@rashcarter her ne kadar kaldırılmış olsa da, vize mülakatı önceliklerlendirme listesinde K1 vizesi tier 1'daydı.
bu da öncelikli olacaklarını gösteriyor bence.
ama elbette son bunu yüzde yüz bilemeyiz.
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@serkanylmz Selamlar,
Yarıya kadar gülerek bir umutla okuduğum yazınızın yarıdan sonraki kısmında hüzünlendim. Bu AP süreciyle sınanıyoruz herhalde. Umarım hepimizin bekleyen işlemleri bu ay sonuçlanır. -
@Fırat-ERKAL üstadım ne desem ya da ne demesem diye o kadar çok düşündüm ki o mailin sonunu okuyunca , bu greencard sürecinde yaşadığım heves kırılmalarını düşünüyorum da hayatımın hiçbir döneminde yaşamadım sanırım.
ama geriye bakıp; bazı şeyleri hayırlı ya da hayırsız, ne olursa olsun diye çok istediğim ve sahip olduğum dönemde de; başıma gelmeyen kalmadı diyebilirim
o yüzden; çocuklarımızın,bizim ve gelecek neslimizin hakkında herşeyin hayırlısı için dualarımız.
forumdaki arkadaşlarımızın dosya taşımak için verdiği çabaları görünce ve detayları okuyunca bizim bekleyişimiz onların yanında biraz hafif kalıyor gibi geliyor bana.
tabi ki ; herkesin derdi kendine büyük derler
bu hafta içi sanırım büyük bir AP temizliği yaparlar diye umut ediyorum. -
@serkanylmz
İnsan umut ettiği sürece yaşar derler. Ben de işlemlerin bir an önce çözülmesini umut ediyorum.
Bir motorsporları atasözü der ki;
Damalı bayrak sallanmadan yarış bitmez.
Son turlara girdik ama yarış henüz bitmedi.
Beklemeye devam. -
Mart ayından beri bekliyorum AP'de. 2 Ağustos'ta güncelleme olmuştu. Bu sabah 9 da bir güncelleme daha oldu. Saat 10'da processing complete maili geldi. Kesinlikle umudunuzu yitirmeyin bence bir hızlanma var. Yaşadığımız sevinci anlatamam. Herkese bol şans ve güzel bir hafta diliyorum!
-
@apollocon86 hayırlı olsun
darısı bekleyenlerin başına -
Merhaba arkadaşlar bu sabah bende sürecin tamamlandığına dair mail aldım
-
bu hafta temizlik olur AP için demiştim
hepinizin gözü aydın, hayırlı uğurlu olsun. -
Selamlar, bugün biz de AP sürecime dair "processing completed" mailini aldık sonunda. Aynı mailin içinde kafa karıştıran maddeler var o yüzden sıradaki yapmam gerekenlere dair fikrinizi almak isterim @gucarslan.
Mailin en altında şöyle yazıyor: Status: Processing Completed; Expiration Date: 25 August 2024; Documents and/or Actions Required: None
Burada "None" yazdığı için önce sağlık formunu yenilmem gerekmeyecek, sadece pasaportumu konsolosluğa yollamam yeterli olacak sandım ama mailin daha üstlerinde 7 maddelik bir yapılacaklar listesi verilmiş.
Bu maddelerin bazılarını yapıştırıp, altlarına sorularımı yazıyorum, cevaplayabilirseniz çok sevinirim?
1) Yukarıdaki expiration date pasaportumu konsolosluğa ulaştırmam gereken tarih midir? Ya da başka bir şeyin termini midir?
2) "DS-260 form: Please update with any changes and resubmit the DS-260 application form(s) if it is in re-opened status. After this you do not need to take any action, you do not need to email us after resubmitting the application form(s)."
diye bir madde var. Eşim ve oğlum greencardlarını aldılar. DS-260'da bir değişiklik biz yapmadık veya talep etmedik. Yine de re-opened statuste olup olmadığını kontrol etmemiz gerekir mi? Bu maddeye dair bizim yapacağımız bir şey var mı?3) "Confirm medical clearance validity: Immigration/refugee medical examinations are valid for 6 months or less. The validity of your immigrant visa will be limited to match the validity of your medical clearance. If your medical report has expired, or will expire before you intend to arrive in the United States, you are required to renew your medical examination and submit an updated medical report to our office."
diye bir madde var. Haziran sonu sağlık raporumun süresi dolmuştu. yeninden ankara'ya gidip sağlık raporu alacağım diye anlıyorum. Bunun sıralaması nasıl olmalı? önce sağlık muyanesinden tekrar geçip, oradan verecekleri belge ile birlikte pasaportlarımı ptt kargoya mı vermeliyim? Bunu da 25 ağustos'tan önce tamamlamam mı gerekiyor yukarıdaki expiration date'te 25 ağustos dendiği için?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Umarım herkesin AP süreci hızlıca tamamlanır.
-
@oturan AP konusunda @gucarslan özel ilgilenecektir ancak yorumumu yazmak istedim.
Expiration date 25.08.24 tüm eksik evraklarınızı Ankara konsolosluk’a ulaştırmanız gereken tarih.
**Doctorun (Unganlar) sistemden acil en yakın tarihe sağlık muayenesi için randevu oluşturmaya çalışın kendiniz için, sistem yakın tarihe vermiyorsa Ankara’ya gidip walk in zorlamanız ve süreci anlatarak rica etmeniz.
Mülakatınızdan bu yana DS260’da beyan ettiğiniz bilgilerde değişiklik olduysa gerekli güncellemeleri yapmanızı istiyor konsolosluk, güncelleme yok ise bir şey yapmanıza gerek yok.
Pasaportunuzun geçerlilik tarihi 25.08.24 tarihi itibariyle en az 6 ay boyunca geçerli ise (yani 25.02.25 ve sonrası tarihli ise) sorun yok, pasaportunuzun geçerlilik tarihi 25.02.25 tarihinden önce bitiyorsa yeni pasaport çıkartmanız gerekiyor.
Yeni sağlık raporunuz, DS260 konfirmasyon sayfanızın çıktısı, “processing completed” başlığıyla gelen emailin çıktısı ve pasaportunuzu bu konu başlığının 1.sayfasında yer alan “eksik evrak nedeniyle AP’ye kalmak” kısmının altındaki spoiler’de yer alan adımları takip ederek en geç 25.08.24 tarihinde Ankara konsolosluk elinde olacak şekilde PTT’den göndermeniz gerekiyor. Geçmiş olsun ve bol şans

-
Yeniden sağlık raporu almak için ne kadar bir ödeme yapacağız acaba
-
@ATS16 hızlı yanıtınız için çok teşekkürler.
-
@Can-Uğur-0 9 Temmuz’da muayene+asilar ve rontgen icin toplamda 255 usd odeme yaptim. 2.saglik kontrolumdu.
-
@dpdemir teşekkür ederim bilgilendirmeniz için
-
Üstteki sorulara ek olarak, AP sürecinde sağlık raporunun süresi geçtiği için, şimdi hızlıca yeniden ikinci kez muayeneye gideceğim. Randevu aldım doctorun’dan 9 Ağustos için. Ancak bir problemim var. Pasaportum Schengen için başka bir konsoloslukta şu anda ve iki hafta daha gelmeyecek büyük ihtimalle.
Ayın 25’i termininden önce pasaportum gelmiş olur ama sağlık muayenesini pasaportsuz halletmem gerekecek ki yetiştirebileyim işleri. Aynı yerde ikinci muayenem olacağını da düşünürsek, sadece pasaportun fotokopisi ile gitsem sağlık muayenesini yaptırabilir miyim sizce?
Teşekkürler.
-
Selamlar,
12 şubatta başlayan AP sürecim bugün gelen maille tamamlanmış oldu. Gelen mailde standart metin yazıyor ancak Expiration Date kısmı boş herhangi bir tarih yazmıyor sağlık raporumuzu yenilememizi ve son altı ayda çekilmiş resimle birlikte pasaportlarımızı istiyorlar. Şöyle bir sorum olacak eşimin eğitim ve sağlık sebeplerinden dolayı bizim 2025 Temmuza kadar Türkiye de kalmamız gerekiyor. Sağlık raporundan itibaren 6 ay içinde ABD ye giriş yapmak gerektiğinden sağlık randevusunu şubat 2025 gibi alıp tüm istenen belgeleri ve pasaportları o tarihte yollasam bir sorun olur mu yada sürecimiz kasım 2024 te yapılacak ABD başkanlık seçiminden etkilenebilir mi herhangi bir tarih belirtilmiyorsa bu maili aldıktan sonra belge gönderimi için resmi olarak ne kadar süremiz var ? -
Bu arada benim dosyam çeşitlilik vizesi değil EB2-NIW akademik green card olarak da geçiyor
-
@mehmet80 hiçbir sorun olmaz ama sizin durumda bir güncelleme olmadı mı?
halen AP'de misiniz? -
@Biyolog EB2-NIW için bir tarih olmadığından bu şekilde devam edebilirsiniz ancak; bunu konsolosluğa mail ile bildirimenizi ve bu bildirim sırasında sağlık sorunlarınızı belgelemenizi tavsiye ederim.
-
@oturan bunu unganlar'a sorun, eğer bunu belgeleyebilirseniz sorun olmaz.
ama mülakata yetişmeme riskine karşılık, hemen yeni bir pass çıkartmanızı tavsiye ederim. -
Benim durumda hala güncelleme yok ap de bekliyorum malesef
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k