Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• Arkadaşlar bu dosyamı açtırmadığım için kızımı ekleyemedim henüz, Talep edilen belgeleri göndereceğim ama kızımın DS260 formu eksik kalıyor. Formu dolduruncaya kadar beklemeli miyim? Yoksa benim formum yeterli mi? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• @ibrahimhalılll vize almasını istediğiniz ve mülakata katılacak her bir birey için mülakat öncesi DS260 formu doldurmanız gerekiyor. Kendi adınıza doldurduğunuz DS260 formunun olduğu siteden kızınız için de ivedilikle add applicant yapmanız gerekiyor. Akabinde konsolosluk ile irtibata geçerek kendi formunuzu açtırmanız, kendi formunuzda çocuk sayısını ve çocuğunuzun kimlik bilgilerini güncellemeniz gerekmekte

• Merhaba ďün unganlarda 11:30 randevumuza ailece yani 2 yetiskin 2 oglum biri 10 yaşinda digeri 20 yasinda ofiste yabancilar fazla idi. Sıramiz geldiginde pasaport ve daha önce 2022 yılına ait eski aşi kartlarıni esim ve ben verdik. 10 yaş için covid aşı kartı yok 20 yaş oğlum hiç covid asışi olmadı. Görevli bayan neden olmadı dedi bende gerek olmadığını gecen devlet hastanesine gittiğimızi ve aşının olmadığıni bizden kaynaklanan bir durum olmadığinı söyledim icerde Dr. Ungana ile bu durumu konuşursunuz dedi bende ok dedim . Fororaflar cekildi çocuklarin aşı kartlarıni ds 260 çıktısını verdim. Sonrasinda ds 260 iade etti. 3. Katta düzen indik.3 yetişkin odemesi yaptik. 185 dolar. 10 yaş çocuk için bir şey ödemedik.20 yaşindaki oum kan ve idrar ve röntgen cekildi. Ben ve eşim 52 yasindayiz bizden sadece röntgen çekildi. Tekrar üst kata çıktık. Sonrasinda ilk beni cağirdilar maske.ile girdim maskeniz yoksa orda veriyir görevli önlük giymemi ve doktoru beklememi söyledi bayan ungan geldi hizli bir şekilde çekiliş işinı sordu ve 15 e yakin ameliyat divme saldrganlik uyusturucu akliniza saglikla ilgili hangi soru varsa sordu tabiki yok dedim. O arada sol.koluma 2 sağ koluma 1 asi yapti. Anlamadim bile sonrasinda giyinmemi istedi ve dişari ciktim.Eşim girdi onada sorular sormuş 3 aşida esim oldu. Sonrasinda covid aşısı hayatinda olmamiş 20 yaş oglum girdi aşi ole ilgili bir sey sormamiş 1 iğne yapmiş 10 yaşindaki oğlum girdi onada 1 iğne yapti. Sonrasi da odemeyi nakit olarak yaptik 920 dolar .öteki gün saat 15 ve 17 arasinda sonuclari pasaportlarla birlikte 1 kişinin gelebileceğini söyledi ve ayrildik.Covid asisi ile ilgili sorun cikmadi herr sey yolunda gitti.14 ağustos sabahn08 de mulakata gideceğiz. Daha sonrasinda deneyimikizi paylacağim.İstanbuldan geldik su anda yakin cevrede hotele yerlestik Bugun Anıtkabir ve müze dolasagiz sonrasinda sonuclari almaya gidecegim .

• @Ercan-Şen Özellikle aşı ile ilgili kafamızda soru işareti vardı. Deneyiminiz içimizi rahatlattı. Detaylı bilgileriniz için teşekkür ederiz. Umarım yarın mülakatınız da sorunsuz geçer ve vizenizi alırsınız 🙏🏼

• @asdwqq Çok teşekkürederim herkese bol şans diliyorum.

• ⭐⭐

@Ercan-Şen öncelikle tebrik ederim benim kanaatım mülakatın yüzde sekseni unganlarda konsolosluk sadece görmek istiyor tanışmak gibi şartları karşılıyorsanız isim soy isimde benzerlik yoksa vizenizi aldınız demektir ben şimdiden yeni hayatınızda güzel günler mutluluklar dilerim

• Merhaba arkadaşlar mülakatta çok merak ettiğim bir konu var bilgisi tecrubesi olan varsa lütfen beni aydınlatabilirmi?
    konu şöyle: ben endüstriyel elektronik teknikerliği mezunuyum.)2005) mezuniyetimden bir süre sonra bölüm adı değişmiş Elektronik teknolojisi olmuş. basılı diplomam end. elektronik ama e devlette elektronik teknolojisi olarak değişmiş ne yapmalıyım? bu ilk sorum du
    2. sorum : okuduğum bölümün işini yapmıyorum 8 yıldır tramvay sürücüsüyüm mülakatta sorun yaşarmıyım?
    cevap ve yardımlarınız için teşekkür ederim. bilerim herkesin gönlüne göre olsun herşey.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

@Mehmet-ynd en az lise mezunuysan beyan edeceğin diplomada sıkıntı yoksa mezun olduğun konuda çalışmaya tecrüben varmı diye sormuyorlar uber yapacam hizmet sektöründe ne olursa yaparım diyene konsolosluk hoşgeldin diyor mesela bana ne iş yapacaksın sormadılar arada ben söyledim ilgilenmedi ama tahsilimi mezun olduğum bölümü sordular bu konular için canını sıkma iş bittiğinde boşuna dert etmişim diyeceksin

• @Ercan-Şen evet güzel bir deneyim aktarimi olmus umarim sorunsuzca konsolosluk mulakatinida atlatirsiniz. Iyi haberlerinizide bekliyoruz🤲😇

• @salih-atilla İyi dilekleriniz için teşekkürederim herkese bol şans.

• Bugün 15 :30 gibi U gankara pasaportlari alip sarı zarf ve cd leri aldim. Sarı zarf cd den ayirdim yarin sabah elçiliğe vereceğim. CD USA girdiginde verilecek.Zaten uyari yazısi veriyorlar .
    Mülakat deneyimimizi bilgi vereceğim.

• @salih-atilla cevabınız için çok teşekkür ederim. İnsan istemeden tedirgin oluyor yinede:)

• @Ercan-Şen 🤲👍😇 iyi haberlerle bekliyoruz inşallah 🤲

• @Ercan-Şen hayırlı haberlerle inşallah

• Merhaba herkese, vizemiz onaylandı sevgili arkadaşlar ✨✨ müsait bir zamanda deneyimimizi paylaşacağım. Bize yardımcı olan herkese çok minnettarım. 🌷🌷

• @Zeynep-İlkbal-Yazıcı tebrikler. Hayatınızın istediğiniz doğrultuda gitmesini dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@simad, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Merhaba,

Mülakat tarihim yeni geldi ancak ben 6aylık hamileyim. Doktorum bazı aşıların yapılamayacağını söyledi. Rapor yazacak bununla ilgili. Aşıları olmamam sorun olur mu?
    Green card bana çıkmıştı ben gidemedem bile eşim gidip faydalanabilir mi?

Dosya Numarasi: 2024EU6XXX
    DS-260 Gonderimi: 15/05/2023
    Saglik Muayenesi: 02/09/2024
    Vize Mulakati: 09/09/2024
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris:

Merhaba. Aşağıya eklediğiniz bilgileri lütfen imzanıza taşıyın.

Hamilelere tüm aşılar yapılmıyor evet ama bu durum sağlık raporu almanıza engel mi bilmiyorum, bunu unganlara danışmanız gerekiyor.

Eğer siz sağlık raporu alamazsanız, vize alamazsınız. Asıl talihli olduğunuz için siz vize alamazsanız aileniz de vize alamaz maalesef.

• Selamlar herkese 14 ağustos 2024 7.45 konsolosluk randevu deneyimimizi paylaşmak istiyorum
    7.30 gibi gittiğimizde sıra olmaya başlanmıştı 7.45keri hemen öne çektiler ve pasaportlarımızı aldılar. X-rayden geçerken de geri verdiler. Takı tuka takmamıştım ama içerde problem olmadı takanlar. Biz sadece evraklar ve araba anahtarı ile girdik. Bilgilendirme formu ile karışladılar onları okuyup geri verdik. Sonra da ücretlerimizi ödeyip sıra numarası aldık. 660$ nakit ödeme yaptık iki kişi. Evraklarımızla birlikte ön tarafa doğru geçtik evrak teslimi için sıramızın yanmasını bekledik. 15 numaralı bölmedeki beyefendi çok kibardı tek tek sakin sakin ne istediyse verdik. Attıkları mailden teyit etmiştim ben her şeyi.
    Asıl talihli benim için:
    Adli sicil kaydı
    Nüfus kayıt örneği
    Sağlık raporu
    Evlilik cüzdanı asli ve fotokopisi
    Diploma asli ve fotokopisi
    Mali belgeler
    2 adet fotoğraf
    Evliliğimize dair kolaj halinde birkaç sayfa fotoğraf derlemesi ve wp kayıtlarımızı cdye yazmıştık ama cdyi almadı
    PTT kayıt makbuzunu da almadı
    Eşimden:
    Nüfus kayıt örneği
    Adli sicil kaydı
    Evlilik cüzdanı fotokopisi
    İki adet fotoğraf
    Askerlik belgesi ( eşim asker olduğu iÇin kendi birliğinden hizmet belgesi aldı)

Hiç problem çıkmadı belgeleriniz tamam gözüküyor dedi ve konsolosla görüşmeye geçtik.

İngilizce mülakat seçmiştim, yemin ettikten sonra birden Almanca Alman mısın diye sordu? Ben de hayır dedim ingilizce. Almanca öğretmenliği görüyorum formunda dedi. Çok kısa bir süre okulumdaki eksiklikte yapmıştım dedim. Bana birisi Almanca konuşunca çok heyecanlanıyorum falan dedi güldük. Sonra da sıradan sorular sordu; ne iş yapacaksınız? Ben öğretmenlik yapacağım eşim de nypd, security vs olacak dedim, Nereye gideceksiniz? Önce nyc sonra oc,md dedim, Aile arkadaş var mı oralarda? Evet dedim. Daha önce yurt dışında yaşadınız mı? Amerika’ya j1 olarak gidip F1e başvurmuştum ama kovid patladı döndüm dedim. İllegal bi statüye düşmedin hiç de mi dedi evet dedim. Ne kadardır birbirinizi tanıyorsunuz diye sordu 2 senedir tanışıyoruz bir senedir evliyiz dedim. Tebrikler 1 haftaya PTT dedi ve çıktık:)

Eşimin asker olması durumundan çok çekiniyordum, mali belgelerden çok çekiniyordum, j1den f1e change of status yapmış olmaktan çok çekiniyordum fakat bunların hiçbirini sormadı. Eşim sadece gülümsedi ve kolaylıkla çıktık.

Forumdan, telegramdan yardım eden tüm yeşilkart forum üyelerine gönülden teşekkür ederim. Yaşadığımız mutluluğun daha güzelleri sizin olsun.

• @Emsal-Efe, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar,
    @gucarslan rica etsem sorumu yanıtlar mısınız..?
    Dv24 eşim talihli, Ankara dan son dağıtımla mülakat aldık. Ds-260 formunu şu aşamada açtırıp; pasaportları işletmek ve formu doldururken sehven hatalı seçim yaptığımız uyruk bilgimi(aslında, Tr doğumlu TC vatandaşıyım) düzelttirmek istiyoruz.. Yada şöyle sorayım bu konu yüzünden AP kalma vb bir durum olur diye korkuyoruz.. Nasıl bir yol izlemeliyiz..?

Formunuzu açtırıp gerekli düzenlemeleri yapın mutlaka. Eğer düzeltmeleri yapmazsanız AP ye kalır hatta iyi niyetli bir hata olmadığına karar verilirse reddedilirsiniz. O yüzden mutlaka formu açtırıp düzeltin ve doğru bilgileri girin.

• @tubikanasofa Tebrikler. Mali belgelerden çok çekiniyorduk şeklinde yazmışsınız. Bilgi vermek siterseniz eğer 2 kişi için banka hesabınızda yaklaşık ne kadarlık bir rakam gösterebildiniz?

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    202k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k