Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• https://yesilkartforum.com/forum/topic/5358/dv2024-sohbet-odası/30462#

@airman size verilen cevaplardan sadece işinize yarayanı gördüğünüz için, eğer tek seferde, bir yıldan uzun süre kaldıysanız Polonyada ve polis sertifikası almazsanız, mülakatta AP’ye kalacaksınız gibi görünüyor. Eylül ayındaki AP’nin de olumlu sonuçlanması çok zor olur.

Lütfen sürecinizle ilgili soruları bu başlıkta sorun.

• @Caner-Urker Oncelikle Tebrikler . Hem benim hemde gecen sene yaptigim bir Dosyada karsilastigimiz bir durum . Bize soyle bir aciklama yaptilar cok eski tarihlerde yapilan asilarda , ozellikle Turkiye gibi Ulkelerde nedense bu tarz lekeler ile karsilastiklarini soyleyip bizi tekrar rontgene soktular , diger Dosyadan balgam testi istediler ama durumumuzu acikladik yani DV kazanani oldugumuzu ve zamanimizin kalmadigini , kendileri telefon edip Doktor ile konusmalarini saglayip durumu acikladi ve bunu belirterek ve Balgam testine gerek yok diyerek Raporu verdi ve kabulde gorduk . Umarim sizinde cozulur ..

• @rektinpeace Belki ileride başkalarına yardımı dokunur diye yazmak istiyorum.

Ben Türkiye'de 2006dan beri aynı adreste kalıyorum. Present adresse bunu yazıp 5 ay da 2017-2018 arasında bir adres yazdıgımda kabul etmiyordu. Present adressi ocak 2018- günümüz yaptım. Erasmus adresini girdim 5 ay; eylül 2017-ocak 2018, sonrasında tekrar Türkiye'de oturdugum adresi from 2006 to 2017 şeklinde yaptım.

• @misha90, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selam önceki adreslere Letonya'da 5.5 aylıgına kaldıgım adresi eklemek istiyorum ama hata alıyorum nerede yanlış yapıyorum?

image.png

I harfine çok dikkat edin,ben girmeye çalıştığımda görsel olarak I harfinde bir fark yoktu ancak klavyeden caps lock açık kapalı durumuna yinede dikkat etmeniz gerek,kısacası görsele önem vermeden I kullanın İ değil.bu bir tahmin tabi bambaşka birşey olabilir

• @ozge90 Teşekkürler.

• ×Sohbet: enolawolfgang
    Ercan Şen odaya katıldı
    enolawolfgang odaya katıldı
    E enolawolfgang
    Ercan ankaradanmi

Ercan Şen Ercan Şen
    Ankaradan aldik randevu

Ercan Şen Ercan Şen
    Dosya tasima yok sıramı bekledim tahminim cikti Haziran 2 haftasi demistim Agustos ayina oyle oldu

E enolawolfgang
    Ercan abi merhaba. Çocukların aşı kartı var ancak biz anne babanin aşı kartlarimiz yok covid aşisi var sadece. Sizler cocukken vuruldugunuz aşılari ispat edebildinizmi onu merak ettim. Covid ile alakali bizde aşı olamadık bu sene. Cocuklarinda aşısı yok. Umarim sorunsuz gecer hepimiz adina .

Ercan Şen Ercan Şen
    Merhaba Cocuklarin aşi kartini kopyasini varsa orjinali verin yetişkin oldugumuz için bizim yok aşi karti covid aşı pas geciyorlar covid aşışı olduysanız aşi kartiniz pl.asi lazim e nabiz da ama pas geçebilirler gibi gözüküyor bol şanş

E enolawolfgang
    Umarım ercan abi güzel haberler bekliyoruz sizden. 🤲👍😇

Ercan Şen Ercan Şen
    Çok tesekkurederim sizede bol şans

E enolawolfgang
    Ercan abi bi gelişme varmı?

Ercan Şen Ercan Şen
    Merhaba vizeleri aldik 5 dk sürdü yanilmiyorsam 21 kisi biri iranli aile digerleri turk su anda antalyaya gidiyorum arabadayim aksama deneyim lerimizi yazacağım

E enolawolfgang
    Çok sevindim hem sizin adınıza hemde kendi adıma. Oğluma covid aşısı vurulmamıştı sizin delikanlıdan kucuk 12 yasinda. Kafamı çok kurcalıyordu malum bizde hatırlatma dozlarıni olamadik aşi kalmadıgından. Çok sevindim umarım Herşey gönlunuzce olsun. Deneyimlerinizi bekliyoruz iyi yolculuklar😇🤲✋

Ercan Şen Ercan Şen
    Antalyaya geldik hotele yeni yerlestik ymeek falan şimdi vakit oldu. Sabah 08 deki randevuya 08:45 gibi geldik

Araba anahtari ve belgeler ile girişimizi güvenlikten yaptik. Kapidan girdikten sonra sol bankoda pasaportlari verdik barkot yapıstırildı.

4 kişi 1320 dolar nakit ödedik. Belgeleri vermek için sıranızı bekledik. Belgelerde

İlk eşime ciktigindan dolayi ilk onun belgelerini istedi

Pasaport

Diploma asli fotokopi

2 resim

Sağlik sari zarf

Nüfus kayit örneği barkodlu

Gelir belgeleri

Benden diploma hariç ayni evraklar

Savcilik temiz evrak barkodlu

20yas oğlundan askerlik evrak tescil verdik

Nufus kayit örneği ve savcılık evrak

11 yaş oğlundan sadece Nufus kayit 2 resim

Sonrasinda ekranlari takip ettik en son bizi aldi görevli dediğim gibi 21 DV vardi hepsi aldi evrak eksik olanlara süre verdiler

Mülakat türkçe veya ingilizce tercih soruyorlar

Türkce istedik

Lise mézun

Sonrasinda hangi şehirde yasamak ve çalışmak için meslek sordu

Tanidik ve akraba sordu var dedik

Banka da ne kadar dolariniz var dedi

56k dedik

Tebrikler dedi

1 hafta sonra ptt den alin dedi çıktık

Genel olarak herkesin kolay gecti

Zayif beyaz tenli amerikali bir gorevli guler yüzlü herkesin vizesini verdi kolaydi.

5dk gibi sürdü heyecan vardi ve finalde cok rahatladik öncelikle yaklasik 2 yildir forum okuyorum çok yardimci oldu bu süreçte bize

Bende yardimci olmaya çalıştım 6 aylik saglik raporu zanan diliminde ilk çıkışınızi yapacağız deneyim yaptikca paylaşmaya çalışacağım. Forumdaki bütün destek veren siz talihli arkaşalsrimiza teşekkürederim.

• arkadaşlar benim dosyam 2 aydır kuala lumpurda ama hala mülakat maili almadım. olumlu bir cevap alabilir miyim bilmesem de viyanayla başlayıp bazı ülkelerden dosyamı taşımalarını istemeyi düşünüyorum ama bir yandan da kuala lumpurdan son anda mülakat gelir de orayı kaçırırım diye korkuyorum. sizce ne yapmak mantıklı olur?

• @onurmert Yöneticisi olduğunuz WhatsApp grubunda gerekli cevapları bulamadınız mı?

Geçmiş iletilerinize bakıyorum da yazmış olduğunuz 5 iletinin tümü sorular sorduğunuz iletiler. Forumdaki hiç bir insana fayda sağlayan bir kelime dahi yazmamışsınız.

Belli ki forumu yakından takip edip ediyorsunuz ve dosyanızı da taşımışsınız. Keşke foruma sorduğunuz sorular ve buradan edindiğiniz bilgiler kadar süreciniz hakkında bilgiler de paylaşsaydınız, tüm forumdaşlar olarak bizler de yararlanırdık.

• ⭐⭐⭐⭐

@Caner-Urker, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Bugün tam 10 saat hastanedeydik inanın denemediğimiz yöntem kalmadı nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Yanımızda iki tercüman vardı çokta iyi anlaştılar ama o röntgen sonuçları direk sisteme düştüğü için tekrar çekilmesi falan mümkün değilmiş. Ben Amerika'da yaşıyor olsam eşimin turist vizesi alma ihtimali ne olur acaba en azından benle Amerika'da olsa bana yeter süreç ne kadar uzun olsada bekleriz.

Eşinizin vize alma ihtimali var ama güzel hazırlanmanız gerekiyor ve nereden alacağınız da önemli tabi ki. Siz kendi vizelerinizi almaya bakın. DV2024 süreci bittikten sonra eşiniz için turist vizesi başvurusu yapabilirsiniz.
    Yalnız o balgam testinin sonucunu beklemeniz gerekiyor olabilir, bu konuda bir bilgim yok. Onu araştırırsanız iyi olur.

• @Fatih-Kaymak O grubun amacı mülakata malezyada gireceklerin birbirinden haberdar olması ve oradakiler de benim gibi ne yapmak gerektiğini bilmiyorlar. Ayrıca forumda kimseye grup daveti vesaire atmadık, dosyamızı taşıdığımız arkadaşlarla kendi aramızda kurduğumuz bir gruptu ve insanlar birbirlerini ekleyince büyüdü, bunu neden bir problemmiş gibi söylediğinizi anlayamadım.

Ben greencard çekilişini ilk seferde kazandım, süreç hakkında yeterince bilgim olsaydı veya bu sene yaza kadar forumu doğru düzgün takip etseydim zaten şuan bu sıkıntıları çekmeden erken hareket edebilirdim. Yani son bir iki aya kadar süreç hakkında insanlara yardımcı olabileceğim bilgilere sahip bile değildim. Malezya’ya da Hong Kong'a gittiğim arkadaşların dediklerini ve yaptıklarını yaparak dosyamı taşıdım ve forumdan Hong Kong'a gittiğimi görüp bana yazan arkadaşlara da yardım edebildiğim kadar da ettim, sadece foruma çok sık bakmıyordum. Eğer bir mülakat alabilirsem de uzunca bir mülakat deneyimi yazacağım, ama daha insanlara yardımcı olabilecek bir deneyimim olmadı. Dediğiniz gibi ben de bu kadar soru yerine cevaplar da verebilmek isterdim ama düşündüğünüz kadar bilgili değilim maalesef.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐

@onurmert, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Fatih-Kaymak O grubun amacı mülakata malezyada gireceklerin birbirinden haberdar olması ve oradakiler de benim gibi ne yapmak gerektiğini bilmiyorlar. Ayrıca forumda kimseye grup daveti vesaire atmadık, dosyamızı taşıdığımız arkadaşlarla kendi aramızda kurduğumuz bir gruptu ve insanlar birbirlerini ekleyince büyüdü, bunu neden bir problemmiş gibi söylediğinizi anlayamadım.

Ben greencard çekilişini ilk seferde kazandım, süreç hakkında yeterince bilgim olsaydı veya bu sene yaza kadar forumu doğru düzgün takip etseydim zaten şuan bu sıkıntıları çekmeden erken hareket edebilirdim. Yani son bir iki aya kadar süreç hakkında insanlara yardımcı olabileceğim bilgilere sahip bile değildim. Malezya’ya da Hong Kong'a gittiğim arkadaşların dediklerini ve yaptıklarını yaparak dosyamı taşıdım ve forumdan Hong Kong'a gittiğimi görüp bana yazan arkadaşlara da yardım edebildiğim kadar da ettim, sadece foruma çok sık bakmıyordum. Eğer bir mülakat alabilirsem de uzunca bir mülakat deneyimi yazacağım, ama daha insanlara yardımcı olabilecek bir deneyimim olmadı. Dediğiniz gibi ben de bu kadar soru yerine cevaplar da verebilmek isterdim ama düşündüğünüz kadar bilgili değilim maalesef.

Size yazan kişilere WhatsApp üzerinden yardım ettiniz sanırım, sizin de yardım aldığınızı söylediğiniz forum üzerinden değil? Öyleyse, sizden sonrakiler sizin o Whatsapptan yazdığınız yardımlarınızdan nasıl faydalanacaklar? Dediğiniz gibi forumda çok da aktif olmuyorsunuz, size buradan ulaşamayacaklar. Tam da bu sebeple artık grup kurulmuyor forumda.

• @Caner-Urker çok geçmiş olsun, DV vizesinde yurtdışı mülakatlarında bu konuda çok titizler, ne yazık ki tekrat tetkik yapmıyorlar. Daha önce yurtdışında aynı sorunları yaşayan talihliler olmuştu. Balgam testini de kültürleri çoğaltarak yaptıkları için uzun sürüyor. Sizin şu anda 6 haftanız var, bence çıkma ihtimali olabilir çünkü 4-8 hafta sürebiliyor.

Asıl talihli sizin olduğunuzu düşünüyorum, bu durumda size tavsiyem siz ve çocuğunuzun vizenizi almanız yönünde olur, eşiniz daha sonra turist vizesi alır, öğrenciye çevirir, aile birleşimi yaparsınız. Bir yolu bulunur. Tekrar geçmiş olsun, dediğim gibi belki yetişebilir, doktorla görüşüp hızlıca sürece başlamakta fayda var.

• ⭐⭐

Merhabalar, Antikor testi ile ilgili aklıma bir kaç soru geldi.

1-) Mülakat deneyimlerinde okuduğum kadarıyla Antikor testini hep devlet hastanelerinde yaptırılmış. Bu testi özel hastanelerde yaptıramıyormuyuz?
    2-) Eğer yaptırabiliyorsak, geçersiz olma gibi bir sorun olur mu?

• @deebee Merhabalar asıl talihli benim oğlumla mülakata girip vizemizi almaya çalışacağız ama eşimi almak biraz zor olacak anladığım kadarıyla onun için mülakatta bu sorunu anlatıp nasıl bir çözüm yolu olduğunu soracağım inşallah en kısa sürede onun içinde bir yol bulurum.

• @onuru dr. ungalara gittiğinizde ve devlet hastahanlerinden aldığınız antikor testlerini kabul etmiyorlar bilginiz olsun. size 3 veya 4 tane aşı yapıyorlar. yaşadığımı yazdım umarım faydalı olur

• ⭐⭐

@mehmet80 selamlar, evet dediginiz gibi unganlar antikor testi vs. kabul etmiyor fakat ankara disindaki konsolosluklarda durum nasil acaba?

• @onuru selamlar, sadece ankara yapılıyor saglık raporu ben istan buldan gittim. diğer ülkeleri bilmiyorum. benim size tavsiyem devlet hastanesine gidin aşılarınız olun ve belgelerinizi verin dr. unganlara... ben keşke öyle yapsaydım.

• ⭐⭐⭐⭐

@onuru, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, Antikor testi ile ilgili aklıma bir kaç soru geldi.

1-) Mülakat deneyimlerinde okuduğum kadarıyla Antikor testini hep devlet hastanelerinde yaptırılmış. Bu testi özel hastanelerde yaptıramıyormuyuz?
    2-) Eğer yaptırabiliyorsak, geçersiz olma gibi bir sorun olur mu?

Gerçek bir rapor veriyorlarsa neden geçersiz olsun ki?

Özel hastanede de yapılıyordur ama pahalı diye tercih edilmiyordur muhtemelen.

Olmanız gereken aşıları da gitmeden sağlık ocağında ve hastanelerde olabilirsiniz. HK sağlık kuruluşu kabul ediyor mu bilmiyorum ama bu şekilde aşı kartı aldığınızda birçok yer kabul ediyordu.

(Unganlar antikor testi veya aşı kartı kabul etmiyor genelde)

• @gurkankucukvar merhaba sürekli kontrol etmelisiniz bazen boş bir saat oluyor. bende 21 ağustosda zor bulmuştum ama sonra sürekli kontrol ettim 10 ağustosta yer açtılar. saat 17 ile 19 saatleri arasında dr. ungaları arayın belki bir şeyler yaparlar. telefona bağlanmak zor usun süre aramalısın

• ⭐⭐

@EzgiLera selamlar, tesekkurler yanitiniz icin. hk nin mulakat deneyimlerini okudugumda kabul ediyor diye aklimda kalmis. olmazsa tekrardan bir okurum butun hk ye ait deneyimleri. 2nl den sonra, bize olmamiz gereken asilari soyleyen bir mail daha mi gelecek yoksa biz bunu saglik kurulusuna sorarak mi ogrenecegiz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |