Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mrt01 hocam merhaba, mailde tam olarak ne yazmıştınız, paylaşabilir misiniz acaba?

• @evrentnrkl Evet ama kaybedecek bir şeyiniz yok her türlü başvurun derim. Bu süre zarfında 3 günlük tatillerde Balkanlara vs gitseniz iyi olur bence, pasaportunuzda giriş çıkış olması önemli. Çalıştığım şirkette biri Yunanistan'a 2 hafta önce başvurdu, sadece 10 günlük ve tek giriş verdi ki daha önce Kore ve Japonya'ya seyahetleri mevcuttu. Bence zaman kaybetmeden şansınızı deneyin her yere

• @cttl Ben sizi anlıyorum, ve teşekkür ediyorum hemen hemen herkese yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Ben sadece böyle bir sürece de hazırlıklı olmaları için yazmak istedim. Benim başvurduğum zamanda google da 120 days diyordu anyway bence de herkes başvurmalı, b planı hatta c planı olmalı. Siz Canada'ya mı taşıdınız dosyanızı?

• @evrentnrkl Daha önce çıkmıştım evet, mevcutta da Mayıs 2025 bitişli Schengen vizem var.

• KCC e attığım mail sonrası mülakatımızın 10 Ekim tarihine planlandığı yanıtını aldım az önce. Bilgi veren yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

Mülakat bekleyenlere yardımcı olur belki, dosya numaramız 300lerin başlarında. Bekleyen herkese/hepimize bol şans ve sabırlar..

• Dediğim gibi sizin durumunuz çok extreme maalesef..
    Ben montreal'e taşımadım, ancak şengen alamazsam veya konsolosluklar yan çizerse, montreal'e taşımayı düşünüyorum.
    Kanada dv lottery için eligible değil, yani kendi vatandaşı da yok öncelik vereceği. Bu sene kcc ile taşıyıp da oturum sormayan da tek örnek. Gayet iyi bir B planı gibi duruyor.
    Tabiiki tercih ve imkan meselesi. Kimi uğraşıp vize alabilir, kimi vize çıkmaz deyip başvurmayabilir, belki de vize alınamayabilir. Bence giden 185CAD olur en fazla.

@leylaa, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl Ben sizi anlıyorum, ve teşekkür ediyorum hemen hemen herkese yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Ben sadece böyle bir sürece de hazırlıklı olmaları için yazmak istedim. Benim başvurduğum zamanda google da 120 days diyordu anyway bence de herkes başvurmalı, b planı hatta c planı olmalı. Siz Canada'ya mı taşıdınız dosyanızı?

• Merhaba, tam zamanında başvurmuşsunuz bence, umarım alırsınız.
    Çünkü 4 ay ortalama bekleme süresi olunca, eğer ekim kasımda başvursaydınız, olumlu olması halinde vizenizin çıkacağı şubat martta current olabilirdiniz ve her şey için çok geç olabilirdi. Şimdi aralıkta sonuç gelse önünüzde rahat karar vermeniz için iyi bir süre olacak.

@ahmetgokaya, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl Merhabalar hocam, ben de kanada vizesine başvurdum. 6 Ağustos da biometrik verdik bakalım süreci bekliyoruz. B-C planları oluşturmak gerekiyor çünkü CN çok yüksek.

• @cttl Teşekkür ederim hocam, daha önceki vize reddini bildirmeme rağmen bugün saçma bir şekilde mektup aldık bakalım. Süreci takip edeceğiz. Bilgilendirme yaparım olumlu/ olumsuz.

• @okiti tebrikler 🙂 300 lerin ortasına kadar mülakat belirlendi. Biraz daha üstlerde (400-500) bilgi sahibide olabilsek çok güzel olacak. Şuan benim gibi 600 lerde olanlara mülakat dağıtılmadığınıda biliyoruz. Ara sayılar kaldı bilgi sahibi olmadığımız

• ⭐⭐⭐

@leylaa, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@evrentnrkl Evet ama kaybedecek bir şeyiniz yok her türlü başvurun derim. Bu süre zarfında 3 günlük tatillerde Balkanlara vs gitseniz iyi olur bence, pasaportunuzda giriş çıkış olması önemli. Çalıştığım şirkette biri Yunanistan'a 2 hafta önce başvurdu, sadece 10 günlük ve tek giriş verdi ki daha önce Kore ve Japonya'ya seyahetleri mevcuttu. Bence zaman kaybetmeden şansınızı deneyin her yere

Yunanistan 1 hafta önce bize de ailecek tek giriş çıkış 18 günlük verdi...Pandeminin başından beri schengen almamıştık... Başlangıç seviyesine düşürmüşler bizi anlaşılan...Tabi şu da var taşınmış dosyanın mülakatına katılmak için bu süreler gayet yeterli....

• Bugün maile dönüş aldım 24 ekımde mülakat oluşturmuşlar hakkımızda hayırlısı olsun🙏

• @ahmetgokaya Sürecinizi mutlaka yazın, merak ediyorum güncelde ne kadar sürede vize verecek. Bol şanslar

• @cttl Çok mantıklı, güzel bir strateji.

• @leylaa Teşekkür ederim hocam, elbette bildilendireceğim. Size de başarılar dilerim. Geç kalmışsınız ama iş işten geçmedi daha, yılmadan devam ediniz 🙂

• ⭐⭐⭐

Selamlar...Excel üzerinden gelen bir soruya yine buradan yanıt vermek istedim..
    Dosyamı Viyana'ya taşırken fiziksel olarak orada bulunup bulunmadığım sorulmuş, hayır fiziksel olarak Viyana'da değildim, gerek te yok. Sanırım süreç DV2024 talihlisi dostlarımızın özellikle uzakdoğu ülkelerinde yaşadıkları ile karştırılmış. FAM yönetmeliğine uygun şekilde KCC ye mail atarak taşıma işlemini gerçekleştirdik.

• @gucarslan hocam merhaba, aynı konuya paralel olarak, ben de Varsova ve Viyana arasında kaldım. Visa basım sayılarına bakınca Varsova gerçekten başarılı gözüküyor. Fakat Ukraynalıların dosyalarına bakması ve Viyana'daki gibi oturumsuz yardımcı olma konusunda yeterli bilgi olmaması sebebi ile çok arada kaldım. Bir de Bükreş var tabiki, Bükreş performansı da güzel gibi duruyor ama, oturum istiyorlar mı hakkında pek veri bulunmuyor. Sizin yorumunuz ne olur acaba?

• @cemal1153 Tedirgin olmanıza neden olan şey tam olarak nedir hocam? Yani çok fazla taşıyan dediğin türkiyeden en fazla 30-40 kişidir. Sıra gelmez diye mi endişeleniyorsunuz yoksa başka bir sebebi var mı?

• @didemkrbck hayır hiçbir sıkıntı olmaz. Eşim son 5 senede yazları hep Türkiyede idi. İlk sene sadece giriş çıkış yaptık. Eşim 5 senede toplamda 20 ay ABD dışında kaldı. Şu anda vatandaş.
    Siz ABD ile bağlılığınızı kanıtladığınız sürece sıkıntı olmaz. Kapıda sorulacak soruları sıkıntı olarak görmeyin. Geçen bir arkadaşa niye bu kadar Türkiye ye çok gidiyorsun diye sorup 2nci odaya almışlar. Arkadaş ABD vatandaşı.
    Sonuçta soru sorma hakları var.

• ⭐⭐⭐

@brkkrmz27 Selamlar..Şu an CN niz current olduğundan konsolosluklar ile iletişime geçip rica-minnet yöntemini deneyeceksiniz..Aklıma gelen ilk fikir vizesiz Avrupa ülkesinin birinde dil okulu, kurs vs bir kayıt, hemen akabinde bu kurs süresince kalınacak adresin ayarlanması ve bilgiler ile birlikte o ülkedeki konsolosluğa mail atılması...
    Başka fikirlerde gelecektir..

• @evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Gün ve zaman geçtikçe bende iyice tedirgin olmaya başladım. Evet dosya taşıdık Viyana'ya fakat bu seferde yeşil pasaport olmadığı için schengen vizesi çıkacak mı tedirginliği var. HK evet biraz masraflı ama üçden beşten kaçacağım diye fırsattan olmak kötü bir durum. Olaya biraz daha garantici davranarak en azından vize açısından Viyana'dan HK taşıtma maili atmalı mıyım?

@evrentnrkl selamlar, bizde de benzer bir tedirginlik var. Schengen sürem mayısta bitti şimdi başvurup gelecek sonuca göre de (süreye göre 🙏🏻 ) başvuruyu yenilemeyi planlıyoruz. Aynı zamanda Kanada vizesi için de başvuruyu yapacağız bugün. Seçenekleri artırmak gerek. CN yüksek olması dezavantaj olduğu kadar konsolosluk davranışlarını görmek ve aksiyon planlarını yapmak için avantaj gibi de bir yerde. Deneyimleri okudukça current olmadan Hong Kong’a taşımak mantıklı mı değerlendireceğiz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |