Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kendi uygulayacağım taktiğimi söyleyeyim, dosyamı bükreş'e taşıdım kcc ile. Current olur olmaz viyana ve diğer bir kaç konsolosluğa mail atmaya başlayacağım dosyamı taşırmısınız diye. Bu esnada bükreşten mülakat gelir ya da gelmez bilmiyorum.
    Ama olur da bir ülkeye de kendi isteğiyle taşıtabilirsem en azından içim rahat olur.
    Yapabileceğimiz maksimum şey bu kendimizi garantiye almak için. Ayrıca siz current olmadan 4-5binlerdeki kcc ile taşıyan arkadaşlara mülakat maili gelmiş olur diye düşünüyorum (umarım). Böylece size de kılavuz olmuş olur.
    Ama herhangi bir kosolosluğun oturum şartı aramıyoruz diye cevap atacağını sanmıyorum. Bu cevabı bir konsolosluktan hiç alamayacağız.

    @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @sevdemimi selamlar honkong zaten istesek hemen taşırız 3 kışlık aile maliyeti 300k Lara dayaniyor zaten yazımda da belirttiğim üzere "daha makul yerler" varken eğer oturum şartı yoksa neden arastirmayalim kimse parayı kolay kazanmıyor ,he biz üzerimize düşeni yaptık aradık bulamadık demek ki oturum sartmis gibi duruma dusersek son çare pahalı örnekleri seçmek olacak


  • @Serapp merhaba numaramızın aktif oldugunu nereden anlıyoruz acaba teşekkürler


  • @erenotti Merhaba. Ben dosyamı Üsküp’e taşıdım ve eski mülakat deneyimlerinde Üsküp’te mülakata girip vize almış kişiler olduğunu gördüm. Siz bakmıyor dediniz ve kafam biraz karıştı.


  • @Özlem-Toraman, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp merhaba numaramızın aktif oldugunu nereden anlıyoruz acaba teşekkürler

    Merhaba, https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2024/visa-bulletin-for-september-2024.html sitesinde her ay ve bir sonraki ayın aktif olacak numaraları açıklanıyor. DV2025 için ilk etapta Avrupa bölgesi için 6.000 olarak açıklandı. sizde her ayın ortasında bu siteye bakarak hangi numaraların aktif olduğunu görebilirsiniz. Siteye girdiğinizde sayfanın en aşağı kısımlarında " THE DIVERSITY IMMIGRANT (DV) " başlığı altında öğrenmek istediğiniz aya bakarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Şuan sizin numaranız aktif durumda ve tek yapmanız gereken Mülakat Maili (2NL) beklemek olacak, önümüzdeki günlerde alacağız bir sorun çıkmazsa. Bu CN ile çok rahat bir şekilde Ankara'dan mülakat alabilirsiniz.


  • @Ege-0
    Geçmiş yıllarda çok az dosyaya 2nl göndermiş ya da hiç göndermemiş olabilirler. Verilere bakmak lazım. Şurdan bakabilirsiniz.

    Daha önce email ile taşıma talep edildiğinde DV dosyalarına bakmadıklarını söylüyorlardı. Önce bakmayacağız / transfer kabul etmiyoruz deyip, sonra randevu da verebilirler. Konsoloslukların her biri kendi programına göre ayrı hareket ediyor. Taşıdıysanız hayırlı olsun, bekleyip nasıl bir aksiyon alınacağını görürsünüz 👍

  • ⭐⭐⭐

    @cttl Selamlar..Sizin CN current olana kadar bana kalırsa Bükreş olsun, Viyana olsun, Ankara olsun tüm konsoloslukların davranışları ile ilgili net bilgiler hepimizin elinde olacaktır...
    Ben şahsen dosyasını taşımış biri olarak şu an current olsaydım, dosyamın olduğu konsolosluğun 2nl maillerini takibe alır, hangi CN lara mülakat tarihi vermiş, beni mülakat vermeden atlamış mı bunlara bakardım..Eğer atlamışsa güzel bir lisan ile durumun sorgulamasını yapardım..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @metinbeci bence kaçırdığınız en önemli satır arası şu maalesef ki dv sürecinde hiç bir şey garanti ve net değil. Bu yüzdendir ki kazandığınızı belirten mailde bile bu vize alacağınızın garantisi değildir der.
    Kendinizi %100 garantiye almak peşindesiniz ancak şunu söyleyeyim hiçbir şeyin kesin garantisi yok bu süreçte. Geçtiğimiz dönemlerdede bakarsanız aynı günde konsolosluğa taşıma maili atıp birinin onay alıp birinin red edildiğinede denk gelmişizdir onun için hiç bir zaman %100 şekilde kendinizi garantiye alamayacaksınız ne yazık ki.
    Örnek veriyorum fam yasasını dikkate alıp X ülkesi dosya taşıyan kişilere ekim ayı için mülakat dağıttı sizde bunu görüp oraya taşıdınız ama kendisine çok iş yükü çıkarttığı için kasım ayı itibariyle oturumu olmayana veya vatandaşı olmayana mülakat vermemeye başlayabilir veya hadi diyelim baskı yapıldı mecbur tutuldu mülakat verse bile vizeyi vermeyebilir. Şansınızı arttırmaya çalışabilirsiniz ama hiç bir zaman %100 garantiye alamayacağını bilmeniz önemli bence


  • Merhaba, ben current olana kadar kimse bükreş'e taşımaz ise maalesef bilgi sahibi olamayacağım. Çünkü sıralamada önümde kimse yok taşıyan excelden gördüğüm üzere.
    Tecrübe edilmemiş konsolosluk hakkında bilgi sahibi olabileceğimizi düşünmüyorum. O yüzden üstte bahsettiğim gibi bir yol izleyeceğim bakalım. Biraz da taktik savaşı diyebiliriz bu sürece. Umarım herkes hedefe ulaşır.

    @Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @cttl Selamlar..Sizin CN current olana kadar bana kalırsa Bükreş olsun, Viyana olsun, Ankara olsun tüm konsoloslukların davranışları ile ilgili net bilgiler hepimizin elinde olacaktır...
    Ben şahsen dosyasını taşımış biri olarak şu an current olsaydım, dosyamın olduğu konsolosluğun 2nl maillerini takibe alır, hangi CN lara mülakat tarihi vermiş, beni mülakat vermeden atlamış mı bunlara bakardım..Eğer atlamışsa güzel bir lisan ile durumun sorgulamasını yapardım..

  • ⭐⭐⭐

    @cttl Ben şahsen Bükreş hakkında bilgi sahibi değilim. Siz hangi veriye istinaden taşıdınız? Daha önceki yıllarda Bükreş dosya taşıma konusunda nasıl bir performans göstermiş bunlara baktınız mı?...Excel tablosuna baktığımızda siz current olana kadar Ankara, Viyana ve Hong Kong tan haberler elimize ulaşmış olacak...


  • Baya araştırdım hocam, zaten benim orayla ilgili aklımda bir soru işareti yok.. Uygulayacağım taktiği belirttim sadece.
    Aynen, viyanayı ben de takip ediyor olacağım. Hongkong maliyetlerden dolayı planlarım içerisinde değil.

    @Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @cttl Ben şahsen Bükreş hakkında bilgi sahibi değilim. Siz hangi veriye istinaden taşıdınız? Daha önceki yıllarda Bükreş dosya taşıma konusunda nasıl bir performans göstermiş bunlara baktınız mı?...Excel tablosuna baktığımızda siz current olana kadar Ankara, Viyana ve Hong Kong tan haberler elimize ulaşmış olacak...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Selamlar Forumu tabiki takip ediyorum yeni bir yasa ve kimse sizin kadar Fam yasasına hakim olmayabilir mesela siz tam okudunuz mu bu yasayı neye göre vizesiz ulkelere oturum şartına gerek olmadığını söylediniz kaç kişi tecrübe etti bunu forumda açık açık bir Allah'ın kulu yazdığını görmedim sadece taşımış sorsak net cevap yok anliyorrum bu bir risk ve bunu herkes kendi almali ama net bir dille zaten fam yasası var demek insanı rahatlatmiyor biz sizin gibi rahat olamayıp essegi sağlam kazığa bağlamak icin uğraşıyoruz aslında aradığım cevap şu ; x kişi vizesiz ülkeye taşımış ve oturum şartı istememisler al buda kanıtı, yada resmi bir kaynaktan mail . @EzgiLera lütfen yanlış anlamayın burada sizden tecrübesiz yüzlerce insan var insanlar sormaktan bile çekinebiliyor aslında forumu okusanız bulursunuz diceksiniz ama o is öyle degil her sorunun cevabı aynı olamaz. Bu kadar ısrarcı olmamın resmi bir nedeni var kaynağım resmi aslında o yüzden insan tereddute düşüyor ve sizin gibi deneyimle insanların klavuzluguna ihtiyaç duyuyor kanynagim şu DOHA vizesiz dimi fam yasasina dayanarak dosya taşıma talebimi KCC ye yaptım saçma cevap geldi sonra konsolosluga sordum otomatik cevap geldi navigatora gittim orada sadece oturumu olan veya uzun süre burada ikamet edenler için geçerli diyor şimdi burada yeşil ışık görüyor insan fakat yuvarlak cevap vermişler net olarak insan cevap alamiyor çünkü online form sayfası orası. Aslında sorunda burada başlıyor bakıyorum kimse dohaya gitmemiş herkes Viyana hongkong bunlar araştırmadan mi acaba taşıyorlar daha makul yerlere hiç bakan olmadimi tasiyani görmedim buda insanı korkutuyor acaba gerçekten oturum sorunu var ondan mı tasimadilar eeeee bu durumda siz olsanız net bir ağızdan bilgi aramazmisiniz yada tecrübeli insanlara sormazmisiniz beni forumda ne kadar aktif olduğunu gorursunuz aslında gecem gündüzüm oldu Forum satır aralarini kaciriyorsam beni uyarın ilginize teşekkür ederim.

    Aslında tam olarak bu endişelendiğinizi söylediğiniz şeyleri yazmıştım bir önceki mesajımda ama daha detaylı yazmam gerekiyor demek ki.

    Öncelikle, FAM hem içerik olarak hem link olarak hem PDF olarak hiç paylaşılmadıysa 20 kez paylaşılmıştır bu başlık altında. Sadece okumakla kalmadık, değişen kısımları inceledik, yorumladık, denedik ve sonuçlarını gördük.

    Temelde değişen şuydu: Önceden KCC aracılığı ile dosya taşımak için oturum izni veya vatandaşlık gerekirken şu an bu gerekliliği kaldırmışlar ve isteğe bağlı, gelecek planlara bağlı olarak taşıma yapabiliyorlar. Yani KCC ile taşıtmak isterseniz, taşıtabilirsiniz bunda sorun yok.

    Diğer bir husus taşıttığınız ülke. Size mülakat vermeyebilirler veya size vize vermeyebilirler dedim. Çünkü, dosyanızı kabul etme/etmeme konusunda yetkileri yok KCC taşıdığı zaman. Aynı Ankara örneğinde olduğu gibi (herkes bu yüzden dosya taşımaya çalışıyor zaten), konsolosluk elindeki tüm dosyalara mülakat vermek zorunda değil. Mülakat verse bile size hemen onay ve vize vermeyebilir. Nasıl Ankara’da AP ye kalma ihtimaliniz varsa diğer konsolosluklarda da var. Ankara için bile aylar süren AP süreci oralarda daha uzun veya daha kısa sürebilir. Bu geçen süreçte vizelerin bitmeyeceğinin ya da mali yılın bitmeyeceğinin garantisi yok, aynı Ankara gibi.

    Özellikle Ankara’yı örnek gösteriyorum çünkü sırf taşıttınız diye değil, burada da yaşanan şeyler olduğunu görün diye.

    Sizin %100 emin olmak istediğiniz konuya gelelim. Konsolosluk oturum soracak mı? Sormak isterse sorabilir. KCC ile dosya taşırken oturum şartı yok ama dosyanızı taşıdınız diye oturum sormayacakları anlamına veya kesin mülakat alacağınız anlamına gelmiyor. Daha önce çok kez açıkladığım gibi bazı konsolosluklar sayfalarında sadece vatandaşlara ve oturum sahibi olanlara hizmet verdiklerini yazarken bazı konsolosluklar onları önceliklendirdiklerini yazıyor. Peki bu bilgiyi bulamadınız konsolosluk sayfasında, FAM’den daha zor sonuçta bulması, o zaman ne olacak? O zaman önceki senenin tecrübelerini okumalısınız. Zaten forumun kuruluş amacı bu.

    Bu tecrübelerde neyi arayacaksınız?

    • Konsolosluk mülakatta oturum izni sormuş mu?
      Örnek: KCC aracılığıyla oturumu olmasa da Kanada’ya taşıyabilen biri vardı. Mülakatta oturum izni sorulmadı.
    • Oturum izni olmayan birinin dosyasını kabul etmiş mi?
      Örnek: Viyana vize bile sormadan birçok kişiyi kabul etti, Kuala Lumpur eğer ülkeye giriş yaptıysanız kabul ederim dedi. Ama sonuçta bu her iki konsolosluk da mülakatta oturum sormadılar çünkü oturumu olmadığını bildikleri kişileri bizzat kendi istekleriyle kabul etmişlerdi.

    Bazı konsolosluklar var ki KCC aracılığı ile oturumu olanların taşıdığı herkesi AP ye bıraktı. Bazı konsolosluklar ise kesin olarak oturum soran konsolosluklar.

    Bu bilgilerin hepsi forumda var. Kimseye bu bilgiler KCC’den, DoS’ten gelmiyor. Ve bu forum herkese de açık bir forum. Benim gördüğümü siz de görüyorsunuz, sizin gördüğünüzü diğer 10 kişi de görüyor. Kimsenin kimseden bir şey sakladığı yok. Hiçbir konu kapalı kapılar ardında konuşulmuyor.

    Ben size şuraya taşıyın ya da buraya taşımayın demem. Sadece neleri nasıl araştırabileceğiniz konusunda yönlendiririm. Risk her zaman sizin riskiniz. Çünkü önceden senede binlerce mülakat veren, hatta 2 haftalık kısacık bir süre zarfında 311 mülakat yapan konsolosluk, bir bakarsınız 1 senede o mülakatı anca verir (bkz. Ankara). Ya da DV ile hiç alakası olmayan bir konsolosluk oraya dosya taşımamanıza rağmen sistemsel bir hata ile size mülakat verir ve vizenizi alırsınız (bkz. Hindistan).

    Cidden tüm bu ihtimallerin en güzel yanı da ne biliyor musunuz? Hepsi forumda var bunların ve size 1 arama butonu kadar yakındalar. Sadece ne arayacağınızı bilmeniz lazım. Hemen deneyin mesela FAM yazın. Bakın kaç kez paylaşılmış. Hatta başkasının okuduğuna anladığına da güvenmeyin, hazır kaynağını bulmuşken kendiniz okuyun bir de.

    Herkesin belli başlı birkaç ülkeye taşıyor olmasının sebebi de bu zaten. Önceki tecrübeleri okuyup riski azaltmaya çalışıyorlar. Ama yarının ne getireceğini kimse bilemez. Bu garantici kafadan çıkıp risk almanız lazım. Ama riski alırken de mantıklı davranıp riskinizi azaltmanız lazım. Hiçbir zaman o risk sıfır olmayacak, bunu kabullenin.


  • @Ege-0 oturum ile orada bekleyeceğim derken uskupden oturum mu aldiniz şuan oturum izniniz mi var


  • @metinbeci akrabalarım orada ve orada şirket kuracağım. Oturumu bu şekilde sağlayacağım.


  • @Emre-Kurtulmuş selamlar , bahsettiğiniz gibi kacirdigim satır arası dediğiniz "kazandığınız yazıda bile garanti olmadigini , 100% olmadığını kaciriyorsunuz" demeniz benim ne kadar bu işe kendimi adadigimi ve nekadar detaylı yazdığımi farketmemis olabilirsiniz. Keza dedikleriniz hepsinin farkındayım oyuzdendirki birilerinin kardeşim Fam yasası var ne korkuyorsun gibi guzellemeleri insanları yanlış yönlendiriyor birisi o cümleye istinaden kötü sonuçlanacak bir karar alabilir. Burada herkes işini sağlama almak ister haklı olarak şans faktöründen ziyade garantiye alabilmek için ihtimalleri yüksek tutmaya çalışıyor gayet normal ve çok doğru bir yaklaşım ,tabiki kimsenin garantisi yok farkındayız bunun. Öncelikle cevap dahi yazdiginiz için cooook teşekkür ederim her düşünceye saygım var. Herkesten herkesten birşeyler öğreniyor amacımız iyi bilenler bilmeyenlere yol gostersin herkes kazasız belasız atlatsin süreci. Bu gibi durumlarda bizlerin yaklaşımı (bilenlerin bilmeyenlere) denemelisin , risk senin riskin, bak Ayşe Fatma honkonga gitmiş sende gidebilirsin Ama FAM yasası var zaten kimse oturum istemiyor sen bunu nasıl bilmezsin izlenimi bunlar yardımdan ziyade insanı dahada strese sokar olması gereken bir bilgi açıklayan kaynak yada tecrübe örnekleri sunmalı yoksa yoksa kimse fikir beyan etmemeli çekinerek yazıyorum çünkü insanları yanlış yönlendirmek istemem emin olmadığın bir bilgiyi paylaşmam kimseyle ama forumda çok fazla ezbere ifade kullanılıyor. "mülakat bile alsam kapıdan eli boş donebilegimi biliyorum" konu bu değil zaten ama forumdan güzel dersler çıkardım altı dolu olan bilgiler de var içi boş bilgiler de var o yüzden değerli gördüğüm bilgileri dikkate alıp yolumuza devam edeceğiz risk ve şans faktoru herzaman yakamizda olacak. Vakit ayırıp bile cevap yazanlara teşekkür ederim kimse yanlış anlamasın burada bir aile edasıyla yardımlaşmak güzel kimse alınıp gucenmesin sadece fikirlerimi paylaşıyorum haddim de değil kimseye bilgelik taşlamak fayda sağlayan herkesten Allah razı olsun.


  • Arkadaslar selamlar .kcc ile olan son maillesmemi sizlerle paylasmak istiyorum tasimami teyit amacli sorguladim soru ve cavap bu sekilde geldi

    I requested file transfer for DV 2025 interview. I just want to confirm. Is my file in Hong Kong?

    Thank you for your inquiry.

    Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.


  • @Cansu-mer galiba tasindini ima ediyor current olmami beklememi soyluyor

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Cansu-mer galiba tasindini ima ediyor current olmami beklememi soyluyor

    Okumadan cevap atmışlar. Dosyanızı taşıdığınızı falan yazmayın, kafaları karışıyor. Where is my interview location? yazmanız yeterli.


  • @EzgiLera Öncelikle değer verip zaman ayirdiginiz ve uzunca açıklamaya çalıştığınız icin teşekkür ederim, aslında şimdi daha doğru ve net bir dille anlatmış oldunuz şimdi güzelce anlatmak istediğinizi anladım. Zaten aynı fikirlere sahibiz fakat benden fersah fersah uzaklarda tecrübe sahibi olan sizin şu şekilde verdiği cevap bana acabami sorusunu sordurdu acaba tasisam mi bak tecrübeli bir ağızdan duydum bunu diye düşünüyor insan ve devamında yazılanları insanın gözü bile görmüyor kurduğunuz cümleler sizi ciddiye alan ve sizin bilginize sonsuz güvenen insanlari yaniltabiliyor ifadeniz şuydu
    (KCC ile taşıma yaptığınızda oturum veya çalışma izni gerekmiyor artık. Son birkaç sayfada bile çokça örnekleri var.)

    İşte bu ifade sorgulanıyor madem oturum şartı yok bana neden hongkong diyorsunuz oluyorum ben yakın yerden bahsederken neden başka yer örnek gosteriliyor ozaman söylenilen ifadenin ne anlamı var diyorum kendi kendime.

    Neyse son olarak uzunca iyi niyetli açıklamaniz sayesinde konu kafamda netleşti bir cok insanda yanlış anlayıp yanlış yorumlamamis olur bu sayede. Sizinle fikirlerimiz başından bberi aynı sadece bir şeyi yorumlarken hata yapabiliyoruz yada bir cümle yazarken yanlış anlaşılmaya sebep olabiliriz. İlginiz alakanız için tekrar teşekkür ederim inşallah sonumuz güzel olur.


  • @cttl selamlar biz de dosyamızı Bükreş’e taşıdık. Dosya numaramız sizden önde. Gelişmelerle ilgili forumdan bilgi paylaşacağım.

  • ⭐⭐⭐

    Bugün Bükreş üzerine çok konuştuk, 10.08.2024 CEAC verileri üzerinden bir kıyaslama yaptım ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaptığım sadece bir örnektir. Şurası iyidir, burası kötüdür, orası daha az risklidir demiyorum. Sadece rakamları yorumluyorum.
    Aşağıdaki tabloda Viyana ve Bükreş verilerini sizlerle paylaşıyorum...
    VNN-BCH.jpg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum