DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Herkese merhaba, forumda ve internette biraz araştırdım ama net bir bilgiye ulaşamadım maalesef. Daha önce cevaplandıysa kusura bakmayın lütfen.
Öncelikle 2025 ilk bülten açıklanmış olarak görüyorum ve anladığım kadarıyla CN 6500'e kadar current olmuş bu benim dosya numaramın Ankaradan mülakat alma olasılığını yükseltmiş midir ? Bunun için kesin bir cevap olmadığının farkındayım sadece tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini duymak isterim.
Ek bir sorum ise; mevcut DV 2025 kazananı olarak DV 2026 çekilişine katılmam bir sorun yaratır mı ? (Mülakat alamazsam ve dosyayı taşıyamazsam en azından bir sonraki sene için şansımı denemek isterim)
-
@rezanclz merhaba dosyanızı nereye taşıdınız acaba
-
@deebee doğru anladıysam current olduktan sonra hemen konsoloslukla taşıma yapılabilir herhangi bir zaman kıstası yok sanırım. Teşekkürler
-
@10urdmn viyana
-
@rezanclz bence ekime randevu alırsınız bir 15_20 gün içinde mail gelir size
-
@rezanclz schengen vizeniz veya yeşil pasaportunuz var mıydı
-
@rezanclz Hatırladığım kadarıyla FAM yasasına göre dosyasını Viyana'ya İlk taşıyanlardansınız.. Bir taşıma daha mı yapmak niyetindesiniz?
-
Mulakat davetleri 10-15 Agustosdan 't'baren iletilecek?
-
@Flight101 olur da viyanada işler ters gider ise yeniden taşımak için bilgi sahibi olmak istedim.
-
@rezanclz Endişenizi anlıyorum..Bu kadar erken current olmayı beklemiyordunuz sanırım...Geçen seneki rakamlar gelir, 2. bültende current olurum bu süre zarfında da gelişmeleri gözlerim diye düşünmüş olabilirsiniz.. Çok haklısınız, şimdi öncü kuvvet oldunuz..😉...
Bende bir Viyana bekleyeni olarak ilk önceliğim save diversity visa daily statistics sayfası üzerinden Avusturya talihlilerine giden 2nl leri takip etmek.. Yine biraz rakam konuşalım, Avusturya kazanan sayısı 51..Dosya başına ort. talihli 2 dersek eder 25 dosya...Hepsinin Avusturya'da ikamet ediyor olma olasılığı düşüktür... Maksimum 25 DV dosyası bakacak alan Avusturya bizi hiç üzmeden CN sırasına mı alacak yoksa önce benim vatandaşım sonra sizler diyerek mi davet edecek...Bunu nasıl anlayacağız? Açıkçası siz önde olduğunuz için sizin numaralarınızı takip edeceğiz...
Şans hepimizle olsun.. -
@Flight101 ben de öyle düsünmüstüm ama dv süreci tamamen bilinmezlik havuzu oldugu icin her zaman a b c d planlari yapmak gerektigini düsünüyorum, mesela umman dv2023 te mülakat verirken dv2024 te hic mülakat vermedi, belgrad dv2024 te oturumu olup da tasiyan herkesi AP ye birakti, üstüne bu FAM yasasi geldi iyice bilinmezige düstük. Umarim 2.tasimaya gerek kalmaz hepimiz vizemizi aliriz.
-
Dediklerinize katılıyorum.. Verilere göre konuşursak hala Viyana güvenli liman gibi görünüyor...Havacılıkta bir üçleme vardır "Navigate Communicate Aviate"...Verileri değerlendiririz, iletişime geçeriz, yola ona göre devam ederiz...Kendi adıma dosyanızı yakından tekip edeceğim..
-
@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, bir kültürel değişim programı dolayısıyla iki pasaportum var birisi gri pasaport diğeri bordo pasaport, dosyamı taşıyacağım ülkeye gri pasaportla girip bordo pasaporta vizeyi bastırmamda bir sakınca olur mu? Bu sefer o ülkedeki ABD konsolosluğu "bu adam buraya pasaportunda vize olmadan nasıl girdi" diye düşünebilir mi? Görüşme esnasında hem gri pasaport hem bordo pasaportu birlikte sunsam bu sefer devlet görevlisi zannedilip AP'ye bırakılır mıyım? Kısaca bu yolu izlememi tavsiye eder misiniz yoksa Schengen almak için mi uğraşmalıyım? @gucarslan
Mülakatta güncel pasaportlarınızı beyan edeceksiniz zaten. İstediğiniz pasaporta vize basılabilir. Ki griye basmıyorlar galiba siz isteseniz de (bundan emin değilim). Devlet memuru olmanızın neden bir zararı olsun?
-
@minnesota, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@cttl uzun lafın kısası CN numarası düşük bile olsa örneğin 1000-2000 vs ve erkenden Amerika da ki hayatına başlayacak sosyo ekonomik durumun varsa Ankara yı beklemeden gitmek için dosya transferi yapmak mantıklıdır. Biz 3 kişilik aileyiz. Numaramız 4000 lerde. Büyük ihtimalle Ankara'dan mülakat alacağız. Örneğin Viyana'dan Ocak ta mülakat alabilecekken belki de Ankara dan Mayıs ta mülakat alacağız. Arada ki 5 ay bizim için önemli değil. O yüzden taşımıyoruz. Sosyo ekonomik ve psikolojik anlamda göç etmeyi hazmetmeye çalışıyoruz. Tek başıma olsam ve TR den hemen gitmek isterdim ve dosyamı taşırdım.
Performansı iyi bir ülkede olsaydınız 4bin ile Ocakta değil, Ekimde girerdiniz mülakata. Şu günlerde de mülakat maili bekliyor olurdunuz.
Ama DV2024 gibi bir senaryo olursa (ya da daha kötüsü) sizden daha büyük numarası olanlar Amerika’ya girip kredi skoru bile oluşturmuşken, siz hala mülakat alabilecek miyim acaba diye endişeleniyor olabilirsiniz.
Mülakatı geç almak, beklemek mevzu değil aslında, 15 ay sonra versinler ama kesin olduğunu bilin, farklı bir şey. Sürekli acaba mülakat alabilecek miyim, mülakat verseler vize kalacak mı diye endişelenmek yıpratıyor insanı.
-
@MERVE-SARI, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@eciskoec soyle ki sanirim KCC birimine sadece dosya tasima icin yaziliyor tamam ama bu noktada oturum yada calisma izni varsa KCC tasiyor sanirim. Bu sebeple konsolosluga yazilacak diye dusunmustum..
KCC ile taşıma yaptığınızda oturum veya çalışma izni gerekmiyor artık. Son birkaç sayfada bile çokça örnekleri var.
Konsolosluğa yazsanız dahi şu an size dönüş yapmazlar muhtemelen.
-
@nvrgbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ayrıca 2025 tablosunda adımı göremedim, imzama taşıyınca oraya yönetim ekliyor diye düşünüyordum. Tabloyu biraz karıştırarak keşfettim nasıl ekleyeceğimi (CN sıralama satırıma gelerek sağ tık yaptım ve üste 1 satır ekle yaptım). Bu bilgi ilk sayfada yok sanıyorum ? Gözümden kaçtıysa affola.
Formun altına boş bir yere eklerseniz gerekli düzenleme yapılır, merak etmeyin. İlla satır ekle yapmanıza gerek yok.
-
@onurakbas, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba, hakkımızda en hayırlısının olmasını dileyerek soruma geçiyorum.
Kendimce araştırmalarımı yaptım. Kafamda az buçuk bir karar oluştu ancak siz kıymetli forum üyelerininde düşüncesini almak istiyorum. Asıl talihli benim ve yeşil pasaportumuz var. Dosya taşımak için KCC ye mail atmaya hazırlanıyorum. Masraflar açısından bir problemim yok. Dosyamı taşımak için hangi konsolosluğu talep etmemi önerirsiniz? Çok uzun uçuş gerektiren yerler eşimin gebe olmasından dolayı tercihim değil. Düşüncenizin sebebiyle birlikte yanıtlarsanız memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.Neresi konusu sizin vereceğiniz bir karar, önceki senenin yurt dışı tecrübelerine bakarak karar verebilirsiniz.
Sizin için Schengen’iniz de olması sebebiyle yakınlığı açısından en iyi seçenek Avrupa ülkeleri görünüyor.
-
@catbian, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, case numberim 27klarda schengen vizem yok, dosyami hangi ulkelere tasiyabilirim sizce? Viyanaya tasiyip, vize basvurusu yapmak cok mu riskli? Oneriniz nelerdir
Schengen istemeyen ülkeler arasında bir tercih yaparsanız riski azaltmış olursunuz. Herkes Viyana’ya taşımak zorunda değil, diğer ülkeler de mülakat yapıyor :)
İngilizce bilginize, maddi durumunuza göre önceki senelerin tecrübelerinden faydalanarak bir yere taşıyabilirsiniz.
-
@minnesota, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Bence sızlanmaya gerek yok. Ankara şöyle yavaş veya böyle yoğun vs. Zira Ankara tarafında bir yankı bulmaz. GC kazananı herkes; ister 2.000. sıra olsun, ister 32.000 sırada olsun vizesini almaya koşturmalı. Zira 51.500 GC vizesi bir şekilde paylaşılacak. Rakibimiz tüm EU bölgesi. EU Kotası da ortalama 12.000 vizelik. Ankara'da tek yol değil. Moralinizi yüksek tutun.
EU kotası 12.000 vize??
-
@gloria, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Flight101 hangi exel tablosundan bahsediyoruz?
Hani forumun ilk iletisinde kendinizi oraya ekleyin diye bahsedilen ve sizin de çoktan kendinizi eklemiş olmanız gereken excel tablosu var ya?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum