Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Mülakat sonrası (veya öncesi) evlilik cüzdanına çocukları yazdırmak için Nüfus müdürlüğüne gidip Uluslararası Aile cüzdanı çıkarmak gerekli mi acaba ?

ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılması Gerekenler Listesi.xlsx dosyasında bu maddeyi gördüm ve araştırdığımda bu şekilde halledildiği yazıyor.

• Selamlar,
    Forum üzerinden yayınlanan 8 yıllık dv dosya numarası listesine bakıyordum. 17500 üstüne gelmesi çok karışık olmuş o yüzden deneyimli arkadaşlarımızdan sormak istediğim 17500+ gelmesi sizce ne zaman gerçekleşir. Başlangıç 6k ile yapıyor bu sene dolasıyla ben Mart ayında current olacak gibi öngördüm.

• @okiti hocam bu listeyi göremedim ben bana atabilir misin

• ⭐⭐⭐

Selamlar...
    Excel tablosu üzerinden dosyamı Viyana' ya taşımam ile ilgili açıklama notu yazmıştım. Bu nota istinaden tarafıma "Kabul maili aldınız mı?" şeklinde bir soru gelmiş..Buradan cevaplayayım..
    Hayır daha böyle bir mail almadım...Hatta dosyasını başka konsolosluklara taşıyan kimse almamıştır diye düşünüyorum. İşler olması gerektiği gibi giderse current olduktan sonra dosyamızı taşıdığımız konsolosluklardan alacağımız ilk mail umarım 2nl olacaktır...
    Sevgiler...
    Not: Sorularınızı bana buradan çekinmeden sorunuz, ben de buradan içtenlikle cevaplarım...Herkes duysun, bilsin...

• @Flight101
    öncelikle merhabalar dosyanız viyana’ya taşıma süreci ile ilgili maliyet bilgilerini ortalama bir şekilde paylaşabilir misiniz bir de Schengen veya herhangi bir vize türü olmayan kişiler bu durumda neler yapabilir dosya taşıma için

• @ahmeterol1912 hatta 2024 tekilerden biri vardı 2025 içinde başvuru yapıp çok daha güzel bir numarayla kazanmıştı ama bu yıl vize alabildiği için ds260 doldurmamisti 2025 icin

• ⭐⭐⭐⭐

@okiti mülakat öncesi evlilik cüzdanına biz çocuğumuzu ekletmiştik ama ekletmeyen talihlilerde de sorun çıkmadı. Nüfus aile olarak alacağınız vukuatlı nüfus kayıt örneğinde hali hazırda çocuğunuzun detayları da çıkıyor. Not: Resmi nikahtan sonra size verilen bordo renk kaplı cüzdan zaten "Uluslararası Aile Cüzdanı" olarak geçiyor

Mülakat başarılı geçerse ve ABD'ye göç etmeniz halinde, ABD'de ki bazı resmi işlemlerde (naturalization, vatandaşlık vb) esnasında çocuğun evlilik cüzdanında kayıt olması gerektiği için şimdiden evlilik cüzdanına kayıt ettirmenizde herhangi bir sakınca yok. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl ankara şartlarından bahsediyorsanız 17.5k seviyesine ulaşması biraz hayalperestlik olur

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl İlk bültenin 6K olarak açıklanması sizin de bildiğiniz üzere 6K'ya randevu verilecek anlamına gelmiyor. CN175XX numarası ile Ankara'dan mülakat umut ediyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları ve DV2024 Mülakat Deneyimleri başlıklarını daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim sürecinizde başarılı bir sonuca ulaşmanız için

• @ATS16 hayır Ankaradan bir umudum yok tabii ki ben dosyamı taşıttırdım çoktan 1 aya yakın oluyor sadece merak ettim ne zaman mail gelir diye ona göre planlama yapmaya çalışıyorum. Vize görüşmelerim olacak

• ⭐⭐⭐⭐

@veyso34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Emre-Kurtulmuş gelen mail otomatik maile benziyo
    Greetings,

We are processing limited immigrant visas and diversity visas currently only for ...... citizens, however, we are not able to accept transfer cases from outside our consular district.

We believe it is unlikely we will be a position to accept transfer cases in the near future. We regret that we are unable to give a more favorable reply.

Regards,

Aslında ülkeyi de paylaşırsanız daha iyi olur. Böylece insanlar oraya taşıdıklarında neyle karşılaşacağını bilirler. Bu kadar bilgi edindiğiniz foruma, siz bilgi vermekten neden çekiniyorsunuz ki?

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl cut off olmadan ve mali yıl başlamadan KCC aracılığıyla dosya taşıma süreci bu yıl ilk defa yapılacak olması sebebiyle süreç istisnai bir süreç olacak. Viyana geçtiğimiz yıllardaki yardımsever yaklaşımı ile ön koşulsuz mülakat dağıtımı yapacak ise mülakat dağıtım hızını ve süreci gözlemleyebileceğiniz en iyi yer bu konu başlığı ve excel takip listesi olacak.

@oturan'ın bu deneyiminde yaşadığı üzere Schengen vizesi nedeniyle pasaportu başka bir konsoloslukta idi ve sizin benzer bir sıkıntı yaşamamanız için schengen vizesi sürecinizi her TC vatandaşının hakkı olan ikinci pasaportu çıkartarak devam ettirebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@2000ruhu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

1 yıldır şehir dışında çalışıyorum ama ikametgah adresim memleketimde SGK dökümünü çıkardığım zaman çalışma yerinde ikametgahımın olmaması sorun olur mu? Buraya taşısam 6 ay dolmadan dosya taşıyacağım için çağrılma durumunda nasıl olur acaba?

Mülakata SGK dökümü de ikametgah belgesi de götürmeyeceksiniz. DS260 formunda adres bilginizi resmiyette olana göre değil, gerçekte olana göre doldurmanız gerekiyordu.
    Şehir dışında yazdığınız için “buraya”nın yurt dışı olmadığını düşünüyorum, öyleyse 6 ayla ilgili sizi bağlayan bir durum yok.

Dosyanızı taşıtmanız da bu durumların hepsinden bağımsız.

Bilmiyorum sormak istediğinize cevap bulabildiniz ama sorunuzu daha açık, en azından “memleketim, buraya” gibi bizim bilmediğimiz detaylarda ülke, şehir isimleri kullanarak sorarsanız daha net bir cevap alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 hayır Ankaradan bir umudum yok tabii ki ben dosyamı taşıttırdım çoktan 1 aya yakın oluyor sadece merak ettim ne zaman mail gelir diye ona göre planlama yapmaya çalışıyorum. Vize görüşmelerim olacak

Özellikle sadece ilk bültene bakarak bunu tahmin etmek pek mümkün değil. Bültenin bundan sonraki aylarda ilerleyişlerine göre daha isabetli bir çıkarım yapılabilir. Ama Şubat-Mayıs arası muhtemelen.

• Merhaba Arkadaşlar,
    Forumdaki arkadaşlarımın da desteği ile dosyamızı viyana taşıdık. Mülakat için iletişimde olalım. Herkes için hayırlısını diliyorum. Sevgilerle.

• @Aydın-Şardağ
    Buna KCC nin başkanı bile garanti veremez.

• @RuhunGemisi kualada yasanmisti bu durum 2/3 kisi vardi ,forum ve youtube da

• @veyso34 numaramız current olmadan konsolosluklar olaya dahil olmuyorlar.Bence onun için otomatik bir mesaj gelmiş ya da sizi yanlışlıkla 2024 talihlisi gibi anlamışlar

• Selamlar arkadaslar . son 3-4 gundur ki maillesmelerden sonra Konsolosluk Teyit Mailinin olumlu cevap aldim

Thank you for your inquiry.

Your interview location is Hong Kong and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

107

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |