Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@oturan AP konusunda @gucarslan özel ilgilenecektir ancak yorumumu yazmak istedim.

Expiration date 25.08.24 tüm eksik evraklarınızı Ankara konsolosluk’a ulaştırmanız gereken tarih.

**Doctorun (Unganlar) sistemden acil en yakın tarihe sağlık muayenesi için randevu oluşturmaya çalışın kendiniz için, sistem yakın tarihe vermiyorsa Ankara’ya gidip walk in zorlamanız ve süreci anlatarak rica etmeniz.

Mülakatınızdan bu yana DS260’da beyan ettiğiniz bilgilerde değişiklik olduysa gerekli güncellemeleri yapmanızı istiyor konsolosluk, güncelleme yok ise bir şey yapmanıza gerek yok.

Pasaportunuzun geçerlilik tarihi 25.08.24 tarihi itibariyle en az 6 ay boyunca geçerli ise (yani 25.02.25 ve sonrası tarihli ise) sorun yok, pasaportunuzun geçerlilik tarihi 25.02.25 tarihinden önce bitiyorsa yeni pasaport çıkartmanız gerekiyor.

Yeni sağlık raporunuz, DS260 konfirmasyon sayfanızın çıktısı, “processing completed” başlığıyla gelen emailin çıktısı ve pasaportunuzu bu konu başlığının 1.sayfasında yer alan “eksik evrak nedeniyle AP’ye kalmak” kısmının altındaki spoiler’de yer alan adımları takip ederek en geç 25.08.24 tarihinde Ankara konsolosluk elinde olacak şekilde PTT’den göndermeniz gerekiyor. Geçmiş olsun ve bol şans 👍

• Yeniden sağlık raporu almak için ne kadar bir ödeme yapacağız acaba

• @ATS16 hızlı yanıtınız için çok teşekkürler.

• @Can-Uğur-0 9 Temmuz’da muayene+asilar ve rontgen icin toplamda 255 usd odeme yaptim. 2.saglik kontrolumdu.

• @dpdemir teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

• @ATS16 @gucarslan

Üstteki sorulara ek olarak, AP sürecinde sağlık raporunun süresi geçtiği için, şimdi hızlıca yeniden ikinci kez muayeneye gideceğim. Randevu aldım doctorun’dan 9 Ağustos için. Ancak bir problemim var. Pasaportum Schengen için başka bir konsoloslukta şu anda ve iki hafta daha gelmeyecek büyük ihtimalle.

Ayın 25’i termininden önce pasaportum gelmiş olur ama sağlık muayenesini pasaportsuz halletmem gerekecek ki yetiştirebileyim işleri. Aynı yerde ikinci muayenem olacağını da düşünürsek, sadece pasaportun fotokopisi ile gitsem sağlık muayenesini yaptırabilir miyim sizce?

Teşekkürler.

• Selamlar,
    12 şubatta başlayan AP sürecim bugün gelen maille tamamlanmış oldu. Gelen mailde standart metin yazıyor ancak Expiration Date kısmı boş herhangi bir tarih yazmıyor sağlık raporumuzu yenilememizi ve son altı ayda çekilmiş resimle birlikte pasaportlarımızı istiyorlar. Şöyle bir sorum olacak eşimin eğitim ve sağlık sebeplerinden dolayı bizim 2025 Temmuza kadar Türkiye de kalmamız gerekiyor. Sağlık raporundan itibaren 6 ay içinde ABD ye giriş yapmak gerektiğinden sağlık randevusunu şubat 2025 gibi alıp tüm istenen belgeleri ve pasaportları o tarihte yollasam bir sorun olur mu yada sürecimiz kasım 2024 te yapılacak ABD başkanlık seçiminden etkilenebilir mi herhangi bir tarih belirtilmiyorsa bu maili aldıktan sonra belge gönderimi için resmi olarak ne kadar süremiz var ?

• Bu arada benim dosyam çeşitlilik vizesi değil EB2-NIW akademik green card olarak da geçiyor

• @mehmet80 hiçbir sorun olmaz ama sizin durumda bir güncelleme olmadı mı?
    halen AP'de misiniz?

• @Biyolog EB2-NIW için bir tarih olmadığından bu şekilde devam edebilirsiniz ancak; bunu konsolosluğa mail ile bildirimenizi ve bu bildirim sırasında sağlık sorunlarınızı belgelemenizi tavsiye ederim.

• @oturan bunu unganlar'a sorun, eğer bunu belgeleyebilirseniz sorun olmaz.
    ama mülakata yetişmeme riskine karşılık, hemen yeni bir pass çıkartmanızı tavsiye ederim.

• Benim durumda hala güncelleme yok ap de bekliyorum malesef

• @oturan DV kategorisinde olduğunuz için evet, o tarihe kadar ulaşması gerek yoksa 30 eylül'e yetişmez.

2- değişikilik yoksa update gerek yoktur.
    3- hemen en yakın tarihe randevu alın, diğer türlü vizeniz basılmaz. önce sağlık muayenesi, sonra passı konso gönderme..
    sıralamanız böyle olmalı.

• @gucarslan merhaba , 5 agustos gece güncelleme oldu ve 6 agustos da sabah email geldi konusolosluktan. ama sorun şu ki bana gelen mail çok uzun ve benden 2 tane fotograf, sağlık raporu, bide pasaport yollamamı söylüyor ve gelen mailin çıktısını istedi. sizce bu normal mi ? buradan gördüm bazı kişilere çok kısa mail yazmışlardı. bu vizem tam onaylanmadı mı demek ? unganlardan 21 agustosa randevu buldum buda beni korkutuyor çok geç bir tarih gibi ve ungaların randevuları full...

• @gucarslan yardımlarınız için çok teşekkürler

• Bende 3 ağustos ta pasaport fotoğraf ve email çıktısını gönderdim sağlık raporum daha 4 ay olduğu icin birsey gondermedim insaAllah sorun olmaz 4 gundur herhangi bir bildiri bisey almadım evrakları aldiklarina yada isleme koyduklarına dair

• @gucarslan çok teşekkür ederim darısı tüm güzel haber bekleyenlere

• 6 Ağustos'da AP sürecinin tamamlandığına dair maili aldım. Sarı ile belirttikleri Sağlık Raporu(6 ay süresi geçmişti), Pasaportlar, yeni 2 adet fotoğraf(6 ay süresi geçmişti) bugün kargoya verdim. Sabırla beklemeye devam ediyoruz. Herkesin sorunsuz şekilde AP sürecinin tamamlanmasını dilerim.

• @akincetin tebrik ederim sizi. sağlık raporunu nasıl hemen aldınız ? çünkü ben dr.ungalardan anca 21 agustosa randevu buldum ,daha erken yoktu.sağlık raporundan önce pasaport ve fotografları göndermek mümkün mü? bir sorun olur mu ?

• @mehmet80 hayır, göndermeyin. konsolosluk ilgili göçmen vize paketini tek seferde almalı vizenizi basmak için.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k