DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Kübra-Kırmacı rica ederim ne demek ☺️forumun amacı yardımlaşmak ☺️
-
@Kübra-Kırmacı inşallah hepimiz için güzelliklerle dolu kolay bir süreç olur hakkımızda hayırlısı
-
@Flight101 yani işte emin olabilsem işte ve iş gereği maalesef şuan oraya gideyim buraya döneyim yapamıyorum. Tek seferde işten ayrılmadan halletmem gerekecek yoksa maddi anlamda zorlayacak gibi zaten sıkıntılı bir durum. Benim pişmanlığım keşke daha önce bir kaç kez shengen vize alsaydım. @DenizMaths Evet, eşimle onu konuşuyorduk bizde bu akşam, hesap yapalım dedik strese gireceğimize 5 - 10 fazla harcayıp giriş-çıkış sorunu yaşamayalım kararını aldık. Sonuç olarak 90 gün vizesiz kalabiliyoruz içeride 1,5 ay öncesinden 2nl mail gelse her şeyi rahat rahat yaparız dedik.
-
Hong Kong pahalı bir şehir..2023 mülakat deneyimleri bölümünde Kramer adlı kullanıcının mülakat deneyimini okuyabilirsiniz, içeriğinde maliyetleri anlatmış. Uçuş ararken dikkatli olun, aaa ne kadar ucuz dediğiniz uçuşlar bagaj hakkı olmayan uçuşlardır ve sadece kabin bagajını ücretli verirler...
-
@deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@sevdemimi sorun şu askerlik belgesi e devletten alamıyoruz kaçak olarak gözüktüğümüz için ancak bu kaçak olarak gözükmemiz yurtdışına çıkışımıza engel degil çünkü bu yıl 12 ülke gezdim. Merak ettiğim Konsolosluk dönüpte yav kardeşim ne diye askere gitmedin der mi :)
Konsolosluk askerlik yaptınız mı, yapmadınız mı veya bakaya mısınız ilgilenmez. Sizden mülakatta her durumda askerliğe ilişkin belge ister, bir şekilde belge almanız gerekiyor. Bu belgeyi sunarsanız sorun olmaz, bu belgeyi sunamazsanız AP’ye kalırsınız.
Benzer bir durumum var özetleyecek olursam muvazzaf personelim dolayısıyla "askerlik hizmetini yaptı" belgesi alamıyorum çünkü "silah altında" statüsündeyim.yani diyorsunuz ki silah altında olduğunu gösteren onaylı bir belge sunsanda önemli olan güncel durumumu göstermek.bu durumda sorun yok yani doğru mu?
-
Merhabalar dv2024 talihlisiyim 10 Eylül tarihine mülakat aldım pasaportumu yeni çıkarttim geldiğinde dosyamı açtırıp güncelliyecegim asıl merak ettiğim soru şimdiye kadar hiç bir ödeme yapmadım yapmam gereken ödemeler nelerdir acaba
-
Konu ile ilgili çok yakın zamanda @tubikanasofa’nın yaşadığı bir tecrübe var, aşağıda okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/post/451447.
Muvazzaf personel olduğunuz için askerlik belgesi yerine birliğinizden hizmet belgesi alarak mülakatta ibraz etmeniz gerekecek. Bol şans 🍀
-
Merhaba, kuzenimin sıralaması 5 binlerde tahmini mülakat için mail ne zaman gelir ? Ve kendisi henüz istenilen evraklar için bir mail almadı.
Saygılarımla. -
@Redomedo, içinde söyledi: Sayılarla DV2025
Merhaba, kuzenimin sıralaması 5 binlerde tahmini mülakat için mail ne zaman gelir ? Ve kendisi henüz istenilen evraklar için bir mail almadı.
Saygılarımla.DV2025 Aşamaları başlığı altına yazmalı kuzeniniz, yanlış başlık altındasınız.
Ankara’yı bekliyorsa ne zaman mülakat alacağını, mülakat alıp alamayacağını tahmin etmek çok zor şu an. Eğer yurt dışında mülakata girecekse, muhtemelen mülakatı planlanmıştır.
Artık istenmeyen evrak mailleri gibi detayları bahsettiğim başlığın ilk iletilerini dikkatlice okuyarak öğrenebilir kuzeniniz.
-
Mülakat için gerekli belgeleri şimdiden hazırlayabiliyor muyuz yoksa belgeler mülakata yakın tarihli mi olmalı? Henüz dosyamı Hong Kong'a taşıma sürecindeyim fakat belge işini halletmek istiyorum.
-
@lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Mülakat için gerekli belgeleri şimdiden hazırlayabiliyor muyuz yoksa belgeler mülakata yakın tarihli mi olmalı? Henüz dosyamı Hong Kong'a taşıma sürecindeyim fakat belge işini halletmek istiyorum.
Şimdiden hazırlayacağınız birkaç belge olabilir, varsa yurt dışından police certificate, dava dosyaları gibi. Ama bunlar dışında özellikle e-devletten aldığınız belgeler, banka evrakları gibi şeyleri mülakata yakın tarihte (ideali 1 hafta ama 1 ay içerisinde de olabilir) almanız gerekiyor.
Belgeler zor değil genel olarak. Acele etmenize gerek yok bu kadar :)
-
@lesnarhomie Hong Kong a taşıyan biri olarak tedirginim çünkü çok fazla taşıyan varmış. Kcc her yere taşır ama sonrası tam bir çelişki vizesiz gidilen ulkereri araştırın lütfen greencard sürecinde başarılar diliyorum
-
@EzgiLera Beni en strese sokan şey bu :)
-
@cemal1153 Tedirginlik normal fakat Ankara'yı beklemekten iyidir. Başka yerleri düşünmüyorum, aylardır zaten Hong Kong'u düşünüyorum.
-
@EzgiLera Beni en strese sokan şey bu :)
Neden? Belgelere iyice bir bakın. Zor bir şey yok ki. Özel bir durumunuz mu var? Sabıka gibi. Sıradan biri için çok basit belgeler ki çoğu e-devletten alınabiliyor. Siz neden bu kadar stres yaptınız? En stresli kısım mülakat mailini alana kadarki kısım. Sonrası yağ gibi akıp gidiyor :)
-
Özel bir durumum yok fakat herhangi bir belgeyi unuturum ve vize alamam korkusu diyelim :)
-
@EzgiLera
Cevap için Teşekkürler Ezgi Hanım, mülakat alıp alamayacağı zor derken neden bahsettiniz? Çünkü sıralaması çok önde kesin olarak mülakat alabilir deniyor. Forumda ve Us resmi sitesinde biraz araştırma yaptıktan sonra sıralaması ilk 6 bin olanlara Ekim ayında randevu tarihi verilecekmiş.Ama yinede sizin alıp almaması zor demenize takıldım 😂
Saygılarımla.
-
Merhaba, kesinlikle haklısınız tedirgin olmakla.
Şengen tam bir zulüm oldu Türk vatandaşlarına. Bu senenin handikapı şengen olacak diye düşünüyorum.
Pasaportta vize geçmişi olmayanları çok zorlayabilir.Bununla birlikte, mülakatlar başladıktan sonra konsoloslukların tutumunu görmenizi tavsiye ederim. Hazırda taşımışsınız, ve sıra numaranız bunun için müsait. Bence ani karar vermeyin. İlk mülakatları bekleyin derim.
Bunların dışında, pasaport süreniz kadar turist vizesi veren kanadayı da tekrar hatırlatmak isterim. Kişisel görüşüm şengene göre alınması daha kolay. Çok uzun süreli veriliyor. Tek problem, süreç 3-4 ay sürüyor ortalama. B planı yapmak isteyen yüksek sıra numaralılar için iyi bir alternatif.
Vizesi hakkında insanlar sınırlı bilgiye sahip olduklarından uğraşmak istemiyor. Bu da bir avantaj bence. Mesela bunu okuyup yine çoğu kişi yine uğraşmak istemeyecek:)
Ama 2024 deneyimlerinden de gördük ki, mücadele edenler kazandı.@evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Gün ve zaman geçtikçe bende iyice tedirgin olmaya başladım. Evet dosya taşıdık Viyana'ya fakat bu seferde yeşil pasaport olmadığı için schengen vizesi çıkacak mı tedirginliği var. HK evet biraz masraflı ama üçden beşten kaçacağım diye fırsattan olmak kötü bir durum. Olaya biraz daha garantici davranarak en azından vize açısından Viyana'dan HK taşıtma maili atmalı mıyım?
-
@Trio aslında net kuralları var. Vatandaş olabilmeniz için 5 sene içerisinde 30 ay ABD de yaşamanız gerekiyor. Kalan 30 ay içinde 6 ayda bir giriş çıkmanız yeterli.
Ama ilk 30 ay ABD de yaşayıp sonra 6 ayda bir giriş çıkış yaparsanız ABD ile bağınızın koptuğu anlamı çıkar.
Burada önemli olan kriter sizin ABD ile olan bağınız. Buna inanmadıkları zaman sizi mahkemeye sevkederler derdinizi hakime anlatın diye.Burada net kurallar aslında var ama memurlar uygulamıyor demek daha doğru olur.
Örneğin adam almış 10 senelik vizeyi yılın 6 ayı ABD de kalıyor. Yani ABD yi ikinci bir yerleşim yeri olarak kullanıyor. Bu kişinin vizesini iptal edip gönderme hakkı var ama genelde uyarı yapıyorlar.Ya da 1 seneden fazla ABD dışında kalırsanız sizi SB-1 vizesine zorlayıp döndürebilir ama bunun yapıldığını hiç duymadım.
Aslında kapıda çıkarılan bir zorluk yok. Biz zorluk olarak algılıyoruz. İstenilen şey bu kartı turist vizesi olarak kullanmamanız ve bir an önce ABD de yaşamanız. Onlarda farkında çıkar çıkmaz yerleşilmeyeceğinin. Ama ikinci girişten sonra hadi diyorlar artık.
Ben 8 ayın üstüne giriş yaptım görevli tek bir soru sormadı. -
Özel bir durumum yok fakat herhangi bir belgeyi unuturum ve vize alamam korkusu diyelim :)
Bir belgeyi unutsanız bile reddedilmezsiniz, eksik evrak sebebiyle AP ye kalırsınız. Evraklarınızı konsolosluğa gönderdiğinizde vizeniz basılır. Korkacak, endişelenecek bir durum yok, stres yapmayın hiç :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum