Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Flight101 evet dostum aylardır forumda bir sürü şey okudum 2023 farklı 2024 farklı 2025 bambaşka geliyor .

Mesela verdiginiz cevapta yine sorduğum soruya cevap degil ankaraya güvenmediğim için zaten dosya taşımak istiyoruz. yeni evli olduğumuz için eşimin dosyasında benim ds260 formum yok. Eşim KCC ye mail atıp dosya taşımadan önce mi benim için (Add applicant) yapması lazım yoksa dosya taşımayı yaptıktan sonra mı add applicant yapacak. sonra mülakat tarihi geldikten sonra KCC ye tekrar dosya açtıracagımız için KCC demiyecek mi yav kardeşim sen dosyana eşini eklemişsin ama kendi bilgilerini güncellememişsin ? neden güncellemedin diye sormazlar mı yada bir problem yaratırlar mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@sssaydoğan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Merhaba, peki bu diplomaları direkt alıp gitmek yeterli oluyor mu? Tercüme ya da Apostil gerekiyor mu?

Sorularınıza cevap alabilmek için sürecinizi imzanıza taşımalısınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Tunc-oz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba arkadaşlar bilginize ihtiyacım var ben dosyamı muscat taşımak istiyorum,ama şimdide adres istiyorlarmış bir arkadaş otel yazmış,bende öyle yapmayı düşğnüyorum,ama bazı arkadaşlar unlocked diye bir şey yazmış,unlocked ne oluyor?dosyamımı açıp adresimi değiltiriyorlar?dosya taşıma email örneği verebilirmisiniz?teşekkür ederim.

Sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen. Kendinizi excel listesine eklemeyi de unutmayın.

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosya taşıma işleminin schengen vize sürecine etkisi olmaz..Hatta negatif etkisi olur. Nitekim geçtiğimiz yıllarda Avusturya 'ya schengen başvurusu sırasında bu durumdan bahsedenlerin red aldığını duymuştum..
    Ancak gittiğiniz yol doğru, elinizde devamlı schengen vizesi tutma fikrine katılıyorum..Ben de daha önceki iletilerimde bahsetmiştim.

Ben de aksine daha önceden red alıp, Viyana’da mülakatı olduğu için Schengen alabilen kişiler biliyorum. Aynı tecrübeleri okumamışız muhtemelen 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Tunc-oz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaşlar hepşnize merhaba bir sorum olucak kcc ile muscad dosya taşımak istiyorum ama adres istiyorlarmış bir arkadaşımız otel adresiyle taşımış,adres değiştiği için dosyamı açılıyor,sıra hakkınmı yanıyor,bilgilendirirseniz sevinirim

Aynı sorguladılar tekrar yazmadan önce en az 3 gün cevap almayı bekleyin. Yeniden soru sormadan önce, sorularınıza cevap alabilmek için sizden istenen gereklilikleri yerine getirmeyi önceliklendirin.

• ⭐⭐⭐⭐

@gizemcatiroglu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba
    Öncelikle herkese yardımları için çok teşekkür ederim.

Biz şuan çekiliş kazandıktan sonra evlenme aşamasındayız. Eylül sonunda evlenmeyi planlıyorduk dosyamız bu zamana kadar current olmaz diye düşünmüştük. Ailelerimizin de daha geleneksel yaklaşmaları sebebiyle süreç biraz uzadı. İlişki kanıtları olarak sunabileceğimiz fotoğraflarımız biletlerimiz var bu arada 3 yıl geçmişe dönük.

1. Sorum dosyamız current olduktan sonra nikah olması bize bir problem yaratır mı?

2. Sorum dosyamızı Hong Kong’a taşımaya da çalışıyoruz current olarak problem olmasa bile Hong Kong’un işleme hızlı alması durumunda sorun yaratır mı?

3. Olarak da bir sonraki ayın bülteni için bir öngörünüz var mıdır? Dosya numaram 65xxlerde.

1- İşlemleri vaktinde yetiştirdiğiniz sürece sorun olmaz.

2- Hayır.

3- Kasım için olmasa bile Aralık için current olursunuz muhtemelen. İlk ay hızlı bir açılış yaptıkları için Kasıma biraz yavaşlayacaklarını düşünüyorum. Ama tamamen boş tahmin. Her şey mümkün.

Önceliğiniz dosyanızı taşımak olmalı. Çünkü current olduktan sonraya bırakırsanız işiniz çok zor. Eğer gerçekten dosya taşıma konusunda kararınızı verdiyseniz hiç ertelemeden hemen taşıyın. Bültenin açıklanmasına çok vakit kalmadı. 1 hafta içerisinde taşımış olun derim.

Taşımayı yaptıktan sonraki işiniz, current olmadan önce tüm yasal işlemleri halletmek olsun. Evlilik, soyadı değişikliği, pasaport değişikliği gibi. Eğer bu süreçte mülakatınız belli olursa da sorun olmaz, merak etmeyin. Mülakata gitmeden önce kendi formunuzu güncellediğinize ve eşiniz için form doldurduğunuza emin olun.

Mülakata mutlaka bol bol ilişki kanıtı götürün. Çekilişi kazandıktan sonra evlendiğiniz için sorma ihtimalleri yüksek.

• ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

çok fazla forumu okuyup kafamın yine karıştığı bir noktaya geldim .

soru : Eşim asıl talihli cekılıs sıra numarası EU 9xxx. ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra biz evlendik. şimdi beni dosyasına (ADD applicant ) Yaptıktan sonra beni yeni ekleyip tekrar sumbit yaptığımız için Sumbit tarihimiz ve EU9xxx olan cekılıs sıra numaramız değişiyor mu ?

Sonrasında yurt dışına taşıyacağız dikkat etmemiz gereken husus eğer BK ya taşırsak ve halen EU9000 ler Current olmadıysa mülakata katılamaz mıyız ?

Formu ilk dolduran kişinin (eşiniz oluyor sizin durumunuzda) submit tarihi değişmedikçe, dosyanızın submit tarihi değişmiyor. Sizin kendiniz için form oluşturup doldurmanız bir şey değiştirmiyor. Mülakat aldıktan sonra eşinizin dosyasını reopen yaptırıp düzenleyerek bunun önüne geçebilirsiniz.

Çekiliş numaranız hiçbir şekilde değişmiyor.

Current olmadan önce mülakat alamazsınız. Dosyanızı nereye taşıtmış olursanız olun, bültende EU 9xxx current olmasını bekleyeceksiniz mülakat alabilmek için.

Dosyanızı taşıtmaya kesin karar verdiyseniz fazla geç kalmadan harekete geçmenizi tavsiye ederim.

Aklınıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin 🙂 Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 evet dostum aylardır forumda bir sürü şey okudum 2023 farklı 2024 farklı 2025 bambaşka geliyor .

Mesela verdiginiz cevapta yine sorduğum soruya cevap degil ankaraya güvenmediğim için zaten dosya taşımak istiyoruz. yeni evli olduğumuz için eşimin dosyasında benim ds260 formum yok. Eşim KCC ye mail atıp dosya taşımadan önce mi benim için (Add applicant) yapması lazım yoksa dosya taşımayı yaptıktan sonra mı add applicant yapacak. sonra mülakat tarihi geldikten sonra KCC ye tekrar dosya açtıracagımız için KCC demiyecek mi yav kardeşim sen dosyana eşini eklemişsin ama kendi bilgilerini güncellememişsin ? neden güncellemedin diye sormazlar mı yada bir problem yaratırlar mı ?

KCC sizin dosyanızda neler yaptığınıza, hangi bilgileri ekleyip çıkarttığınıza, bunların doğruluğuna, değiştirilmesine karışmaz. Mülakat ve vize almanız konusunda yetkili mercii KCC değil. Onları bir nevi aracı gibi düşünün 🙂

Kendinizi şimdiden ekleyip submit edip o şekilde de dosyanızı taşıyabilirsiniz, taşıdıktan sonra da bu işlemi yapabilirsiniz. Ama en iyisi hızlıca kendinizi ekleyip, hızlıca dosyanızı taşıtmak. Eşinizin dosyasında tüm değişiklikler için, öncesinde mülakat almayı bekleyin.

• @EzgiLera Net kafa karıştırmadan doğru cevaplar aldım teşekkürler 😃

dosya taşıma - evlilik - current olma - eşimi ekletmek istiyorum - evlenmek - ds260 formuna eş ekleme - Gibi sorular aratan olursa buradan cevabı bulur artık ezgi yine harikasın hocammmmm teşekkürler 🙂

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Hahaha benimkiler Avusturya ya görüşmem var diyip red alıp başka ülkeden schengen bölgesine girdiler...😉

• @minnesota @EzgiLera Önümüzdeki vize bülteni Eylül'de mi yoksa Kasım'da mı yayınlanacak?

• ⭐⭐⭐⭐

@cemal1153 bekar erkek ve işsiz konumundaysanız şansınız düşük ama onun dışında şans ve profilinize kalmış. Buradan kimse size çıkar çıkmaz gibi net bir cevap veremez. Alıcaksınız randevunuzu şansınızı deniceksiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi hazır sürecinde başındayken bol bol mülakat deneyimi ve ilk sayfadan bu başlığı okumayıda ihmal etmeyin

• ⭐⭐⭐⭐

@gdv25 eylülde yayınlanacak. Her ay bir bülten yayınlanır

• ⭐⭐⭐⭐

@Tunc-oz

Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@gdv25, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@minnesota @EzgiLera Önümüzdeki vize bülteni Eylül'de mi yoksa Kasım'da mı yayınlanacak?

Bülten her ay yayınlanıyor ama adı bir sonraki ayın adını alıyor. Ağustosta yayınlanan Eylül bülteniydi, içinde Ekim current sayıları vardı.

Eylülde yayınlanacak olanın adı Ekim bülteni olacak ve içerisinde Kasım sayıları yer alacak.

Her ay mutlaka bülten yayınlanıyor ama bu demek değil ki her ay sayılar ilerlemeye devam ediyor. Sayılar ilerleyebilir, sabit kalabilir ve hatta gerileyebilir. Yine de her türlü o bülteni yayınlıyorlar, ayın son günü bile olsa.

• @Flight101 bende ilk hk ya tasiyanlardanim gecen hafta teyit amacli yazmistim hk da oldugu cevabini alip adres teyidi vs istenmedi bilginize .

• @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mustafa-ELMACI selamlar, sali gunu istanbul egitim ve arastirma hastenesinde covid asisi randevusu aldim. eger ellerinde asi varsa buraya yazarim. sizde randevu alip asinizi olursunuz.

Selamlar, aile hekimi ile konuştum, bakanlığa kadar aradı, Türkiye’de covid aşı stoğunun olmadığı bilgisine ulaştık

• @ATS16 çok teşekkür ederim dediğinizi yapmaya çalıştım,umarım olmuştur,artık sorularıma arkadaşlar cevap veriri umarım.

• @Mustafa-ELMACI gel bide bununla ugras 😕
    benim dosyada hk da bakalim @onuru bizim oncumuz olucak 🙂 🙏🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |