Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @erenotti haklısınız. Geçen yıl eşimle new yorkta yaşadığımız 7.5 aylık tüm tecrübemizi ilgili başlık altında paylaştık. büyük ilgi gördü yazdıklarım. Hatta turist vizemi avukatsız uzattım, sürecin tüm adımlarını formun nereden nasıl indirileceğini, çekin nasıl doldurulacağını uzun uzun youtube videosu çeker gibi yazdım. Ancak oraya giden insanlar biraz yerleşip ne olup bittiğini gören insanlar kendilerine danışman sıfatı alarak bu tür bilgileri parayla sunmaya başladılar. Aslında bakılırsa bilginin parayla sunulması ayıplanacak bir durum değil. İçinde bulunduğumuz çağ böyle. Bu yüzden sizin gibi @redbeard gibi forumdaşların paylaşımları çok kıymetli. Ha bu arada ben döndükten sonra ilgili başlık altında doğru düzgün bilgi paylaşımı yapan kullanıcı sayısı da tek tüktür. Maalesef işini gören bir daha uğramaz oluyor. Redbeard gc’sini aldı hala bilgilendirmeye önem veriyor. Umarım ve dilerim siz de alacaksınız. Evren iyiliklerinizi karşılıksız bırakmayacak.

• Merhaba ,ı-485 aos için bugün posta aldım biyometrik randevu tarihi ama case uygulamasında ve uscis sitesinde request for initial evidence yazısı var bu konuda bilgisi olan var mı henüz kanıt postası almadım ama randevu tarihi ve detayları postasını aldım ? Acaba posta yolda mı ya da sistem hatası mıydı anlamadım.

• ⭐⭐

@Emir-1, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba ,ı-485 aos için bugün posta aldım biyometrik randevu tarihi ama case uygulamasında ve uscis sitesinde request for initial evidence yazısı var bu konuda bilgisi olan var mı henüz kanıt postası almadım ama randevu tarihi ve detayları postasını aldım ? Acaba posta yolda mı ya da sistem hatası mıydı anlamadım.

Site gec guncellenebiliyor. Sorun olmaz

• @goodluck yani yakında ek kanıt talebi de mi gelecek ? yoksa gelmeyecek mi

• Selamlar k1 vizesiyle gelip aosa başvurduktan sonra boşanma durumu olan oldu mu bilgisi olan var mı ? Biometric randevu postası geldi ı765 çalışma izni hala gelmedi ama eğer boşanma durumu olursa nasıl bir yol izlemeliyiz? tecrübesi olan arkadaşlardan rica ediyorum lütfen 🙏

• @ikbal Merhaba ayni durumu yasadim aynisi , ben de ne yapacagimi anlamadim tekrar ayni nufus kagit ornegini mi ekleyecegim ingilizce ceviri yaptirmistim ve hem de turkce eklemistim acaba kaybettiler mi noldu anlamadim uscisi aramayi deneyecegim.

• Merhaba. B1-B2 vizesi ile AOS başvurusu yapılabilir mi? Başvurunun olumlu sonuçlanma ihtimali varmıdır?

• @Hasan-5 Merhaba Hasan Bey, Aos başvurunuzu B1-B2 turist vizeniz ile rahatça yapabilirsiniz. AOS ile %100 Green Cardınızı alırsınız diye bir durum yok. Genel olarak insanlar Green Card'larını alıyor. Alamayan oluyor mu tabi ki oluyor. Bu nedenle insanların tecrübelerini okumanız önem arz etmektedir. Bende bu sene Green Card 'ımı AOS ile aldım. AOS süreci için bu başlığın 1. iletisinde itibaren tamamını okuyup tam anlamıyla bir bilgi alabilir ve AOS yapıp yapmamaya rahatça karar verebileceğinizi düşünüyorum.

• @Figen TAMPA OFFICE!!!
    Unutulmaz..
    Tarafınızdan her türlü ayrıntı düşünülerek hazırlanan dosyaya rağmen..Ben neredeyim ve sene kaç dedirttş ya ..
    Siz olmasanız yine toparlanmazdı..
    Hazırladığınız sayısız dosya,mutlu son..Bu vesileyle tekrar Sonsuz teşekkürler🙏💐

• @dilansu
    Dilan Hanım, AOS süreciniz boyunca bilgi akışı sağlamak adına, daha önce foruma yazmayı neden düşünmediniz?
    İlk ve tek ileti yazmanınızın sebebini merak ediyorum sadece.

• Merhaba. Bizim travel document 26 haziranda onaylandı 27 hazirandada Advance Parole Document Was Produced yazdı . Ama hala elimize ulaşmadı. Böyle birşey yaşadanızmı? Sizlerde ne kadar zaman sonra elinize ulaşdı?. Önceden teşekkürler

• @Redbeard Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bende New Jersey den başvuruda bulunacağım. Mülakatsız onay almanız mükemmel. Başvuru süresince ABD de kalmama gerek yok değil mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@erenotti kullanıcıların ne zaman, hangi konularda ve nasıl ileti yazacaklarını size soralım dilerseniz artık, nasıl olur?
    olumlu ya da olumsuz, yapılan yorumlara bu şekilde tepki vermeye devam ederseniz sizi forumdan uzaklaştırmak zorunda kalacağım.

biz forumda her konuda, herkese eşit mesafede ve tarafsız durmaya gayret gösterirken ve özellikle bu başlıktaki sorunların çözümü üzerinde çalıştığımızı size özelden de bildirmişken bu şekilde devam ediyor olmanızı normal karşılamıyorum.

eğer uğradığınız bir zarar, kötü / haksız bir uygulama ya da davranış varsa bunu hukuki yollara başvurarak aramalısınız.
    forum sizin ya da başka kişilerin ikili çekişmelerinizi bu şekilde dile getirmeniz için var olmadı, olmayacak da.

lütfen ilgili konu için tekrar ileti yazmak zorunda bırakmayın beni.
    teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

bilgilendirme;

son bir kaç haftadır, bu başlıkta soru cevaplayan ya da bilgimiz dahilinde hizmet veren ( @Figen hanım gibi) kullanıcılar hakkında yapılan yorumları takip ediyor ve detaylı şekilde incelemeye çalışıyoruz.

ancak takdir edersiniz ki, forumda günde binlerce ileti ve buna istinaden de kontrol edilmesi gereken yüzlerce şikayet / yorum bulunmakta.
    her birinin kontrolü, değerlendirilmesi ve karara bağlanması elbette ki zaman alıyor.

şunu bilmenizi isteriz ki;
    forum yönetimi olarak hiçbir forum kullanıcısının zarar uğraması ve sürecinin tehlikeye girmesini istemeyiz ve bunun için de elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.
    hangi vize türü ya da süreci olursa olsun. forumun ve de forum kullanıcılarının faydasına olan bütün destekleri biz de desteklemeye hazırız.

ilgili konu netleşene ve karara bağlanana kadar daha fazla yorum yapmak süreci daha da uzatıyor.
    bu yüzden lütfen daha fazla irdelemek yerine konuyu bize bırakmanızı rica ediyoruz.
    gereken neyse en ivedi şekilde yapılacaktır.

teşekkürler

• @Hasan-5 Hasan Bey Merhaba, öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşımanızı rica ediyorum. Hiç sevmediğim bir rica ama bulunayım bende. Bu sorunuza yanıt vereceğim ama bana hitaben yazdığınız yada ortaya yazdığınız her hangi bir mesaja artık yanıt vermeyeceğim. "tüm AOS sürecince ABD kalmanız gerekiyor." Lütfen ilk cevabımda belirttiğim üzere size zahmet bu başlığın ilk iletisinden itibaren okur musunuz. Zaten sorduğunuz soruların hemen hemen hepsinin bir yanıtı var. Elinize çayınızı - kahvenizi alın ve geleceğiniz için çok önemli olan GC'yi nasıl alırımın yollarını keyifle okuyarak öğrenin lütfen. Emin olun çok bir vaktinizi almayacak. Okuduktan sonra sorunuz olur ise mutlaka ben yada bir başka arkadaşımız size yardımcı olmak için yanıtlayacaktır. Syg.

• @gucarslan Öncelikle geri dönüş ve ön bilgilendirme için teşekkür ederim. Ne kadar yoğun olacağınızı tahmin ettiğim için, çıkacak sonucun gelecekte insanların yararına olacağı için gönlüm rahat. Bu mali yıl bitmek üzere, gelecek mali yıla da yeterli zamanımız var. Şimdiden ayıracağınız vakte ve emeklerinize çok teşekkür ederim.

Bir açıklama yapıp bu iletinizin altına başka bir şey yazmayacağım. Zaten attığım ilk ileti sonrasında bu konu minvalinde herhangi bir mesaj da atmadım. Forumumuzun olağan kullanım amacına uygun hareket etmeye devam ettim. Benim kişi ya da kişiler ile ilgili bir problemim yok olma ihtimali de yok. Bahsi geçen kişiyi geçmiş iletimlerim de görüleceği üzere "Teşekkür ettiğim, taktir ettiğim mesaj ya da muhtemelen mesajlar da bulunmaktadır."

Forumumuza üye olur olmaz forumun amacına bugüne kadar uygun şekilde hareket ettim. Bundan sonra da öyle hareket edeceğim. Ancak gördüğüm yanlışları ve/veya forumun ya da ilgili başlığın gelişmesine yönelik katkı sağlamasını düşündüğüm konuları saygı ve hassasiyet çerçevesinde dile getirdim. Dolayısıyla benim amacım binlerce kişinin yararlandığı- binlerce mesajın hava uçuştuğu forumda Kişi ya da kişilerin değerli forumumuzun

https://yesilkartforum.com/forum/topic/130/künye

bölümünde “Biz Kimiz? – Amacımız? Kısmında belirtildiği üzere insanların nasıl hareket etmesi gerektiğini özellikle forumun bu başlığını takip edenlerin “Bilgisine ve İlgisine” sunarım.

Forum yöneticileri olarak kurum, kuruluş ya da kişiler ile her hangi bir nedenle “forumun değerli üyelerine katkı sağlayacak anlaşmalar yada ortaklıklar Vb.” şeyler yapabilirsiniz. (Ya da teknik olarak forumun hayatını idame ettirmesi için oluşabilecek bakım-onarım-güvenlik vb. ihtiyaçlarının karşılanması da forumun üyeleri içindir. Paha biçilemez bir hizmet alınmaktadır.) Buda çok doğal olup ne beni ne de bir başkasını ilgilendirmez. Ben kullanıcı olarak bu kişiler ve kurumlar ile anlaşmalarınız neticesinde biraz daha kolay iş yapabilirim çünkü siz güvenmişsiniz, sizin süzgecinizden ve kontrolünüzden geçmiş, dolayısıyla benim de güvenmem kolaylaşır. (Tabi ki belli başlı şartların bana uygun olması gibi, Maliyet, Hizmet Kalitesi, Ücretlendirme Vb. Bu durumlar da benim de süzgecimden geçip kişisel kararım ve hür iradem ile atacağım adımlar olur.)

Örneğin:
    Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma Hizmeti
    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!

Ancak bilginiz dahilinde hizmet veren Figen Hanım, Forumun künye kısmının “Amacımız” paragrafına aykırı hareket ettiğini düşünmekteyim. (Maddi bir kazanç kısmını dikkate almayın o zaten sizin de belirttiğiniz üzere bilginiz dahilinde olduğu için aykırı bir hareket yokmuş gibi kabul ediyorum. Dediğim gibi yukarıdaki firmalar gibi siz güvenmişsiniz insanlar da doğal olarak güvenebilir ve hizmet alabilir. Bu kısım beni ilgilendirmiyor. Yine aynı paragrafın "birbirlerine karşı saygılı" kısmı hariç, ben kendisinin spesifik bir saygısızlık yaptığını görmedim.) 09 10 2023 tarihinde kendisinden durup dururken özel mesaj almıştım ve yaklaşım olarak da bir yardımda görmedim. (KVKK kapsamında detaylı bir bahsetmede bulunmayacağım.)

Dolayısıyla forumun değerli üyelerini bütünsel kapsayacak şekilde Figen Hanım forumda varlığını bugüne kadar sürdürmüş mü? sürdürmemiş mi? Çok az kişinin ilgilendiği bu başlığı okuyan forumun değerli üyelerinin taktirine sunuyorum…

Forumda maddi bir beklentisi olmayan, özel hayatlarından feragat edip (Benim gibi kişilerden bahsetmiyorum. / benim attığım 3-5 mesaj işte) yüzlerce hatta binlerce mesaj atmış, sayısız kişiye “Dokunmuş” forumun emektarlarına tüm benliğim ve samimiyetimle teşekkür ederim. Bu kişiler “44.9K kullanıcı” içinde, “447.4K İletilerin” oluşmasını sağlayan “Açık Açık Görünen- Gizli Kahramanlar” , hakları ödenmez. İyi ki varsınız! O insanlara sayesinde foruma katkı verenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Saygılarımla…

• @Figen
    Arkadaslar sizlerin deneyimlerinden faydalanmak uzere forumu surekli okuyorum, epeydir de inceliyorum. Tampa office i forumda arattigimda bu konunun son sayfalari disinda en ufak bir bilgi bulamadim. Bir kez olsun adi gecmemis ofisin simdi ise gecmise yonelik kotuleniyor. Figen hanim mesajinizda bu ofisle gecen yillara dayanan deneyimlerinizden bahsetmissiniz, Hasan bey ile paylastiginiz bilgileri bizimle paylasmazsiniz sizin takdirinizdir ancak ofisler hakkinda kucuk de olsa bilgilendirmeler ve istatistikler paylasabilirsiniz diye umuyorum. En ufak bir bilgiyi dahi samanlikta igne arar gibi ariyoruz forumda.

• @Redbeard Dostum hayırlı olsun çok sevindim senin adına. Umarım bizim de en kısa zamanda sonuçlanır. biz de geçen ay başkan Biden'a yazdık en son. Dün ona istinaden USCIS şefinden cevap geldi dosyanız şu anda karar aşamasında diye. Umutlarımızı koruyoruz.

• @Plus19 Çok teşekkür ederim. Stresli süreci çok şükür geride bıraktık. Elinizden geleni yapmışsınız ve USCIS şefinden bilgi gelmesi bile bence çok değerli. Umarım güzel haberlerinizi görürüz ve inşallah ve inşallah mutlu sonlu hikayenizin tecrübesini de okuruz.

• Evet sevgili AOS başlığında mücadele veren arkadaşlarım, bu mali yılın sonuna doğru yavaş yavaş gelirken, inşallah bekleyen herkes den güzel haberler gelir. Allah yardımcınız olsun.. Zor ne yazik ki Amerika'da bazı şeyleri yönetmek :( :( beklemek :( :( İletişim kurmak :( Bekleyen dosyalarımızın son durumu hakkında bilgiye erişmek zor :( Ne diyeyim sabırlar diliyorum ve gelişme oldukça bizleri bilgilendirin lütfen... Tşk.

Benzer Başlıklar

• Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    539 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • 9 Oy
    608 İleti
    60k Bakış
    yigit mert celikY
    @EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k