’niz ve SSN’iniz verdiğiniz adrese posta yoluyla iletir. Adres değiştirecekseniz ülkeye giriş esnasında veya girdikten hemen sonra USCIS üzerinden yapabilirsiniz.

Airbnb’den biz de kiralama süremizi 1 aylık yapmıştık, hem uzun süreli olduğu için daha ekonomik oluyor hem de ev bulmak için yeterli bir süre, daha az süreli kiralama kısa gelebilir.

• @deebee hızlı cevabınız için teşekkür ederim, bu bilgi hayat kurtardı, çok sağ olun.

• @murat-94 dostum selamlar aynı durumdayız askerlik hakkında bir gelişme yaşarsam haber edeceğim. sende bir çözüm bulursan haber edermısın.

• @dehaningizemi, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@murat-94 dostum selamlar aynı durumdayız askerlik hakkında bir gelişme yaşarsam haber edeceğim. sende bir çözüm bulursan haber edermısın.

Askerlik şubesine giderek askere gitmek istediğinizi belirtin muayene olun. Hemen zaten askere almiyorlar. Bildigim kadari ile muayene olunca askerlik durum belgesi alabiliyorsunuz. Forumda daha önceden konusu geçmişti arama butonundan iyice araştirip eski konulari bakmak lazim 🙂

• ⭐⭐

@rnc benim oğlum bakaya idi askerlik şubesine gitti 6 ay sonra askere aldılar

• @salih-atilla, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hocam yılın belirli aylarinda alım var. Dedigim gibi hemen almıyorlar zaten arkadaşa o yüzden sadece belge almak için muayene olmasini belirttim. Ancak vize onaylanip pasaportu aldigi saniye direk uçaga binip çıkmasi lazim.

• @rnc, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@salih-atilla, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hocam yılın belirli aylarinda alım var. Dedigim gibi hemen almıyorlar zaten arkadaşa o yüzden sadece belge almak için muayene olmasini belirttim. Ancak vize onaylanip pasaportu aldigi saniye direk uçaga binip çıkmasi lazim.

Bunlara ek yurtdışı yasagının oldugunu düşünmüyorum (bakaya durumunda yurtdışına girip çıkan forumda çok kişi olmuş) Genede bunu öğrenmesi lazim.
    Hatirladigim kadari ile muayene olduktan sonra askerlik belgesi alabiliyorsun.(Şuan da alınıyor mu bilmiyorum ama bunuda sormak lazim. Askerlik şubesini bir arayip teyit edilebilir) O yüzden bende bu işlemleri çok kısa sürede yapmasini söyledim. Vize onaylaninca pasaport gelene kadar pılını pırtını alıp ülkeden çıkmasi lazim. Sonrasi kolay döviz ile askerligini yapar.
    Ayrıca forumda gece bilet alıp çıkmayi önermişti birçok kişi.

Eğer belgeyi alamaz ise AP ye kalacak. Belgeyi tamamladiginda ise vize basilacak o yüzden belgeyi almasi lazim...
    Green card i gördükten sonra bir sorun çıkaracaklarini düşünmüyorum ben.

• ⭐⭐

@rnc doğru söyledin katılıyorum vize aldığının ertesi günü biletini alıp gitsin sonra döner askerliğini tamamlar

• @salih-atilla, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rnc doğru söyledin katılıyorum vize aldığının ertesi günü biletini alıp gitsin sonra döner askerliğini tamamlar

Hocam bu durumu bir arkadaşım ile konuştum. Muayene olsa bile askerlik durum belgesini vermiyebiliyorlarmış. Yada edevlet alamıyorsun bunu tam %100 teyit edemedim malesef.

Bana dedigi "Askerlik şubesine olmazsa bağış yapsın" oldu askerlik durum belgesi için....
    Yada bedelliye başvuracak bakaya kaldigi durum kadar ceza ödüyecek ki genelde bu bedelli kadar ücret çıkıyor... o zaman askerlik durum belgesi aliyorsunuz. Sonra ülkeden çıkıp birdaha geri dönmüyecek...

• ⭐⭐

@rnc, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@salih-atilla, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hocam bu durumu bir arkadaşım ile konuştum. Muayene olsa bile askerlik durum belgesini vermiyebiliyorlarmış. Yada edevlet alamıyorsun bunu tam %100 teyit edemedim malesef.

Bana dedigi "Askerlik şubesine olmazsa bağış yapsın" oldu askerlik durum belgesi için....
    Yada bedelliye başvuracak bakaya kaldigi durum kadar ceza ödüyecek ki genelde bu bedelli kadar ücret çıkıyor... o zaman askerlik durum belgesi aliyorsunuz. Sonra ülkeden çıkıp birdaha geri dönmüyecek...
    -Q

• ⭐⭐

@salih-atilla ben oğlum için yaşadığımı yazayım ama sonuçta arkadaş mutlaka araştırsın yanlış yönlendirmek istemem ikinci universtenin son dönemiydi şubeden celp geldi ertelemeye gittik hatta araya adamda soktuk 2 universte olduğu için tecil etmediler bende şubeden bir subaya dedimki askere giderse okulu 1 yıl uzayacak istanbul dışı maddi kayıp yaşayacağız bakaya olsa ne olur çok çok gbt dolayı 3 defa yakalanmasa okul bittiğinde gelirse bakaya kaldığı gün başına parasal ceza ödersiniz bakaya kaldı bitirdi şubeye gitti celp zamanı değilmiş bekle çağıracağız dediler 6 ay sonra çağırdılar kars ermeni sınırına gönderdiler ceza olarak algıladık ama çok rahat askerlik yaptı ben derimki aile üyelerinden biri gitsin konuşsun celp tarihine bakılsın gitsin ben burdayım desin mutlaka o anki durumu için şubeden ıslak imzalı belge alır düşüncem bu ama yinede derimki araştırsın yanlız bakaya kalanın bedelli yapma hakkı yok demişlerdi

Benzer Başlıklar

• 180
  • 148
  • 49
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |