Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rezanclz
    Dosya Transferi'nde (Case Transfer) KCC'nin Rolü olan iletiye göz atınız.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4443/kentucky-consular-center-kcc/4

• @rezanclz numaranız current olduktan sonra konsolosluklardan dosya transferi talep etmek için Ocaktan itibaren diye bir sınır yok benim bildiğim kadarıyla önceki yıllarda Ekim kasım aylarında talep etmeye başlamış insanlar
    Ancak genelde Şubat ayindan sonra olumlu dönüşler olmaya başlamış gördüğüm kadariyla

• ⭐⭐⭐

@rezanclz
    Dosya taşıma şekli ikiye ayrılıyor..

1. Current olmadan önce KCC ile iletişime geçerek (FAM Yönetmeliği)
    2. Current olunduktan sonra taşımak istenilen konsolosluk ile iletişime geçerek
      (Rica-Minnet Yöntemi)

• @rezanclz sizin ilk bültenle numaranız current oldu, artık dosyanızı sadece konsolosluk aracılığıyla taşıyabilirsiniz.

• @deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz sizin ilk bültenle numaranız current oldu, artık dosyanızı sadece konsolosluk aracılığıyla taşıyabilirsiniz.

dosyamı kcc aracılığı ile taşıdım zaten, sorum şu; olur da taşıdığım konsolosluk bu sene mülakat dağıtmazsa yeniden taşımak için konsolosluklarla ne zaman iletişime geçebileceğimdi. Bir konsolosluğa yazdığımda kcc'ye yönlendirdi. current olmama rağmen.

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz
    Dosya taşıma şekli ikiye ayrılıyor..

1. Current olmadan önce KCC ile iletişime geçerek (FAM Yönetmeliği)
    2. Current olunduktan sonra taşımak istenilen konsolosluk ile iletişime geçerek
      (Rica-Minnet Yöntemi)

2.seçenek için bir tarih var mı acaba?

• @rezanclz sorunuzdan bu soylediginiz anlasilmiyor, simdi daha anlasilir oldu. Her durumda artik current oldugunuz icin Konsolosluk araciligiyla tasiyacaksiniz. KCC ile işiniz bitti artık, dosya taşımak istemeyen Konsolosluklar KCC’ye atabilir pası.

• ⭐⭐⭐

@rezanclz Current olduğunuz için artık DV2025 mali yılı bitişine kadar 2. seçeneğin kapsamındasınız..

• Herkese merhaba, forumda ve internette biraz araştırdım ama net bir bilgiye ulaşamadım maalesef. Daha önce cevaplandıysa kusura bakmayın lütfen.

Öncelikle 2025 ilk bülten açıklanmış olarak görüyorum ve anladığım kadarıyla CN 6500'e kadar current olmuş bu benim dosya numaramın Ankaradan mülakat alma olasılığını yükseltmiş midir ? Bunun için kesin bir cevap olmadığının farkındayım sadece tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini duymak isterim.

Ek bir sorum ise; mevcut DV 2025 kazananı olarak DV 2026 çekilişine katılmam bir sorun yaratır mı ? (Mülakat alamazsam ve dosyayı taşıyamazsam en azından bir sonraki sene için şansımı denemek isterim)

• @rezanclz merhaba dosyanızı nereye taşıdınız acaba

• @deebee doğru anladıysam current olduktan sonra hemen konsoloslukla taşıma yapılabilir herhangi bir zaman kıstası yok sanırım. Teşekkürler

• @10urdmn viyana

• @rezanclz bence ekime randevu alırsınız bir 15_20 gün içinde mail gelir size

• @rezanclz schengen vizeniz veya yeşil pasaportunuz var mıydı

• ⭐⭐⭐

@rezanclz Hatırladığım kadarıyla FAM yasasına göre dosyasını Viyana'ya İlk taşıyanlardansınız.. Bir taşıma daha mı yapmak niyetindesiniz?

• Mulakat davetleri 10-15 Agustosdan 't'baren iletilecek?

• @Flight101 olur da viyanada işler ters gider ise yeniden taşımak için bilgi sahibi olmak istedim.

• ⭐⭐⭐

@rezanclz Endişenizi anlıyorum..Bu kadar erken current olmayı beklemiyordunuz sanırım...Geçen seneki rakamlar gelir, 2. bültende current olurum bu süre zarfında da gelişmeleri gözlerim diye düşünmüş olabilirsiniz.. Çok haklısınız, şimdi öncü kuvvet oldunuz..😉...
    Bende bir Viyana bekleyeni olarak ilk önceliğim save diversity visa daily statistics sayfası üzerinden Avusturya talihlilerine giden 2nl leri takip etmek.. Yine biraz rakam konuşalım, Avusturya kazanan sayısı 51..Dosya başına ort. talihli 2 dersek eder 25 dosya...Hepsinin Avusturya'da ikamet ediyor olma olasılığı düşüktür... Maksimum 25 DV dosyası bakacak alan Avusturya bizi hiç üzmeden CN sırasına mı alacak yoksa önce benim vatandaşım sonra sizler diyerek mi davet edecek...Bunu nasıl anlayacağız? Açıkçası siz önde olduğunuz için sizin numaralarınızı takip edeceğiz...
    Şans hepimizle olsun..

• @Flight101 ben de öyle düsünmüstüm ama dv süreci tamamen bilinmezlik havuzu oldugu icin her zaman a b c d planlari yapmak gerektigini düsünüyorum, mesela umman dv2023 te mülakat verirken dv2024 te hic mülakat vermedi, belgrad dv2024 te oturumu olup da tasiyan herkesi AP ye birakti, üstüne bu FAM yasasi geldi iyice bilinmezige düstük. Umarim 2.tasimaya gerek kalmaz hepimiz vizemizi aliriz.

• ⭐⭐⭐

Dediklerinize katılıyorum.. Verilere göre konuşursak hala Viyana güvenli liman gibi görünüyor...Havacılıkta bir üçleme vardır "Navigate Communicate Aviate"...Verileri değerlendiririz, iletişime geçeriz, yola ona göre devam ederiz...Kendi adıma dosyanızı yakından tekip edeceğim..

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, bir kültürel değişim programı dolayısıyla iki pasaportum var birisi gri pasaport diğeri bordo pasaport, dosyamı taşıyacağım ülkeye gri pasaportla girip bordo pasaporta vizeyi bastırmamda bir sakınca olur mu? Bu sefer o ülkedeki ABD konsolosluğu "bu adam buraya pasaportunda vize olmadan nasıl girdi" diye düşünebilir mi? Görüşme esnasında hem gri pasaport hem bordo pasaportu birlikte sunsam bu sefer devlet görevlisi zannedilip AP'ye bırakılır mıyım? Kısaca bu yolu izlememi tavsiye eder misiniz yoksa Schengen almak için mi uğraşmalıyım? @gucarslan

Mülakatta güncel pasaportlarınızı beyan edeceksiniz zaten. İstediğiniz pasaporta vize basılabilir. Ki griye basmıyorlar galiba siz isteseniz de (bundan emin değilim). Devlet memuru olmanızın neden bir zararı olsun?

Benzer Başlıklar

• 1917
  • 153
  • 57
  • 642
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |