Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @EzgiLera evet baktım maalesef atlamışlar teşekkür ederim

• @sznpln sizin adınıza çok sevindim insallah vizenizide alırsınız. cs 7000’lerde mi ? 7100 yada üstü mü?

• @qwe19 teşekkürler, 7000 lerin başı, umarım size de mesaj gelmiştir veya gelir, hepimiz için hayırlısı olsun.

• Ankara 7binlere kadar davet maili gönderdi benim sıralamam 6k olmasına rağmen mail almadım detaylıca kontrol ettim ama yok. Ankara'ya sürece dair mail attım. Bunun sebebi ne olabilir bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu? Ya da başvuru durumumu başka nereden görüntüleyebilirim?

• @asdwqq merhaba bence randevunuza gidin . ben 17 ocakta gittiğimde kimsenin covid aşısı yoktu. biz muanemizi olduk . istanbula geldim ve fatih eğitim ve araştırma hastahabesinde covid aşısı buldum ve aşımı oldum ve sonra aşı kağıdını dr. unganlara mail olarak attım ve kabul ettiler
    bunu deneyebirisiniz. bende bir kaç hastahane gittim . fatih eğitim ve araştırmada buldum aşıyı ama 4 kişi olmadan aşı yapmadılar biraz beklemiştim

• @rektinpeace kesinlikle bide arkadaşlar her belgenizi e devletten çıkartın. çünkü ben teskeremi götürdüm kabul etmediler ve ap ye kaldım bundan dolayı ....

• @mehmet80 Hocam yorumunuz ve yardım çabanız için teşekkür ediyorum. Doğrudur bahsettiğiniz gibi bu senenin başında da aşı bulmak zordu sizin döneminizde çabalayarak aşı bulunuyordu ancak şu an resmi kaynaklardan da aldığım bilgi aşının bulunmasının zor olduğu değil , ülkemizde kalmamış olduğu. Son kalan partinin de Temmuz ayında son kullanma tarihleri geçmiş hocam. Zaten Unganlar da durumdan haberdar.

• @asdwqq o zaman bu durum sizi etkilemez umarım. bu arada unganlardan randevu oluşturdum gelen mailde ankara şehir hastahanesinde aşı yapılıyormuş öyle yazıyor. eski otomik mail olabilir. ama arayıp kontrol etmenizde fayda olabilir bol şanslar size

• @sznpln malesef şuan için gelen bir mail yok

• @mehmet80 Evet hocam otomatik mail. Sitelerinde de hala o şekilde yazıyor. Söz konusu hastane dahil olmak üzere en az 10 ilden farklı hastaneler ve il sağlık müdürlükleriyle görüştüm aşı yok. Zaten kendileri de aşının Türkiye'de olmadığını Amerika tarafına bildirdiklerini ve dönüş beklediklerini şimdilik aşı bulamadığımıza dair hastaneden alacağımız kağıdın yeterli olacağını söylediler. İlerleyen süreçte ülkemizde aşı olmamasından ötürü bu gerekliliğin değişebileceğini de belirttiler.

• @emri Gitti evet fiziksel olarak orada bulunarak aldı.

• @salih-atilla inşallah istediğimiz yerlerde bunu beraber kutlayacağız abi

• selamlar herkese, ankaradan mülakat evrakları hazırlığı için mail aldım, mail içeriğinde 2. applicant olarak eşime ait bilgiler bulunmamakta. Mailde applicant 1 olarak sadece başvuran talihlinin yani bana bilgilendirme yapılmış. Diğer arkadaşlara sorduğumda ise hem kendileri hem de ekledikleri kişinin bilgileri yazmakta olduğunu öğrendim. Bu sorun teşkil eder mi? Ne yapmalıyım?

ilgili link

• Arkadaşlar merhaba,

Kuala lumpurda mülakata gireceğim için evrakları yeminli tercümandan çevirtmek için teslim ettim. Burada noter onayına gerek var mı ? Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

• @ibrahimhalılll verdiğiniz tercüman çalıştığı notere götürecek , noter onay yapacak , siz ödemesini yapacaksınız evraklarınızı alacaksınız . sonrasında da tüm evrakları kaymakamlığa götürüp apostil yaptıracaksınız

• @ibrahimhalılll, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba,

Kuala lumpurda mülakata gireceğim için evrakları yeminli tercümandan çevirtmek için teslim ettim. Burada noter onayına gerek var mı ? Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

**merhaba bende mail attım cevap alamadım siz hangi siteye mail attınız bana da yazar mısınız lütfen bende mail atayım **

• @copataxi Merhaba.Aynı gün mülakatımız var sanırım.Aşı konusunda ne yapabiliriz diye ararken denk geldim
    dediğiniz şeyi nasıl yapacağız kimden talep edebiliriz?

• @fatma-parlak Herhangi bir acil servise gidip Covid aşısı olmak istediğinizi ancak aşı bulunmadığı olamadığınızı ve bununla ilgili bir belgeye ihtiyacınız olduğunu açıklayın yardımcı olurlar. İçinde bulunduğunuz süreci de en basit haliyle anlatın anlayacaklardır (Sürece yabancı insanlar için durumumuz gerçekten karmaşık o yüzden anlayacakları şekilde basit açıklamalısınız)

• Ben kendi sürecimi kısaca anlatayım. Ben Portekiz’de yaşıyorum ve burada oturum kartım var. Bir süre önce, her sene olduğu gibi Green Card’a başvurmayı denemiştim. Bu sefer kabul edilince oldukça şaşırdım. İşlemler epey uzun sürdü; malumunuz, neredeyse bir buçuk yıl sürebiliyor. İlk formu doldururken bir danışmanlık şirketiyle çalıştım. Bence çalışmanıza hiç gerek yok, aksine daha çok hata yapmanıza neden olabiliyorlar. Süreç, randevu alacağım ülkenin Paris olmasıyla devam etti çünkü Portekiz’de bir Amerika Büyükelçiliği yok. Türkiye’de de almam mümkün değildi. Zaten biliyorsunuz, Türkiye’de sıralamalar epey gecikebiliyor. O yüzden randevu tarihine gittim, girişimizi yaptık. Gerekli belgeleri zaten toplamıştım. Bu belgeler hakkında forumlarda bir sürü bilgi var. Size sadece Portekiz’deki aşı süreci hakkında kısa bir bilgi verebilirim.

Türkiye’deki aşı kartlarını bulmak neredeyse imkansız. Edevlet üzerinden de tam olarak alamıyorsunuz. Biz bir doktor arkadaşımızdan rica ettik ve aşı kartını imzaladık. Yoksa kabakulak aşısı gibi çok eski aşılar da dahil olmak üzere tekrar yaptırmak durumunda kalacaktık. Tüm süreci tamamladıktan sonra, açıkta kalan hepatit ve yenilenecek COVID aşılarını da Portekiz’de yaptırdık ve aşıların tam olduğunu gösteren bir belge hazırladık. Ayrıca, orada ikamet ettiğimize dair belgeleri de hazır bulundurduk. Tüm belgelerle birlikte Paris’e gittik.

Paris’te klasik sıraya girdik, ücreti ödedik ve belgeleri teslim ettik. Memura yemin ettikten sonra, yaklaşık bir dakika süren mülakat sona erdi. Memur, Administrative Processing sürecine kaldığımızı söyledi. Forumdaki insanlar buna AP süreci diyor. Özel bir nedeni yok aslında, bir form doldurmanızı istiyorlar. Son 10 yıl içinde girip çıktığınız ülkeler, aile ve birinci derece akrabalarınızın isimleri gibi bilgileri ayrıntılı olarak istiyorlar ve sosyal medya hesaplarınızı soruyorlar. Sonrasında AP süreci başlıyor. Ben bu karardan iki hafta sonra formu doldurup e-posta ile onlara gönderdim. Süreç 8 ay kadar sürebiliyormuş. Benimki 4 ayda bitti çünkü sağlık raporumun geçerlilik süresi doluyordu. Sağlık raporunun geçerlilik süresi dolmasına 2 hafta kala süreci tamamladılar. Ancak 2 hafta içinde Portekiz’e pasaportu kargolamaları mümkün olmayacağı için yeniden Paris’e gittim. Tüm belgeleri aldım, yanıma ama hiçbiri gerekmedi. Sadece pasaportumu teslim ettim. Bu süreçte konsoloslukla bolca yazıştık. Sağolsunlar, düzgün yazışıyorsanız her konuda yardımcı oluyorlar. Ertesi gün pasaportu elden aldık, bu sırada en az 2-3 hatırlatma maili atıp kendimi sürekli hatırlattım ki yeniden Portekiz’e geri kargo yapmasınlar. Sonrasında sarı zarfı ve pasaportları aldık.

Şu anda New York’a gidiyoruz. En kısa sürede bu işi halletmemiz gerekiyor çünkü sağlık raporunun bitiş tarihiyle bize verilen vizenin bitiş tarihi aynı. Yani 12 Ağustos’a kadar Amerika’ya girmezsek, o vize geçersiz olacak. O yüzden bir an önce New York’a gidiyoruz. 1-2 gün kalıp geri döneceğiz. Sonrasında Amerika’ya tam olarak yerleşme sürecini planlayacağız.

Benzer süreçten geçen arkadaşlar varsa diye ayrıntılı olarak sürecimi anlatmak istedim. Türkiye’den değil, Paris’ten girdim çünkü Türkiye’de daimi yaşamıyordum, bir süre önce Portekiz’e taşınmıştım. Bu süreçten geçenlere yardımcı olabilirim. Forumdaki herkese de bu gergin ve stresli süreçte birbirimize yardımcı oldukları için çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@Yiğit-Konur hocam fiziksel olarak green cardlari almazsaniz vize gecersiz olur diye biliyorum.
    1 2 hafta kalin.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 17 Oy
    8k İleti
    918k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k