DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@gucarslan Okay teşekkürler
-
@ahmetgokaya hocam bende, kendim eşim ve bebeğimiz için 3 kişilik bir başvuru yapmak istiyoruz. Vizeciler çok yüksek fiyatlar verdi. Bize onerebileceginiz bir kaynak varmıdır, bakarak başvuru yapalım, eksik ve yanlışlık olmasından korkuyoruz. Siz nasıl öldürdünüz hangi adımlari izlediniz. Eşim ve benim ABD vizemiz mevcut. Belki kolaylık olur Canada ya vize almada.
-
F Fatih Kaymak bu başlıktan bahsetti
-
@ugursway
Haklısınız, kusura bakmayın. Revizyonlarımı genelde yazım/harf hataları sebebiyle ve bazı eklemeler için yapıyorum. Bu iletiyi bile revize etmişim mesela. Emin olmadığınız konuda yorum yapmayın demişsiniz, normalde bende öyleyimdir ancak nasıl denk geldiyse biraz emin konuşmuşum, genel olarak ifade edersem ordaki keskin ifadeleri -abilmek/-ebilmek çekim ekine çevirdim, arkadaşımızı da doğru yönlendirmek adına, meselenin özü bu aslında. -
@metinbeci
Sadece asıl talihli oturum alırsa yeterli gelir diye düşünüyorum. Bir araştırın belki o kadar zor değildir. Sırbistan düşünüyorsanız, Sırbistan, Kuzey Makedonya veya Karadağ oturumu gerekir. Oturum araştıracaksanız buralarla sınırlı kalmayın, diğer komşu ve yakın ülkelere de göz atın derim. -
Bu ileti silindi! -
@metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@yalcin61 Dubai ,Doha oturum izni istiyor Tiran oturum izni istiyor Moldova ,Üsküp bunlardan cevap bekliyorum daha
Cevap geldi mi acaba
-
@ers evet başvurunuzun mali yıl sonuna kadar sonuçlanmış ve greencardınızı almış olmanız gerekiyor
-
FAM kılavuzu diye bir yayından bahsediliyor gören bilen okuyan var mıdır hangi linkten bulabiliriz? Belki orada işimize yarayacak satır arası bilgiler bulabiliriz.
-
@gloria Bu linkten ulaşabilirsiniz.Bölüm 504.4-8
-
@Flight101 teşekkürler <3
-
@EzgiLera Anladım hocam çok teşekkür ederim
-
FAM kılavuzundaki şu bölüm önemli geldi. Konsoloslukların oturum sorma veya sormaması hakkında mühim olan düzenli dürüst evrak gibi bir şey anladım.
a. (U) Arka Plan: Departman yönetmelikleri, normal koşullar altında başvuru yerinin belirleyici faktörü olarak başvurucunun ikametgahını belirler. Bu, başvurucunun ikamet ettiği ülkeye atanan bir konsolosluk görevlisinin vize uygunluğuyla ilgili soruları çözmek için en iyi konumda olduğu görüşüne dayanmaktadır. Başvurucunun yaşadığı ülkenin kültürü, dili ve yasal ve politik çerçevesine aşina bir görevlinin yerel belgeleri yorumlaması ve başvurucunun yaptığı iddiaları değerlendirmesi daha kolaydır. Başvurucunun ikamet ettiği ülkede hızla fark edilebilecek sahte bir iddia veya belge, dünyanın başka bir yerindeki bir IV ünitesinde fark edilmeyebilir. Vize reddinden korkan bir başvurucu, uygunsuzluk nedenlerinin keşfedilmesini önlemek için evinden uzakta başvuruda bulunmak isteyebilir. Buna göre, görevliler, başvurucunun ikamet ettiği yerin dışında başvuru yapmak isteyen herhangi bir göçmenin durumuyla ilgilenirken aşağıdaki notlardaki yönergelere başvurmalıdır.
-
@Hope-1 geçmiş olsun bir yıl üstü cezalarda memuriyetten çıkarma olmuyor mu.davaya zamanında itiraz etmediniz mi .Bu süreçte yapılacak şey dürüst davranıp durumu aktarmak.sonuçta ilgili personel kararı verecektir.
-
Bunu da önemli buldum Belgrad çok kişiyi AP ye bıraktı yazılmıştı. Sebebi bu olabilir.
(U) Bölge Dışı Başvuruların İşlenmesinde Olası Gecikmeler: IV birimleri, bölge dışı başvurunun belgelerinin ve diğer unsurlarının düzenli olduğundan emin olmak için özel özen göstermelidir. Arka plan bilgisi veya belge doğrulaması için birincil yargı yetkisine sahip makamla görüşmek gerekebilir. Bu, muhtemelen resmi vize görüşmesi yapıldıktan sonra gecikmelere neden olabilir. Başvuru sahibi, dava işleme alınmak üzere kabul edildiğinde bu olasılık hakkında bilgilendirilmelidir.
-
Bu ileti silindi! -
@Hope-1 ds 260 doldurmuş olmanız turist vizesi almanızı zorlaştırabilir olabilir, araştırın isterseniz.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan @Mehmet-Fatih-Aslan Hocam bir kaynaktan yararlanmadık, basit aslında üyelik oluşturulup sonra istenilen tüm bilgileri giriyorsunuz. Grup oluşturuyorsunuz sonrasında. Amerika vizeniz varsa daha kolay olur banka dökümü vs. istemiyor.
Evlilik cüzdanı, pasaport (seyahat edilen kaşeler, vizeler dahil), kimlik, Amerika vize sisteme yüklenmesi isteniyor ve ek olarak katkı sağlayabilecek evraklar.
Bana da @emirhan1 hocam yardımcı oldu sağ olsun, elimden gelen bilgiyi aktarırım size de.
-
Hong Kong'a direkt KCC ile dosya taşımayı düşünüyoruz. Acaba Ankara'nın iyi gittiği senaryoda geri Ankara'ya dosyayı taşıyabilir miyiz? Hong Kong maddi olarak aşırı yoracak bütçemizi
-
@RuhunGemisi Doha burada olmalısıniz diyor oturum şartı yok anladığım
-
@Hope-1 öncelikle geçmiş olsun, geçtiğimiz gün bir başka yerde çok güzel bir söz duydum, “herkes kalbinin ekmeğini yer”, o yüzden dava ve aldığınız ceza ile ilgili sizin içiniz müsterih ise başkalarının ne dediği çok da önemli değil.
Hukukçu olmadığım için emin olmamak ile birlikte şu noktadan sonra cezanın sicilinizden silinmesi için yapabilecek bir şeyiniz yok. Buna ilave olarak, DS260 formu doldurduğunuz için şu dakikadan sonra turistik B1/B2 vize başvuru yapmanız halinde muhtemelen red alacaksınızdır zira konsolos mülakat esnasında göçmen DS260 formunu doldurduğunuzu görüyor. Bu yüzden AOS yapma şansınız mevcut değil ama turistik B1/B2 vizeye başvurmak sizin tercihiniz yine de.
Sahip olduğunuz CN ile Ankara’dan mülakat alma ihtimaliniz geçmiş yıl verilerine bakarak zayıf, her yıl bir önceki yıldan daha kötüye gidiyor sayılar. FAM yasası ile sizden önceki CN’lerin şimdiden dosya taşıdığını biliyoruz ama kaçı taşıdı muamma. Kişisel görüşüm memuriyetiniz nedeniyle yeşil pasaport sahibi iseniz, vize isteyen/istemeyen konsoloslukların vize performansını gözlemlemeniz ve KCC aracılığıyla mali youl başlamadan dosyanızı taşımanız. Taşıma işleminiz onaylanınca mahkeme kararının aslı gibidir kopyasını, yeminli İngilizce tercümesini ve sizin tarafınızdan İngilizce yazıl özet bilgi notunu (kısa ve öz) yanınızda götürmek ve konsolosluk takdirini beklemekten başka yapacak bir şeyiniz yok. Yine de tüm okuduklarınız ile harmanlayarak aksiyon almak size kalmış, geç kalmayın ve iyi planlama yapın. Bol şans
Mahkeme Kayitlari
(Eger mahkeme tarafindan herhangi bir suctan dolayi suclu bulunduysaniz mahkeme kayitlarini hazirlamalisiniz, bu kayitlar ingilizce olmali. Eger Turkiye'den aliyorsaniz bu belgenin yeminli tercuman cevirisini de hazirlamalisiniz.)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum