Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selamlar, Montreal'e taşımışsınız excelden gördüğüm kadarıyla. Montreal mülakat verdi mi acaba?

@Senem-Yukselen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onuru Hayırlı olsun,çok sevindim🤩.Ankara'mı mülakat yeri?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• Gün ve zaman geçtikçe bende iyice tedirgin olmaya başladım. Evet dosya taşıdık Viyana'ya fakat bu seferde yeşil pasaport olmadığı için schengen vizesi çıkacak mı tedirginliği var. HK evet biraz masraflı ama üçden beşten kaçacağım diye fırsattan olmak kötü bir durum. Olaya biraz daha garantici davranarak en azından vize açısından Viyana'dan HK taşıtma maili atmalı mıyım?

• @evrentnrkl shengen almakta yetmiyor, tek girişli 10 verirse yine sıkıntı, genelde hep 10 günlük veriyorlar, davetiye gönderecek birini bulmak şart.

• ⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan ve @evrentnrkl şimdiden başvurup zamanına bakmadan alın alabildiğiniz yerden...Schengen bölgesine giriş çıkış yapın...Geçen sene herkes Viyana ya yeşil pasaport ile gitmedi..;)

• @evrentnrkl bizde aynısını düşünerek Hong Kong’a taşıdık.Benim oğlum çok köklü bir lisede okuyor ve geçen Nisan ayında Hollanda’ya okulun bilim gezisi vardı.16 yaşından oluşan gruba bile vize randevusu vermediler.Schengen olayı her geçen gün zorlaşıyor maalesef

• @Kübra-Kırmacı rica ederim ne demek ☺️forumun amacı yardımlaşmak ☺

• @Kübra-Kırmacı inşallah hepimiz için güzelliklerle dolu kolay bir süreç olur hakkımızda hayırlısı

• @Flight101 yani işte emin olabilsem işte ve iş gereği maalesef şuan oraya gideyim buraya döneyim yapamıyorum. Tek seferde işten ayrılmadan halletmem gerekecek yoksa maddi anlamda zorlayacak gibi zaten sıkıntılı bir durum. Benim pişmanlığım keşke daha önce bir kaç kez shengen vize alsaydım. @DenizMaths Evet, eşimle onu konuşuyorduk bizde bu akşam, hesap yapalım dedik strese gireceğimize 5 - 10 fazla harcayıp giriş-çıkış sorunu yaşamayalım kararını aldık. Sonuç olarak 90 gün vizesiz kalabiliyoruz içeride 1,5 ay öncesinden 2nl mail gelse her şeyi rahat rahat yaparız dedik.

• ⭐⭐⭐

Hong Kong pahalı bir şehir..2023 mülakat deneyimleri bölümünde Kramer adlı kullanıcının mülakat deneyimini okuyabilirsiniz, içeriğinde maliyetleri anlatmış. Uçuş ararken dikkatli olun, aaa ne kadar ucuz dediğiniz uçuşlar bagaj hakkı olmayan uçuşlardır ve sadece kabin bagajını ücretli verirler...

• @deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sevdemimi sorun şu askerlik belgesi e devletten alamıyoruz kaçak olarak gözüktüğümüz için ancak bu kaçak olarak gözükmemiz yurtdışına çıkışımıza engel degil çünkü bu yıl 12 ülke gezdim. Merak ettiğim Konsolosluk dönüpte yav kardeşim ne diye askere gitmedin der mi 🙂

Konsolosluk askerlik yaptınız mı, yapmadınız mı veya bakaya mısınız ilgilenmez. Sizden mülakatta her durumda askerliğe ilişkin belge ister, bir şekilde belge almanız gerekiyor. Bu belgeyi sunarsanız sorun olmaz, bu belgeyi sunamazsanız AP’ye kalırsınız.

Benzer bir durumum var özetleyecek olursam muvazzaf personelim dolayısıyla "askerlik hizmetini yaptı" belgesi alamıyorum çünkü "silah altında" statüsündeyim.yani diyorsunuz ki silah altında olduğunu gösteren onaylı bir belge sunsanda önemli olan güncel durumumu göstermek.bu durumda sorun yok yani doğru mu?

• Merhabalar dv2024 talihlisiyim 10 Eylül tarihine mülakat aldım pasaportumu yeni çıkarttim geldiğinde dosyamı açtırıp güncelliyecegim asıl merak ettiğim soru şimdiye kadar hiç bir ödeme yapmadım yapmam gereken ödemeler nelerdir acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@RuhunGemisi

Konu ile ilgili çok yakın zamanda @tubikanasofa’nın yaşadığı bir tecrübe var, aşağıda okuyabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/451447.

Muvazzaf personel olduğunuz için askerlik belgesi yerine birliğinizden hizmet belgesi alarak mülakatta ibraz etmeniz gerekecek. Bol şans 🍀

• Merhaba, kuzenimin sıralaması 5 binlerde tahmini mülakat için mail ne zaman gelir ? Ve kendisi henüz istenilen evraklar için bir mail almadı.
    Saygılarımla.

• ⭐⭐⭐⭐

@Redomedo, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Merhaba, kuzenimin sıralaması 5 binlerde tahmini mülakat için mail ne zaman gelir ? Ve kendisi henüz istenilen evraklar için bir mail almadı.
    Saygılarımla.

DV2025 Aşamaları başlığı altına yazmalı kuzeniniz, yanlış başlık altındasınız.

Ankara’yı bekliyorsa ne zaman mülakat alacağını, mülakat alıp alamayacağını tahmin etmek çok zor şu an. Eğer yurt dışında mülakata girecekse, muhtemelen mülakatı planlanmıştır.

Artık istenmeyen evrak mailleri gibi detayları bahsettiğim başlığın ilk iletilerini dikkatlice okuyarak öğrenebilir kuzeniniz.

• Mülakat için gerekli belgeleri şimdiden hazırlayabiliyor muyuz yoksa belgeler mülakata yakın tarihli mi olmalı? Henüz dosyamı Hong Kong'a taşıma sürecindeyim fakat belge işini halletmek istiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mülakat için gerekli belgeleri şimdiden hazırlayabiliyor muyuz yoksa belgeler mülakata yakın tarihli mi olmalı? Henüz dosyamı Hong Kong'a taşıma sürecindeyim fakat belge işini halletmek istiyorum.

Şimdiden hazırlayacağınız birkaç belge olabilir, varsa yurt dışından police certificate, dava dosyaları gibi. Ama bunlar dışında özellikle e-devletten aldığınız belgeler, banka evrakları gibi şeyleri mülakata yakın tarihte (ideali 1 hafta ama 1 ay içerisinde de olabilir) almanız gerekiyor.

Belgeler zor değil genel olarak. Acele etmenize gerek yok bu kadar 🙂

• @lesnarhomie Hong Kong a taşıyan biri olarak tedirginim çünkü çok fazla taşıyan varmış. Kcc her yere taşır ama sonrası tam bir çelişki vizesiz gidilen ulkereri araştırın lütfen greencard sürecinde başarılar diliyorum

• @EzgiLera Beni en strese sokan şey bu 🙂

• @cemal1153 Tedirginlik normal fakat Ankara'yı beklemekten iyidir. Başka yerleri düşünmüyorum, aylardır zaten Hong Kong'u düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Beni en strese sokan şey bu 🙂

Neden? Belgelere iyice bir bakın. Zor bir şey yok ki. Özel bir durumunuz mu var? Sabıka gibi. Sıradan biri için çok basit belgeler ki çoğu e-devletten alınabiliyor. Siz neden bu kadar stres yaptınız? En stresli kısım mülakat mailini alana kadarki kısım. Sonrası yağ gibi akıp gidiyor 🙂

Benzer Başlıklar

• 1917
  • 16399
  • 7344
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |