Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@mertcank34 75 ülke pause kararına karşı açılmış bireysel bir dava. Geçici tedbir kararı verilmiş. Güzel bir haber ve emsal.
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
Kendi uygulayacağım taktiğimi söyleyeyim, dosyamı bükreş'e taşıdım kcc ile. Current olur olmaz viyana ve diğer bir kaç konsolosluğa mail atmaya başlayacağım dosyamı taşırmısınız diye. Bu esnada bükreşten mülakat gelir ya da gelmez bilmiyorum.
Ama olur da bir ülkeye de kendi isteğiyle taşıtabilirsem en azından içim rahat olur.
Yapabileceğimiz maksimum şey bu kendimizi garantiye almak için. Ayrıca siz current olmadan 4-5binlerdeki kcc ile taşıyan arkadaşlara mülakat maili gelmiş olur diye düşünüyorum (umarım). Böylece size de kılavuz olmuş olur.
Ama herhangi bir kosolosluğun oturum şartı aramıyoruz diye cevap atacağını sanmıyorum. Bu cevabı bir konsolosluktan hiç alamayacağız.
@metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@sevdemimi selamlar honkong zaten istesek hemen taşırız 3 kışlık aile maliyeti 300k Lara dayaniyor zaten yazımda da belirttiğim üzere "daha makul yerler" varken eğer oturum şartı yoksa neden arastirmayalim kimse parayı kolay kazanmıyor ,he biz üzerimize düşeni yaptık aradık bulamadık demek ki oturum sartmis gibi duruma dusersek son çare pahalı örnekleri seçmek olacak
@Serapp merhaba numaramızın aktif oldugunu nereden anlıyoruz acaba teşekkürler
@erenotti Merhaba. Ben dosyamı Üsküp’e taşıdım ve eski mülakat deneyimlerinde Üsküp’te mülakata girip vize almış kişiler olduğunu gördüm. Siz bakmıyor dediniz ve kafam biraz karıştı.
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp merhaba numaramızın aktif oldugunu nereden anlıyoruz acaba teşekkürler
Merhaba, https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2024/visa-bulletin-for-september-2024.html sitesinde her ay ve bir sonraki ayın aktif olacak numaraları açıklanıyor. DV2025 için ilk etapta Avrupa bölgesi için 6.000 olarak açıklandı. sizde her ayın ortasında bu siteye bakarak hangi numaraların aktif olduğunu görebilirsiniz. Siteye girdiğinizde sayfanın en aşağı kısımlarında " THE DIVERSITY IMMIGRANT (DV) " başlığı altında öğrenmek istediğiniz aya bakarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Şuan sizin numaranız aktif durumda ve tek yapmanız gereken Mülakat Maili (2NL) beklemek olacak, önümüzdeki günlerde alacağız bir sorun çıkmazsa. Bu CN ile çok rahat bir şekilde Ankara'dan mülakat alabilirsiniz.
@Ege-0
Geçmiş yıllarda çok az dosyaya 2nl göndermiş ya da hiç göndermemiş olabilirler. Verilere bakmak lazım. Şurdan bakabilirsiniz.
Daha önce email ile taşıma talep edildiğinde DV dosyalarına bakmadıklarını söylüyorlardı. Önce bakmayacağız / transfer kabul etmiyoruz deyip, sonra randevu da verebilirler. Konsoloslukların her biri kendi programına göre ayrı hareket ediyor. Taşıdıysanız hayırlı olsun, bekleyip nasıl bir aksiyon alınacağını görürsünüz 
@cttl Selamlar..Sizin CN current olana kadar bana kalırsa Bükreş olsun, Viyana olsun, Ankara olsun tüm konsoloslukların davranışları ile ilgili net bilgiler hepimizin elinde olacaktır...
Ben şahsen dosyasını taşımış biri olarak şu an current olsaydım, dosyamın olduğu konsolosluğun 2nl maillerini takibe alır, hangi CN lara mülakat tarihi vermiş, beni mülakat vermeden atlamış mı bunlara bakardım..Eğer atlamışsa güzel bir lisan ile durumun sorgulamasını yapardım..
@metinbeci bence kaçırdığınız en önemli satır arası şu maalesef ki dv sürecinde hiç bir şey garanti ve net değil. Bu yüzdendir ki kazandığınızı belirten mailde bile bu vize alacağınızın garantisi değildir der.
Kendinizi %100 garantiye almak peşindesiniz ancak şunu söyleyeyim hiçbir şeyin kesin garantisi yok bu süreçte. Geçtiğimiz dönemlerdede bakarsanız aynı günde konsolosluğa taşıma maili atıp birinin onay alıp birinin red edildiğinede denk gelmişizdir onun için hiç bir zaman %100 şekilde kendinizi garantiye alamayacaksınız ne yazık ki.
Örnek veriyorum fam yasasını dikkate alıp X ülkesi dosya taşıyan kişilere ekim ayı için mülakat dağıttı sizde bunu görüp oraya taşıdınız ama kendisine çok iş yükü çıkarttığı için kasım ayı itibariyle oturumu olmayana veya vatandaşı olmayana mülakat vermemeye başlayabilir veya hadi diyelim baskı yapıldı mecbur tutuldu mülakat verse bile vizeyi vermeyebilir. Şansınızı arttırmaya çalışabilirsiniz ama hiç bir zaman %100 garantiye alamayacağını bilmeniz önemli bence
Merhaba, ben current olana kadar kimse bükreş'e taşımaz ise maalesef bilgi sahibi olamayacağım. Çünkü sıralamada önümde kimse yok taşıyan excelden gördüğüm üzere.
Tecrübe edilmemiş konsolosluk hakkında bilgi sahibi olabileceğimizi düşünmüyorum. O yüzden üstte bahsettiğim gibi bir yol izleyeceğim bakalım. Biraz da taktik savaşı diyebiliriz bu sürece. Umarım herkes hedefe ulaşır.
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@cttl Selamlar..Sizin CN current olana kadar bana kalırsa Bükreş olsun, Viyana olsun, Ankara olsun tüm konsoloslukların davranışları ile ilgili net bilgiler hepimizin elinde olacaktır...
Ben şahsen dosyasını taşımış biri olarak şu an current olsaydım, dosyamın olduğu konsolosluğun 2nl maillerini takibe alır, hangi CN lara mülakat tarihi vermiş, beni mülakat vermeden atlamış mı bunlara bakardım..Eğer atlamışsa güzel bir lisan ile durumun sorgulamasını yapardım..
@cttl Ben şahsen Bükreş hakkında bilgi sahibi değilim. Siz hangi veriye istinaden taşıdınız? Daha önceki yıllarda Bükreş dosya taşıma konusunda nasıl bir performans göstermiş bunlara baktınız mı?...Excel tablosuna baktığımızda siz current olana kadar Ankara, Viyana ve Hong Kong tan haberler elimize ulaşmış olacak...
Baya araştırdım hocam, zaten benim orayla ilgili aklımda bir soru işareti yok.. Uygulayacağım taktiği belirttim sadece.
Aynen, viyanayı ben de takip ediyor olacağım. Hongkong maliyetlerden dolayı planlarım içerisinde değil.
@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@cttl Ben şahsen Bükreş hakkında bilgi sahibi değilim. Siz hangi veriye istinaden taşıdınız? Daha önceki yıllarda Bükreş dosya taşıma konusunda nasıl bir performans göstermiş bunlara baktınız mı?...Excel tablosuna baktığımızda siz current olana kadar Ankara, Viyana ve Hong Kong tan haberler elimize ulaşmış olacak...
@metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Selamlar Forumu tabiki takip ediyorum yeni bir yasa ve kimse sizin kadar Fam yasasına hakim olmayabilir mesela siz tam okudunuz mu bu yasayı neye göre vizesiz ulkelere oturum şartına gerek olmadığını söylediniz kaç kişi tecrübe etti bunu forumda açık açık bir Allah'ın kulu yazdığını görmedim sadece taşımış sorsak net cevap yok anliyorrum bu bir risk ve bunu herkes kendi almali ama net bir dille zaten fam yasası var demek insanı rahatlatmiyor biz sizin gibi rahat olamayıp essegi sağlam kazığa bağlamak icin uğraşıyoruz aslında aradığım cevap şu ; x kişi vizesiz ülkeye taşımış ve oturum şartı istememisler al buda kanıtı, yada resmi bir kaynaktan mail . @EzgiLera lütfen yanlış anlamayın burada sizden tecrübesiz yüzlerce insan var insanlar sormaktan bile çekinebiliyor aslında forumu okusanız bulursunuz diceksiniz ama o is öyle degil her sorunun cevabı aynı olamaz. Bu kadar ısrarcı olmamın resmi bir nedeni var kaynağım resmi aslında o yüzden insan tereddute düşüyor ve sizin gibi deneyimle insanların klavuzluguna ihtiyaç duyuyor kanynagim şu DOHA vizesiz dimi fam yasasina dayanarak dosya taşıma talebimi KCC ye yaptım saçma cevap geldi sonra konsolosluga sordum otomatik cevap geldi navigatora gittim orada sadece oturumu olan veya uzun süre burada ikamet edenler için geçerli diyor şimdi burada yeşil ışık görüyor insan fakat yuvarlak cevap vermişler net olarak insan cevap alamiyor çünkü online form sayfası orası. Aslında sorunda burada başlıyor bakıyorum kimse dohaya gitmemiş herkes Viyana hongkong bunlar araştırmadan mi acaba taşıyorlar daha makul yerlere hiç bakan olmadimi tasiyani görmedim buda insanı korkutuyor acaba gerçekten oturum sorunu var ondan mı tasimadilar eeeee bu durumda siz olsanız net bir ağızdan bilgi aramazmisiniz yada tecrübeli insanlara sormazmisiniz beni forumda ne kadar aktif olduğunu gorursunuz aslında gecem gündüzüm oldu Forum satır aralarini kaciriyorsam beni uyarın ilginize teşekkür ederim.
Aslında tam olarak bu endişelendiğinizi söylediğiniz şeyleri yazmıştım bir önceki mesajımda ama daha detaylı yazmam gerekiyor demek ki.
Öncelikle, FAM hem içerik olarak hem link olarak hem PDF olarak hiç paylaşılmadıysa 20 kez paylaşılmıştır bu başlık altında. Sadece okumakla kalmadık, değişen kısımları inceledik, yorumladık, denedik ve sonuçlarını gördük.
Temelde değişen şuydu: Önceden KCC aracılığı ile dosya taşımak için oturum izni veya vatandaşlık gerekirken şu an bu gerekliliği kaldırmışlar ve isteğe bağlı, gelecek planlara bağlı olarak taşıma yapabiliyorlar. Yani KCC ile taşıtmak isterseniz, taşıtabilirsiniz bunda sorun yok.
Diğer bir husus taşıttığınız ülke. Size mülakat vermeyebilirler veya size vize vermeyebilirler dedim. Çünkü, dosyanızı kabul etme/etmeme konusunda yetkileri yok KCC taşıdığı zaman. Aynı Ankara örneğinde olduğu gibi (herkes bu yüzden dosya taşımaya çalışıyor zaten), konsolosluk elindeki tüm dosyalara mülakat vermek zorunda değil. Mülakat verse bile size hemen onay ve vize vermeyebilir. Nasıl Ankara’da AP ye kalma ihtimaliniz varsa diğer konsolosluklarda da var. Ankara için bile aylar süren AP süreci oralarda daha uzun veya daha kısa sürebilir. Bu geçen süreçte vizelerin bitmeyeceğinin ya da mali yılın bitmeyeceğinin garantisi yok, aynı Ankara gibi.
Özellikle Ankara’yı örnek gösteriyorum çünkü sırf taşıttınız diye değil, burada da yaşanan şeyler olduğunu görün diye.
Sizin %100 emin olmak istediğiniz konuya gelelim. Konsolosluk oturum soracak mı? Sormak isterse sorabilir. KCC ile dosya taşırken oturum şartı yok ama dosyanızı taşıdınız diye oturum sormayacakları anlamına veya kesin mülakat alacağınız anlamına gelmiyor. Daha önce çok kez açıkladığım gibi bazı konsolosluklar sayfalarında sadece vatandaşlara ve oturum sahibi olanlara hizmet verdiklerini yazarken bazı konsolosluklar onları önceliklendirdiklerini yazıyor. Peki bu bilgiyi bulamadınız konsolosluk sayfasında, FAM’den daha zor sonuçta bulması, o zaman ne olacak? O zaman önceki senenin tecrübelerini okumalısınız. Zaten forumun kuruluş amacı bu.
Bu tecrübelerde neyi arayacaksınız?
Bazı konsolosluklar var ki KCC aracılığı ile oturumu olanların taşıdığı herkesi AP ye bıraktı. Bazı konsolosluklar ise kesin olarak oturum soran konsolosluklar.
Bu bilgilerin hepsi forumda var. Kimseye bu bilgiler KCC’den, DoS’ten gelmiyor. Ve bu forum herkese de açık bir forum. Benim gördüğümü siz de görüyorsunuz, sizin gördüğünüzü diğer 10 kişi de görüyor. Kimsenin kimseden bir şey sakladığı yok. Hiçbir konu kapalı kapılar ardında konuşulmuyor.
Ben size şuraya taşıyın ya da buraya taşımayın demem. Sadece neleri nasıl araştırabileceğiniz konusunda yönlendiririm. Risk her zaman sizin riskiniz. Çünkü önceden senede binlerce mülakat veren, hatta 2 haftalık kısacık bir süre zarfında 311 mülakat yapan konsolosluk, bir bakarsınız 1 senede o mülakatı anca verir (bkz. Ankara). Ya da DV ile hiç alakası olmayan bir konsolosluk oraya dosya taşımamanıza rağmen sistemsel bir hata ile size mülakat verir ve vizenizi alırsınız (bkz. Hindistan).
Cidden tüm bu ihtimallerin en güzel yanı da ne biliyor musunuz? Hepsi forumda var bunların ve size 1 arama butonu kadar yakındalar. Sadece ne arayacağınızı bilmeniz lazım. Hemen deneyin mesela FAM yazın. Bakın kaç kez paylaşılmış. Hatta başkasının okuduğuna anladığına da güvenmeyin, hazır kaynağını bulmuşken kendiniz okuyun bir de.
Herkesin belli başlı birkaç ülkeye taşıyor olmasının sebebi de bu zaten. Önceki tecrübeleri okuyup riski azaltmaya çalışıyorlar. Ama yarının ne getireceğini kimse bilemez. Bu garantici kafadan çıkıp risk almanız lazım. Ama riski alırken de mantıklı davranıp riskinizi azaltmanız lazım. Hiçbir zaman o risk sıfır olmayacak, bunu kabullenin.
@Ege-0 oturum ile orada bekleyeceğim derken uskupden oturum mu aldiniz şuan oturum izniniz mi var
@metinbeci akrabalarım orada ve orada şirket kuracağım. Oturumu bu şekilde sağlayacağım.
@Emre-Kurtulmuş selamlar , bahsettiğiniz gibi kacirdigim satır arası dediğiniz "kazandığınız yazıda bile garanti olmadigini , 100% olmadığını kaciriyorsunuz" demeniz benim ne kadar bu işe kendimi adadigimi ve nekadar detaylı yazdığımi farketmemis olabilirsiniz. Keza dedikleriniz hepsinin farkındayım oyuzdendirki birilerinin kardeşim Fam yasası var ne korkuyorsun gibi guzellemeleri insanları yanlış yönlendiriyor birisi o cümleye istinaden kötü sonuçlanacak bir karar alabilir. Burada herkes işini sağlama almak ister haklı olarak şans faktöründen ziyade garantiye alabilmek için ihtimalleri yüksek tutmaya çalışıyor gayet normal ve çok doğru bir yaklaşım ,tabiki kimsenin garantisi yok farkındayız bunun. Öncelikle cevap dahi yazdiginiz için cooook teşekkür ederim her düşünceye saygım var. Herkesten herkesten birşeyler öğreniyor amacımız iyi bilenler bilmeyenlere yol gostersin herkes kazasız belasız atlatsin süreci. Bu gibi durumlarda bizlerin yaklaşımı (bilenlerin bilmeyenlere) denemelisin , risk senin riskin, bak Ayşe Fatma honkonga gitmiş sende gidebilirsin Ama FAM yasası var zaten kimse oturum istemiyor sen bunu nasıl bilmezsin izlenimi bunlar yardımdan ziyade insanı dahada strese sokar olması gereken bir bilgi açıklayan kaynak yada tecrübe örnekleri sunmalı yoksa yoksa kimse fikir beyan etmemeli çekinerek yazıyorum çünkü insanları yanlış yönlendirmek istemem emin olmadığın bir bilgiyi paylaşmam kimseyle ama forumda çok fazla ezbere ifade kullanılıyor. "mülakat bile alsam kapıdan eli boş donebilegimi biliyorum" konu bu değil zaten ama forumdan güzel dersler çıkardım altı dolu olan bilgiler de var içi boş bilgiler de var o yüzden değerli gördüğüm bilgileri dikkate alıp yolumuza devam edeceğiz risk ve şans faktoru herzaman yakamizda olacak. Vakit ayırıp bile cevap yazanlara teşekkür ederim kimse yanlış anlamasın burada bir aile edasıyla yardımlaşmak güzel kimse alınıp gucenmesin sadece fikirlerimi paylaşıyorum haddim de değil kimseye bilgelik taşlamak fayda sağlayan herkesten Allah razı olsun.
Arkadaslar selamlar .kcc ile olan son maillesmemi sizlerle paylasmak istiyorum tasimami teyit amacli sorguladim soru ve cavap bu sekilde geldi
I requested file transfer for DV 2025 interview. I just want to confirm. Is my file in Hong Kong?
Thank you for your inquiry.
Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.
@Cansu-mer galiba tasindini ima ediyor current olmami beklememi soyluyor
@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Cansu-mer galiba tasindini ima ediyor current olmami beklememi soyluyor
Okumadan cevap atmışlar. Dosyanızı taşıdığınızı falan yazmayın, kafaları karışıyor. Where is my interview location? yazmanız yeterli.
@EzgiLera Öncelikle değer verip zaman ayirdiginiz ve uzunca açıklamaya çalıştığınız icin teşekkür ederim, aslında şimdi daha doğru ve net bir dille anlatmış oldunuz şimdi güzelce anlatmak istediğinizi anladım. Zaten aynı fikirlere sahibiz fakat benden fersah fersah uzaklarda tecrübe sahibi olan sizin şu şekilde verdiği cevap bana acabami sorusunu sordurdu acaba tasisam mi bak tecrübeli bir ağızdan duydum bunu diye düşünüyor insan ve devamında yazılanları insanın gözü bile görmüyor kurduğunuz cümleler sizi ciddiye alan ve sizin bilginize sonsuz güvenen insanlari yaniltabiliyor ifadeniz şuydu
(KCC ile taşıma yaptığınızda oturum veya çalışma izni gerekmiyor artık. Son birkaç sayfada bile çokça örnekleri var.)
İşte bu ifade sorgulanıyor madem oturum şartı yok bana neden hongkong diyorsunuz oluyorum ben yakın yerden bahsederken neden başka yer örnek gosteriliyor ozaman söylenilen ifadenin ne anlamı var diyorum kendi kendime.
Neyse son olarak uzunca iyi niyetli açıklamaniz sayesinde konu kafamda netleşti bir cok insanda yanlış anlayıp yanlış yorumlamamis olur bu sayede. Sizinle fikirlerimiz başından bberi aynı sadece bir şeyi yorumlarken hata yapabiliyoruz yada bir cümle yazarken yanlış anlaşılmaya sebep olabiliriz. İlginiz alakanız için tekrar teşekkür ederim inşallah sonumuz güzel olur.
@cttl selamlar biz de dosyamızı Bükreş’e taşıdık. Dosya numaramız sizden önde. Gelişmelerle ilgili forumdan bilgi paylaşacağım.
Bugün Bükreş üzerine çok konuştuk, 10.08.2024 CEAC verileri üzerinden bir kıyaslama yaptım ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaptığım sadece bir örnektir. Şurası iyidir, burası kötüdür, orası daha az risklidir demiyorum. Sadece rakamları yorumluyorum.
Aşağıdaki tabloda Viyana ve Bükreş verilerini sizlerle paylaşıyorum...

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum