@totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
-
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Flight101 evet dostum aylardır forumda bir sürü şey okudum 2023 farklı 2024 farklı 2025 bambaşka geliyor .
Mesela verdiginiz cevapta yine sorduğum soruya cevap degil ankaraya güvenmediğim için zaten dosya taşımak istiyoruz. yeni evli olduğumuz için eşimin dosyasında benim ds260 formum yok. Eşim KCC ye mail atıp dosya taşımadan önce mi benim için (Add applicant) yapması lazım yoksa dosya taşımayı yaptıktan sonra mı add applicant yapacak. sonra mülakat tarihi geldikten sonra KCC ye tekrar dosya açtıracagımız için KCC demiyecek mi yav kardeşim sen dosyana eşini eklemişsin ama kendi bilgilerini güncellememişsin ? neden güncellemedin diye sormazlar mı yada bir problem yaratırlar mı ?
-
@sssaydoğan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Merhaba, peki bu diplomaları direkt alıp gitmek yeterli oluyor mu? Tercüme ya da Apostil gerekiyor mu?
Sorularınıza cevap alabilmek için sürecinizi imzanıza taşımalısınız.
-
@Tunc-oz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhaba arkadaşlar bilginize ihtiyacım var ben dosyamı muscat taşımak istiyorum,ama şimdide adres istiyorlarmış bir arkadaş otel yazmış,bende öyle yapmayı düşğnüyorum,ama bazı arkadaşlar unlocked diye bir şey yazmış,unlocked ne oluyor?dosyamımı açıp adresimi değiltiriyorlar?dosya taşıma email örneği verebilirmisiniz?teşekkür ederim.
Sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen. Kendinizi excel listesine eklemeyi de unutmayın.
-
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Dosya taşıma işleminin schengen vize sürecine etkisi olmaz..Hatta negatif etkisi olur. Nitekim geçtiğimiz yıllarda Avusturya 'ya schengen başvurusu sırasında bu durumdan bahsedenlerin red aldığını duymuştum..
Ancak gittiğiniz yol doğru, elinizde devamlı schengen vizesi tutma fikrine katılıyorum..Ben de daha önceki iletilerimde bahsetmiştim.Ben de aksine daha önceden red alıp, Viyana’da mülakatı olduğu için Schengen alabilen kişiler biliyorum. Aynı tecrübeleri okumamışız muhtemelen

-
@Tunc-oz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
arkadaşlar hepşnize merhaba bir sorum olucak kcc ile muscad dosya taşımak istiyorum ama adres istiyorlarmış bir arkadaşımız otel adresiyle taşımış,adres değiştiği için dosyamı açılıyor,sıra hakkınmı yanıyor,bilgilendirirseniz sevinirim
Aynı sorguladılar tekrar yazmadan önce en az 3 gün cevap almayı bekleyin. Yeniden soru sormadan önce, sorularınıza cevap alabilmek için sizden istenen gereklilikleri yerine getirmeyi önceliklendirin.
-
@gizemcatiroglu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba
Öncelikle herkese yardımları için çok teşekkür ederim.Biz şuan çekiliş kazandıktan sonra evlenme aşamasındayız. Eylül sonunda evlenmeyi planlıyorduk dosyamız bu zamana kadar current olmaz diye düşünmüştük. Ailelerimizin de daha geleneksel yaklaşmaları sebebiyle süreç biraz uzadı. İlişki kanıtları olarak sunabileceğimiz fotoğraflarımız biletlerimiz var bu arada 3 yıl geçmişe dönük.
-
Sorum dosyamız current olduktan sonra nikah olması bize bir problem yaratır mı?
-
Sorum dosyamızı Hong Kong’a taşımaya da çalışıyoruz current olarak problem olmasa bile Hong Kong’un işleme hızlı alması durumunda sorun yaratır mı?
-
Olarak da bir sonraki ayın bülteni için bir öngörünüz var mıdır? Dosya numaram 65xxlerde.
1- İşlemleri vaktinde yetiştirdiğiniz sürece sorun olmaz.
2- Hayır.
3- Kasım için olmasa bile Aralık için current olursunuz muhtemelen. İlk ay hızlı bir açılış yaptıkları için Kasıma biraz yavaşlayacaklarını düşünüyorum. Ama tamamen boş tahmin. Her şey mümkün.
Önceliğiniz dosyanızı taşımak olmalı. Çünkü current olduktan sonraya bırakırsanız işiniz çok zor. Eğer gerçekten dosya taşıma konusunda kararınızı verdiyseniz hiç ertelemeden hemen taşıyın. Bültenin açıklanmasına çok vakit kalmadı. 1 hafta içerisinde taşımış olun derim.
Taşımayı yaptıktan sonraki işiniz, current olmadan önce tüm yasal işlemleri halletmek olsun. Evlilik, soyadı değişikliği, pasaport değişikliği gibi. Eğer bu süreçte mülakatınız belli olursa da sorun olmaz, merak etmeyin. Mülakata gitmeden önce kendi formunuzu güncellediğinize ve eşiniz için form doldurduğunuza emin olun.
Mülakata mutlaka bol bol ilişki kanıtı götürün. Çekilişi kazandıktan sonra evlendiğiniz için sorma ihtimalleri yüksek.
-
-
@dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
çok fazla forumu okuyup kafamın yine karıştığı bir noktaya geldim .
soru : Eşim asıl talihli cekılıs sıra numarası EU 9xxx. ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra biz evlendik. şimdi beni dosyasına (ADD applicant ) Yaptıktan sonra beni yeni ekleyip tekrar sumbit yaptığımız için Sumbit tarihimiz ve EU9xxx olan cekılıs sıra numaramız değişiyor mu ?
Sonrasında yurt dışına taşıyacağız dikkat etmemiz gereken husus eğer BK ya taşırsak ve halen EU9000 ler Current olmadıysa mülakata katılamaz mıyız ?
Formu ilk dolduran kişinin (eşiniz oluyor sizin durumunuzda) submit tarihi değişmedikçe, dosyanızın submit tarihi değişmiyor. Sizin kendiniz için form oluşturup doldurmanız bir şey değiştirmiyor. Mülakat aldıktan sonra eşinizin dosyasını reopen yaptırıp düzenleyerek bunun önüne geçebilirsiniz.
Çekiliş numaranız hiçbir şekilde değişmiyor.
Current olmadan önce mülakat alamazsınız. Dosyanızı nereye taşıtmış olursanız olun, bültende EU 9xxx current olmasını bekleyeceksiniz mülakat alabilmek için.
Dosyanızı taşıtmaya kesin karar verdiyseniz fazla geç kalmadan harekete geçmenizi tavsiye ederim.
Aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin
Bol şans! -
@dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Flight101 evet dostum aylardır forumda bir sürü şey okudum 2023 farklı 2024 farklı 2025 bambaşka geliyor .
Mesela verdiginiz cevapta yine sorduğum soruya cevap degil ankaraya güvenmediğim için zaten dosya taşımak istiyoruz. yeni evli olduğumuz için eşimin dosyasında benim ds260 formum yok. Eşim KCC ye mail atıp dosya taşımadan önce mi benim için (Add applicant) yapması lazım yoksa dosya taşımayı yaptıktan sonra mı add applicant yapacak. sonra mülakat tarihi geldikten sonra KCC ye tekrar dosya açtıracagımız için KCC demiyecek mi yav kardeşim sen dosyana eşini eklemişsin ama kendi bilgilerini güncellememişsin ? neden güncellemedin diye sormazlar mı yada bir problem yaratırlar mı ?
KCC sizin dosyanızda neler yaptığınıza, hangi bilgileri ekleyip çıkarttığınıza, bunların doğruluğuna, değiştirilmesine karışmaz. Mülakat ve vize almanız konusunda yetkili mercii KCC değil. Onları bir nevi aracı gibi düşünün

Kendinizi şimdiden ekleyip submit edip o şekilde de dosyanızı taşıyabilirsiniz, taşıdıktan sonra da bu işlemi yapabilirsiniz. Ama en iyisi hızlıca kendinizi ekleyip, hızlıca dosyanızı taşıtmak. Eşinizin dosyasında tüm değişiklikler için, öncesinde mülakat almayı bekleyin.
-
@EzgiLera Net kafa karıştırmadan doğru cevaplar aldım teşekkürler

dosya taşıma - evlilik - current olma - eşimi ekletmek istiyorum - evlenmek - ds260 formuna eş ekleme - Gibi sorular aratan olursa buradan cevabı bulur artık ezgi yine harikasın hocammmmm teşekkürler

-
@EzgiLera Hahaha benimkiler Avusturya ya görüşmem var diyip red alıp başka ülkeden schengen bölgesine girdiler...

-
@minnesota @EzgiLera Önümüzdeki vize bülteni Eylül'de mi yoksa Kasım'da mı yayınlanacak?
-
@cemal1153 bekar erkek ve işsiz konumundaysanız şansınız düşük ama onun dışında şans ve profilinize kalmış. Buradan kimse size çıkar çıkmaz gibi net bir cevap veremez. Alıcaksınız randevunuzu şansınızı deniceksiniz
-
@dehaningizemi hazır sürecinde başındayken bol bol mülakat deneyimi ve ilk sayfadan bu başlığı okumayıda ihmal etmeyin
-
@gdv25 eylülde yayınlanacak. Her ay bir bülten yayınlanır
-
Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
-
@gdv25, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@minnesota @EzgiLera Önümüzdeki vize bülteni Eylül'de mi yoksa Kasım'da mı yayınlanacak?
Bülten her ay yayınlanıyor ama adı bir sonraki ayın adını alıyor. Ağustosta yayınlanan Eylül bülteniydi, içinde Ekim current sayıları vardı.
Eylülde yayınlanacak olanın adı Ekim bülteni olacak ve içerisinde Kasım sayıları yer alacak.
Her ay mutlaka bülten yayınlanıyor ama bu demek değil ki her ay sayılar ilerlemeye devam ediyor. Sayılar ilerleyebilir, sabit kalabilir ve hatta gerileyebilir. Yine de her türlü o bülteni yayınlıyorlar, ayın son günü bile olsa.
-
@Flight101 bende ilk hk ya tasiyanlardanim gecen hafta teyit amacli yazmistim hk da oldugu cevabini alip adres teyidi vs istenmedi bilginize .
-
@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Mustafa-ELMACI selamlar, sali gunu istanbul egitim ve arastirma hastenesinde covid asisi randevusu aldim. eger ellerinde asi varsa buraya yazarim. sizde randevu alip asinizi olursunuz.
Selamlar, aile hekimi ile konuştum, bakanlığa kadar aradı, Türkiye’de covid aşı stoğunun olmadığı bilgisine ulaştık
-
@ATS16 çok teşekkür ederim dediğinizi yapmaya çalıştım,umarım olmuştur,artık sorularıma arkadaşlar cevap veriri umarım.
-
@Mustafa-ELMACI gel bide bununla ugras

benim dosyada hk da bakalim @onuru bizim oncumuz olucak


Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum