Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera çok teşekkürler bilgiler için 🙂 Sanırım yavaştan dosyaları hazırlamaya başlamam gerekiyor

Eğer dosya taşıma yapacaksanız yavaştan dosya hazırlama değil de, şimdiden transfer işlemine başlamanız daha iyi olur. Current olursanız KCC aracılığı ile dosya taşıma yapamazsınız ve dosya taşımanız zor olur.

• @deebee Hocam benim anlamadığım kcc kafasına göre dosya mı taşıyor? Sonuçta yine gidip konsolosluğa sormuyor mu bu adamlar dosyasını sana getirmek istiyor, kabul ediyor musun diye yoksa otomatik mi? Diğerinden ne farkı oluyor?

• ⭐⭐⭐

@hazel-çakıcıoğlu Selamlar.. Öncelikle tebrik ederim, umarım süreç sonunda vizenize kavuşursunuz ..
    Önce bu başlığı baştan okumanız gerektiğini söylemeliyim..Zaten ilk 3 iletiyi mutlaka okumanız gerekmektedir...Forumu iyi takip ettiğiniz sürece şu an size yabancı gelen tüm konulara kısa sürede hakim olacaksınız...

• Herkese merhaba, ben de bugün dosyamı Viyana'ya taşımak için KCC'ye mail attım. Hakkımızda hayırlısı olsun.

• @blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee Hocam benim anlamadığım kcc kafasına göre dosya mı taşıyor? Sonuçta yine gidip konsolosluğa sormuyor mu bu adamlar dosyasını sana getirmek istiyor, kabul ediyor musun diye yoksa otomatik mi? Diğerinden ne farkı oluyor?

@blueboy21 KCC dosya taşırken Konsolosluğa sormaz. Kurallar FAM’de önceden belirlenmiştir, ona göre hareket eder.

• @deebee Hocam teşekkürler. Bizde işte iyice anlamak için sizi rahatsız ediyoruz. Yani mantık şu mu, KCC direkt atıyor, sonraki süreçte viyana diyelim ki bunu işleme alıyor ve kendi şartlarını sizden yerine getirmenizi istiyor. Eğer o konsoloslukta ikamet şartı varsa bizim iş iptal oluyor, yoksa mülakat tarihi mi veriliyor current olunca numara?

Doğru mu anladım? Biz de ikamet şartı aramayan konsolosluklara taşıma için şansımızı denemeye devam edeceğiz?

Yani KCC konsolosluğun onayı olmadan direkt atıyorsa böyle bir süreç mi bekliyor bizi?

Teşekkürler.

• @blueboy21 hocam çok düşünme bence. 🙂 Senin dosya numarası da baya yüksek. Benim de aynı şekilde yüksek gördüğün gibi. Ankara'dan ümit etmektense başka yerlerden ümit etmek bizim gibi yüksek numaralı insanlar için daha mantıklı.

Ben de senin gibi çok düşündüm ancak işin sonu başka yere çıkmıyor. Şimdilik Viyana'dan umut bekleyeceğiz. Bakalım ne olacak.

• @blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee Hocam teşekkürler. Bizde işte iyice anlamak için sizi rahatsız ediyoruz. Yani mantık şu mu, KCC direkt atıyor, sonraki süreçte viyana diyelim ki bunu işleme alıyor ve kendi şartlarını sizden yerine getirmenizi istiyor. Eğer o konsoloslukta ikamet şartı varsa bizim iş iptal oluyor, yoksa mülakat tarihi mi veriliyor current olunca numara?

Doğru mu anladım? Biz de ikamet şartı aramayan konsolosluklara taşıma için şansımızı denemeye devam edeceğiz?

Yani KCC konsolosluğun onayı olmadan direkt atıyorsa böyle bir süreç mi bekliyor bizi?

Teşekkürler.

KCC’den dosya taşımak istediğinizde önceden sizden oturum ve adres isteyip, o kanıtları görünce taşırlardı. Bu sene FAM güncellendi ve oturum şartı olmaksızın taşınabileceğini öğrendik.

Geçmiş yıllarda oturumsuz transfer sadece konsolosluk aracılığıyla yapılıyordu ve konsolosluk talepte oturum olmadığını görüp öyle kabul ediyordu.

Oturumsuz taşıyınca da mülakat alırsınız, sizin oturumsuz taşıdığınızı bilmezler, mülakatta oturum evrakı isteyebilirler. Daha önce oturum istemeyen Konsolosluklara taşımak, mülakatta oturum evrakı isteme ihtimallerinin olmayacağını düşündürdüğü için tercih ediliyor.

Bu sene nasıl olacak, yeni konsolosluklar oturumsuz mülakat verecek mi, yaşayıp göreceğiz.

• @deebee Çok net cevaplamışsınız, çok teşekkür ediyoruz. Bakalım, hayırlısı olsun. Biz elimizden geleni yapalım da, gerisi nasip kısmet.

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee Hocam teşekkürler. Bizde işte iyice anlamak için sizi rahatsız ediyoruz. Yani mantık şu mu, KCC direkt atıyor, sonraki süreçte viyana diyelim ki bunu işleme alıyor ve kendi şartlarını sizden yerine getirmenizi istiyor. Eğer o konsoloslukta ikamet şartı varsa bizim iş iptal oluyor, yoksa mülakat tarihi mi veriliyor current olunca numara?

Teşekkürler.

@deebee yanıtlamış güzel bir şekilde. Ama şu ayrıntıyı da vereyim yine de. Oturumunuz olmadan KCC ile taşıma yaptığınızda, oturumu şart tutan bir konsolosluk bile olsa, mülakata çağırılabilirsiniz. Oturumunuz olup olmaması mülakata çağırılmaya engel değil. Mülakatta oturumunuzu sorduklarında, eğer oturumunuz yoksa AP ye bırakılabilirsiniz ve başka yerden mülakat alamazsınız çünkü siz zaten mülakata girmiş oluyorsunuz.

• @sdz Başvuru esnasında Ankara'mi İstanbul mu seçtiniz peki

• @EzgiLera Önceki senelerde önce oturum isteyip daha sonra bu şartı kaldıran konsolosluklar vardı diye hatırlıyorum. AP'ye düştükten sonra böyle bir durum gelişirse AP kalkar mı peki?

• ⭐⭐⭐⭐

@kemalayldz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Önceki senelerde önce oturum isteyip daha sonra bu şartı kaldıran konsolosluklar vardı diye hatırlıyorum. AP'ye düştükten sonra böyle bir durum gelişirse AP kalkar mı peki?

Mülakatta oturum isteyip daha sonra kaldıran konsolosluk ben hatırlamıyorum. Linkini paylaşırsanız bir göz atayım.

AP’ye sadece oturum yüzünden kalırsanız ve konsolosluk herhangi bir sebeple oturum şartını kaldırırsa evet, AP olumlu sonuçlanır ve vizeleriniz basılır.

• Bu ileti silindi!

• @EzgiLera Yanlış hatırlıyor da olabilirim dediğim gibi.

Peki, Viyana'da bu sene oturum ile alakalı bir gelişme oldu mu yoksa mülakat almış arkadaşların durumundan mı takip edeceğiz? Daha önceden bu konu konuşulduysa kusura bakmayın, ben göremedim.

• @Mehmet-Fatih-Aslan ben ankara seçmiştim fakat talimatlar maili istanbuldan geldi. islemler istabulda oldu

• @brkkrmz27 Benim kaçak durumum yok. 14 Kasıma kadar kadar muafım. Sonra askerlik yerim açıklanacak. Ben bu süreyi atlatmaya çalışıyorum 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@kemalayldz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Yanlış hatırlıyor da olabilirim dediğim gibi.

Peki, Viyana'da bu sene oturum ile alakalı bir gelişme oldu mu yoksa mülakat almış arkadaşların durumundan mı takip edeceğiz? Daha önceden bu konu konuşulduysa kusura bakmayın, ben göremedim.

Sitesinde bir güncelleme olmadığı sürece mülakat alan kişilerin deneyimlerinden faydalanabilirsiniz ancak.

• ⭐⭐⭐

@cemciftcioglu Geçen sene Kasım celbine girmiş olsaydınız geçtiğimiz mayıs 15 te askere alırlardı.Kısa dönem yapılırsa kasım 15 tezkere olurdu..zaten ankara da anca o zamana mülakat verirdi..şimdi kafa rahattı...😉😂😂

• @cemciftcioglu hocam bence bunu askeriyeyle bi konusun 14 kasima kadar muaf oldugunuza dair bi belge verebilirler belki

Benzer Başlıklar

• 15676
  • 153
  • 57
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |