Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, emin olmak için soruyorum. Boşanma evrağı ile alakalı geçmiş gönderilere baktım ama cevabı bulamadım. 2019 yılında erzurum da anlaşmalı boşandım. Elimde ıslak imzalı bir evrak yok. Uyap vatandaştan çıktısını almış olduğum kesin karar ve boşandığımı gösterir evrak var lakin bunlar ne karekodlu nede ıslak imzalı. İstanbul da ikamet ediyorum. Islak imzalı belgeyi boşandığım ildeki mahkeme dışındaki mahkemeler vermiyor. Bunun için Erzurum a gitmem gerekli. Acaba uyaptan aldığım çıktılar yeterli olur mu yoksa ıslak imzalı resmi bir belgeye ihtiyacım var mı ? Şimdiden teşekkürler

• Merhabalar bir şey aklıma takıldı.

Benim 7 senelik bir pasaportum var ve süresi çok uzun zaman önce doldu ama içinde 5.5 aylık bir multi schengen vizesi giriş çıkışı var. Ayrıca geçen sene bi gafletle çıkardıgım 2 senelik geçersiz pasaportum var. Bu iki pasaportu şuanki 10 yıllık pasaportumla beraber konsolosluğa götürmeme gerek var mıdır? Yoksa unganlara götürdügüm ve ais kaydını yaptıgım pasaportumu götürmem yeterli midir, diğerlerini isterler mi?

• @misha90 Merhaba, konsolosluk ABD vizesi basılı eski pasaportları istiyor. Öyle bir durum yoksa gerek yok eski pasaportunuzu götürmenize.

• @Didem-G Teşekkürler 🙏

• Arkadaslar mehaba sıralamam 8K Ankara suan kacıncı sıralamada oldugunu nereden görebilirim ?

• @Yaman-0 Rusya vatandasiysan Warsawaya basvurman gerekirdi.Savastan dolayi Rusya ve Belarus vatandaslarinin dosyalari otomatikman oraya aktarildi.Sizin boyle bir hakkiniz var.Warsawada bu sene performans olarak harikalar yaratiyor.

• @EzgiLera Yalniz arada bir ince detay var.Kotayi doldurmak icin vizeleri Afrika ve diger bolgelerin dosyalarina cok veremeler.Cunku limitleri doldu gibi birsey.Fakat Avrupa bolgesine ayrilan vize kotasi verilen vize sayisina gore cok fark var.Yani hedefe ulasamadilar.Bu yuzden ben surpriz bekliyorum Avrupa dosyalarinda.

• @Doğukan-Bayraktar Ankara 7 binde kapandı gibi duruyor Hong Konga taşıyanlar oldu son anda

• ⭐⭐⭐⭐

@beko, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Yalniz arada bir ince detay var.Kotayi doldurmak icin vizeleri Afrika ve diger bolgelerin dosyalarina cok veremeler.Cunku limitleri doldu gibi birsey.Fakat Avrupa bolgesine ayrilan vize kotasi verilen vize sayisina gore cok fark var.Yani hedefe ulasamadilar.Bu yuzden ben surpriz bekliyorum Avrupa dosyalarinda.

Henüz bir sürü ready dosya var ve hangilerinin hangi bölgeden issued olacağını bilmiyoruz. Evet bölge kotası diye bir şey var ama bu ülke kotası gibi kesin çizgileri olan bir şey değil. Hatta bölge kotası yerine bölge ortalaması desek daha doğru olur gibi.

• ⭐⭐⭐⭐

@misha90, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar bir şey aklıma takıldı.

Benim 7 senelik bir pasaportum var ve süresi çok uzun zaman önce doldu ama içinde 5.5 aylık bir multi schengen vizesi giriş çıkışı var. Ayrıca geçen sene bi gafletle çıkardıgım 2 senelik geçersiz pasaportum var. Bu iki pasaportu şuanki 10 yıllık pasaportumla beraber konsolosluğa götürmeme gerek var mıdır? Yoksa unganlara götürdügüm ve ais kaydını yaptıgım pasaportumu götürmem yeterli midir, diğerlerini isterler mi?

ABD vizeniz yoksa ve DS260 formunda, sürecin herhangi bir yerinde kullanmadıysanız götürmenize gerek yok.

• @beko Ben green card Türk vatandaşı olarak kazandım , Rusya pasaportu hem süresi doldu hem ben onu zaten kullanmıyorum. Warşova bana değil yani.

• @airman esim daha once bir evlilik yapti ve olur da mulakat alirsak diye -herhangi bir seyi riske atmamak adina- bosanmanin gerceklestigi mahkemeden islak imzali mahkeme kararini aldik. Nacizane tavsiyem de sizin de bu belgeyi islak imzali ve/veya karekodlu almanizdir

• ⭐⭐⭐⭐

@Doğukan-Bayraktar, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar mehaba sıralamam 8K Ankara suan kacıncı sıralamada oldugunu nereden görebilirim ?

Excel listesine bakabilirsiniz veya DVCharts’tan güncel istatistikleri görebilirsiniz.
    DV2024 için mülakat dağıtımları durdu.

• @Biks anladim. Cevap icin teşekkür ederim, mecbur gidip alacagiz ozaman Erzurum dan islak imzali. Cok saolun.

• @gucarslan Merhabalar, öncelikle sürecin başından sonuna kadar bu forumdan ve sizlerden çok fayda gördüm ve şimdi yeni bir süreç başladığı için hala görmeye devam edeceğim hakkınızı ödeyemem herşey için çok teşekkür ederim. 20 Ağustos'ta mülakatımıza girdik ben ve oğlumun vizeleri onaylandı ama henüz pasaportlarmızı teslim almadık Türkiye'ye dönmediğim ve internet problemi yaşadığım için detaylı mülakat deneyimimi yazamadım ilk fırsatta paylaşacağım. Eşim sağlık muayenesinde balgam testine kaldığını için ve sonucu 8 haftada çıktığı için mülakatta içeriye bile almadılar bizde vizelerimizin onaylanmasına sevinemedik bile. Halbuki Filipinlere gitmeden önce iyi bir hastanede böyle birşey olabileceğini hesaba katarak bir röntgen testi yaptırıp doktora en ufak bir sorun bile varsa söyle hiç gitmeyelim gideceğimiz yer çok uzak ve maddi olarak yıpranıyoruz dedik ama bir sorun yok dedi bizde o teste güvenip geldik buraya ama o test umrunda bile olmadı ne hastanenin ne konsolosluğun. Yani şimdi eşime mecbur F2A'ya başvurup bekleyeceğiz bizi uzun bir süre ayrılık bekliyor. Sizin önerebileceğiniz başka bir çözüm yolu varmıdır acaba?

• @Caner-Urker Amerikaya giriş yapın kartlarınızı alın RE entry permit olması lazım izin alarak yaklaşık 2 yıl Türkiyede kalma izni alın

• @sevdemimi sürece fayda sağlamaz ki benim Amerikada bulunup eşime sponsor olmam gerekiyor orda yaşadığımı kanıtlamam, vergi ödemem, bakın ben burada yaşıyorum eşimide almak istiyorum demem gerekmez mi? Eğer öyle yaparsam memurlar daha siz Amerika'da yaşamıyorsunuz eşinizi nasıl alacaksınız derler mi acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan Merhabalar, öncelikle sürecin başından sonuna kadar bu forumdan ve sizlerden çok fayda gördüm ve şimdi yeni bir süreç başladığı için hala görmeye devam edeceğim hakkınızı ödeyemem herşey için çok teşekkür ederim. 20 Ağustos'ta mülakatımıza girdik ben ve oğlumun vizeleri onaylandı ama henüz pasaportlarmızı teslim almadık Türkiye'ye dönmediğim ve internet problemi yaşadığım için detaylı mülakat deneyimimi yazamadım ilk fırsatta paylaşacağım. Eşim sağlık muayenesinde balgam testine kaldığını için ve sonucu 8 haftada çıktığı için mülakatta içeriye bile almadılar bizde vizelerimizin onaylanmasına sevinemedik bile. Halbuki Filipinlere gitmeden önce iyi bir hastanede böyle birşey olabileceğini hesaba katarak bir röntgen testi yaptırıp doktora en ufak bir sorun bile varsa söyle hiç gitmeyelim gideceğimiz yer çok uzak ve maddi olarak yıpranıyoruz dedik ama bir sorun yok dedi bizde o teste güvenip geldik buraya ama o test umrunda bile olmadı ne hastanenin ne konsolosluğun. Yani şimdi eşime mecbur F2A'ya başvurup bekleyeceğiz bizi uzun bir süre ayrılık bekliyor. Sizin önerebileceğiniz başka bir çözüm yolu varmıdır acaba?

Eşiniz için balgam testini başlattınız mı peki?

• ⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sevdemimi sürece fayda sağlamaz ki benim Amerikada bulunup eşime sponsor olmam gerekiyor orda yaşadığımı kanıtlamam, vergi ödemem, bakın ben burada yaşıyorum eşimide almak istiyorum demem gerekmez mi? Eğer öyle yaparsam memurlar daha siz Amerika'da yaşamıyorsunuz eşinizi nasıl alacaksınız derler mi acaba ?

Evet eşinize sponsor olmanız gerekiyor. Ya da hepinize komple sponsor olacak birini de bulabilirsiniz sanırım ama bu konudan çok emin değilim. Normalde başka sponsor da oluyor ama aile birleşiminde kabul edilip edilmediğini bilmiyorum.

• @EzgiLera hayır yetişmeyeceğini söyledikleri için balgam testini hiç vermedik

Benzer Başlıklar

• 2735
  • 83
  • 9490
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |