@erenotti Merhaba bu söylediklerinin altına imzamı atarım. Forumun bu başlığında nedense insanlar yaşadıklarını - uygulamalarını - kolaylıklarını – yürüdükleri yolları - ofislerin performanslarını – vb. gelecekte insanların yoluna ışık tutacak , karar verirken daha kolay düşünmesini sağlayacak , yine karar verirken neyi riske attığını , neyi riske atmadığını bilerek hareket etmelerinin engellediğini (çok doğru ifade olmamış olabilir – “sağlanamadığını”) bir süredir hissediyorum ve acaba bunu yazsam mı? yazmasam mı? bir süredir kararsızdım açıkçası.
ama @erenotti hislerime tercüman olunca ekleme yapmaktan tutamadım kendimi. (Amacım başkalarına yardımcı olmak) Ben ne yaşadıysam şu zamana kadar şeffaf bir şekilde buraya aktardım ve aktarmaya da devam ediyorum. Bildiğim şeylerde insanların yoluna ışık tutması için yorum yapmaktan çekinmedim.
Ancak şunu net bir şekilde ifade etmek isterim ki: Yanlış anlaşılmayacağımı düşünüyorum en azından uzun bir süredir yazdıklarımı gördüğünüz için tarzımı ve düşünce şeklimi bilen biliyordur. Amacım kimseyi rencide etmek - kırmak - hakaret etmek vb. eylemler değil.
@Figen Figen hanım resmen forum üzerinden danışmanlık vererek para kazanıyorsunuz. (Bu arada bu durum zerre umurumda değil.) ancak Amerika'nın herhangi bir eyalet, yada şehrinde yaşanan tecrübeleri buraya “Yeterli şekilde” aktarmadığınız için forumun bu başlığı Avukat yada Danışman yardımı almadan hareket edenlere fayda sağlanmayacak noktaya geldi.
Dosya taşıyanlar ve/veya klasik Ankara'da bile görüşmeye girenler en küçük ayrıntısına kadar diğer başlıklarda paylaşım yapıyorlar. Dosya taşıma tecrübeleri zaman zaman küçük yada büyük farklılık gösterebilir ama olsun hepsi uzun uzun başından geçenleri yazıyorlar. (Önemli bir yol) Bu durum Ankara ‘da mülakata girenler için de geçerli. Yüzlerce aynı tecrübeleri okuyoruz. İnsanlar paylaşımda bulunuyor. Hatta zaman zaman paylaşımda bulunmayanlara bile tatlı tatlı , şakayla karışık serzenişte bulunulduğunu bile hatırlıyorum.
Ancak bu başlıkta ilginç bir şekilde durum aynı değil. Umarım ne demek istediğimi anlatabiliyorumdur. Dolayısıyla madem bu forum üzerinden para kazanılıyor. O zaman bu forumun değerli üyelerine - gerekli önem verilmeli ve gerçekten de yaşanan tecrübeler aktarılmalı. Önceki yazılarımda göreceksiniz ki: İnsanların ağzından hangi ofis de işlemini tamamladığını zorla alıyoruz? Kendim için mi istiyorum. Cevap: Hayır. 2025 ve daha sonraki yıllarda insanlar ofis seçerken bu forumun yorumlarını okuyarak seçebilsin diye. Anlatmaya çalıştığım şey kendim için forumda bir şeyler öğrenirken ve uygularken, zamanı geldiğince başkalarını düşünerek hareket ettim.
Toparlamak gerekirse Lütfen ve Lütfen gelecekte insanların hayallerine destek olmak için - AOS yapanlara yol göstermek için Tecrübelerinizi paylaşın. Zaten Avukat yada Danışman ile çalışmak isteyenlerin kendince doğru nedenleri ve bu insanlar bir avukat yada danışman arayışına giriyorlar ve buluyorlar. (Bknz: Ben – İngilizcem yeterli olmadığı için , bu önemli durum için olası hata yapabilirim ve uğraşmamak için bir Avukat ile çalıştım.)
@Figen sizinle çalışan değerli insanlar tecrübelerini anlatmak istemiyor ise yılda 30-40 dosyanın tecrübesini buraya bir rapor halinde sunmanız insanlık için çok önemli olacak. Yapılan dosyaların hemen hemen büyük kısmını burada göremedik. Umarım beni yanlış anlamıyorsunuzdur anlatmaya çalıştığım Madem forumun nimetlerinden (Bu forum sayesinde insanlar sizi buluyor.) yararlanıyorsunuz o zaman daha paylaşımcı olmanız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu arada emin olun siz ne kadar şeffaf davranırsanız aslında o kadar daha çok yeni müşteriniz olacak. Ama müşteriniz olmayan insanların bu başlık altında tecrübeleri okuma özgürlüğünü elinizden almamanız gerekiyor. Avukat ile çalışanlar zaten buraya bir şey yazmıyor.
Ben Avukat ile çalışmama rağmen yazdım. Umarım bu forumun varlığından haberdar olan ve Avukat ile çalışan arkadaşlar da tecrübelerini yazar. Ama danışman ile çalışanlar yani sizin müşteriniz yazmasa bile siz gerekirse isim vermeden (KVKK kapsamında) bu tecrübeleri insanlık namına paylaşabilirsiniz.
Örneğin: Hangi Ofis ne kadar sürede işlemleri tamamladı.
Hangi Ofis mülakatsız onay verdi?
Sağlık raporları Fiyatları - hangi şehir de ne kadar?
Müşteriniz Amerika'ya girdikten sonra ne kadar bekledi ve işlemlere başladı. (Bu tamamen müşterinizin kararı ama o bile istatistiksel açıdan önemli.)
Not: Ben forum yöneticisi olsaydım sizin bu yaklaşımlarınıza (bilgiyi içerde tutma - paylaşmama) izin vermezdim - sizinle iletişim kurardım ve sizi uyarırdım. Ortak noktada buluşabilirsek buluşurduk. Buluşamaz isek madem bu forumdan para kazanıyorsanız ama foruma ne kadar katkı sağladığınız da ortada ve sizi uzaklaştırırdım. Bu benim nacizhane içimden geçenler sonuçta bu forumun yöneticisi değilim. Bu durum yöneticilerin takdirine ve değerlendirmelerine sunuyorum.
@gucarslan Sn.Gucaslan forumun bu başlığı "öksüz" gibi kaldı. Kendim için değil 2025 ve daha sonraki yıllar da insanlara yardımcı olması açısından bu başlık ile ilgili kurallar koyulması yada başka bir şey yapılması gerektiğini düşünmekteyim ve değerlendirmenize sunarım.
Umarım bu başlıkta daha çok tecrübeler görürüz ve bu tecrübeler gelecekte insanların yoluna ışık tutar, bir nebze de olsa AOS süresince insanların olası yaşayacakları problemleri yaşamadan bertaraf etmesine bir faydası olur.
Saygılarımla,