Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @evr42, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar,
    Bir sorum olacak;
    Eşim Ukraynalı, asıl talihli benim. GC çıktıktan sonra evlendik, evlilik cüzdanında eşim benim soyadımı almış gözüküyor. fakat soyadı değişikliği için Ukrayna konsolosluğu ilk önce Ukrayna kimlik kartı değişikliği istiyor. Ve o hizmeti TR de vermiyor.
    Çeşitli Avrupa ülkelerinde bu hizmet var, ancak 3 ay ortalama sürelerde bu kimlik kartı yenileniyor, ve daha sonra pasaport yenileme için TR dekş Ukrayna konsolosluğuna ayrıca bir başvuru gerekiyor.

Eşimi ds260 forma eklerken yeni soyadı ile ekledim, kendi soyadını alias kısmına yazmıştık.
    Sorum; bu uzun süreç ve zorluklardan dolayı hiç soyadı ve pasaport değiştirmezsek eşim kendi pasaportundaki eski soyadı ile mülakata girerse sorun olur mu ?
    Bilgi rica ediyorum. Teşekkürler.

Varşova Konsolosluguna attığım maile cevap geldi, GC sonrası evlenenler ve soyadı değişikliği soruları için bilgi olması açısından paylaşıyorum;

'Evlilik cüzdanında eşinizin kızlık soyadı ve evlendikten sonraki soyadı yazığından emin olun, eğer bu ikisi yazıyor ise mülakat sırasında herhangi bir sorun olmayacaktır.

Ek olarak, soyadı değişikliği için başvuru belgesini mülakat sırasında ek kanıt olarak sunabilirsiniz.'

• ⭐⭐⭐

@dehaningizemi Ben aslında sizin CN nızı göz önünde bulundurarak öncelik sırası yaptım. Hem taşıma, hem bilgi güncelleme ve kişi ekleme yapılamayacak işlemler değil..Cevapları alana kadar vakit kaybetmeyin dosyayı TR dışına atın, gerisi hallolur demek istemiştim...😉

• @evr42
    Eşim Rus vatandaşı. Evlilikten sonra benim soyadımı aldı. Rus alfabesindeki harf farklılıkları dolayısıyla pasaportunda ve Rusya’daki evlilik cüzdanımızda “Odabashy” olarak yazıldı ama Türkiye’deki evlilik cüzdanında “Odabaşı” (Benim Pasaportumda yazıldığı şekilde). Ds 260 formunu eşimin pasaportuna göre doldurduk mecburen. Umarım bu sebepten dolayı sorun çıkmaz.

• ⭐⭐

@Mustafa-ELMACI selamlar, tesekkurler bilgilendirme icin. buyuk ihtimalle sali gunu bende ayni cevabi aliyor olacagim.

• Merhaba, 1 haftayı geçti ancak hala yanıt yok (auto reply da gelmemişti). Bu kez Hong Kong'a taşımaları için e-posta atayım mı?

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, KCC'ye 4. taşıma e-postasını da attım. 3'ünde de hep kalacağım fiziksel adresi istediler. Bunların 2'sinde vermedim, 3.de kalacağım adresi paylaştım. Ancak beğenmediler galiba ona da fiziksel adresimi soran bir yanıt gönderdiler. Bu kez 4.yü yine fiziksel adresimi yazarak gönderdim. Normalde ertesi gün cevap gelirdi, 4. e-postama 2 gündür yanıt gelmedi, muhtemelen de pazartesiye kadar gelmeyecek (ve belki hiç yanıt gelmeyecek).

Söylemek istediğim şu: adresinizi vermeden taşıma talebinde bulunun, çünkü adres verseniz de yine de kalacağınız fiziksel adresi istiyorlar, memur okumuyor bile muhtemelen (e-posta içeriğim çok kısaydı, ona rağmen)

Sormak istediğim de şu: 2 iş günü içerisinde dönmedilerse e-postam spam'e mi düşmüş demektir? 🙂 Ne zamana kadar bekleyeyim, ya da beklemeden yenisini mi göndereyim? (Daha önceki 3'ünde Viyana'ya taşımalarını istemiştim, bu kez muhtemelen Hong Kong'a taşımalarını isteyeceğim. Umarım önce Hong Kong'a sonra da Viyana'ya almazlar!!!!)

• @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim

• Geçtiğimiz günlerde bende Hong Kong için dosya taşıma talebinde bulunmuştum adres olarakta bir otel seçip gönderdim akabinde dosyam taşındı bugün saat 11 gibi dosyam nerede diye sordum az önce Hong Kongda olduğuna dair mail geldi

• @ogo

Mülakatınız Varşova’da mı ?
    Ya da hangi elçilikteyse email atabilirsiniz konu ile ilgili o konsolosluğa, Varşova bana 1 gün sonra yanıt verdi.

• ⭐⭐⭐⭐

Merhaba, 1 haftayı geçti ancak hala yanıt yok (auto reply da gelmemişti). Bu kez Hong Kong'a taşımaları için e-posta atayım mı?

Merhaba, KCC'ye 4. taşıma e-postasını da attım. 3'ünde de hep kalacağım fiziksel adresi istediler. Bunların 2'sinde vermedim, 3.de kalacağım adresi paylaştım. Ancak beğenmediler galiba ona da fiziksel adresimi soran bir yanıt gönderdiler. Bu kez 4.yü yine fiziksel adresimi yazarak gönderdim. Normalde ertesi gün cevap gelirdi, 4. e-postama 2 gündür yanıt gelmedi, muhtemelen de pazartesiye kadar gelmeyecek (ve belki hiç yanıt gelmeyecek).

Söylemek istediğim şu: adresinizi vermeden taşıma talebinde bulunun, çünkü adres verseniz de yine de kalacağınız fiziksel adresi istiyorlar, memur okumuyor bile muhtemelen (e-posta içeriğim çok kısaydı, ona rağmen)

Sormak istediğim de şu: 2 iş günü içerisinde dönmedilerse e-postam spam'e mi düşmüş demektir? 🙂 Ne zamana kadar bekleyeyim, ya da beklemeden yenisini mi göndereyim? (Daha önceki 3'ünde Viyana'ya taşımalarını istemiştim, bu kez muhtemelen Hong Kong'a taşımalarını isteyeceğim. Umarım önce Hong Kong'a sonra da Viyana'ya almazlar!!!!)

1 iş gününde cevap gelmezse yeniden yazabilirsiniz. Sorun yok.

• 2nl mailleri neden gelmedi acaba, 7-10 gün deniyordu 8 gün oldu. Gecmis yillarda mülakata 2 ay kala 2nl ulasiyordu. Bu pazartesi gelir umarim, ona göre saglik randevusu alip is yerime bildirip izin almayi planliyorum.

• @Cansu-mer Ben de bugün bir sorayım dedim. Dosyayı Viyana’ya taşımıştık. Gelen cevap aynen bu şekilde;
    ***Thank you for your inquiry.

The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions.***

Mailin üstüne tekrar yazdım bakalım ne diyecekler 😶

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

2nl mailleri neden gelmedi acaba, 7-10 gün deniyordu 8 gün oldu. Gecmis yillarda mülakata 2 ay kala 2nl ulasiyordu. Bu pazartesi gelir umarim, ona göre saglik randevusu alip is yerime bildirip izin almayi planliyorum.

Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfaya girip kontrol ediyorsunuz değil mi?

7-10 iş günü yazmışlardı. Hala vakit var yani 🙂 Zaten sağlık raporu bile en erken 1 ay öncesine alınabildiği için, 2NL geç kaldı diyemeyiz. Önceki senelerde 5 gün öncesinde bile 2NL gönderimi oldu. Hatta ais kaydı mülakata yetişmeyenler olmuştu.

• @Tunc-oz hocam imza kısmını oluşturmuşsunuz. Exele bakamadım ama en alt satıra siz kendi bilgilerinizi eklerseniz otomatik kayıt ediyor. Bu arada case numaranız yüksek bence şimdiden taşıma için araştırmalar yapmaya başlayın

• @onuru bugün bir tanıdığım vasıtasıyla öğrendiğim kadarıyla Kıbrıs’ta aşı varmış, eğer hongkong ta olmak problem olacaksa henüz zaman varken isterseniz kıbrıs taki bi sağlık kuruluşu ile iletişime geçip bir sordurmayı deneyebilirsiniz

• @yasincl Hong Kong taki sağlık kuruluşu covid aşısı olmanızı istiyor mu?

• ⭐⭐

@cemal1153 selamlar, evet hk da bulunan saglik kurulusu sizden covid asisi olmanizi istiyorlar.

• ⭐⭐

@yasincl selamlar, bilgilendirme icin tesekkurler. Sali gunu icin randevu olusturdum, buyuk ihtimalle olumsuz donecegim. Artik olmazda HK da olacagim.

• @ahmetgokaya, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Cansu-mer Ben de bugün bir sorayım dedim. Dosyayı Viyana’ya taşımıştık. Gelen cevap aynen bu şekilde;
    ***Thank you for your inquiry.

The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions.***

Mailin üstüne tekrar yazdım bakalım ne diyecekler 😶

Bir cevap alabildiniz mi?

• @gloria Dün akşam dönmediler, muhtemelen bugün dönerler. Bilgilendirme yapacağım.

• @Tunc-oz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 çok teşekkür ederim dediğinizi yapmaya çalıştım,umarım olmuştur,artık sorularıma arkadaşlar cevap veriri umarım.

Selamlar hocam, forumda bazı arkadaşlar adres yazmadan her fiziksel adres istendiğinde tekrar aynı maili atarak 6-7 mail içinde adres vermeden dosyalarını taşıdılar diye hatırlıyorum. Ben dosyamı Muscat'a taşıdım, adres verdim ama benim kalacağım yer değişmeyecek zaten. Eğer kalacağınız yer sabit ise öyle yapabilirsiniz aksi takdirde ısrarla KCC'ye mail atın bi noktada taşıyacaklardır adres istemeden. Bol şanslar dilerim şimdiden 🙂

Benzer Başlıklar

• 57
  • 642
  • 153
  • 73
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |