Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Özel bir durumum yok fakat herhangi bir belgeyi unuturum ve vize alamam korkusu diyelim 🙂

• @EzgiLera
    Cevap için Teşekkürler Ezgi Hanım, mülakat alıp alamayacağı zor derken neden bahsettiniz? Çünkü sıralaması çok önde kesin olarak mülakat alabilir deniyor. Forumda ve Us resmi sitesinde biraz araştırma yaptıktan sonra sıralaması ilk 6 bin olanlara Ekim ayında randevu tarihi verilecekmiş.

Ama yinede sizin alıp almaması zor demenize takıldım 😂

Saygılarımla.

• Merhaba, kesinlikle haklısınız tedirgin olmakla.
    Şengen tam bir zulüm oldu Türk vatandaşlarına. Bu senenin handikapı şengen olacak diye düşünüyorum.
    Pasaportta vize geçmişi olmayanları çok zorlayabilir.

Bununla birlikte, mülakatlar başladıktan sonra konsoloslukların tutumunu görmenizi tavsiye ederim. Hazırda taşımışsınız, ve sıra numaranız bunun için müsait. Bence ani karar vermeyin. İlk mülakatları bekleyin derim.

Bunların dışında, pasaport süreniz kadar turist vizesi veren kanadayı da tekrar hatırlatmak isterim. Kişisel görüşüm şengene göre alınması daha kolay. Çok uzun süreli veriliyor. Tek problem, süreç 3-4 ay sürüyor ortalama. B planı yapmak isteyen yüksek sıra numaralılar için iyi bir alternatif.
    Vizesi hakkında insanlar sınırlı bilgiye sahip olduklarından uğraşmak istemiyor. Bu da bir avantaj bence. Mesela bunu okuyup yine çoğu kişi yine uğraşmak istemeyecek:)
    Ama 2024 deneyimlerinden de gördük ki, mücadele edenler kazandı.

@evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Gün ve zaman geçtikçe bende iyice tedirgin olmaya başladım. Evet dosya taşıdık Viyana'ya fakat bu seferde yeşil pasaport olmadığı için schengen vizesi çıkacak mı tedirginliği var. HK evet biraz masraflı ama üçden beşten kaçacağım diye fırsattan olmak kötü bir durum. Olaya biraz daha garantici davranarak en azından vize açısından Viyana'dan HK taşıtma maili atmalı mıyım?

• @Trio aslında net kuralları var. Vatandaş olabilmeniz için 5 sene içerisinde 30 ay ABD de yaşamanız gerekiyor. Kalan 30 ay içinde 6 ayda bir giriş çıkmanız yeterli.
    Ama ilk 30 ay ABD de yaşayıp sonra 6 ayda bir giriş çıkış yaparsanız ABD ile bağınızın koptuğu anlamı çıkar.
    Burada önemli olan kriter sizin ABD ile olan bağınız. Buna inanmadıkları zaman sizi mahkemeye sevkederler derdinizi hakime anlatın diye.

Burada net kurallar aslında var ama memurlar uygulamıyor demek daha doğru olur.
    Örneğin adam almış 10 senelik vizeyi yılın 6 ayı ABD de kalıyor. Yani ABD yi ikinci bir yerleşim yeri olarak kullanıyor. Bu kişinin vizesini iptal edip gönderme hakkı var ama genelde uyarı yapıyorlar.

Ya da 1 seneden fazla ABD dışında kalırsanız sizi SB-1 vizesine zorlayıp döndürebilir ama bunun yapıldığını hiç duymadım.

Aslında kapıda çıkarılan bir zorluk yok. Biz zorluk olarak algılıyoruz. İstenilen şey bu kartı turist vizesi olarak kullanmamanız ve bir an önce ABD de yaşamanız. Onlarda farkında çıkar çıkmaz yerleşilmeyeceğinin. Ama ikinci girişten sonra hadi diyorlar artık.
    Ben 8 ayın üstüne giriş yaptım görevli tek bir soru sormadı.

• ⭐⭐⭐⭐

@lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Özel bir durumum yok fakat herhangi bir belgeyi unuturum ve vize alamam korkusu diyelim 🙂

Bir belgeyi unutsanız bile reddedilmezsiniz, eksik evrak sebebiyle AP ye kalırsınız. Evraklarınızı konsolosluğa gönderdiğinizde vizeniz basılır. Korkacak, endişelenecek bir durum yok, stres yapmayın hiç 🙂

• @cttl Ben yine aynı şeyi yazıcam ama Canada o kadar kısa sürmüyor 🙂

• @evrentnrkl Bence de şimdiden Canada'ya başvurun, B planınız olması açısından. Daha önce hiç ydışına çıkmadıysanız enazından hafta sonluk dahi olsa vizesiz yerlere giriş çıkış yapıp ardından Schengen e başvurursanız daha iyi olur sanki.

• @dehaningizemi Forum Exceldeki sıranızı konsolosluktakı s-ırayla eşleştirmek için en az 10a çarpın bence.

• @yasin34 Benim zaten belge ile ilgili sorunum yok. Askerlik durumuyla ilgilide sorunum yok 😃 Ben 14 kasımdan sonra paralı askerlik başvurusu yapacağım. Şuan ki beklentim 14 kasımdan önce mülakat almak, yada en azından paralı askerlik için para yatırmadan önce mülakata girmek ve bu parayı yatırmamak hedefim var 😃

• @leylaa Haklısınız ama duyduğuma göre şuan göçmenlik konuları yüzünden Kanada ciddi zorlaştırmış ve sık eleyip dokuyormuş vize reddi çokmuş yani.

• Biraz spesifik bir sorum var. Ben 2019 yılında 5 ay (tamı tamına 5 ay) Karadağ'da yaşadım. Bir şirketim vardı. Sonra Türkiye'ye geldim ve buradayken pandemi patladı ve geri dönemedim. Şirketim kapandı filan vs. Bu süreçte devlet kurumları filan da iş yapmadığı için Türkiye'ye adresimi taşıyamadım ve benim adresim toplamda 9 ay Karadağ'da yaşamışım gibi görünüyor. Vize giriş çıkışlarım pasaportta zaten işli, bunun yanında e devlet üzerinden de zaten bu giriş çıkışların belgesini alabiliyorum. Bu süreç için benim Polis Raporu almam gerekir mi diye sormak istiyorum.

• ⭐⭐⭐

Geçen sene Kanada OWP için vize verirken neredeyse hiç zorlamadı..O büyük şanstı kaçtı. Ben başvuruyu son anda bırakmak zorunda kaldım...Yoksa 03.01.2024 tarihinden önce Kanada'ya girişimi yapıp OWP yi alabiliyordum. Artık o kadar kolay vize vermeyeceğini düşünüyorum. Hele ki pasaportunuz tertemizse, daha önce hiç çıkış girişiniz yoksa zor. Adam demez mi "önce bir Avrupa da gez sonra gel burayı keşfet"...😉

• @Flight101 Evet, çok doğru. Şu an uğraş içerisindeyim bakalım yakın bir vizesiz ülkeye gideceğim o halde bir kaç günlüğüne sonrasına bakacağım artık.

• ⭐⭐⭐⭐

@cemciftcioglu police certificate'i 1 yildan fazla yasadiginiz ulkeler için almanız gerekiyor. Mesajınızda da ilettiğiniz üzere 5 ay yaşamışsınız fiziken, bu süreyi de pasaportunuzdaki giriş ve çıkış mühürleri ile ispat edebiliyorsunuz. Bu durumda mülakat öncesi police certificate temin etmeniz gerekmiyor.

• Merhaba, hocam size daha önce de sizin ve arkadaşınızın sürecinin normal olmadığını söylemiştim.. Belki 1 sene gelmeyecek size cevap. Çünkü sizinki normal bir süreç değil. Belki 100 kişiden 5-10 kişi sizin gibidir. Normal olan ortalama 3-4 ay süreçtir. Aşağıda kanada resmi sitesinin ortalama süresini gönderiyorum. Sizin sürecinizde bir şeyler ters gidiyor veya güvenlik soruşturmasına kaldınız vs..Kanada vize konularına girmek istemiyorum konunun sapmaması için geçen sefer de belirtmiştim..

Kendi yol haritam belli gibi. Amacım insanlara dv sürecinde farklı alternatifler için fikir verebilmek.
    Herkesin kendi tercihi tabiiki. Ancak 1-2 kişiye faydam olabilirse ne mutlu.

Ekran görüntüsü 2024-08-19 111415.png

@leylaa, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl Ben yine aynı şeyi yazıcam ama Canada o kadar kısa sürmüyor 🙂

• @cttl Merhabalar hocam, ben de kanada vizesine başvurdum. 6 Ağustos da biometrik verdik bakalım süreci bekliyoruz. B-C planları oluşturmak gerekiyor çünkü CN çok yüksek.

• @arnblt yanı mesela ben green card ile ABD yerleştim orda yaşıyorum ama yazın 1-2ay turkıyede kalıp dönmem sıkıntı olur mu ?

• @VIRTUE, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl teşekkür ederim tabloyu kaydettim. Emeğinize sağlık.

@cttl hocam merhabalar, tabloyu tekrar paylaşma şansınız var mıdır acaba mümkün ise?

• @ahmetgokaya Daha önce y.dışı çıkış-girişiniz var mı? Yoksa bir ilk mi olacak sizin de

• Arkadaşlar dosya taşımayı düşünüyorum da en masrafsız en makul davetiye yoluyla gidip adres gösterip dosyamı taşıyabileceğim tavsiye ettiğiniz hangi ülkeler var acaba
    CN 3XXX lerde Aralıktan önce mülakat almam gerekiyor başka çarem yok gibi görünüyor ASKERLİK YÜZÜNDEN bu yüzden desteklerinizi ve bilgilerinize ihtiyacım var Schengen yok yeşil pasaport yok davetiye yoluyla gidip alabileceğim fiyat hususunda makul harcamalarla atlatabileceğim bildiğiniz hangi ülkeler var acaba

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |